Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

xeLaR blogja

Pankrácijó?! - 6. TNA - Against All Odds 2011 vélemény

xeLaR | 2011.02.16. 23:47 | kategória: Pankrácijó | 3 hozzászólás

Tanúbizonyságot téve arról, hogy mennyire lusta vagyok, a mostani Pankrácijó?! bejegyzés a TNA legutóbbi különkiadásának, az Against All Odds pay-per-view ismertetése és véleményezése lesz. Ez főképp amiatt van, mert mostanság nincs annyi időm, hogy kitaláljak egy megfelelő témát, illetve rendesen kikutassam azt. Nem mintha nem lehetne erről érdemben beszélni, mivel a TNA háza tájékán most elég nagy dolgok történtek.

Először persze érdemes egy kicsit az előző TNA PPV-ról beszélni. Bár a TNA-t rengetegen szidják, hogy mennyire idióta történetszálakat raknak össze, és bizonyos szinten itt sem volt tökéletes, de a Genesis különkiadás egész élvezhetőre sikerült. Nem mondanám, hogy túlzottan jó lett volna, de jól elszórakoztatott. Így viszonylag magas elvárásokkal ültem le az Against All Odds elé.

Talán ezt nem kellett volna. Ugyanis a Genesis óta történtek bizonyos dolgok, amik drasztikusan megváltoztatták a TNA-n belüli „erőviszonyokat”. Ha valaki nem tudná, pár hónappal ezelőtt egy nagy befolyással rendelkező szemétládákból álló csoport jött létre, az Immortal. Ez a gonosz csapat olyan pankrátorokat tömörített magába, mint Hulk Hogan, Jeff Jarrett vagy Abyss, illetve még egy másik, meglévő szerveződést, a Fortune-t. A lényeg az, hogy az Immortal teljesen átvette az uralmat a TNA felett. Azonban nem sokkal Genesis után különféle fura üzenetek kaptak szárnyra, miszerint „Jönnek”. Hogy kik, azt elég könnyen meg lehetett tippelni: a Main Event Mafia. Eltekintve attól, hogy eredetileg ez is egy rosszfiú csoportosulás volt, az ötlet elég jónak tűnt. Természetesen azonban keresztül lett húzva a TNA számítása méghozzá a WWE-nek köszönhetően. Ugyanis Booker T és Kevin Nash (két elég fontos tagja a Main Event Mafiának) suttyomban szerződést kötött a WWE-vel, és megjelent a január végén leadott Royal Rumble PPV-n. Ezzel a történet elvesztette az értelmét. Viszont ebben az esetben nem lehetett figyelem nélkül hagyni, mivel azért történt egy s más, aminek elég nagy jelentősége volt. Ezért nagyon gyorsan meg kellett oldani a helyzetet valahogy, és az eredménye az lett, hogy a Fortune valami miatt az Immortal ellen fordult. Ennek nincs semmi értelme, de mivel pankrációról írok, így ez valamilyen szinten meg sem lep. De ez még így is oltári nagy baromság.

És itt van az Against All Odds problémája. Mivel el kellett dobni a viszonylag jól kidolgozott történetet, valamivel meg kellett tölteni a PPV-t, legyen az bármennyire is rossz. Persze más történetszálak is jelen vannak, csak azok már hónapok óta tartanak, és a verekedő felek nem igazán érdekelnek. Szóval, ez első benyomásra egy felesleges és katasztrofálisan rossz PPV-nak tűnik. De hátha lesz benne valami jó...


Robbie E vs. Kazarian
az X-Division övért

Jaj, de jó. Bár nem igazán ismerem igazán a TNA-s pankrátorokat, de Robbie E-t igen, és legszívesebben megfojtanám. Nem azért, mert olyan jól játssza a rosszfiút, hanem mert olyan elképesztően idegesítő. Ez az egész Jersey Shore-szerű perszóna semmiképp sem jön be, és a vele lévő Cookie nevű nőszemély sem segít rajta. Kazariannal igazán nincs bajom, bár kicsit fura, hogy alig egy hónapja egy szemétládaként nyert, most meg a közönség jófiúként éltette. Maga az mérkőzés nem tartott sokáig, nem is volt semmi különleges, viszont túl sok időt vett el az előkészítés. Lényeg az, hogy Kazarian megvédte a címét, és legalább fellépett ezen a PPV-n.
2/5


Rob Terry, Gunner és Murphy vs. Beer Money és Scott Steiner
Nem igazán tudom, hogy a Tag Team övért ment-e a harc, vagy csak azért, hogy megmutassák Scott Steiner visszatért, de ez egy elég gyenge összecsapás volt. Ezt annak tekintetében mondom, hogy az előző két-három PPV-n zseniális kettő a kettő ellen mérkőzéseket láttam. Ez rettentő messze volt attól, leginkább egy WWE-s 2v2-re emlékeztetett. Ezért mondjuk nem Beer Money volt a hibás, Gunner és Murphy kb. semmit nem tudtak felmutatni, de Rob Terryben sem láttam meg, hogy miért olyan nagy szám. Azonban a meccs legfontosabb szereplője Scott Steiner volt, aki alig lehetett a ringben három percnél tovább. Jó, hogy újra láttam, nagy kedvenc volt még a WCW-ben, de most nem láttam sokat tőle. Kivéve persze a meccset befejező Frankensteinert.
2/5


