Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Saitek R100 kormány

2000.02.13. 00:00 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Saitek a kispénzű PC felhasználókra gondolt az R100-as kormánnyal, hiszen nem mindenki engedheti meg magának a 30-40 ezer Forintos force feedbackes kormányokat, viszont meg kell adni a lehetőséget nekik is, hogy élethűbb körülmények között játszhassanak az autószimulátorokkal.

Az R100 kormány egy nagyon kis talpazatra épült, de masszív, összességében véve kényelmes kormány, kerek kormánykerékkel. A rögzítése egyszerű, egy gyorsszorítóval foghatjuk az asztallaphoz. A kormány fogása majdnem teljesen jó, kár, hogy a hüvelykujjaknak kialakított mélyedés kicsit éles. A kormányon két gomb található, melyeket a hüvelykujjunkkal nyomogathatunk. A tengelyen található még két kar, melyek elég nagyméretűek, és minden helyzetben kényelmesen elérhetőek. A dobozban pedál is található, melynek alapja sajnos igen kicsi, emiatt nem marad stabilan a földön. Hiába nagyméretű rajta a két - amúgy egymáshoz elég közel elhelyezkedő - pedál, a parkettán gyakran elcsúszott lábam alól az egész. Ez a probléma megoldható azzal, ha például szőnyegen játszunk, vagy teljesen a falhoz rakjuk a pedálokat, esetleg óvatosabban használva azokat.

A kormányhoz nem mellékeltek drivert, mivel az szabványos kéttengelyű, négygombos joystickként üzemel, így a meghajtót a Windows 95/98 alaphelyzetben tartalmazza, elég annak a CD-jéről telepíteni, és már üzemel is az R100.

Autós játékokkal tesztelve a kormány elég jól szerepelt, az irányítással nem volt gond, talán a maximális elfordulási szöget lehetne kifogásolni, ugyanis az 180 fok alatti. A pedálok érzékenysége is jó volt, csak az elcsúszásuk volt kissé zavaró. Nettó 15900 Forintos árával a Saitek R100-at azoknak tudnám ajánlani, aki szeretne kormánnyal játszani, de nincs háromszor ennyi pénze erre a célra, melyből egy komolyabb, force feedbackes vezérlőt vehetne. ■

Saitek R100 kormány

hozzászólások (0)

cikkajánló

Logitech G900 Chaos Spectrum

Nagyszerű gamer egér brutális áron.

Oculus Rift játékok a gamescomon

Három Oculus Touch-vezérlésű VR-játékot mutatunk be.

Scanneléstől a 3D-s nyomtatásáig - video Enji Nighttal

Megnéztük, hogyan készül el egy 3D-nyomtatott, élethű minifigura. Most Te is nyerhetsz ilyen szobrot!

Kipróbáltuk a PlayStation VR-t

A szerencsésebbek jövő héttől játszhatnak otthonukban a Sony VR-headsetjével.

HyperX Cloud Stinger gamer headset

Belépő szintű prémium kategóriás gamer füles érkezett. Cikk és videobemutató.