Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

A Fila táska és ami mögötte van

rootshaper | 2011.09.01. 01:35 | kategória: agyfasz | 17 hozzászólás

annyian megemlékeztek már a fila táska jelenségről, hogy nem bírom ki, hogy ne szenteljek egy bejegyzést neki a blogocskámban. legfőképpen azért, mert nagyon sok dologban nem értek egyet azokkal, akiknek fáj az, hogy ha valaki sétál előttük, annak a hátán/oldalán/hóna alatt nagy eséllyel fila táska csüng.

számtalan helyen olvastam már nevetségesebbnél is nevetségesebb pro-kontra (de leginkább kontra) irományokat arról, hogy mennyire jó/rossz az, hogy most a magyarok túlnyomó többségének fila táskája van. sokak szabályosan kikeltek magukból, hogy milyen rettenetes az, mikor a fiú meg a lány sétál egymás mellett és a lánynak fila oldaltáskája van, a fiúnak meg fila hátizsákja. annyira irigylem őket, hogy ráérnek ilyen dolgokon kiakadni, hogy ki miben hordja a szarját menet közben.

felmerült bennem a kérdés, hogy akkor ezek szerint én most kompenzálom a tökgázságomat a fila táska kapcsán azzal, hogy nincs tapifon a zsebemben? csak mert az is az emberek 90%-ának van már, mert vannak olyan okosak, hogy beveszik a nullaforintos reklámokat, aztán két évig fizetnek 20ezres díjcsomagokért. nekem meg nincs olyan, mert hulladéknak tartom. ja, de az drága. az menő.

a legtöbben azzal érvelnek a fila-jelenség ellen, hogy így nem tudja az ember kifejezni az egyéniségét! könyörgöm, egy kurva hátizsák már egyéniséggé tesz egyeseket? mármint, ha drága és nem egy nagy F betű van rajta, hanem egy ugró macska. az már régen gáz, ha valakinek mindenféle márkákkal ellátott ruhadarabot és kiegészítőt kell magára aggatni ahhoz, hogy kifejezze az egyéniségét. és olyankor velem van baj, ha én a szabványba öltözött tinipicsákról csak azt tudom leolvasni, hogy mindegyik a háundemmben vesz műbőrdzsekit, cicanacit meg csöcstől pináig terjedő, semmire sem alkalmas övet?!

én jól érzem magam a fila táskámmal, akkor is, ha nem tudok olyan metrókocsiba szállni, ahol ne lenne legalább kettő ugyanolyan. kit érdekel? az emberek nagy része úgysem vigyáz a holmijára, 1-2 hónapon belül kuka, aztán már nem is lesz olyan ciki. én vigyázok rá és asszem ez is legalább 8 évig fogja bírni mint az adidas táskám, amit leváltottam vele.

mondok még durvábbat. a tefál pontokat is gyűjtöttem és van pár kurvajó serpenyőm, amit fika pénzért vettem meg, ahelyett, hogy költöttem volna rá húszezreket. akkor ez most ciki, mert olcsóbban jutottam ugyanahhoz a termékhez? újfent győzött a magyar logika és értelem...

ja, hogy miért írom mindezt? mert ma egy autóból - ami természetesen egyedi, vanenónli BMW volt - volt olyan kedves egy kristálycukor-fülbevalós, naposcsibehajú, rózsaszínpólós, sárgára szolizott alfahím közölni velem azt, hogy mennyire tökre ciki vagyok. aztán nem értette, miért kezdtem el üvölteni a röhögéstől.

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2011.09.01. 02:01
leghatékonyabb marketing. Ennél már csak az a jobb, amikor valaki fizet is azért, hogy utána mindenhol reklámozza az adott márkát saját magán. Priceless:))

sry, hogy a másik oldalról nézem, de ez az egyik legősibb és legjobb reklámfogás, hiszen nem teljesen ingyen jutsz hozzá, mégis piszokul olcsón, sőt nem direkt vásárlással. Aztán pedig hirtelen több százan nyomulnak és reklámozzák a márkát. Sokkal hatékonyabb, mint egy tv, vagy fali reklám, esetleg banner. Bravó, főleg, hogy a Tesco is jól járt vele:) Ügyesek ezek a fiúk
Barthezz
2 | Barthezz 2011.09.01. 08:32
A Spar-os bőröndakció után pedig azok szaporodtak meg, mi is vettünk néhány különböző méretű bőröndöt, masszívak, strapabíróak. Ahogy láttam, buszos utazsoknál sokan kendőt kötnek rá, hogy ne keverjék össze máséval, mert még mindig rengeteg akad belőlük. Ami persze sztem sem gond, hiszen baromi jó vételnek számítottak.

