Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

Krumplivaneladóóó óóócsóóó!

rootshaper | 2011.07.12. 12:55 | kategória: agyfasz | 7 hozzászólás

"Haló haló, gyümölcsvásár van! Gyümőőőlcs akkcijóban, hölgyekurak figyeleeem! Meghoztam a mézédes, magbaváló, lédús napsugár őszi [szóköz!] barackot, csak háromszáz [szóköz!] forinté kilóját! Jöjjeneeek!"

Ígérem, a következő hetekben megpróbálok elszakadni végre az agyfasz kategóriától és próbálok valami mélyenszántót összehozni, de ez a dolog még mindig bassza a csőrömet, így muszáj szavakba öntenem. Aztán már csak a játszótér témája marad, amire meg sokan érzékenyek, így az kihagyós lesz.

Mindenhol vannak cigányok, ezt tudjuk, tény. Nincs rajta mit szépíteni, megtalálni őket a legkisebb falutól kezdve fővárosunkkal bezárólag mindenhol. Mikor még Kecskeméten laktam, azt tapasztaltam, hogy ezek a jónépek általában elvisznek ezt-azt. És most nem a lopásra célzok, hanem arra, amikor lovaskocsival járják az utcákat és óbégatnak, hogy JÖTTÜNK AZ ÓCSKAVASÉ', meg TOLL FELVÁSÁRLÁS. Ilyesmik zajlottak nálunk általában, egészen megszoktam, mert ha nem érkezett válasz egy adott házból, akkor továbbálltak és nem ordítoztak ott órákon át, arra várva, hogy valaki megunja végre és vigyen nekik valami szemetet.
Aztán ugye, mint már minden kedves olvasó nagyon jól tudja, elköltöztem a Nagy Faluba és a dolog folytatódik, de sokkal - és itt tényleg hangsúlyos a sokkal szó - kellemetlenebbül. Eleinte még csak egy furgonnal jött egy olyan 250 kilós hájtorony és körbejárta a lakótelepet, azt mantrázva teli torokból, hogy "Krumplivaneladóóóóó Óóóóócsóóóóóó". Aztán lehet, hogy ő mutálódott és szaporodott az évek során, de tavaly már két furgonnal érkeztek, kipattogtak belőle úgy negyvenheten, az egyik gyorsan megragadta a recsegő, sípoló megafonját és elkezdte üvöltözni a fentebb olvasható monológot, kiegészítve az éppen aktuális minden mással amit még árulnak. Mindezt természetesen hétvégén is, reggel nyolc órai kezdettel élhetjük át így a nyáron minden egyes elcseszett nap! De nem ám egyszer elmondja, és akkor várják, hogy a panelnépe lecsorogjon szépen a "játszótér mellé a szokott helyre", hanem kitartóan, úgy megközelítőleg 2-3 órán (!!) keresztül itt basszák a rezet és amellett, hogy a família partit csap a furgonok közt, drága kicsifiuk - vagy mifenéjük - üvöltözik körbe minden irányba, nehogy valaki lemaradjon róla, mert mondjuk szombat reggel 8-kor még alszik, vagy ilyesmi.

Már mikor az első betűt kiejti a száján, elkezd forogni a gyomrom és olyan ideg kap el, hogy arra nincs is megfelelő szó. Mikor minden kurva reggelen erre kell kelni, nem pedig az ébresztőórám megnyugtató dallamára. És csak mondja és mondja, szűntelenül, mintha magnóról játszanák... Volt időszak, mikor minden fossal dobáltuk - majdhogynem szó szerint, ugyanis drágalátos kutyánk pont akkor szart be, arra is gondoltam, hogy azzal kéne megdobálni - és a többesszám a panel népére érvényes, ugyanis kik vizeslufival, kik pedig minden mással, amivel érik, dobálják ezt a barmot, aki mostanra odáig fejlesztette a technikáját, hogy pont olyan távba áll a házaktól, hogy ne lehessen eltalálni. Így marad a kialvatlan kétgyerekes anyuka könyörgése, hogy hagyja abba mert felkel a fél órája végre elaludt kisbaba, ésatöbbi. De őket ez messze nem érdekli, az a lényeg, hogy fogyjon a lopott gyümi.

