Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sityi blogja

Flight Control HD

Sityi | 2010.12.20. 13:40 | kategória: kisszínes | 1 hozzászólás

Eredetileg iPodra és iTouchra jelent meg ez a kis játék, de nemrégiben átportolták PC-re és Mac-re is. Mivel a fent említett kütyükkel nem rendelkezem, ezért rám az újdonság varázsával hatott (bár van benne valami, ami miatt nekem a Lemmings ugrott be játék közben).
A játék lényege: kis repülőket kell a színüknek megfelelő leszállópályára irányítanunk. Nem is hangzik olyan bonyolultnak, igaz? A csavar ott van, amikor egyszerre 5-6-10-sok gép jelenik meg a képernyőn, és ilyenkor nagyon észnél kell lenni, hogy jelöljük ki az útvonalaikat, ugyanis a szint véget ér, ahogy két gép ütközik egymással. Így már nem is olyan könnyű... Főleg úgy, hogy az egyes gépek eltérő sebességgel mozognak. Tipikusan az a fajta játék a Flight Control, amelyet nagyon könnyű megtanulni, de nagyon nehéz mesteri szinten elsajátítani. Néhány pályán további nehezítések is fellépnek: vagy a szélirány váltakozik, és ilyenkor egyes leszállópályákat lezárnak, vagy egy irányíthatatlan sürgősségi gép érkezik, aminek a repülési útvonalával és a gép sebességével számolnunk kell. És akkor még nem szóltam arról, amit nagyon ügyesen adagol a program: "na, még egyszer nekifutok", "csak még a következő pályát megnézem", "nem igaz, hogy ilyen béna vagyok" - keményen függővé teszi az embert, ha nem vigyáz... ;)
A grafika nagyon aranyos, akárcsak a hangok, bár ez utóbbi bruttó 15 perc után unalmassá válik (főleg annak köszönhetően, hogy csupán egyetlen zeneszám került a játékba). Az egyszerű külcsín miatt gyakorlatilag gépigénye sincs, szinte bármin elfut (és 88 MB az egész).
Aki kedvet kapott hozzá, irány a játék Steam oldala.

Utolsó módosítás: 2010.12.20. 15:31

Hozzászólások

AstorAnt
1 | AstorAnt 2010.12.20. 17:21
Nem is tudtam, hogy kijött PC-re, vetek is rá egy pillantást.Látom 2 euró a játék ára, az elég barátinak mondható:)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.