A Fila táskákon gondolkoztunk mi is, anyám vett is magának egy kisebbet, de a nagyobb uatzótáskát és a hátizsákot elvetettük, mert elég löttyedtnek tűnt az anyaguk, s nem jósolok emiatt nekik hosszútávú túlélési esélyt. Meg sztem annyira nem is voltak akciósak. A Decathlonban ugyanilyen áron nyár végén kaphatóak voltak baromi jó anyagú, strapabíró, vízálló Nike és Adidas táskák, úgyhogy ezúttal abból vásároltunk inkább.
3 | sipec 2011.09.01. 08:40
hm, lehet, hogy oreg vagyok, de en az egyetemen nem latok fila taskat :D
4 | rootshaper 2011.09.01. 11:17
nekem, mint mondottam volt, egy 8 éves adidas táskát váltott le az új fila. az az adidas táska is meg volt anno bélyegezve, hogy mennyire szar ( akkor kezdett kínával gyárttatni az adidas ) és mégis az osztályomban olyan 4 embernek ugyanaz a típus volt, csak más színekben. mégis kibírta nyolc teljes évig úgy, hogy abban mentem fesztiválozni, túrázni, iskolába, meg úgy egyáltalán, bárhova. szóval jól meg volt rakva mindig.

igazi felüdülés volt ez a táska az után, mert van benne több rekesz, nem kell mindent külön lecsomagolni, hogy mondjuk a hideg sör párája ne bassza össze a fényképezőmet, satöbbi. jó vétel volt, örülök neki és egyébként nem löttyedt, jó anyagból van.

Barthezz, te is 2-3ezerért vettél hátizsákot? vagy inkább 7-ért, amennyi az ajánlott fogyasztói ára lenne ennek, ha máshol is lehetne kapni? csak mert nem mindegy, én így is úgy is vásárolok a teszkóban, ha nagybevásárlást tartok, két hónap alatt szerintem a legcsóróbb is eltapsol ott 30 rongyot ( főleg, ha jófej a pénztáros és duplán adja a pontokat... ilyen is volt ).

reklámnak meg szerintem ez pont nem jó, mert leginkább azt eredményezi ez az akció, hogy boldog-boldogtalan fila táskában szaladgál, lerombolja a márka presztízsét. igaz, hogy ott van előtted minden nap és látod, de pont ezért, ha venni akarsz táskát magadnak, jól megfontolod, hogy az fila legyen-e vagy inkább adidas. legalább is a legtöbb magyar ember agya így jár, mert szeretnek baromi egyedik lenni ugye, a maguk sorba beállós módján. éljen a tapifon! :D
Tyrn
5 | Tyrn 2011.09.02. 23:08
ilyen volt az eastpak hátitáska is egy időben (meg a converse dorkók, ezek az új buzis műanyag fos órák stb) én személy szerint kurva kényelmetlenül érezném magam, ha ilyesmit kéne viselnem (hogy gakorlatilag biztos minden nap szembe jön veled a termék) egyébként meg ronda is (a többi is, amikről írtam most)
Barthezz
6 | Barthezz 2011.09.03. 10:09
Egyetértek Tyrnnel, iszonyat durván elterjedt ez a táska, nem tudok úgy felszállni buszra, vagy végigmenni az utcán, hogy ne jöjjön 2-3 ilyen szembe velem. Engem meg baromira tud idegesíteni, ha vkin ugyanolyan cucc van, mint rajtam, úgy látszik, ez sokakat nem zavar.

rootshaper: Nem hátizsákot, hanem utazótáskát vettem, egy nagyon, jó, masszív, vízálló Nike-t, 8000 Ft-ért, le volt akciózva a Decathlonban. Ugyanennyi volt Tescoban a Fila utazótáska is pontbeváltás mellett és annak nagyon löttyedt anyaga van. Szal csak körül kell nézni, nem kell megvenni habozás nélkül azt, amit mindenhol agyonreklámoznak és látszólag jó vételnek tűnik.
KisCsirkee
7 | KisCsirkee 2011.09.03. 19:22
Mint oly sokaknak, nekem is van Fila táskám. (Vagy nem is tudom, mi ez, ez a doboz alakú oldaltatyó, vagy mi.) Annak köszönhetem, hogy sokat járunk a családdal TESCO-ba és bizony hamar összegyűlt sok Fila pont, amiből potom pénzért be lehetett szerezni.

Nem törődtem az anyagminőséggel, sem a ronda design-al, de legfőbbképp azzal nem, hogy az utcán folyamatosan jönnek velem szemben emberek, akiknek ilyen van. Személy szerint, én őszintén LESZAROM azt is, ha valaki ugyan olyan pólót visel mint én, (Minap megesett), és azt még jobban LESZAROM, ha valakinek ugyan ilyen táskája van, és jön velem szemben. Szerintem a normális embert az ilyen és ehhez hasonló dolgok nem érdeklik. És milyen mondvacsinált kifogás az, hogy nem engedi kibontakozni a saját személyiséged? Könyörgöm, ha ez érdekelné a viselőt, akkor kapásból nem is hordaná!!!