”The Pope” D’Angelo Dinero vs. Samoa Joe
Samoa Joe mentette meg ezt a meccset attól, hogy értékelhetetlennek találjam, de ez így is felesleges volt. Először is nem értem a Pope karakterét, pedig szinte minden egyes TNA PPV-ban láttam verekedni. Egyszerűen számomra nem túl érdekes személyiség. Persze ezt elmondhatnám Samoa Joeról is, aki kb. senkivel sem jön ki a TNA-s pankrátorok közül, nem bízik meg bennük. Azonban elég jó a ringben, és itt is megmutatta mennyire tehetséges, és meg is nyerte az összecsapást. Ez is egy viszonylag rövid meccs volt, mivel inkább az idióta sztorit vitte tovább, minthogy normálisan szórakoztassa a közönséget. Az más kérdés, hogy a történetszálnak nincs semmi értelme, de végül is a TNA-ről van szó, ezért ez nem meglepő.
2/5


Mickie James vs. Madison Rayne
a Knockout övért

Nagy problémák vannak a női pankrációval. Legyen az bármilyen promóció, a női divízió a legrosszabb. Ennek ellenére ez az összecsapás sokkal rosszabbul is mehetett volna. Mickie Jamest mindig is szerettem, szóval már csak azért sem adnék erre egy elégtelent. Pedig lehet az lenne a legjobb, mivel ez már a sokadik mérkőzés, ami ugyanúgy ér véget. Unom már.
2/5


Matt Hardy vs. Rob Van Dam
Na, végre egy élvezhető meccs. A közönségkedvenc Rob Van Dam egy látványos, akrobatikus mérkőzésen győzte le az idióta karakterrel megáldott Matt Hardyt. Matt meccs előtti interjúja egy picit elgondolkodtatott, hogy vajon Jeff-e az épelméjű a Hardy testvérek közül. Nem akarom túl sokat bántani Matt-et, mert a WWE-ben is rájárt a rúd, de ez már nevetséges. Rob Van Dam pedig hozta az elvárt formáját.
3/5


Bully Ray vs. Brother Devon
Na, ez viszont nagyon rossz lett. Egyrészt az, hogy a Team 3D feloszlása egy óriási nagy hiba volt. Másrészt pedig az, hogy már pár hónapja tart ez az ellenségeskedés, és hihetetlenül unalmas. Annyival bonyolódott a történet, hogy Devon gyerekei is céltáblává váltak Ray szemében. És ez izgalmas? Egyáltalán nem. Ez az összecsapás is elvileg egy utcai harc lett volna, hogy kicsit felrázzák vele a közönséget, de kb. semmi utcai bunyó nem történik. Lehet a TNA-nél utcai harcnak nevezhető az, ha egy pankrátor elvesz egy kólás flakont az egyik nézőtől, és azzal megüti az ellenfelét, de semmi érdekes sincs benne. És ahelyett, hogy végre lezárnák az egész sztorit, inkább megbonyolították azzal, hogy Bully Ray megverte Devon gyerekeit (például az egyiket keresztüldobta egy asztalon). Húú, nagy drámai jelenet, amit majd meg kell bosszulni, stb. stb. De ez már nem érdekel. Nyírják ki végre ezt a sztorit.
2/5


Jeff Jarrett vs. Kurt Angle
És ha nem lenne elég a gyerekeket, családokat érintő történetszálakból, itt van ez az összecsapás, aminek a nyertese vagy két gyerek feletti felügyeleti jogot kapna meg, vagy pedig az ex-feleséget adja oda az ellenfelének. Ez már eleve idióta ötlet, de sajnos van valóságalapja, mivel Kurt Angle felesége pont Jeff Jarrett-ért hagyta ott az 1996-os olimpia aranyérmesét. Ennek ellenére maga a ringbeli teljesítmény egész jó volt. Nem igazán szeretem Jarrett stílusát, de Angle ellen szerintem bejött. Még az sem idegesített fel, hogy Jarrett nyert. Ez egész tetszett.
3/5


Mr. Anderson vs. Jeff Hardy
a nehézsúlyú TNA bajnoki övért

Ez is teljesen rendben volt. Kár, hogy Mr. Anderson nem tarthatta meg az övet, de talán Jeff kicsit „erősebbnek” hat. Persze azt meg kell említeni, hogy előző hónapban is csak azért vesztette el az övet, mivel az akkori drogügyletei miatt nem igazán tűnt helyénvalónak, hogy ő képviselje a promóciót. Úgy tűnik most már képviselheti. Ez a mérkőzés egy „Ladder Match” volt, azaz az öv a ring felett lóg, amit csak létrákkal lehet elérni, és az nyer, aki leszedi azt. Nem igazán értettem, hogy miért nem lehet egy normális meccs, de végül is Jeff Hardy ilyenkor van elemében. És valamilyen szinten az is volt. Mr. Anderson is kitett magáért, és így együtt összehoztak egy egész élvezetes összecsapást. Nagy kár, hogy pont a vége lett elrontva, de annyira sokat nem vont le az összhatásból.
3/5


Összegzés
Wow, ki gondolta volna? Ez tényleg egy felesleges, nem túl igényes PPV volt. A Genesishez képest ez sehol sincs, de még az idei Royal Rumble-t (ami ugyancsak csalódást keltő volt bizonyos szinten) sem közelíti meg. A TNA-nek nagyon el kellene gondolkodnia azon, hogy csak akkor áruljon különkiadásokat, ha mögötte igényes, érdekes tartalom van. De miért is várok bármi jót a TNA-től...

Hozzászólások

AstorAnt
1 | AstorAnt 2011.02.19. 09:51
Nekem tetszett ez az összefoglaló.Én csak nagy ritkán egy kis YouTube erejéig nézek pankrációt, mindenesetre olvasmányosra sikerült ez a bejegyzés.
xeLaR
2 | xeLaR 2011.02.19. 19:24
Örülök, hogy tetszett :)
LordMatteo
3 | LordMatteo 2011.02.19. 19:38
Én nagyjából addig nézek pankrációt, amíg megnézem, amiket Xelar linkel. :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.