Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

xeLaR blogja

Pankrácijó?! - 7. Wrestlemania XXVII vélemény

xeLaR | 2011.04.10. 10:47 | kategória: Pankrácijó | 0 hozzászólás

Végre eljött ez is, a pankrációs világ egyik legrangosabb eseménye, ami már majdnem három évtizede váltja valóra a rajongók álmait. Ez a Wrestlemania, a WWE legnagyobb PPV-ja, ami az egész iparágat megváltoztatta. Már írtam egy picit a Wrestlemania jelentőségéről, de még így is nehéz elmagyarázni mekkora teljesítmény volt ezt megszervezni. Egy igazi szuperprodukció, ahol a legnagyobb pankrátorok és hírességek is megtalálhatóak.

A WWE nagyon rákészült erre az eseményre, nem is hozott össze PPV-t márciusra, és gondoltam nekem is érdemes kivárnom, hogy erről az eseményről írjak. Nem mintha nem történt volna semmi óriási jelentőségű dolog a pankráció területén. Ugyanis a TNA megint megmutatta, hogyan kell egy pocsék produkciót még tovább rontani. Ez a hihetetlen teljesítmény pedig Jeff Hardy-nak köszönhető, aki nem éppen józan állapotban érkezett a Victory Road PPV fő attrakciójára. Nem mintha a többi meccs olyan jó lett volna, elég csak megnézni ezt a Botchamania epizódot, ami kellően összefoglalja a különkiadás baromságait (az pedig, hogy mi a Botchamania, azt majd egy másik bejegyzésben kitárgyalom). Mivel azonban az előző Pankrácijóban is a TNA-ről beszéltem, így úgy gondoltam, hogy inkább várok a Wrestlemania-ra.

Elvégre csak nem lehet az majd annyire rossz, ugye? Persze, az is csak egy PPV, és voltak rossz meccsek a történelme során. Valahogy úgy éreztem, hogy ez nem lesz egy jó különkiadás. Pedig még a Rock is visszatért, hogy vezesse ezt a Wrestlemania-t. Itt említeném meg, hogy a promó, amit levágott mikor visszajött, valami hihetetlenül jóra sikerült. Meg azért több a zseniálisan mérkőzések száma ezen a PPV-n. Ennek ellenére rossz volt az előérzetem, és nem igazán vártam ettől a Wrestlemania-tól csodát.
Akkor nem is szaporítom tovább a szót. Jöjjön az összefoglaló!

A show a Rock dumájával kezdődik, ami nem annyira jó, mint a visszatérésekor, de a Cena-gyalázó megjegyzései viccesek, szóval nem volt gondom vele. Kicsit gáz, hogy még mindig ugyanazokat a szövegeket nyomja, mint „fénykorában”, de még így is mérföldekkel jobb promókat ad, mint bárki más a pankrációs világban.

Edge vs. Alberto del Rio
a nehézsúlyú világbajnoki övért


Már egy ideje felfigyeltem arra a sajnálatos tényre, hogy az utóbbi pár PPV-t egy ilyen nagy presztízsű összecsapással kezdik. Úgy értem, hogy ez lenne a második legrangosabb öv a WWE-n belül, és mégis úgy kezelik, hogy simán mehet elsőnek. Lehet a szervezők úgy gondolták, hogy ez majd felcsigázza a nézőket, de ezzel szerintem csak az öv értékét csökkentik. Az se segítette a meccs megítélését, hogy nem igazán érdekelt. Alberto del Rio nem szimpatikus, Edge-t meg már-már túlságosan is erőltetik, mint bajnokot. Ennek ellenére egy tűrhető meccset hoztak össze, és a sztorit is nyitva hagyták, hogy még legyen egy-két lehetősége a kihívónak a visszavágásra. Mellesleg még jelen volt itt Christian és Brotus Clay, hogy szítsanak egy kis ringen kívüli izgalmat, de igazán nem sokat sikerült hozzáadniuk a mérkőzéshez. Összességben kiszámítható győzelem volt Edge részéről, és lehetett volna jobb is, de a Wrestlemania-hoz szerintem ez kevés.
3/5


