Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

rootshaper blogja

Egy perc és nyersz - miért annyira rettenetesen rossz?

rootshaper | 2012.03.20. 20:13 | kategória: agyfasz | 7 hozzászólás

Rég nem írtam már agyfasz bejegyzést, de ennek sajnos nem az volt az oka, hogy nincs semmi olyan a világban ami kiverné azt a bizonyos biztosítékot. Az RTL Klub új rettenete viszont lecsapta rendesen, és miután visszakapcsoltam, újra meg újra leverte, nem lehet mit tenni ellene...

Már jó ideje beharangozta a csatorna, hogy készülnek egy új műsorral, ami természetesen a marketingsallang szerint külföldön már elképesztő népszerűségnek örvend, milliárdok próbálják megoldani a feladatokat, no meg izgulják végig a műsorokat. Alapvetően nem is lenne rossz az ötlet, hogy háztartási és vegyesboltokban megtalálható szirszarokból abszurd és néha első ránézésre lehetetlen feladatokat állítanak elő a játékos számára. Ez a csatorna szemszögéből is remek ötlet, mert nem kell igazából költeni semmire, nem kell hatalmas stúdió, sem túl sok díszlet. Másrészről pedig megmozgatja az emberek fantáziáját és bevallom én is megpróbáltam 1-2 feladatot itthon reprodukálni. A tálalás viszont egyszerűen kritikán aluli...

Adott Sebestyén Balázs, aki messze földön híres a végtelen cinizmusáról és szeret félig burkoltan olyanokat beszólni az arra érdemes delikvenseknek, hogy néha én érzem magam kellemetlenül a nevében. Szerencsétlen figurát meg bepalizták egy olyan műsorba, ahol ennek szöges ellentétét kell művelnie, izgalmat és együttérzést kell mímelnie rendre, hogy a játék legalább drámainak nézzen ki, ha már egyáltalán nem az. Ez általában olyan botrányosan szarul sül el, hogy leírhatatlan, meg kell néznetek. Mikor egy feladat épp végrehajtás alatt áll Béla mosógépszerelő által, kedvenc Balázsunknak néha bele kell izgulnia egy kamerába, hogy mennyire rohadtul feszült a játék és húúú, már csak két golyót kell beledobnia egy rohadt műanyagpohárba és még maradt 20 másodperc is, de baromi izgalmas! Nembeszélve a félelmetes tétről, ami kerek százezer forint!

De ez még mind semmi, Balázs bebizonyítja nekünk, hogy baromi rossz színész, és a legtöbb játékos meg azt, hogy elképesztően sötét és mivel elzavarták a Legyen ön is milliomos kasztingjáról, ezért bepróbálták ezt, hogy talán itt ész nélkül is menni fog némi pénzmag összekaparása. Ott van még a közönség, melynek nemtudom mennyit fizetnek alkalmanként, de olyan artikulálatlan üvöltésekben tudnak kitörni, hogy fizikai fájdalmakat okoz. Mindezt pedig a kedves család tudja a legdurvábban produkálni, hiszen ötvenezer forint a tét! Az már majdnem egy minimálbér! Ja, szóval a család... nekik gondolom meg van szabva, hogy feladatok közt be-be kell rohangálni apuhoz vagy anyuhoz, hogy goyrsan megölelgessék és energiákat adjanak át neki, mindezt nyolc kamera veszi a létező összes szögből, felülről és alulról is, és drámai fényjáték kíséri, miközben mosógépszerelő Béla elmorzsol egy-két műkönnycseppet.

Tetézi még a bajt az is, hogy a feladatok közt nem nagyon van miről beszélgetni, de azért Balázs néha megpróbálja és eszméletlen ostoba tanácsokkal látja el muszájból a játékosokat. No meg előkerülnek a mélyen dédelgetett álmok, hogy szeretnék Hawaii-ra utazni, meg venni egy villát a rózsadombon, mindezt ötszázezer forintból.

Nem hiszem, hogy ez a műsor is túl hosszú életű lesz, hiszen a feladatok már most elkezdtek ismétlődni, pedig még csak két hete megy a móka, valamint egyszerűen sovány az a nyeremény, amit össze lehet szedni... Az egésznek annyira kicsinyített Amerika szaga van, hogy már rosszul vagyok tőle. Tudjátok, azok az eltúlzott, túljátszott drámai "sóműsorok", amiben mindenki sír, és közben drámai zongorazene szól a háttérben... egyszerűen csak gáz, de szerintem ez már Amerikában is gáz, csak hozzánk most sikerült ennek is eljutnia. Bár ne tette volna.

