Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Zoo_Lee blogja

Egy igazi addikt

Zoo_Lee | 2012.02.06. 10:05 | kategória: gondolatébresztő | 0 hozzászólás

MOBA játékoknak a Warcraft 3 DOTA (Defenders of the Ancients) modjának utódjait nevezzük, amikor egy-egy hőst irányítva a játékosoknak tornyok megsemmisítésével, és egymás gyilkolgatásával el kell jutniuk az ellenséges bázisra, és ott megsemmisíteni a másik tábor főépületét. Ebbe a kategóriába tartozik a League of Legends, a Heroes of Newerth, a Demigod és a War of Immortals is. Ez a stílus kétségtelenül képes lekötni ideig-darabig a játékosokat, sokan dicsérik a hatalmas potenciált a rengeteg megnyitható karakterben és az erősen csapatjátékra építő játékélményt, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy ez lenne az a játékstílus, ami iszonyat hosszú órákra-napokra a képernyő előtt marasztalná a játékosokat. Legalábbis eddig ezt hittem.

Ugyanis nemrég egy Sam Braithwaite (Milkfat) nevű játékos megdöntötte a leghosszabb ideig egyhuzamban játszott stratégiai játék rekordját (korábban 52 óra volt). Milkfat ugyanis a Heroes of Newerthet fejlesztő S2 Games képviselői jelenlétében 76 órán át megállás nélkül nyüstölte a játékot a Howie's Game Shack nevű webcaféban. A maraton célja állítólag egy Doctors Without Borders nevű független egészségügyi alapítvány támogatása is volt, de úgy őszintén, miután végigolvastam a cikkeket a fickóról, csak annyit tudtam mondani: wow.

Gondoljatok bele: 76 órán keresztül folyamatosan ülsz egy monitor előtt, speciális szemüvegben, hogy lehetőleg a szemeid ne essenek ki valamikor félúton, ráadásul egy olyan játékban, amiben gyakorlatilag csak a karakterek változnak, és alig egy vagy kettő pálya közül lehet csak választani. Ja, és nem mellesleg a fickó keményen gyakorolt is a maratont megelőző néhány hónapban.

Azt hiszem, minden létező jószándék és elismerés ellenére megvan az új standard, ha valakire azt mondjuk, rá van kattanva egy játékra. Ilyen overdózis után én egy évig még a játék borítójára is csak nehezen tudnék ránézni. Akit esetleg érdekel maga a játék (nem rossz cucc amúgy, eredetileg fizetős volt, majd az S2 Savage játékaihoz hasonlóan ez is ingyenes lett), az itt utánajárhat:
http://heroesofnewerth.com/spotvid_splash.php

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.