Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

vortób blogja

Még bármi lehetséges... ...

vortób | 2009.04.15. 13:18 | kategória: beharangozó | 3 hozzászólás

...Márpedig tegnap óta ez nem is lehet kétséges, bár a lehetetlen megvalósítása elmaradt, valami olyat láttunk idén is a Liverpooltól, amihez hasonlót mondjuk szinte minden évben egyszer végigvisznek. Kezdve az isztambuli csodától, folytatva a Barcelona hazai pályán lévő megalázásáig. Múlt évben az Arsenal ellen műveltek hasonlót, de ne felejtsük el, hogy akkor a csoportban is hogy jöttek vissza! Három forduló után 1 darab pontjuk volt, a hatodik forduló végére mindenki tudja vagy eltudja képzelni mennyi (gyk. avagy ,,gyökerek kedvéért” 10). Ha tegnap tovább nem is jutottak, az erkölcsi győztesek biztosan ők lettek. Ha mindig ilyen teljesítményt nyújtanak reméljük a legjobbakat a bajnokságban, bár én nem vagyok 'Pool szimpatizáns se, de ezt valahogy mindenképpen honorálni kéne, erre a megoldás pedig idén a PL trófea lehet. Egy kérdés viszont megmarad: Mi lett volna ha Gerrard a pályán van?
A Chelsea idei évben a fellángolását egyetlen egy személynek köszönheti...Guus Hiddink, a becses neve. Ő neki sikerült valami, olyan eleganciát adni a csapatnak, ami Mourinho óta nem jellemezte London kékebb felét. Drogba sokadig felvirágzása érkezett el, bár tegnapi góljához Reina ügyetlenségére szükség volt. Ivanovic még mindig favágó, ez tegnap látszott is, de a továbbjutás szempontjából elévülhetetlen érdemei vannak.
Lampardékra még egy nagyon erős ellenfél vár a döntőre, a Bayern München Barcelona. Guardiola együttese alibimeccset tolt a bajorok ellen, ezért arra most nem fordítanék annyi szót. Elég annyi, hogy a német alakulat otthon megőrzött valami megcsúfított becsületéből, és tapssal búcsúzhatott a végén. (Nem pedig dobálássál, és malac hang utánzásával, mint ahogy arra rászolgáltak). A Barcelona pedig jó eséllyel az egyetlen nem angol csapat lesz az elődöntőben, az egyik legnagyobb eséllyel a végső győzelemre. Valami istentelen nagy csodának kéne történnie, hogy ne a Barca nyerjen, mondjuk egy félidőn át Messi kaput téveszt és a jó Victornak akasztja a nagyobbnál nagyobb góljait. Mivel erre kevés az esély, csak a jó istenben, és a Chelseaben bízhatunk, hogy ne Katalóniába menjen a BL trófea.
Kezdve a mai meccsekkel: FC L'Africano - Villarreal. Kevésbé tűnik érdekesnek mint, a mai másik rangadó. De pár szót érdemes pocsékolni rá, még ha az Arsenal idén simán be is húzza a BL-t, csak ti még nem tudjátok nyuszikáim, szóval valószinű két londoni csapat lesz a BL elődöntőben. Nem erősíti a spanyolok reményeit Cazorla és Senna valószínűsíthető hiányzása. Ennek ellenére is erős csapata van a Villarrealnak, hétvégi eredményei alapján már jó ideje készülnek erre a meccsre. Pires maga azt nyilatkozta, hogy ott lehet a Sárga Tengeralattjáró Rómában, persze, ha jegyet vesznek. Pires ugyanakkor örül, hogy elbúcsúzhat londoni nézőitől, mert két éve ezt nem tehette meg. Volt ágyús fiúk között ott szerepel még Cygan is, de az ő pályára lépése nem esélyes.
Hazai 1-1 után a Villarreal főleg a kontráiban bízhat, de abban nagyon, Rossi képes lehet ezeket az akciókat befejezni. Ő ráadásul MU-s múlttal büszkélkedhet, szóval valószínűleg, rendesen utálja is az ágyúsokat. Az Arsenalt pedig egyre stabilabbá váló teljesítménye repítheti tovább, Adebayor és Fabregas visszatérése egyenlő lehet a verseny végi megdicsőüléssel, de a hiányzók között szerepel Almunia, Clichy, Djourou, Gallas és Rosicky. Gibbsnek jó esélye van kezdőbe kerülni, ezzel már 2 angol is kerülhet az Arsenal csapatába, ami történelmi pillanatnak számít.
Sokkal nehezebb dolga lesz a Manchester Unitednek, akik otthon két gólt is rúgattak a Portoval, így most a kék-fehér csapat várhatja sokkal kedvezőbb pozícióból a visszavágót. A Ferguson fiúk olyan helyre mennek, ahol angol csapat nem vitt még el három pontot, és egyébként sem nagyon szokott semmilyen csapat. Bár idén a Dinamo Kijev már megtette egyszer.
Nehéz azt mondani, hogy jó formában lenne a United, bár két nagyon nehéz győzelemmel közelebb lépett sorozatban harmadik bajnoki címe felé, a városi hős most egyértelműen Macheda lett. Ő képes megbirkózni a rá nehezedő nyomással, ez pedig most nem jellemző néhány nála jóval rutinosabb csapattársára. Macheda folyamatos bizonyításaival, ma a kezdőcsapatig is eljuthat.
A Porto viszont tartja stabilan jó formáját, a bajnokságban megnyugtató előnye van, de nehéz dolguk is van, mert nehéz lesz megtartaniuk az egyensúlyt a biztos védekezés, és a támadás között. Teljesen beállni védekezni nem lenne szabad, de kitámadni a MU ellen öngyilkosság. Meglátjuk mi lesz, az én tippem Ronaldo egy villanása, aztán Game Over.

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2009.04.15. 13:24
Khm, khm... >:]
2 | Playbahnosh 2009.04.16. 21:07
szeretem a focit >:]
Barthezz
3 | Barthezz 2009.04.16. 22:31
jajj, ne csesztessük már tovább a strike taggal, bőven megkaptam már én is ezért a magamét :-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.