Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Ducati World Championship

2007.01.27. 00:00 | szerző: Peac | Ismertető/teszt

Visszatért az egykori Moto Racer által megnyitott iskola a motorszimulátorok piacán. Az olasz Ducati márkajelzést a nevébe vevő játék valamelyest emlékeztet a 2002-es, Michael Schumacher nevét viselő gokart-szimulátorra, konkrétan annyiban, hogy megint csak egy árkád játékot tapasztottak fel valóságos névvel, mintha szimulátor lenne.

Ducati World Championship

A Ducati alapvetően egy élvezeti cikk. Bár sem a látvány, sem a hang, sem a játékélmény nem egy nagy durranás, amolyan kikapcsoló, szórakoztató játék. Sokféle motorral körözhetünk sokféle képzelet ihlette pályán, aminek részint azért nincs jelentősége, mert finoman lehetetlen irányítani gépünket, részint pedig azért, mert sem a pályák között, sem a motorok között nincs lényeges különbség a kezelhetőségben. Mindemellett azért vegyük le tisztelettel a sapkánkat a fejlesztők előtt! Harmincnégy pályát varázsoltak alánk, melyeken valamivel több mint hetven géppel körözhetünk. A motorokkal megtehetjük, ami a kortárs motorverseny-játékokban elvárható. Helyezhetjük a súlypontunkat előre-hátra, taknyolhatunk is, de erre leginkább csak nagy ütközések eredményeként kerül sor. Valentino Rossi irigykedhet. Az ütközések eredménye továbbá a motor elhasználódása, amely egyre inkább rányomja bélyegét a teljesítményre. Ha óvatosan lovagoljuk meg gépünket és az adott esetben valamivel gyorsabb az egyenesekben, mint ellenfeleinké, nem lesz nehéz dolgunk. Még könnyebb dolgunk lenne, ha a program befogadná kiváló MOMO Racing kormányunkat, de sajnos ez – legalábbis nekem – lehetetlennek tűnt. Így gombokkal vagyunk kénytelenek próbálkozni.

A karriermód a megfelelő hely a saját – játékbéli – képességeink fejlesztésére. Végeláthatatlan listán követik egymást a 3 körös versenyek három kategóriában. A sikeres versenyek végén kinyerjük mindig a soron következő verseny lehetőségét, és jó esetben egy ütőképes motorkerékpárt. A kategóriák között (Classic, Sport, Superbike, Race) nincs óriási különbség. Némelyik lassabb, némelyik gyorsabb, de alapvetően egy filozófia mentén kell vezetnünk, így nincs akkora különbség, mint például a valós MotoGP és SuperMoto között. A valóság az, hogy szinte minden versenyen ugyanazt az élményt nyújtja a játék, ami nem rossz ugyan, csak pár óránként érdemes szünetet tartani.

Ducati World Championship

A viszonylagos változatlanság persze nem véletlenül lehangoló, afféle hidegzuhany. A 4 GB-os lemezterület-igény azt engedné feltételezni, hogy életünk legvadabb motoros játéka lesz a Ducati. A téli hónapoknak viszont kellemes időtöltési lehetősége, mielőtt márciusban újra előszedjük a MotoGP3-at. ■

Ducati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World ChampionshipDucati World Championship

értékelés

Ducati World Championship

Pozitívumok
  • A végletekig leegyszerűsített játékmenet, ami nem igényel gamer-klaviatúrát
Negatívumok
  • Gyenge grafikai és fizikai modellezés
  • Unalmas játékmenet
  • Furcsa irányítás
  • Gyenge hanghatások
4,0
grafika 3
hangok 3
játszhatóság 5
hangulat 5
Ducati World Championship
A legutóbbi Ducati World Championship cikkek, hírek

hozzászólások (0)

cikkajánló

Hearts of Iron IV – Together For Victory

Teszteltük a grand strategy első kiegészítőjét.

Grim Dawn

A Titan Quest korábbi fejlesztői új játékukkal is nagyot alkottak.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King

A sorozat PS2-re megjelent része is elérhető lett a Nintendo kézikonzolján.

Gurumin 3D: A Monstrous Adventure (3DS)

10 éves PSP-klasszikus látogatott el a Nintendo kézikonzoljára.

Cities: Skylines - Natural Disasters

Szabadítsd rá a természet pusztító erőit virtuális városod boldog lakóira!