Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

Ízesített sörök, meg dábsztepp

rootshaper | 2011.08.27. 13:09 | kategória: Mindenféle | 7 hozzászólás

kezdjük akkor sorban, azaz az ízesített sörökkel. ma eljutottam arra a pontra, hogy végigkóstoltam mindet, ami csak forgalomba került az utóbbi hónapok alatt és azt kell, hogy mondjam, tudunk mi is, ha akarunk.

soha nem érdekelt az, hogy ki mit gondol arról, hogy mit iszok, ha egyszer ez ízlik, akkor ezt iszom és mindenki elmehet a picsába, akit zavar és azt van kényszere megosztani velem, hogy az csajpia. igen is be lehet tőle baszni, istenesen, csak több kell hozzá. és ez sose baj, mert finom, rohadt finom!

a Gösser ugye behozta a citromos okosságát és ezzel egy igazi lavinát indított el. a reklám pont betalált, másra sem vágytam, mint egy igazi, frissítő ízű sörre, amely nem a kesernyés utóízével igyekszik a szomjamat oltani, hanem kellemes savanykás citromosságával. nem kell felhördülni, tudom, hogy semmi savanyú nincs benne, ez volt az elképzelésem, mikor lementem a boltba és vettem egy citromos Gössert. rájöttem, hogy királyabb, mint gondoltam és egyből visszamentem még tízért. mire végeztem velük - azon kívül, hogy ennyit egy év alatt nem szoktam pisálni - jól bereccsentem. sima sörből nem tudok meginni annyit, hogy berúgjak, mert előbb fog el a hányás az ízétől, de a citromos okosság nagyon beadta.

aztán érkeztek a többiek, ahogy illik, a Borsodi, meg a Soproni, hazánk szupersörei, amiket általában alap esetben képtelen vagyok meginni. de ez főleg a borsodira igaz, melynek már a doboz kibontásakor is hányás szaga van.
nem elég, hogy piacra dobta mindenki a saját citromos cuccát, de még el is kezdtek sziporkázni, hogy még mivel lehetne rohadt egyedivé tenni a terméküket. valakinek kipattant a fejéből, hogy az almás sör az király. nem az, elárulhatom nektek. a létező legundorítóbb, amit valaha ittam. de ezen kívül mind állat, név szerint a Soproni Narancs, és a Borsodi Grapefruit. úgy tűnik, hogy a citrusfélék passzolnak igazán a sörhöz, a Borsodi jól beszopta az almás faszságával. lett volna inkább barackos, vagy a tököm tudja, hogy nevezhessük hungarikumnak és ihassuk elvből, bármilyen szar is lett. de nem, nekik almás kellett. megkapták.

szóval aki csípi az ízes söröket, tegyen egy pár próbát, csak az almás shitet hagyja ki, a többi zsír.

na és akkor dumbstep, ugye, mert az is ott a címben. megint egy villamosos mese következik. megrottyanva a citromos meg narancsos söröktől, az ebbel poroszkáltunk hazafelé éccaka, az uccsó egyes vilivel és természetesen a dokkmunkások is szép számban képviseltették magukat rajt'. így megy ez péntekenként ugyebár, elkerülhetetlen. nyomták is a hifit, ahogy illik - amiből ugye mindenki tudja, hogy minden zene egyformán fosul jön át, de nekik ez kell, hogy tudtára adják az utazóközönségnek, hogy ők épp mit szeretnek baszottul. nyomták is a megszokott picsatrenszet, meg a minimál hányadékot, de egyszer csak mit ad isten, az egyik hentesnek öltözött alfahím gondolt egyet és a dárkos kistesójától lopott skrillexet helyezte a repertoárba. természetesen az összes többi hentes - vagy pék, kinek hogy tetszik - tátott szájjal bámult, majd nagy nehezen felvéve a ritmust elkezdtek bólogatni, mint a bizonyos kutya a kalaptartón. az egyik pedig így szól e: - te, geci, ezmiez? mer nem is rossz.

végre rájöttem, hogyan születnek a dámbsztepesek. hát így. a villamoson, este, buliba menet. kell hozzá egy telefon, ami dobozhangon sercegi a dallamokat, meg kellő mennyiségű cherry garrone - mert ugyebár azt ittak, és még ők ugatnak be, hogy a citromos sör női pia - oszt meg is született az új dábsztepper.

ebből pedig azt a következtetést vonom le, hogy a műfaj hosszabb életű lesz, mint reméltem. egyre jobban vonul be a köztudatba és már lassan mindenhol feltűnik. még az Assassin's Creed új trailerében is. azét milyen világban élünk má, nem? lassan beteljesülni látszik az a rémálmom - ami ténylegesen megesett, tajtékozva ébredtem belőle - amiben az utcán sétálva és metált hallgatva böszme fülesemben, az az attrocitás ért, hogy lerángatták rólam, majd meghallottam mi is történik a külvilágban. minden ablakból és autóból ömlött rám a dubstep mindenféle fajtája és dörtisége, engem meg megbüntettek a rendőrök hatvanezerre, mert nem azt hallgattam. még most is kiráz a hideg, ha visszagondolok.

