Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

vortób blogja

Bajnokok Ligája I. Szeptember 17. második játéknap

vortób | 2008.09.15. 16:36 | kategória: beharangozó | 4 hozzászólás

Újra eljött, újra itt van, és milyen gyorsan fog elmenni. A nemzetközi csapatoknak első számú csataszíntere újra beköszönt hozzánk. Érdekes hogy szinte úgy érzem hogy Steven Gerrard csak pár hónapja emelte fel, a szenzációs angol fordítás után, a Bajnokok Ligája serlegét, vagy az Arsenal dicstelen elvérzése a Barcelona ellenében. A Milan meglepetésgyőzelme, és a Manchester United gázolása, szinte tegnapi emlék, az utóbbiakhoz képest. De természetesen mindenkinek van egy kedvenc meccse, ami nem feltétlenül a döntő, de olyan klasszikus találkozó, ami csak nagyon ritkán adódik. Nekem is van ilyen, a két évvel ezelőtti Real Madrid – FC Bayern, az tényleg egy olyan párharc volt, ami minden igényt kielégített, két meccsen 8 góllal.
Mint talán már páran értesültetek róla, idén powerhouse és jómagam közreműködésével, egyfajta ízelítőt szeretnénk készíteni minden játéknapra, kedd-szerda felosztásban. Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy remélem lesz néha olyan színvonalas, hogy érdemes legyen a nézeteinket minden forduló előtt átnyálazni.
Az két általam következő írásban, külön-külön foglalkozni szeretnék a csoportok összességével. Megtippelni hogy ki lesz a továbbjutó, kitől várok meglepetést stb...
Idén a Bajnokok Ligájában angol, spanyol, olasz, német, francia, orosz, román, holland, ukrán, ciprusi, görög, fehérorosz, török, portugál csapatokat láttunk feltűnni, ami összesen 14 ország, szemben az előző év 12 nemzetével. Kis javulás, de idén kevésbé tűnik belterjesnek, főleg hogy olyan országok is jutottak ide, akik nem tartoznak a top bajnokságok közé: ciprusi, fehérorosz. Szóval ez tényleg mindenképpen pozitív. Jövőre továbbjavulhat, az új selejtező rendszerrel.
A csoportkörökben, egy halálcsoport jutott nekünk, illetve 2 ahol két csapatnál több esélyes van a nyolcaddöntőbe jutásra. Az előbbi a B jelű csoport (Liverpool, PSV, Marseille, Atletico), az utóbbiak a H (Real Madrid, Juventus, Zenit) és az F (Bayern, Lyon, Fiorentina). Most szerdán az E,F,G,H csoportok játszanak, én ezekről írok most.

E csoport:
Manhester United
Villareal
Celtic
AaB


A MU toronyfavoritnak tűnik, de a Villareal, és a Celtic otthonában vért fognak izzadni. Hazai pályán viszont mindenkire lesújthat, az angol csapat vasvillája. A Villareal és Celtic, a spanyol ezüstérmes, és a skót bajnok fog küzdeni a második helyért, aminek egyik meghatározó pontja lehet hogy melyik képes megbotlani az AaB otthonában, akik véleményem szerint fognak pontot rabolni valamelyik csapattól, de ez nem mentheti meg őket a csoport utolsó helyétől. A Celtic szerintem esélyesebb ezeknek a pontoknak az elvesztésére, indoklom azzal hogy a skót bajnokság első helyezettje, talán nem tud olyan domináns futballt játszani, amilyet a Villareal tud, ha jó napja van. Ha viszont rossz akkor borul az egész. Tehát tippem: 1. MU 2. Villareal 3. Celtic 4. AaB.
A hétvégi két meccs:
Manchester United – Villareal: A magyar tévékben élőben közvetített, egyik mérkőzés. Ami nem véletlen hiszen igazi rangadó szaga van a dolognak. A Villareal idegenben készül meglepni Fergussonékat. De Manchester vörösebbik csapatának a nemzetközi rutinja miatt, mindenképpen sima győzelemre enged következtetni. A Villareal nem hiszem hogy veszélyes ellenfél lehet, egy olyan oroszlánbarlangban, ahol évek óta nem kaptak ki nemzetközi szinten a hazaiak. Ronaldo szintén ezen a meccsen térhet vissza, amire szükség is lehet a hétvégi flaskót látva. Védekezés, és a kontrázás nagyon megy a spanyol kisvárosnak, ezzel azért okozhatnak kellemetlen perceket. De a tippem: 1.
Celtic – AaB: Jóval simább mérkőzésnek nézz elébe Skócia büszkesége, akiknek a dán csapat ellen, otthon kötelező kell, hogy legyen a 3 pont. Még hozzá egy szintén fölényes győzelemmel, mert amúgy is kikaptak a Rangers ellen hazai pályán...az milyen már – gondolhatják a zöld-fehér szurkolók. Javarészt igazuk is van, de ha Borucnak a szerencsegép rossz napot dob ki, akkor komoly problémáik lehetnek, akár az AaB ellen is. Tipp: 1

