Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Varázsszövő blogja

Elwynn Forest élőlények - kicsit másképp

Varázsszövő | 2010.07.27. 14:29 | kategória: Humor | 4 hozzászólás

Igazából ez a bejegyzés azoknak fog mondani valamit, akik már játszottak a WoW-val és volt human karakterük :) De remélem azért lesz 1-2 ember, aki értékeli!

1. Kobold Vermin

Előfordulása: istentagadók, csak templomok közelében találjuk meg őket. Céljuk az összes vallási hely lerombolása.

Kinézete: a koboldok közül a legkisebbek, ha 20 cm magas fűben járkálsz, akkor már észrevétlenül lábikrán haraphatnak („Ne menjetek a magas fűbe”). Jól illik rájuk a „töpörödött törp ördög” kifejezés. Piszkosfehér (itt már az Ariel sem használ) szakállukat legnagyobb rajongójuk, a Mikulás ihlette. Sosem veszik le uzsonnás táskájukat a hátukról, még alvás közben sem. Éjszaka a legkönnyebben észrevehetők, ugyanis fejük búbján egy zöldes színű ocsmány gyertya világít. Van egy olyan érzésem, hogy folytonos bosszúságukat a szemükbe csöpögő viasz okozza…

Életmódja: a lopakodás nem erényük, amint meglátnak, gepárdot megszégyenítő sprintet levágva esnek neked. Apró méretük miatt elnyomás alatt élnek. Az idősebb, termetesebb koboldok hátának megmosását, a szemét kivitelét, a bevásárlást is ők intézik.

Kommunikáció: Szókincsük igen kicsi, egy mondatra korlátozódik: „Nem fogod elvenni a gyertyám kisköcs”.

Táplálkozás: maradékokat, kukacokat és egyéb nyalánkságokat fogyasztanak, de nem vetik meg az emberi bokát sem.

Szaporodása: még nem sikerült meghatározni, de valószínűleg ők is b…k, mint a nyulak, vagy osztódással szaporodnak, mert percről percre egyre többen vannak.

Érdekességek:

http://www.darklegacycomics.com/136.html
http://www.darklegacycomics.com/151.html
http://www.darklegacycomics.com/241.html

A faj védelme: nincs, nem volt és nem is lesz sose!

Összegzés: száz szónak is egy a vége, nem lesz belőlük házi kedvenc, mondjuk ki az az őrült, aki tartana?! Ha találkoznál velük, akkor egy jól irányzott fenéken billentéssel Föld körüli pályára állíthatod őket.


2. Kobold Worker

Előfordulása: a verminekhez hasonlóan vallásos helyek közelében, de fa legyen a közelben.

Kinézete: közepes méretűek, tömzsibb termetüket valószínűleg a verminek táskáiból kilopkodott szendvicseknek köszönhetik. Hátuk mindig ragyogóan tiszta. A verminektől csak a méretbeli különbségek alapján különböztethetők meg, valamint közelükben átható faszag terjeng.

Életmódja: a kobold munkásosztály tagjai, életüket a favágás teszi ki. Hozzájuk még a 15. ipari forradalom se jutott el, ezért kőkori szerszámokkal dolgoznak. Kutatások kimutatták, hogy a brazíliai erdőirtásokért is ők a felelősek. Muzikális lények, néhányan közülük megalapították a Favágók együttest, jelenleg is tart nyári turnéjuk a környék kobold táboraiban. (Jegyek a NoTakeCandle jegyirodában kaphatók.).

Kommunikáció: műveltségük már megközelíti egy marék döglött giliszta értelmi szintjét, de még van hova fejlődniük. Slágereikben általában a következő szavak váltják egymást: te, gyertya, elvesz, nem, gyertya, nem, elvesz, grr, mrrr, gyertya.

Táplálkozás: fakérget és harkályokat esznek, utóbbiak csőrét fogpiszkálónak is használják.

Szaporodása: lassabban nő a populációjuk, mint a vermineknek, a koncerteken való megjelenés minden szabaidejüket elveszi.

Érdekességek: második lemezük, a Somebody take my candle a napokban a slágerlisták élére került, megelőzve az eddigi éllovast, a Candle Shop című dalt.

A faj védelme: a Kobold Zenekarok Védegylete próbálja kicsikarni védelembe helyezésüket, eddig sikertelenül.

Összegzés: IQ-ban és szinte minden másban is verik a vermineket (ha nagyon unatkoznak, akkor ténylegesen is ütlegelik őket)..


3. Kobold Laborer

Előfordulása: mond meg a Józsinak, hogy a fiúk, akarom mondani a laborerek a bányában dolgoznak.

Kinézete: a workerekhez hasonló termetűek, az idősebb korosztály képviselői. A fejükön lévő gyertya bányászlámpaként szolgál. Csákányukat mindig maguknál hordják, napi tevékenységeikhez is felhasználják őket (fürdéskor fülmosáshoz; orrpiszkáláshoz). Rondaságuk megkönnyíti a kitermelést, ha lemennek a bányába feljön a réz.

Életmódja: a 16 tonna sárgaréz bányászegyesület tagjai, a tagsági díjat a verminektől elcsent apróból fizetik ki. Amióta megnézték a Gyertya Moziban az Alkonyat című filmet (koboldvámpírokról koboldpalántáknak), azóta nem mernek kilépni a napra, valamint kerülik a fokhagymát és a feszületet is. Azóta még jobban fellángolt egyházellenességük is.

Kommunikáció: egymás között morzejeleket használnak, valamint különös röfögő szavaik a bányajáratokban kiválóan visszhangoznak .

Táplálkozás: a bányában élő apróbb csúszómászókkal, szűkösebb időkben egymással táplálkoznak. Ekkor nagyon barátságosak és mindig egymás kezéből esznek.

Szaporodása: a bányagázok gátolják a megtermékenyedést, ami nem is gond annak fényében, hogy a bányászkoboldok mind hímneműek…

Érdekességek: egy különc bányászcsemete felrúgva a szabályokat nemrég elhagyta a bányát és felfedezőútra indult. Szóbeszédek terjednek arról, hogy megkapta az egyik mellékszerepet az Alkonyat – Gyertyafogyatkozás című szuperprodukcióban.

A faj védelme: nem tudunk ilyenről.

Összegzés: egyre kevesebben állnak be a laborerek közé a közelmúltban történt terrorakciók miatt. Az Al-Koboldka terrorszervezet több robbantásos merényletet követett el a bányában, megritkítva ezzel az állományt.

Hozzászólások

Beny12
1 | Beny12 2010.07.27. 14:46
Régen WoW-oztam, valami hasonló jutott nekem is eszembe anno, de persze csak a szitkozódások alkalmával :D
LordMatteo
2 | LordMatteo 2010.07.27. 15:26
Hmm, nem olvastam végig mert nem WoW-ozok, de láttam van pár url benne, a pc domeon úgy linkelsz hogy:

(link:www.pcdome.hu)pcdome(/link)

csak a ( ) helyére [ ] kell, így lesz

pcdome
szbszig
3 | szbszig 2010.07.27. 17:15
Én végigolvastam, bár szintén nem WoW-zok. Azért a W3-ból emlékszem rájuk valamennyire. Bár ott éppen hogy Kalimdorban volt sok belőlük, a TFT ork kampányában fordultak elő, nem?
Beny12
4 | Beny12 2010.07.27. 18:31
szbszig: igen, ott voltak.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.