Az ilyen emberek, akik pedig csak azért nem veszik/hordják, mert fú, mindenkinek ilyen van és azt nem is nézik, hogy esetleg pratikus-e, jó-e ár/értékben, azok a (szerintem) barom gondolkodású, a mai világban ú.n. Hipszterek, akik szerint minden túl méjnsztrím.
8 | Christoph 2011.09.04. 18:07
Nem bűn ilyet hordani, de attól még mókás volt, amikor a 13-14 éves fiúkák szálltak le a buszról, masíroztak ki mellettem, és mind a négynek ugyanolyan hátizsákja volt.

Másrészt nem mondanám, hogy potom áron volt. Találkoztam a nyáron 4 ezerért adidas és nike táskákkal, sokkal masszívabb kiadásban. Szerintem a hátizsák, azért hagyott kivetnivalót maga után, vékony kis semmilyen anyagból van, úgyhogy az nem teljesen helytálló, hogy a Tesco megajándékozta a magyar embert csúcsminőségű cuccokkal.

Nem gondolom, hogy az önmegvalósításomat gátolná, meg ilyesmi, de egyszerűen zsigerből utálom, amikor valami fel van kapva és mindenhol találkozom vele.
9 | goodboy007 2011.09.04. 21:01
Én még az akció elején szereztem be a 8k-s utazótáskát, én inkább azért aggódok, hogy a "jó" magyar járdákon és utakon szarrá fog menni a kereke, mint hogy kiszakad, de majd meglátom. Koliba meg nyaralásokhoz bőven elég.

Pont egy éve vettem egy Walker hátitatyót, úgyhogy azt nem vettem, de az tényleg elég kicsinek tűnik, oldaltatyóm meg még régebben volt, de rohadt rövid a pántja az én nagy hátamhoz, úgyhogy visszapasszoltam nővéreméknek.

A legfurcsább ebben az egész akcióban, ha megnézitek a csomagolást, rajta van, hogy "made in Chaina", a Fila meg ugye olasz márka.
Bár én személy szerint leszarom, furcsállnám, ha Kínában gyártatná a Fila a termékeit, sokak szemében csorbulna az imídzsük (fű de utálom ezt a szót magyarítva :P). Vagy a többi márkára is jellemző, hogy keleten gyártják "az eredeti" verziót is?
Aryx
10 | Aryx 2011.09.04. 21:42
#9, goodboy: Fila, Nike, adidas, maga a gyártás mindenhol Kínában folyik az olcsó munkaerő miatt. Ettől a Fila megmarad olasznak, ahogy az Audi is németnek, hiába pakolják össze nálunk. It's a fact.
Razor03
11 | Razor03 2011.09.04. 23:59
Aki arra veri hogy "csak így tudom kifejezni az egyéniségem" annak kurvára nincs egyénisége, csak a többi 4 fal közé zárt egyéniség nélkülit majmolja és ezzel önmagát hitegeti, nyugtatgatja. Aztán jön a következő divatbaromság, és minden kezdődik elölről.
Pras
12 | Pras 2011.09.05. 00:29
Kis kitérő. Személyesen nagyon kevés rálátásom van sajnos a témára, de pl. volt szerencsém egy túrát tenni a Temic-ben itt, Budapesten. Az ott gyártott ABS-ek és egyéb autóelektronikai egységek találhatóak meg némi költői túlzással az összes négykerekű szarban. Légy benne teljesen biztos, hogy ez rengeteg másegyéb részegységgel is így működik. Le van pakolva egy gyár valahová a tajgára, az szórja kifelé az adott részegységeket, persze, ezeket csak összeszerelik, mert egyenként a nekik szükséges apró kis bizbaszokat megint más és más gyár nyomja kifelé. Végül, az egész autót összerakják egy N+1.-ik helyen. Aztán itt megkapja a VW-logót, ott a BMW-t, másutt az S-betűt, satöbbi.
Nagyon, nagyon messze mentünk ma már a manufaktúráktól. Sőt, pont azon röhögtem rommá magam ma az IKEA-ban, hogy "svéd formaterv", majd a fényképen ott virított egy, neve szerint is távol-keleti ürge. Ettől még, persze, lehet kitűnő formatervező, csak - értitek... ma már az esetek zömében, különösen nem a hatalmas konszernek esetén egyszerűen nem értelmezhető a nemzetgazdasági termék fogalma. Ezzel - a félreértések előtt - nem állítom, hogy nincs minőségbeli, ár-érték aránybeli stb. különbség, csak azt, hogy mindez tökéletesen függetleníthető valamiféle elvont nemzeti karakterisztikáktól. Valaki, valahol vagy elbaszott valamit, vagy sem, ennyi.