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2012.03.21. 00:29
Teljesen ugyanez a véleményem. Első 2 adást bírtam, azóta nem nézem.

Az új Milliomos azonban kellemes csalódás lett, nézni is fogom szerdánként!
2 | sipec 2012.03.21. 02:58
lattam belole reszletet valamelyik nap, es szanalom volt, hogy a 20ast bele kellett loni a vizespalackba olyan messzirol...

amugy meg!:D ha balazs, akkor a kedvenc:
http://youtu.be/RtP7Z0xUMbg#t=32s
Lovi Tommy
3 | Lovi Tommy 2012.03.21. 18:24
nem is értem minek nézel egyáltalán tévét :D ha nem látom meg a blogbejegyzést, s nem olvasom el, azt se tudtam volna, mi ez :) ezt se a cím miatt, hanem azért olvastam el, mert a blogod eddig is érdekes volt
szbszig
4 | szbszig 2012.03.22. 01:55
Én esélyt sem adtam neki. Engem az egész koncepció irritál. Szerintem a műveltségi vetélkedők megcsúfolása. Aki ügyességi versenyt akar, az menjen sportolni, ne műanyag poharakkal bohóckodjon. Irritál az is, hogy ezt a műanyag poharakkal való bohóckodást izgalmas show-ként kezelik. Irritál, hogy az RTL a semmin megszedi magát, hiszen mint rootshaper írta, a műsornak gyakorlatilag semmilyen költsége nincs: kellékekre nem kell költeniük, és nyereményt sem nagyon fizetnek. Balázs mint műsorvezető személye különösen irritál. A műsort megelőző felhajtás is irritált, hogy világszerte sikeresnek próbálták beállítani ezt a szart. Úgyhogy én a tévében direkt elkerültem az egészet. Egy háromperces akciót láttam belőle valamelyik comment:com-os bejegyzéshez mellékelt videóban. És az is csak megerősített abban, amit fentebb írtam. Sőt, megállapítottam, hogy talán még rosszabb, mint amit elképzeltem róla. Amikor a családtagok rohantak befelé, mint az őrültek, ünnepelni azt a néhány tízezer forintot, és ezt lassítva meg több kameraállásból lehetett figyelni, az a színjáték egyenesen szánalmas volt. Viszont én sajnos nem bízom abban, hogy a műsor hamar megbukna. Esetleg ha csökken a népszerűség, akkor a következő szériában felturbózzák valóságshow-elemekkel. Amikor meg végképp kifulladni látszik, akkor meg jönnek majd a jól bejáratott celebek, és azok fognak versenyezni. Számtalan lehetőség van a megújítására és a képernyőn tartására...
5 | sipec 2012.03.22. 02:40
"Aki ügyességi versenyt akar, az menjen sportolni" -> most hirtelen megallt bennem az uto, hogy eszerint utalod a JATEK HATAROK NELKUL-t, de...... impossibru, azt mindenki szereti:D
6 | rootshaper 2012.03.22. 15:42
a Játék Határok Nélkült még most is visszasírom... egyszer a döntője Kecskeméten volt, drága szülővárosomban. asszem gyerekkorom legnagyobb élményei közé sorolnám azt, hogy azt megnézhettem élőben :)

TV-t meg azért nézek, hogy nektek ne kelljen :D értesítek mindenkit az adott helyzetről, ezzel levéve a terhet a vállatokról. :)
Dark Archon
7 | Dark Archon 2012.04.17. 12:47
Ez afféle önirónia? Mert saját bevallásod szerint is újra meg újra megnézed a műsort, bármennyire szar is, ráadásul több bekezdésen keresztül ecseteled, mi történik benne. S hidd el, ezt tudja az RTLK is, ha még reklámozod is, az is megnézi, hogy mi ez a szar, aki eddig azt sem tudta, mi ez. Erre alapoz minden kereskedelmi "hírműsor" is, "valóság"show, stb. Ha van elég légy, a szart is el lehet adni - arany igazság.

Amúgy meg, ha vetélkedő, akkor Maradj Talpon! Az "új" milliomos Vágó nélkül azzal az idióta Friderikusszal is egy trágya.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.