Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Mad Dog 2: The Lost Gold

Az egyik első interaktív film folytatása került DVD-re.

2003.02.26. 00:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A Digital Leisure tovább folytatta a CD-ROM megjelenésének idejében közkedvelt, az akkor újnak számító technológiát kihasználó interaktív filmek átdolgozását. Újabb lépésül az egyik első ilyen játék, a Mad Dog McCree folytatását írták át DVD-re. A játék a korábban már bemutatott hasonló „programokhoz” (Drug Wars, Hologram Time Traveler) hasonlóan inkább azoknak kínál kikapcsolódási lehetőséget, akik PC-vel nem rendelkeznek, és az asztali DVD játszójuk segítségével szeretnék játékkal eltölteni szabadidejüket.

Mad Dog 2: The Lost Gold

A történet a vadnyugatra visz minket, cowboyok és indiánok közé, a cél pedig a címben is szereplő elveszett arany megtalálása, mielőtt fő ellenségünk, Mad Dog rálel. A képernyőn filmként láthatjuk az eseményeket, mely időnként megáll egy kicsit, és egy, a távirányítóval mozgatható célkereszt jelenik meg. Ilyenkor gyorsan a megjelenő ellenségre kell mozgatnunk azt, és az Enter gombbal lőni. Ha elég gyorsak voltunk, ellenfelünk pár másodperces videójelenettel illusztrálva holtan (esetenként félholtan) esik össze: átesik a korláton és leesik az emeletről, vagy például lezuhan lováról. Ezután pedig tovább folytatódik a lövöldözés vagy a film. Ellenben ha lassúak voltunk, veszítünk egy életet, melyből korlátozott mennyiséggel rendelkezünk. Amíg van új életünk, elég az aktuális helyszínen újrakezdeni a lövöldözést, ellenkező esetben pedig az egész játékot kezdhetjük elölről.

A Mad Dog II a mai játékok mellett már nem egy nagy szám, tényleg inkább csak azoknak ajánlható, akik PC nélkül is kikapcsolódásra vágynak. Asztali DVD játszók mellett PS2 vagy DVD kiegészítővel ellátott Xbox konzolon is futtathatóak az ilyen játékok, de az azokra készült játékok mellett is igazából elbújhat a Mad Dog. ■

Mad Dog 2: The Lost Gold
Mad Dog 2: The Lost GoldMad Dog 2: The Lost Gold

értékelés

Mad Dog II: The Lost Gold

Minimális rendszerigény: Asztali DVD játszó vagy DVD-ROM + DVD játszó szoftver
Mad Dog II: The Lost Gold
A legutóbbi Mad Dog II: The Lost Gold cikkek, hírek

hozzászólások (0)

cikkajánló

Alaposabban is kipróbáltuk a PlayStation VR-t

Egy rakás játékkal teszteltük a hamarosan hazánkban is elérhető VR-kütyüt.

Hearts of Iron IV – Together For Victory

Teszteltük a grand strategy első kiegészítőjét.

Grim Dawn

A Titan Quest korábbi fejlesztői új játékukkal is nagyot alkottak.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King

A sorozat PS2-re megjelent része is elérhető lett a Nintendo kézikonzolján.

Gurumin 3D: A Monstrous Adventure (3DS)

10 éves PSP-klasszikus látogatott el a Nintendo kézikonzoljára.