25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Rendezvények

E3 2007: Eidos

A Hitman készítőinek új játéka és a Conanes MMO játék szerepelt a kiállításon.

Írta: bp

Az Eidos márkanév mögött álló SCi idén nem vitte túlzásba az E3-on való jelenlétét, hiszen az eddig megjelent játékaik mobiltelefonos változatán kívül mindösszesen két valamirevaló címet voltak képesek kipréselni magukból: a Hitman fejlesztőinek új akciójátékát, a Kane & Lynch: Dead Ment, és a Funcom által fejlesztett MMO Conant. A tavaly bemutatott, és azóta is az ismeretlenség homályába burkolózó Crossfire-ről egy árva szó sem esett. Kíváncsian várjuk, hogy a cég mikor lebbenti fel a fátylat most futó, izgalmas új játékairól. Mert egyelőre a kínálatuk ha erős is, de nagyon sovány...

E3 2007: Eidos

A Fairmont Hotel alagsori kiállítótermében sejtelmesen elszeparált szobákba kalauzolt minket a kedves Eidos alkalmazott, aki egyből a norvég Funcom legújabb MMORPG játékához kísért. Az Age of Conan: Hyborian Adventures PC platformra készül már egy jó ideje, és most végre élő demonstrációt láthattam a játékból. A Robert E. Howard alkotta Conan-világ minden olyan tartalommal bővelkedik, amire egy igazán belevaló játékos vágyhat. Filmes hatással élve, lesz itt ármány, intrika, hatalmas nyílt terepek, és persze a városok, no meg a harc. Mindaz talán már többeket is érdekel, hogy 20-as fejlődési szintig amolyan tanulópályán vagyunk – itt ismertet meg minket a játék a beszélgetések fontosságával, a questek felvételével és a harcrendszerrel. Később természetesen lehetőségünk lesz többedmagunkkal is bandázni, sőt, akár a városok egymás elleni harcában is részt venni, de addig varázslatokat kell tanulnunk, fejlesztenünk magunkat és felszereléseinket. No, és nem utolsó sorban állatot nevelnünk, ugyanis megidézhetünk védőtársakat is magunk mellé. A játék teljes DirectX 10 támogatással, és full HD felbontás kompatibilitással készül, ami azt hiszem, az izomgéppel rendelkezők számára igazi örömhír.

Az Eidos másik nagy újdonsága az ősszel érkező Kane & Lynch volt, azonban a megtartott prezentáció kizárólag az amerikai újságírók számára volt elérhető... Ennek ellenére azért összefoglalnánk, hogy mit is lehet tudni a játékról. A Hitman sorozat mögött is álló dán IO Interactive által fejlesztett külsőnézetes csapatalapú akciójáték főbb szerepeiben két ex-halálraítélt rab található: a játék fő karaktere és az egyszemélyes kampány „hőse” Kane lesz, aki fia öngyilkossága után zsoldos katonának áll Dél-Amerkiában. A „7” nevű csapat tagjai egy tragikus bevetés során Kane kivételével mind otthagyják a fogukat, amit így természetszerűleg hősünkre fognak, és halálra ítélik. Itt találkozhatunk Lynch-csel, aki akkurátus gyógyszeres kezelés alatt áll, hiszen akkut skizofréniában szenved. Az ő halálra ítélésének oka szintén egy gyilkosság vádja, mégpedig a feleségéé. Kettejük szökése az ítélet végrehajtásra igyekezvén következik be, amikor szállítóbuszukat „véletlen” baleset éri, a halottnak hitt „7” csapattagok által. A skizofrén Lynch az, akit megbíznak Kane felügyeletével, és akivel végig kell küzdeniük magukat rendőrökön, civileken és számtalan akadályon. Megzsarolt zsoldosként számos feladatot kell majd végrehajtanunk a világ több pontján is, ami igazán cselekményessé és sokszínűvé teszi majd a játékot és a küldetéseket. A sztori mélyebb összefonódásai a pályáról pályára tárulkoznak majd fel előttünk, de ez meg még nem minden, hiszen hőseink érzelmi és mentális állapota kihatással lesz a játékélményre.

E3 2007: Eidos

Maga a játék a Hitman szériához hasonlóan hátsó-külső nézetet használ, és ha lopakodni annyit nem is kell benne, de harcolni bőven. Két nagyobb részre osztható a játékmenet: a fedezékhasználatra, mely igazán interaktív környezetet feltételez (szinte bármi bevonható az akcióba vagy felhasználható véd állásként, vagy elhajítható fegyverként), valamint a csapatutasításra. Ugyanis mindig több segítőnk lesz, akiknek pozíciót választhatunk, vagy harci taktikát szabhatunk a ránk rontó rendőrök, dühödt biztonsági őrök, és egyéb maffiatagok ellen. Egyszemélyes játékosként Kane lesz a hős, akit az MI irányította Lynch segít, ha nincs éppen még egy barátunk, akivel kooperatív módban eredhetnénk a bűnözők nyomába. A két karakter fizikálisan és motivációiban is különbözik, így ne lepődjünk meg, ha teljesen más teljesítendő feladatot kapunk velük. Ennek ellenére, a fő cél ugyan az: teljesíteni a „7” által szabott, embert próbáló feladatokat a világ különböző pontjain (rögtön az elején például egy Yakuza lányának elrablása Tokió egyik szórakozóhelyéről). A zárt és nyílt terek egyaránt részesei a játéknak, az álcázás és feladatmegoldás pedig a már emlegetett Hitman egy kicsit könnyített változata lesz.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • E3 2007: Eidos
  • E3 2007: Eidos
  • E3 2007: Eidos
  • E3 2007: Eidos

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!