Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Sityi blogja

Trials 2 Second Edition

Sityi | 2011.01.03. 17:16 | kategória: kisszínes | 5 hozzászólás

Emlékszik még valaki a magyar Elastomaniára? Jó régi játék (2000-ben jelent meg), így az ifjabbak kedvéért röviden összefoglalnám a lényeget: trükkös akadálypályákon kellett krosszmotorosunkkal az összes almát összegyűjteni, majd a pálya végét jelző margarétát kettéfejelni.
A Trials 2 SE hasonló játékmenettel operál: itt ugyan nincsenek almák, helyette van egy triálmotorunk, amit ugyanúgy kell irányítani, mint a régi klasszikusban, és az egyetlen célunk a pályán végigmenni. Ami nem is olyan egyszerű, ha olyan akadályok tornyosunak előttünk, amilyeneket négykézláb sem igen tudnánk megmászni, nemhogy motorral... Az első pár pálya megtanít az alapvető trükkökre, de utána a mélyvíz jön, és meglehtősen embertpróbáló feladat az összes pályát egyáltalán abszolválni, nemhogy leesés nélkül - és a leaderboard által nyújtott visszajátszások által lehetőségünk van a világcsúcstartók meneteinek megtekintésére is (amit vélehtőleg heves anyázásokkal kommentelünk, mert érthetetlen, hogy sikerült a mázlista disznónak ilyen simán megcsinálnia azt az adott pályát, amit nagyjából negyven taknyolással szenvedtünk végig...). A leesés pedig meglehetősen vérfagyasztó: a motorosunk nemcsak szívettépően jajgat és nyekken, de statisztikai nyilvántartást vezet a program arról is, hogy egy-egy zakó után hány csontja tört jobb sorsra érdemes sportolónknak (főleg, ha a saját motorja vágja tarkón egy szerencsétlenebbül sikerült ugratás után)... A morbidabb humorérzékkel rendelkezők viszont teli szájjal röhöghetnek egy-egy látványosabb esés után (a Tony Hawk széria botlásai semmiségek ehhez képest).
A hihetetlenül élethű fizika nemcsak a járgányunkra és vezetőjére vonatkozik - külön csokorba szedték a készítők azokat a pályákat, ahol a padlón kívül egy stabil pont sincs, és így kéne vidáman végigugrálni a célig, miközben a nyakunkba borul mondjuk egy pár raklap, egy kéttonnás betoncső pár traktorabronccsal karöltve...
Szóval aki nem sajnálja az idegeit és a billentyűzetét, bátran ruházzon be a játékra.

Utolsó módosítás: 2011.01.03. 18:51

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2011.01.03. 19:02
Jaénazthittemhogyingyeneslesz. :(

De jó kis játéknak tűnik. :)
Gobiakos
2 | Gobiakos 2011.01.03. 19:37
Pöpec kis gáme lehet ez, de most a Batman: Arkham Asylum lesz a következő beruházás... :-P
3 | somesz83 2011.01.07. 21:44
Teszem is be a kívánságlistámba, hogy el ne feledkezzek róla. A flash triál játékokat is bírtam, az Elastomania meg nagy őrület volt anno.
4 | somesz83 2011.02.16. 22:08
Na, hát ennél frusztrálóbb, idegesítőbb szarral már régen találkoztam. A tutorial-on nem bírok végigmenni. Ezt kicsit elszámították a srácok. Extrém nehéz. Mellesleg az irányítás is fos, egy flash verzió komolyabb fizikával bír. Milyen dolog az, hogy nem lehet egyensúlyozni a motoron, hanem van három állás, előre - meg hátrahajlás és az alap, majd ezek közt kapcsolgathatsz.

Ezt elbaltázták elég rendesen.
5 | Sityi 2011.02.24. 13:40
Olyan ez, mint a Super Meat Boy: az is arról szól, hogy minél jobban szívassák a játékost. Én mondtam, hogy piszok nehéz... ;) De egyébként minden pálya megcsinálható (én majdnem mindegyiken végigmentem már, bár nem a leaderboard elején tanyázok, az is garantált).

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.