Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

syabi01 blogja

Sine Mora - Nem kisasszony sport

syabi01 | 2012.05.07. 17:46 | kategória: Box | 0 hozzászólás

Sziasztok, syabi01 vagyok és ezzel a bejegyzéssel fogom elveszteni blogszűzeségemet. Hogy miért pont most és miért pont itt? Roppant egyszerű, pár napja figyelmes lettem egy felhívásra miszerint kapsz egy játékot, ha hajlandó vagy róla egy blogbejegyzést írni. Látva, hogy a Sine Mora-ért még senki nem jelentkezett, hirtelen levert a víz a pulzusom az egekbe szökött és remegő kézzel írtam be a fórumba: adjátok nekem!

Már a demo kipróbálása óta fentem a fogamat a magyar Digital Reality által fejlesztett műre, de mivel a műfaj nem igazán vág a profilomba, úgy gondoltam várok vele egy leárazást. Bullet hell, shoot’em-up kemény dolgok ezek, de a Sine Mora annyira szemkápráztatóan gyönyörű, hogy az ember sutba dobja a műfaj iránt érzet fenntartásait. Nem vagyok egy grafika buzi, de a Sine Mora grafikája úgy gyomorszájon vágja az ember esztétikai érzékét, amire még sok dobozos cím sem képes, nem hogy egy arcade játék. Hihetetlen részletes tájak előtt fogunk repülni, lesz itt robotgyár, neonfényes nagyváros, kanyonok, tenger fenék, de akkor se csodálkozzunk, ha az egyik helyszínen esetleg a Budavári Siklót vélnénk felfedezni. Az külön tetszett, hogy a háttérben zajlik az élet, például amikor az egyik pályán repültem a kietlen szikla szirten véletlenül kiszúrtam egy pecázó alakot. Ha a látvány szuper, a hangok még szuperebbek. Ennek oka igen egyszerű a játékban elhangzó monológokat, párbeszédeket mind-mind magyar színészek mondják fel. Ez kérem szépen nem magyarítás, a világ mindenrészén így érhető el a játék és sok külföldi fórumon olvastam, hogy ezek a magyarok aztán tudnak káromkodni. Meglepően komoly, összetett story-t kapott a játék, amit nem nagyon fejtenek ki, helyette egyből a mélyvízbe dobnak, majd a végigjátszás végén kapunk egy enciklopédiát, amiből további részleteket tudhatunk meg. Nagy vonalakban egy bosszúhadjáratot folytatunk Ronotra Koss-al akinek a fiát megölték a birodalmiak, illetve van, egy másik száll is, ami egy szabadságharcról szól. Sablonosan hangzik, de lesznek meglepetések a végén. A story módot elindítva egy kellemes, ám nem túl hosszú játékot fogunk megismerni. Ajánlom mindenkinek, hogy jó alaposan gyönyörködje ki magát mindenki az első végigjátszás alkalmával, mert a story végével egy teljesen új játék kezdődik. Az arcade mód és a score attack miatt készült el ez a játék nem másért. Ebben a két módban már csak hard és insane fokozat között választhatunk és nagyon keményen rá leszünk utalva a játék nyújtotta lehetőségekre. Power up-ok, különböző kapszulák (időlassítás, idő visszatekerése, golyót visszaverő páncél) használata elengedhetetlen lesz, ha meg akarjuk hódítani a játékot nehezebb fokozaton. Sosincs az embernek elég ideje, na itt is ezt fogjuk érezni, mivel kapunk egy órát ami folyamatosan visszaszámol, ezt nyugodtan tekinthetjük az életerőnknek. Ha valami eltalál, a visszaszámlálás felgyorsul, viszont ha kilövünk valamit, akkor plusz másodperceket nyerhetünk. Normal fokozaton nem sok gondunk lesz az órával de hard-on, illetve insane-en, kizárólag kőkemény memorizálás árán érhetünk el sikereket. A pályák pont a fentebb leírtak miatt rövidek, hogy be lehessen tanulni őket, illetve a már legyőzött boss-okat is begyakorolhatjuk. Főellenfeleket tekintve nagyon fantázia dús a játék: egész képernyőt betöltő hajók, robot pók, ágyukkal felszerelt vonat szerepel a repertoárban.

A Sine Mora olyan, mint egy gyönyörű nő. Elbűvöl a szépségével, aztán rájössz, hogy rengeteg idő és küzdelem árán lehet csak a tied. Én azt mondom érdemes küzdeni vele mert egy-egy nehezebb boss hiba nélküli legyőzése mindenkit kárpótolni fog garantálom.
Üdvözlök mindenkit remélem, még találkozunk
Syabi01

Utolsó módosítás: 2012.05.10. 14:51

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.