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2011.08.27. 19:49
Tuborg Lemon-t próbáld ki, nekem ez az egyetlen olyan ízesített sör, ami bejön. Az általad felsoroltakkal pont az a bajom, hogy sok köze nincs sem az ízüknek, sem az alkoholtartalmuknak a sörhöz. Finomak ugyan, de ha sört akarok inni, akkor nem Bacardi Breezer-re vagy Cool-ra vágyom. :) Nah szal Tuborg Lemon: 5% alkohol, ízre pedig citromkarikás búzasör, sztem király lett. ^^
Neked valószínű nem fog tetszeni, hiszen lejött, hogy alapból nem szereted a sört, a citromos Gösser meg a grapefuitos Borsodi pedig ezen emberek itala. :)
Barthezz
2 | Barthezz 2011.08.27. 19:53
Jah igen, a dubstep kezd valóban nagyon elterjedni, illetve az Andro, Skrillex, stb. féle trash electro is. Én nem bánom, hogy jött egy kis vérfrissítés az elektronikus zenébe, bár a durvább trash zenéket már nem nagyon veszi be a fülem. :) A lightosabbak, dallamosabbak viszont jöhetnek dögivel. ^^ Persze pár év múlva valószínű, hogy full kommerszé és agyonjátszottá fog válni a stílus, ahogy mára az electro is így járt...
powerhouse
3 | powerhouse 2011.08.27. 20:59
sose értem meg mi a jó a dubstepben. eleje még rendben van, kis dallamos móka, aztán jön ez a... nem is tudom jellemezni, összevisszaság, semmi dallam, csak mintha elromlott volna a hangszóró és random nyomna valamit magából.
4 | kopé 2011.08.29. 14:27
"de ez főleg a borsodira igaz, melynek már a doboz kibontásakor is hányás szaga van."

Eretnek!
Ha meg akarsz ízlelni egy sört, akkor soha, de soha de soha ne dobozosat vegyél belőle! Undorító alumínium íze lesz tőle annak a drága nedűnek.
De most tényleg, halál komolyan, ha egy sört azért veszel meg, hogy kipróbáld, vagy mert szereted stb, vagyis az íz a lényeg, akkor soha ne vegyél dobozosat, csak és kizárólag üvegeset szabad. Próbáld ki nyugodtan, vegyél egy sörből egy üvegeset és egy dobozosat egyszerre, hűtsd be egyszerre, és idd meg egyszerre. Ég és föld, összehasonlíthatatlan a kettő.


Barthezz: nem igazán értelek.
Szeretted mindig is az elektro-t és válltig állítottad, hogy a legjobb stílus, és hogy mindenki "kommersz szarokat" hallgat. (Sértődés ne essék, érezd a dologban az írói túlzást)
Most pedig panaszkodó hangnemben hallom tőled, hogy milyen rossz, hogy az emberek electro-t hallgatnak, és hogy milyen elterjedt lett.
Pedig eddig pont az volt a baj, hogy mások nem ezt hallgatják.
Akkor hogy is van ez?
5 | rootshaper 2011.08.29. 15:20
nem az aluminium dobozzal van itt a baj, hanem alapjáraton a borsodival. érdekes módon a többi dobozos sörnek nincs alapból hányás szaga, csak egynek, melyet ott északkeleten készítenek. lehetséges, hogy ha két sört egymás mellé raknék (dobozost és üvegest, úgyértem) akkor érezném a különbséget, de alapból észrevehetetlen számomra, az egyszer biztos. főleg, mert a borsodi még üvegből is bűzlik.
Barthezz
6 | Barthezz 2011.08.30. 08:49
kopé: Erősen félreértettél, s bár nem szándékosan, de kiforgattad a mondandóm lényegét. :) Szeretem az electrot. Pont. Ennek ellenkezőjét soha nem is írtam le. A 2006-os, 2007-es electro felhozatalt bármikor szívesen meghallgatom, egy iszonyat jó korszak volt ez az elektronikus zenei életben. Amik viszont azóta készülnek electro címszó alatt, csupán a korábbi zenék erős másolatai, nyakon öntve egy kis R&B-vel, poppal, dance-szel, hogy kb. az összes tizenéves számára hallgatható legyen a stílus. Kiveszett ezekből a zenékből a régi jó, 2006-os, 2007-es feeling, amikor még iszonyat húzós, pumpolós electro-k mentek, mindenféle kommerszeskedés nélkül. Electro és electro között is van tehát különbség. A progi zenei körökben ezalatt már rég lecsengett az electro láz, helyébe a minimal jött, de ez nagyon gyorsan egysíkúvá, megunhatóvá vált számomra. Az electro pedig fennmaradt a kommersz réteg, igénytelen eznéket hallgató tizenévesek szórakoztatására. Ezért jön most jól egy kis vérfrissítés a dubstep és a trash révén, persze akkorát már nem ütnek, mint a 2006-os electro őrület tette. A trash is egyébként az electro egy válfaja (rendszerint igénytelenebb zenék tartoznak ide, de akadnak gyöngyszemek, amiket szívesen elhallgatok), a dubstep pedig szintén erősen keveredik electro elemekkel. Szóval akár mondhatjuk azt is, hogy maradt az electro, csak kicsit átalakult. :)

ph: A 2006-os electro-láz betörésekor is sokan ugyanezt mondták, aztán lám, milyen tömegzenévé vált az évek alatt. Majd megkedveled te is idővel. :D
powerhouse
7 | powerhouse 2011.08.30. 20:58
Barthezz: azóta változott a zenei ízlésem. Az akkor bejövő zenéket elsőre-másodikra már simán élveztem, de nem tudom hányadik hallgatásra se akarnak bejönni a dubstep trekkek.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.