A valóban nemzeti ill. "kézi" készítésű terméknek nagyobb esélye van az egyszerűbb és/vagy kisebb gyár által előállított termékeknél.

Én pl. készítettem magamnak szilvafa-mézgából nyakláncot, na, olyan k*rvaélet, hogy nincs senkinek. :D Nem minta ez szempont lenne, csak a példa kedvéért...
Barthezz
13 | Barthezz 2011.09.05. 08:54
Nem tudom Csirkee hsz-e nekem is szólt-e, ha igen, akkor nem olvastad el figyelmesen, amit írtam. Nem amiatt nem vettem magamnak Fila utazótáskát, mert mindenkinek ilyen van, hanem mert megvizsgáltam a Tescoban és egy kis gondolkodás után arra jutottam, hogy szétnézek máshol is, mert számomra nagyon löttyedtnek tűnt az anyaga. Ugyanannyi pénzért így hozzájutottam egy sokkal masszívabb, vízálló anyagú, könnyebb önsúlyú, ráadásul még szebben is kinéző Nike-hoz. Emiatt kritizáltam a sok Fila táska vásárlót, mert nem néztek körül máshol, hogy esetleg hasonló áron egy jobb vételt realizálhassanak. Csak rohant mindenki megvenni gondolkodás nélkül, mert akciós és agyon volt reklámozva.

Mellesleg utazótáska esetén tényleg nem praktikus, hogy több embernek is ugyanolyan van, hiszen nagy eséllyel bármely buszos utazás alkalmával befigyelhet még mellette 1-2 ugyanilyen. Kellemetlen tud lenni, ha nem figyelsz és véletlenül másét viszed el, vagy vki elviszi véletlenül a tiédet (jártam már így régebben, egy csajnak pont uyganolyan utazótáskája volt mint nekem és eléggé meglepődtem, mikor a táskában csupa női holmikat találtam :-D szerencsére időben észrevettem és még ott várt a buszmegállóban az én táskámmal :) ).

Egyébként mi is vettünk egy Fila válltáskát, annak a tartását is jobbnak találtuk és tényleg jó vétel volt.

Amúgy ha már lehülyézed azokat, akik azért nem vesznek ilyen táskát, mert mások is ezt hordják, csak jelzem, hogy te is elég érdekesen gondolkozol, ha vásárlásnál nem számít neked az anyagminőség. Hiszen ezen áll vagy bukik az, mennyire lesz hosszútávú a vételed, ez pedig az egyik legjelentősebb szempont sztem.
Attila88
14 | Attila88 2011.09.05. 09:34
nekünk is betelt pár füzet, aztán megnéztem közelebbről a táskákat, és rájöttem, hogy rakat szarok. tehát nem vettem. az meg most már külön vicces, hogy több ilyen táska rohangál, mint égen a csillag.
15 | -007- 2011.09.05. 22:38
Nekem Nike táskám van. Már van vagy 5éves, de semmi baja. Szuper!
KisCsirkee
16 | KisCsirkee 2011.09.06. 20:45
1713: Te is olvasd el még egyszer azt az utolsó bekezdést. Nem azokat kritizálom, akik nem vennének ilyet, mert mondjuk közelebbről megvizsgálva látják, hogy pl. szar az anyagminőség, hanem azokat, akiknél az egyetlen visszatartó erő az, hogy rengeteg ember rendelkezik ugyan ilyen táskával és ő így nem tudja kifejezni a személyiségét.

Természetesen, ha valaki úgy dönt, hogy neki nem kell, mert szerinte ez a baja, az a baja (minőségileg, árban, stb...) akkor szíve joga, hagyja ott. De ha valakinek az egyetlen kifogása, hogy azért nem kell, mert mindenkinek ilyen van, holott sok dolog szólna a vétel mellett (itt akár el is vonatkoztathatunk a FILA táskától, és általánosíthatunk is), az igen is, in my honest poinion, hülye.
17 | Salvador20 2011.10.22. 10:52
Hadd szóljak hozzá a legelső hozzászólóhoz. Én marketinget tanulok mesterképzésen és a filából már esettanulmány lett, ugyanis annyira lejáratta magát, hogy ezután annyi idő lesz neki visszakapaszkodni, mint a Tesconak a nagyon gazdaságos termékeiből, hogy nagyon szar (ez a mai napig nem sikerült)
Két lehetőség van: Annyira szükségük volt eladásra
vagy rohadtul fogalmatlanok az ottani fila fejesek

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.