Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Zoo_Lee blogja

Az ipar, ami sohasem alszik - avagy újabb hír adag véleményem kíséretében

Zoo_Lee | 2012.03.31. 18:33 | kategória: gondolatébresztő | 3 hozzászólás

Eredetileg olyan terveim voltak erre a hétre, hogy írok egy összehasonlítást a World of Warcraftról és az ingyenes WoW-klónokról, illetve egy kis összefoglalást, a Blizzard utóbbi időben meghozott szinte már szánalmas lépéseiről a játékosbázis megtartása érdekében, az idő, és a héten kikerült újabb hírdózis azonban közbe szólt, és a végén úgy döntöttem, tisztább és egyszerűbb, ha csak az aktualitásokat próbálom meg összefogni, és nyakon önteni saját, időnként fűszeres meglátásaimmal.

Kezdjük is az elején! Az első drága barátunkkal, a Sony Onlinennal kapcsolatos: olybá tűnik, hogy a múlt héten postolt Everquest f2p váltás is sikeres lehetett, a SOE fejesei ugyanis bejelentették, a nyár folyamán a Vanguard: Saga of Heroes is az ingyenesség útjára fog lépni. Amikor egy fizetős játék ingyenessé válik, az mindig remek hír, ha másért nem is, mert legalább megbizonyosodhatunk róla, hogy az online addiktokkal foglalkozó iparág legalább jó úton halad, a dolog pikantériája pedig, hogy ha ez a váltás is megtörténik, zseniális gyorsösszeadói és statisztikai képességeim szerint a SOE birtokában már csak egyetlen egy jelentősebb fizetős MMO marad, a Planetside, ráadásul azon sem lepődnék meg, ha ilyen tempóban haladva egyfajta promóciós céllal még az is ingyenes lenne a már eleve ingyenesként induló második rész előtt.

Következő jelentősebb news egy várható hír volt, a Phantasy Star Online 2 ugyanis szintén free-to-play címként fog majd startolni. Mivel gyakorlatilag a legelső konzolos MMORPG-k egyikének folytatásáról van szó, nagyon várom, hogy bővebb infókat, esetleg bétát kaphassunk, az eddig bemutatott anyagok alapján úgy tűnt, végre elfelejthetjük majd az utóbbi évek során a franchise címével ellátott kétes minőségű felvonásokat. Ja igen, és a játék elérhető lesz okostelefonokra és tabokra is, így elég lesz az iPhone-t, vagy a hasonszőrű társait a közeledben tartani, és máris olyat kockulhatsz egy nyílt wi-fi közelében, mint otthon. Vagyis majdnem... remélem angry german kid-et nem kezd senki sem utánozni a buszpályaudvar várótermében (ha létezne még ember, aki nem látta a fent említett "lényt", az nézzen fel Youtubera, de előre szólok, csak erős idegzetűeknek)

Miről is fogunk a jövőben beszélni: a 2012-es PAX-ra várhatóan a Perfect World Entertainment ki fogja vinni a RaiderZ és Neverwinter játékokat, amelyeket úgy gyakorlatilag a bejelentés és az első előzetesek óta várok, valamint ugyanezen a rendezvényen tiszteletét fogja tenni a Red 5 stúdió régóta várt Firefall című MMOFPS csodája is, aminek ráadásul most április 2-án lesz egy zárt bétafuttatása is, szurkoljatok, hogy valamelyik accomra érkezzen egy behívó, és legközelebb már beszámolhassak róla. A cell-shaded grafikájú, nyílt világú lövölde többek között a Tribes sorozat alkotói által készül (erre utal a rengeteg jetpack is) és túl sokat nem lehet róla mondani, szerintem aki egy rövidebb előzetest megnéz róla, az következő lépésként azonnal a béta vagy a megjelenés dátuma utána kezd kutatni. Csak utánam srácok!

Infó a THQ-tól: a Warhammer 40K: Dark Millenium Online továbbra is készül, azonban anyagi megfontolásokból az Online mostantól nem tagja a címnek, ugyanis az MMORPG projektet hivatalosan lelőtték, egy alapvetően egyjátékos móka lesz a dologból, természetesen erős multival. Béke poraira, ha kaptunk volna belőle valami értékelhető anyagot, még lehet, hogy át is érezném a dolog súlyát, viszont alapjában véve foglalmam sem volt, hogyan lehetne egy open world MMO-t kihozni ebből a cuccból, lehet, hogy így jártunk jobban.

És végül offline pletykával zárnék: állítólag már gyártás alatt áll a Sony következő masinája, a Playstation 3-at leváltó Playstation Orbit. A dolog azért pletykaértékű, mert nevetségesnek tartom, hogy ilyen gyorsan előrukkoljanak egy új konzollal, amikor még a Ps3 sem érte el a maximális teljesítményét, arról nem is beszélve, hogy a nemhivatalos forrás szerint a konzol nem fogja támogatni a PS3 játékait és a használt játék kereskedelem ellen is online regisztrációval és hasonlókkal próbál majd küzdeni a Sony. Utóbbiban látok némi rációt, annak ellenére, hogy legalább akkora baromság lenne, mint az első állítás, remélem, hogy ilyen ostoba döntéseket kedvenc konzolfejlesztőm soha a nyomorult életben nem fog meghozni - ha mégis, akkor majd valamikor számíthattok egy velősebb, és cifra káromkodásokban jóval gazdagabb postra a hivatalos bejelentést követően.

Nagyjából ennyit tartottam aktuálisnak a mostani adagból. Aki mostanában akar megtalálni valamelyik virtuális harcmezőn, annak kicsit rossz hírekkel kell szolgálnom, ugyanis ingyenes MMO helyett ezúttal a Resident Evil Operation Raccoon City zombiktól hemzsegő világába fogom belevetni magamat a Playstation 3 segítségével - igen, megvettem, igen, tudom, hogy állítólag rossz játék, de közeleg a tavaszi szünet, az meg nem járja, hogy ne dobjak majd fel valami zombis-élőhalottas-horroros baromságot, szvsz semmi sem segít annyira a kikapcsolódásban, mint a zombik és a fejlövések (random geekness) Jövő hétre még eldöntöm, hogy erről a játékról kaptok-e élménybeszámolót, esetleg a WoW-os cikket lövöm-e, vagy egyiket sem, mert felnézek a PlayIT-re, utóbbi esetében remélem ott találkozunk.

Hozzászólások

Lovi Tommy
1 | Lovi Tommy 2012.04.01. 22:23
Ezek szerint playit-en te is ott leszel :-) elvileg lesz gw2 bemutató
2 | Zoo_Lee 2012.04.02. 10:14
Tervbe van véve, még meglátom, hogy el is jutok-e :)
Dino
3 | Dino 2012.08.07. 13:35
fwefew

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.