Cody Rhodes vs. Rey Mysterio

Na, például ezzel nyugodtan lehetett volna kezdeni. Nem tétmérkőzés, csupán elégtételt akart venni Cody Mysterio-n, mikor az „direkt megcsúfította”. Mondjuk ez az összecsapás sem érdekelt túlságosan. Cody már egy jó ideje keresi a megfelelő karaktert magának, és a meccsei sem túl izgalmasak. Rey Mysterio meg az egyik kedvencem, és nem értem, hogy miért áll le verekedni egy ilyen „kis” mitugrásszal. Az se segített a meccsnek, hogy idén Rey minek öltözött be. Így már eleve nem vártam sokat a meccstől. Ennek ellenére jó kis meglepetés volt, hogy Cody nagyon erőteljes volt a szerepében, és jól összeillettek Rey-el. Az is meglepett, hogy mennyien szurkoltak Cody-nak, pedig ő lenne itt a rosszfiú. És az, hogy győzelmet aratott a végén a jófiú felett, talán a legnagyobb meglepetése volt az estének. A Wrestlemania-n általában mindig a jók győzedelmeskednek, és lezárják az éppen akkor tartó történetet, de ez a mérkőzés ennek teljesen az ellenkezője. Nehéz ezt értékelni, mivel maga a ringbeli teljesítmény meglepően jóra sikeredett, de a sztori problémai kicsit lehúzzák. Annyi viszont biztos, hogy lesz visszavágó a következő PPV-n, ami remélhetőleg ennél jobb lesz.
3/5

Ekkor jött egy felejthető „humoros” jelenetsor, ahol Snoop Dogg eljött, hogy meghallgassa a pankrátorok zenei tehetségét. Szerencsére hamar véget ér a szerencsétlenkedés.


The Corre vs. Kane, Big Show, Kofi Kingston és Santino Marella

4v4 meccs. De rég is láttam ilyet. A WCW-ben voltak sokszor ilyenek, és emlékeim szerint mind nagyon élvezetesek voltak. Itt viszont nem vártam semmit. Egyrészt azért, mert a Corre nevezetű csapat olyan figurákból áll, akik elég keveset raktak le az asztalra. Talán elég lett volna Kane és Big Show a kivégzésükre. Ha ehhez hozzáadjuk még Kofi Kingston-t is, hát akkor már semmi esélyük sincs. De teljesen feleslegesen írok ilyen sokat erről az összecsapásról mivel alig 2 perc alatt véget is ért. Ez nagyon gáz. Persze, ez egyfajta időhúzó meccs volt, értem miért rakták bele, de ez egy nagy nulla volt. Értékelhetetlen, mivel olyan gyors vége lett. Szégyen, hogy ilyet pont egy ilyen „nívós” PPV-n kell látnom.
1/5

És megint egy beszélgetős rész. Ó ne. Szerencsére a Rock az, aki az egyik WWE dívával beszélget, hogy milyen jó ez a Wrestlemania, és vele bárki csodálatos élményeket szerezhet ilyenkor. Ekkor jelenik meg Mae Young, egykori pankrátor legenda, aki természetesen akar egy picit Rocky-ból. Mindenkinek legnagyobb örömére ez a szerencsétlenkedés nem tart sokáig (mellesleg a Rock megjegyzései, miszerint Mae-nek inkább Mózessel kellene összejönnie, csak rontottak a helyzeten), és a díva elvezeti az öreg nénit. Rock ezután egy picit kiakad, hogy ha Mae helyett bárki más jött volna, akkor bizony lett volna Wrestlemania-élmény. Természetesen ekkor is megjelent valaki, méghozzá Stone Cold Steve Austin. Bárki, aki konyít is valamelyest a WWE-hez, az tudja, hogy ezek ketten mennyiszer ugrottak egymásnak, és mennyi nagyszerű momentum köthető az összecsapásaikhoz. A nézők természetesen mintha megőrültek volna úgy kezdtek ujjongani. A két „legenda” csak váltott néhány szót, és kezet fogtak. Ez a pici jelenet valamiért nagyon megfogott, és már-már elfeledteti a szörnyű felvezetést. Persze jobban örültem volna, ha helyette engedik Sheamus-t és Daniel Bryan-t harcolni az amerikai-bajnoki övért.

CM Punk vs. Randy Orton

Punk zseniálisan gonosz karakter, és annyira kár, hogy nem adják meg neki az esélyt, hogy a legnagyobbak között lehessen. Orton nem a szívem csücske, de itt nagyon is jó volt. Maga a mérkőzés is érdekes volt, bár picit lelassult néhol. Jól hozták össze, ahogy Orton „sérülésére” fókuszált Punk, és amitől az egyik fontos mozdulatát nem tudta megcsinálni. A két pankrátor tudására és teljesítményére panasz nem lehet, összehoztak egy jó meccset. Természetesen Orton-nak sikerült legyőznie Punk-ot, és nincs is ezzel baj. Végre itt egy Wrestlemania-szintű mérkőzés.
4/5

Még egy beszélgetős rész, méghozzá Rock és Pee Wee Herman között. Még jó, hogy a mai fiatalok nem is ismerik, hogy ki ez a karakter. A promónak semmi értelme, és nem is vicces. De ez nem hiszem, hogy bárkit is meglep.