F csoport:
Lyon
FC Bayern
Steaua
Fiorentina


Beteg csoportnak néz ez ki, elsőre, és másodszorra is. Egy forintot se tennék rá, hogy melyik csapat lesz a csoportelső, a Steaua esélytelennek tűnik a továbbjutásra, de a UEFA helyre odaérhetnek. A Bayern München a nagy visszatérő, akik természetesen megszeretnék mutatni, két éve egész jól meneteltek, igaz a későbbi bajnok ellen estek ki. De ez a Bayern erősebbnek néz ki. Ribery visszatérésével javulhat a csapat játéka, és a kényszer felállás (3-5-2), is eltűnni látszik majd, Demichelis felépülésével. A csoport egy másik pikáns rangadót is rejt magában, Toni visszatérését Firenzébe, igaz romantikusabb lenne ha az első meccsét játszaná a Bajnokok Ligájában ott. A Lyon az Lyon, sorozatban hetedszer bajnokok, idén is ők a topfavoritok, bár megint új csapat épül, így nekik a csoportkör rutinszerzés is lesz, de ha továbbjutnak a nyolcaddöntőben erősebbek lehetnek. A Fiorentina meg a Milan BL helyének teljesen jogos elütésével mutatta meg hogy érett csapat már a nemzetközi szintre is. Nekik érzésem szerint az idegenbeli formájukon fog eldőlni a továbbjutás, mivel szintén rutintalan csapat, és mint ilyen megszenvedhet más országban.
A Bayern továbbmenetelése biztosnak látszik, de ez könnyen, lehet másként is. Mindenesetre nekik adnám előre a csoport elsőséget. Mellettük lehet egy Fiorentina, Lyon csata a második helyért, de talán a színvonalasabb bajnokság a Fiorentina javára dönt majd így: 1. Bayern 2. Fiorentina 3.Lyon 4.Steaua és Toni örülhet.
Lyon-Fiorentina: Tehát akkor ne mondjak ellent magamnak, szerintem egy unalmas X lesz a nap egyik legnagyobb rangadója. Benzema villanásai eldönthetik a Lyon javára a meccset, de nem gondolom hogy az erős olasz középső védelem mellet sokat tudna fickándozni. X
Steaua-Bayern: Sima bajor győzelemnek kéne lennie, de a meglepetés lehetősége is benne van, mert a románok nem látszanak annyira gyengének hazai pályán, ahol a Galatasaray-t is verték a selejtezőkben. De így is, bár kínkeserves de Bayern győzelemre szavazok 2.

G csoport:
Arsenal
Porto
Fenerbahce
Dinamo Kijev.


Az angol 3. helyezett, a portugál bajnok, a török második, és a ukrán második. Ez egyébként a Bajnokok Ligája G csoportja, mondjuk ezt más csoportoknál is ellehetne mondani. A csoportot nézve amúgy: Az ágyúsoknak simán kéne hozni a csoportot, miután a portugál bajnok, a második esélyes nyáron alaposan meggyengült, őket talán az előző évben meglepetést nyújtó Fener is megfoghatja, a csoport második helyéért, feltéve ha nem csak egy fellángolás volt az előző év. A Dinamo Kijev hazai pályán lehet kemény ellenfél, az ukrajnai rossz idő bekövetkezésével komoly akadályokat állíthat a például mediterránhoz szokott portugáloknak.
Érdekesség még hogy ez az a csoport, ahol egy csapatnak a legtöbbet kell utaznia. Végül pedig a tipp: 1. Arsenal 2.Porto 3.Fenerbahce 4.Dinamo Kijev
Dinamo Kijev-Arsenal: Az ágyúsoknak szerencséjük van, hogy a sorozat elején kell Kijevbe utazniuk, látva a Slavia elleni meccsüket, ahol szintén megfagytak. Pedig az csak Prágában volt. Az újabb sérüléseket látva egyáltalán nem lesz könnyű dolga a csapatnak, hiszen hétvégén Clichy és Eboué is megsérült, ami Silvestre bemutatkozását vetíti előre. Ebouét meg talán valamelyik fiatal brit pótolhatja (Wilshere, Ramsey). Mindenestre ez a meccs valószínűleg 2-es, de itt is jó esély van a meglepetésre.
Porto-Fenerbahce: A törökök inkább hazai pályán virítanak, a Porto meg portugáliában évek óta veretlen nemzetközi szinten. Ha csak ezt nézzük, ez a meccs sima 1-es. De látva a Porto meggyengülését, és a Fener erősítéseit Güizával, Emrével. Akkor egy inkább X szagú meccs tűnik fel a horizonton, és ez is lesz.