Ami pedig igazán felcsesz az egészben, az az, hogy nem adnak számlát, tehát nyilván engedélyük sincs. Akkor meg mi a szarért hagyják, hogy ezt csinálják? Megkérdeztem ez ügyben egy illetékest, és azt a választ kaptam, hogy törődjek bele ebbe, mert ez így fog menni. Senki nem tud velük semmit kezdeni, mert mindig más időpontban jönnek (csak megjegyzésképpen ide valahogy mindig reggel nyolckor eszi őket a fene) és blabla... hát köszönjük szépen a segítséget. Szóval van egy putris család, amely akkor is itt bassza a rezet, mikor épp nincs lomtalanítás, és csak seftel feketén, mindenki kurvajól tudja, de senki nem tehet semmit, mert annyira rohadt trükkösek, hogy nem lehet őket megfogni. Nem a faszt nem, csak hát ugye kurva sokan vannak, ki menne oda őket fenyíteni? Ugyan már, szolgálunk és védünk, mi? Meg beszarunk, ha kettőnél több cigány jön szembe az utcán.

Erről jut eszembe még egy mellékes sztori: a játszótér a két panel közt már pár éve el van kerítve - hogy anyu kibaszhassa a gyereket és szarhasson rá épp mit csinál, legalább a kocsik elé nem rohan ki a hülyéje - és ki van írva minden kapujára, hogy kutyát bevinni, dohányozni és alkoholt fogyasztani tilos a területen. Ám ez persze rézbőrű barátainkra nem vonatkozik, mint általában semmi sem, és fényes nappal, mikor olyan százharminc gyerek üvölt a téren családostul, ők ott ülnek a padokon és vedelnek meg cigiznek, no meg persze ordíttatják a cigányhifit (gy.k.: telefonról üvöltetett zene). Problem? Ki megy oda szólni nekik, hogy ezt ne itt srácok? Senki? Sejtettem... A dolgot megkönnyítendő, kiírtam a táblákra egyik este, a dohányozni, meg alkoholt fogyasztani tétel alá, hogy "Kivéve cigányoknak". A dolog meg van oldva, így már nyugodtan nézheti anyu, karba tett kézzel, ahogy a mindentszabad népnek tényleg mindent szabad. Fákkjee!

Hozzászólások

1 | sipec 2011.07.12. 14:16
te sem vagy jobbik szavazo.
2 | rootshaper 2011.07.12. 14:56
ezt jól látod, nem vagyok. sőt, semmilyen szavazó nem vagyok.
TcG|Rommel|Hun
3 | TcG|Rommel|Hun 2011.07.12. 18:15
A csendháborításnak nincs időbeli megkötése, így nyugodtan kihívhatod a rendőröket ezzel. A cigókra is simán mehetnek a zsernyákok. Elvégre ezért fizetjük az adót.
LordMatteo
4 | LordMatteo 2011.07.12. 18:29
Mehetnek, de nem mennek. Ismerős.
Aryx
5 | Aryx 2011.07.12. 19:31
A rendőrök + közterületisek ált. csak bejelentés alapján tesznek meg bármilyen lépést, ha az nincs meg, azt csinálsz a szemük láttára, amit akarsz, de ha senki nem szólt az elmúlt években, hogy zzzzz, baj van, illegális kereskedő tombol a környéken, akkor pláne nem fognak semmit se tenni. Legalábbis az számomra nem derült ki a bejegyzésből, hogy bármelyik lakó megtette volna. A pasas különben sem az a figura, aki zsebből megtudná vásárolni a hatóságot. Ha mégis lett volna ilyen (mármint bejelentés), bocs, de scooby doo-féle csapdák felállításával végképp nem értek el semmit.

A jobbikosok meg elmehetnek az általuk kitalált munkatáborokba. Minimum. :)
6 | rootshaper 2011.07.12. 20:31
aryx:
most, hogy van kutyánk, néha dumálunk is a szomszédokkal (akik amúgy kutya nélkül meg sem ismernek :D) és szóba került már, hogy számtalan bejelentés érkezett ellenük, de érdekes módon mindig pont akkor tűntek el, mikor megérkeztek a kékek intézkedni. ez pedig a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy megtörtént a bejelentés és rá olyan 5-6 órára érkezett meg egyetlen darab autó, becsöngetett a szomszédhoz, aki a bejelentést tette és még őt cseszték le, hogy itt kérem nincs is semmi intézkedni való. hozzáteszem, hogy a BRFK épülete innen két sarokra van. köszönjük. :)
7 | Skorpio90 2011.07.20. 16:44
sipec: szóval én kapásból jobbikos vagyok, mert rühellem, amikor a büdös cigányok beülnek a kapualjunkba és ott óbégatnak, bömböltetve a telefont?

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.