Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

vortób blogja

Anglia=Európa elitje?

vortób | 2009.03.11. 18:06 | kategória: beharangozó | 3 hozzászólás

A mai nap erre a kérdésre adhat választ, már persze futball értve. Tudvalevő hogy három elit bajnokságot ismernek el: spanyol, olasz, angol. Valamivel utánuk jön a német, és azután nem sokkal a gall labdarúgás élvonala. Bár a francia labdarúgást és a Lyont is érdemes szétszedni, mert egyébként nem lennének ilyen kiemelkedő helyen a bajnokságok listájában. A topelitből érzésem szerint az olasz kezd visszaesni a Bundesliga színvonalára, ezt bizonyítja például a Werder sikerei Milánó mindkét csapata ellen, illetve UEFA kupában is az utóbbi időkben nagyon kiegyenlített harcok voltak, többségében német győzelemmel. Hirtelen csak az őszi Dortmund-Udinese összecsapás jut eszembe, ahol olaszok mentek tovább (0-2, 2-0 és csak tizenegyesekkel buktak a Ruhr-vidékiek, Hajnal rúgta a Dortmund mindkét gólját gondolom ezzel nem mondtam újat.). A spanyol bajnokságot nehéz megítélni hol tarthat, de őket még mindenképpen nem érték be a németek, de ez talán csak a Barcelonának és a Sevillának köszönhető (illetve Espanyol jutott még UEFA döntőbe az utóbbi években), de a Real Madrid illetve a Valencia korábban tapasztalható formájukhoz képest erősen visszaestek. Az egésznek ellent mond a játék színvonala ami néhány esetben jobb a Premier Leagueben tapasztalhatóaknál.
Mindezt az Angol-Olasz párharc felvezetőjének szántam, de talán több lett annál. Ma kettő ilyen meccsel örvendeztet minket Fortuna. Az AS Roma-Arsenal a sérültek hiányzásáról fog szólni, az odavágóhoz képest rengeteg a sérült az olasz csapatban, akik közül néhányan talán játszhatnak? Az Arsenal már régóta küzd rendszeres hiányzóival. Fabregas 4 hónap, Rosicky több mint egy éve, ezenkívül még Silvestre és Adebayor hiányzik, de ők pótolhatónak tűnhetnek). Romából pedig Totti, Doni, Cicinho, Pizarro, Perotta, Casetti, Mexes tekintélyes névsort alkot, De Rossi eltiltás miatt hiányzik. Ezek közül viszont 4-5 visszatérhet, de vajon nem csak azért-e mert nem lenne kit kiállítani? (volt az Arsenalnál is ilyen például lsd. Múlt évben MU-ARS, ahol többen is sérülten játszottak) Az Arsenal ebből a szempontból jobban jöhet ki, mert hiányzói nem az utolsó meccsen sérültek meg, így van rutinjuk a nélkülük való játékban. Összességében viszont a Roma kerete gyengébbnek tűnik az ágyúsokénál, persze ezt lehet nem titkolt szurkolói elvakultságom mondatja. Az Arsenalnak szintén gond lehet az utazással való problémák miatt csak ma érkeztek Rómába. Ez egy erős 1-1nek tűnik, és gyanítom hogy nem lesz szép játék.
Párhuzamosan megy majd manchesteri harc is, MU-Inter, ahol a csúcsformában lévő Fergusson fiúknak nem jelenthet gondot a kék milánói fél meggyalázása, ettől független benne lehet a meglepetés Mourinho személyében, aki több mint jól ismeri ellenfelét (és nem sokszor kapott ki ellenük), a hosszabbítás és az 1-1 is benne van a meccsben, ha a vörös ördögök részéről bármi lekezelés látszana. Persze lehet hogy letarolják az Intert és újabb 7-1, de inkább egy 1-0-ra fogadnék.
Barcelonának nem jelenthet gondot hazai pályán a Lyon, ami otthon képes volt kellemes meglepetést okozni. De a kettős terhelés miatt (idén versengés is van a bajnokságukban), nem lehet más a céljuk mint a tisztes helytállás. A Barcelona kezd újra formába lendülni és a BL-re mindig fölszívják magukat, szóval én Messi, Eto'o gólokat várok, és 4-1-et.
Porto-Atletico Madrid: Őszintén kit érdekel ez a meccs? Aki továbbjut az is kap egy zakót, a következő körben. A Portonak nem szokása otthon veszteni, de idén kikaptak a Kijevtől, ami a matracos gárda reménykedésére adhat okot. Az Atletico meg nyilván nagyon fog küzdeni, hogy megfricskázza a Real-t (gy.k. továbbjutnak mint a galaktikusok). Ez egy 1-1-nek tűnik.

Hozzászólások

Retee
1 | Retee 2009.03.11. 18:33
Inkább a fritzek erősödnek, az olaszok már egy ideje ugyanazon a szinten mozognak szerintem. A Werder pedig évek óta veszélyes bárkire, ha BL-be jut, idegbeteg támadófocit tudnak játszani, mikor akarnak.
Az Atleticos lehúzást meg sem hallottam...:D Mondjuk az tény, hogy az Atletico a tipikus spanyol válogatott szint, erős keret, nulla eredmény hosszú ideje (de ez a válogatottnál is változott).
2 | vortób 2009.03.11. 18:39
Nekem szimpatikus csapat az Atletico, de egy ilyen párharc szerintem nem BL szint. Persze az Atletico bírói csalás miatt nem lett csoportelső (nyertek volna az Antfielden csak ugye Gerrard műesett). A spanyol hasonlatoddal egyetértek.
Werder meg olyan nekem, hogy hazai pályán bárki elkaphat, de idegenben nem jelenthet különösebb problémát bárkinek. Ezért is furcsa nekem a milánói teljesitmény.
3 | vortób 2009.03.11. 23:02
Arsenalon kivül, ma mindenben elég közel voltam. Bár telitalálat nem volt.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.