H csoport
Real Madrid
Juventus
Zenit
BATE


Kiegyensúlyozott csoportnak tűnik, a BATE kivételével, egyedül azt sajnálhatjuk hogy e három csapat közül az egyik ki fog esni. De hogy ki fog kiesni? Isteni csoda lenne, ha valaki megtudná jósolni. A Real Madrid, bár utóbbi évekbeli teljesítményével, majdnem kiesett az első kalapból, azért általában veszi a csoportkört. De lehet hogy idén ez sem lesz meg? Alighanem Schuster állásába kerülne, de a rossz védelmüket látva a Numancia ellen. Minden elképzelhető. A Juventus, a nagy visszatérő, és lehet hogy korai búcsúzás? Megint csak minden elképzelhető, bár a Juventus tűnik eme három közül a legstabilabbnak, szinte minden posztra sok játékosuk van. Igaz, némelyiknek a minősége hagy kívánnivalót maga után. De nagy előnyük az is hogy rengeteg tapasztalt játékosuk van. Nedved, Del Piero, Trezeguet, hogy csak a krémet említsük. Nagy kérdés, hogy a jövőben ki pótolhatja majd őket. A Zenit, a zenitjén lehet hogy túl van, legalábbis a bajnokságban úgy néz ki. De nemzetközi szinten megingathatatlan csapat, aki idegenben és hazai pályán egyaránt veszélyes, bárki ellen. Az igazi klasszisok hiányát pótolja a nagy betűs CSAPAT szó, és olyat ami az oroszoknál van, nagyon ritkán látni. A fehérorosz csapatnak meg köszönjük, hogy részvételével kitölti ezt a csoportot, pontszerzésre nem tartom őket esélyesnek. De a magyar csapatok egy példát vehetnének arról hogyan lehet légiósok nélkül (ugyanis 1 db van, egy bolgár, najó meg 4 orosz), igazi eredményeket elérni. Mert ilyet magyar csapat nem tud 13 éve csinálni, mint amit a BATE művelt váratlan. Végül tipp: 1.Juventus 2. Zenit 3. Real Madrid 4. BATE
Real Madrid–BATE Boriszov: Ez egy töméses meccs lesz, a blancoknak illene, gólokkal nyerniük. Bár a védelmet látva, az is lehet hogy bekapnak párat. De 4-5 gólt csak nem, márpedig a Madrid ennyit fog lőni valószínűleg. 1
Juventus-Zenit: Totális háromesélyes meccs, ahol szinte semmit se számít hogy a Juventus hazai pályán kezd. A Zenit így is nekik fog menni, és gólokat is fog rúgni. Egy-két gólra azért a torinoiak által kevésbé favorizált csapat is képes, sőt természetesen a győzelemre is. De nem lesz könnyű, mint ahogy Zenitnek sem a pontszerzés. De egy totális támadó futballt láthatunk, ha szerencsénk van, a forduló legjobb meccse lehet. X

Utolsó módosítás: 2008.09.15. 16:42

Hozzászólások

szbszig
1 | szbszig 2008.09.17. 19:09
Szurkolunk a Boriszovnak és az Aalborgnak! :D
szbszig
2 | szbszig 2008.09.18. 00:24
Szurkoltunk, de azért annyira nem jól, mint tegnap, a Boriszovnak és az Aalborgnak...
powerhouse
3 | powerhouse 2008.09.18. 18:54
Tényleg jobban tippeltél... :D
szbszig
4 | szbszig 2008.09.18. 21:42
Mindenesetre a négy állítólagosan leggyengébb kiscsapat (Anorthoszisz, Cluj, Boriszov, Aalborg) elért egy győzelmet, két döntetlent és egy tisztes vereséget, ráadásul mindegyiket idegenben! Szóval mindenki újragondolhatja, aki azt mondta korábban, hogy nem valók ide.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.