25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Arabian Nights

A Wanadoo akció-kalandjátéka a közel-kelet varázslatos világába kalauzol.

Írta: Cseló

A Wanadoo egy új akció-kalandjátékot adott ki. Ali nevű főhősünk nincs híján bátorságnak, ügyességnek és kreativitásnak sem, de persze ez nagy részben tőlünk függ. A játék címéből is kikövetkeztethetően a történet a közel-kelet varázslatos világában játszódik, tele furcsa dolgokkal, mágiával és gyönyörű nőkkel. A célunk, hogy végigjussunk az akadályokkal teletűzdelt pályákon, és meghódítsuk a rabságban tartott lányokat. A kerettörténet röviden: Törvény írja elő, hogy a lányoknak férjet kell választani huszadik születésnapjuk reggeléig. Ha ez nem történik meg, akkor a szultán kitagadja őket, és utcalányként kénytelenek keresni a kenyerüket. Furcsa módon a szultán öt lánya eltűnt a huszadik szülinapja előtt. Ha jól lehet sejteni, a Nagyvezér keze van a dologban, aki uralomra tör. A mi dolgunk persze az, hogy kiszabadítsuk a lányokat, és mellesleg elbűvöljük őket. Persze nem egy mezei arabot alakítunk, hanem egy jól kiképzett, varázslásban, közelharcban, vívásban profi, némi artista tudománnyal megáldott srácot.

A játékot hét epizódra osztották, ezeket később be tudjuk tölteni, függetlenül attól, hogy hol mentettünk. (A játékot eredetileg epizódonként lehetett megvenni, az internetről letöltve a szükséges file-okat, de hazánkban már a komplett kiadás jutott el.) Az első epizódban nagyjából elmagyarázzák nekünk Ali irányítását. Ha itt sikerül beletanulnunk a 3D-s környezetbe és az irányítás rejtelmeibe, akkor sikerrel vághatunk bele a további hatba. Lehetőségünk van megtanulni a küzdelem fortélyait, a varázslást, és szerezhetünk egy kis pénzt és tapasztalatot. Küzdeni lehet szabadkézzel, karddal, késdobálással, varázslással. Jó, ha mindet kitanulja az ember, habár túl sok dolgunk nincs velük, mivel mi nyomjuk a gombot, ő meg küzd engedelmesen. Persze nem árt gondolkozni is közben, mert úgy sokkal könnyebb dolgunk lesz. A varázslás különböző gyűrűk megtalálásától függ. Ezek szín szerint: piros, mely támadó varázslatokat rejt, kék gyűrű védekező trükköket tudunk felhasználni, sárga természeti erőket irányít, fehér gyengíti az ellenfeleket. Találhatunk még varázsfuvolát, amellyel például kötelet tudunk bűvölni, de ehhez még kottákat is kell majd szerezni.

A kezelőfelület csak kevés, de megfelelő információt nyújt. Itt láthatjuk az életerőnket, ami szív alakú tégelyben lötykölődő folyadék, és a varázslási képességet, ami egy gömbben lévő narancs színű folyadék. Igaz nem lenne túl jó ha több dolog lenne a képernyőn, mivel akkor nem igazán tudnánk a 3D-s kezelőfelület adta lehetőségeket kihasználni.

Jó a játékban, hogy némi kreativitásra szükség van, de lehet, hogy néhol szükség lenne pár segítség beiktatására. Vannak helyek, ahol csak csodával határos módon lehet keresztül vergődni, mert mondjuk nem tudod melyik kő mögött lapul egy kulcs, vagy egyáltalán nem is tudod mit keresel. Az ellenfelek nem vészesek, de ha nehéz, vagy nagyon nehéz fokozatban játszunk, már kell velük küzdeni rendesen.

A menü egyszerű de van pár jópofa megoldás benne. Nagyon tetszetős például a mögötte forgó ikonokból összeállított fal. Kezelése roppant egyszerű. Nagyon hiányzott viszont a szép kis intro a játék elejéről. Helyette a játék neve mögött lejt egy gyengén öltözött hölgy. Összességében a játéknak jó a hangulata de mind grafikailag, mind kidolgozottságban még lehetne egy kicsit javítani rajta. A hangok viszont elég jók voltak. Akik kedvelik a kalandjátékokat, azok feltétlenül próbálják ki. Akik viszont még csak most akarják megkedvelni, ne ezen a játékon kezdjék el.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Arabian Nights
  • Arabian Nights
  • Arabian Nights
  • Arabian Nights
  • Arabian Nights

Arabian Nights

Platform:

Kiadó: Wanadoo

Forgalmazó: Dynamic Systems

Minimális rendszerigény: Pentium II 233, 64 MB RAM, 8 MB-os videokártya

Ajánlott konfiguráció: Pentium II 300, 64 MB RAM, 16 MB-os videokártya

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!