Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Varázsszövő blogja

Vér István kalandjai - Volume II.

Varázsszövő | 2010.08.05. 08:51 | kategória: Humor | 3 hozzászólás

Próbáltam odafigyelni arra, hogy ne csak rókabőr legyen, a színvonalon is emelni szeretnék, de gyakorlat teszi a mestert ugyebár! Remélem azért páran még élvezni fogják :) Holnap regényfolytatás várható!

3. nap

6 óra 19 perc: Anyu sikolyára ébredtem. Fenébe, este a wc-ben felejtettem az Elfboy újságomat?

6 óra 20 perc: Mégsem, az ágyam alatt volt.

6 óra 21 perc: Követtem a sikolyokat, a sufnihoz vezettek. Apám megint részegen jött haza a Northshire Night Club-ból és valahogy beleesett a kardomba. Lehet, hogy nem függőlegesen, felfelé néző heggyel kellett volna a falhoz támasztanom?
6 óra 25 perc: Még mindig arra várunk, hogy apa feltámadjon. Nem lehet annyira másnapos, hogy nem talál vissza a hullájához.

6 óra 35 perc: Magához tért a vén szivar! És újra elaludt.

7 óra 00 perc: Úgy döntöttem, hogy pihenek még egy kicsit. Bebújtam a paplanom alá, elővettem az újságot, izgatottan kinyitottam… és döbbentem vettem észre, hogy valaki meztelen kobold kislányok képeit ragasztotta az elfek képeire. De egye fene…

7 óra 12 perc: Annyira nem is csúnyák a kobold lányok.

8 óra 41 perc: Elbóbiskolhattam. A ház üres. Anyu sehol. Apa horkolásától nem lehet normálisan reggelizni, folyamatosan remeg az asztalon a tányér. Most már értem, miért száműzte anya a fáskunyhóba.

9 óra 19 perc: Jól laktam. Még most is jól lakok. Szeretek itt lakni.

9 óra 24 perc: Találtam egy üzenetet az ágyamra szúrva. Ez volt benne: Té gyuláztad mög máj hongám, níszten lápben kípit. Eszírt műg möglaksz! (Kobold írás, nyers fordításban: Csúnya dolgot műveltél a húgom képeivel. Kinyírlak!) Sajnos nem értem, mi áll benne.

9 óra 51 perc: Anya is hagyott egy üzenetet. Ezt is alig tudtam elolvasni, mert nagyon csúnyán ír. Mondjuk, csak az én írásom olvasható a környéken. Három órakor jelentkeznem kell a helyi katonai megbízottnál az apátság mellett. Megkapom az első feladatom.

10 óra 12 perc: Kirángattam a kardot apa alól, majd gyakoroltam egy kicsit. Bizonyítani akarok a katonáknak, hogy én máris jobb vagyok náluk.

10 óra 58 perc: Egész szép mintákat rajzoltam a földre a fegyverrel. Kard távolsága a földtől - 5 mm.

11 óra 59 perc: Ideje ebédelni. Kardot otthagytam.

12 óra 24 perc: Folytatom a gyakorlást. Hm, valaki egy vérengző kék koboldfejet rajzolt a mintáim mellé a földre. Mellette egy felirat: I see you! I kill you!

12 óra 54 perc: Rövid töprengés után arra a következtetésre jutottam, hogy valaki berágott rám. Mindegy, úgyis én vagyok a legügyesebb kardforgató a vidéken.

12 óra 56 perc: Eddig is ilyen rohadt nehéz volt ez a kard? Vagy csak a teli gyomor teszi?
12 óra 59 perc: Leültem egy fa tövébe pihenni.

13 óra 11 perc: Valaki viaszt csöpögtetett a fejemre és lesimította a hajam. Nem is rossz, most úgy nézek ki, mint az a cuki elf énekes.

13 óra 49 perc: Kard távolsága a földtől – 10 mm. Véletlenül lefejeztem két nyuszit. Megvan a mai vacsora.

14 óra 20 perc: Még 40 perc!

14 óra 21 perc: Még 39 perc!

14 óra 22 perc: Még 38 perc!

15 óra 10 perc: A fenébe! Elaludtam!

15 óra 25 perc: Találkoztam a megbízottal, Depici Villámmal. Én csak Elektropukknak hívom. Villámgyorsan beszél és villámgyorsan pofán tud csapni, ha nem figyelsz. Még megkeserüli. Parasztgyereknek szólított. Paraszt az anyja! Holnap érkezik Mekdonald Mekcsipp marsall az apátságba. Valami ellenőrzést tart az apácák között, hogy betartják-e a cölibátust. Vele kell majd beszélnem a továbbiakról. Ő dönt a besorozásomról.

16 óra 32 perc: Elmondtam anyunak a fejleményeket. Büszke volt rám. Szerintem egész Northshire büszke rám. Sőt, az egész Elwynn-erdő. Holnap pedig egész Azeroth büszke lesz rám!!!

18 óra 30 perc: Megvacsoráztam és lefeküdtem.

18 óra 40 perc: A konyhaasztal nem kényelmes, a kajamaradékok nyomják az oldalam. Irány az ágyikóm!

19 óra 12 perc: Anyu felkeltett. Apu lelépett. Csatlakozott egy csapathoz, akik Outlandre indultak, hogy meggazdagodjanak. Nem különösebben érdekelt. Szerintem az erdő határáig se jutott el. Én hamarabb fogok eljutni oda, mint ő.

20 óra 01 perc: Újra az ágyban. Elképzeltem a találkozást Mekdonaldsszal. Amint meglát letérdel előttem, kezet és egyebet csókol, majd hálaimát rebeg az úrnak, hogy jelentkeztem. Majd leveszi a jelvényeket tartalmazó egyenruháját és nekem adja. Bládpityu marsall… nem is hangzik rosszul. Első dolgom az apácák újbóli leellenőrzése lesz…

Hozzászólások

Beny12
1 | Beny12 2010.08.05. 09:36
Nekem nincs bajom a naplókkal, jókat nevettem rajta :)

Egyébként Vérpistike tényleg szerepelt a Warcraftban? Blizzardból kinézem. :D
Gobiakos
2 | Gobiakos 2010.08.05. 16:12
"Bládpityu marsall..." :-D Mikorra várható a 3. rész?
3 | Varázsszövő 2010.08.05. 16:32
Ha lesz erőm a regényrészlet megírása után, akkor holnap. Ha nem lesz, akkor lehet, hogy csak kedden.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.