Michael Cole vs. Jerry „The King” Lawler

Ezt utálom a Wrestlemania-ban. Nem a 4v4 volt az igazi időhúzó meccs, hanem ez. Ha valaki nem tudná, ők ketten a WWE kommentátorai, és bizonyos okok miatt elmérgesedett köztük a viszony. Ez főleg Cole-nak köszönhető, aki az utóbbi évben lassacskán átpártolt a sötét oldalra. „Jóként” is idegesítő volt, de így szinte elviselhetetlenné vált (bár sokaknak bejött ez a váltás, mivel így még több hülyeségén lehet nevetni). Aztán elkezdett beszólogatni a kollégának, aki nem mellesleg maga is pankrátor, és még nem verekedett Wrestlemania-n, így meg is van a tökéletes alap a meccshez. És az a szörnyű, hogy valaki azt gondolta, hogy ez egy jó ötlet. Történetként elmegy, de kivitelezés pocsékra sikerült. Vannak benne vicces és jó momentumok, de sajnos túl kevés ahhoz, hogy normálisan élvezhető legyen.
2/5


Undertaker vs. Triple H

Nem vártam sokat ettől a meccstől, annak ellenére, hogy a WWE veteránjai csaptak össze, akik még viszonylag frissen tértek vissza „sérülésből”. Emellett nem igazán hittem, hogy az Undertaker előző két Wrestlemania-n bemutatott teljesítménye után tudja ezt hozni most is. Pozitívan csalódtam, méghozzá nagyon. A két pankrátor szinte megölte egymást. Kár, hogy nem lehet vér most már a WWE műsorán, mert ehhez a meccshez ez kellett volna, hogy még jobb legyen. Nagyon kemény ütközet volt, ahol a látványos akrobatika helyett inkább a veszélyesnek, fájdalmasnak tűnő mozdulatokban volt gazdag. Az is segített, hogy az Undertaker gyengébbnek tűnt az ellenfelénél egy idő után, ami pont az ellentéte volt az előző két Wrestlemania-n látott HBK elleni meccsen, így győzelme hatalmas meglepetésként hatott. Mindkét pankrátor nagyszerűen hozta a karakterét, és egy jó kis sztorit raktak össze a ringben. Ez a 27. Wrestlemania legjobb mérkőzése.
5/5


Dolph Ziggler, Layla és Michelle McCool vs. John Morrison, Trish Stratus és Snookie (a Jersey Shore-ból)

Még egy felesleges mérkőzés, ami véget is ér mielőtt rendesen elkezdődne. Nem értem miért kell ilyen béna meccsekkel elrontani a PPV minőségét. Olaj a tűzre, hogy Snookie szerzi meg a győzelmet a csapatának. Csak tudnám, hogy mit keres ebben szegény John Morrison. Borzalmas.
1/5


The Miz vs. John Cena
a WWE-bajnoki övért


Na, a lezárást nagyszerűen sikerült elrontani. Ne értsetek félre, nem volt rossz, de ennél még talán az első mérkőzés is jobb volt. Miz nem is győzött volna, ha minden normálisan folyt volna le, mivel Cena-t még egy atomrobbanás sem pusztítaná el. Maga a meccs lassan indult, és mikor már mindenki beleélte magát, véget is ért, hogy aztán a Rock-nak köszönhetően újrainduljon. Normál esetben ez Cena-győzelemhez vezetett volna, ha a Rock nem avatkozik bele. És mivel kiderült a rákövetkező RAW adásban, hogy a következő Wrestlemania fő attrakciója a Cena vs. Rock lesz, így simán elmondható, hogy ez a mérkőzés csak „felvezetés” volt. Mindennek pedig a bajnok, a Miz itta meg a levét. Most nagyon kellett volna neki egy „hiteles” győzelem, hogy végre komolyan lehessen venni, erre ezt kapja. Végső meccsnek ez sajnos kevés volt.
3/5


Összegzés
A Wrestlemania XXVII egy egész tűrhető show lett. A sok idióta beszélgetős szegmens és felesleges meccsek között jól összerakott küzdelmeket is láthattunk. Az Undertaker-Triple H gigászi összecsapás volt, ami mindenképpen a show történetének egyik legjobb mérkőzése volt. Egyértelműen övék a legjobb meccs, majd őket követi Punk és Orton, és a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig Cody Rhodes és Rey Mysterio meglepően jó küzdelme áll. Lehetett volna jobb is, de úgy érzem érdemes volt megnézni ezt a PPV-t.

Utolsó módosítás: 2011.04.10. 10:49

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.