Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Nike+ Kinect Training

Jól kidolgozott edzéstervet nyújt a kinectes fitneszprogram.

2013.02.24. 10:00 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A mozgásérzékelős kontrollerek, illetve még korábban a kamerás megoldások használatával a 2000-es évek közepén kezdtek megjelenni a nappalikba szánt személyi edzőprogramok. Az EyeToy: Kinetic a PS2 kameráját használta, a Wii Fithez a Balance Boardra volt szükség, az EA Sports Active pedig a Wii Remote-ot és a Nunchukot használta mozgásunk követésére. Jelentősebb előrelépést a Kinect megjelenése jelentett, ehhez ugyanis már a kamerás megoldásokhoz hasonlóan nem kellett semmit magunknál tartani a gyakorlatok közben, ugyanakkor jóval pontosabban figyelte már testünket a rendszer. Két nagy sportszergyártó, az Adidas és a Nike is felfigyelt ezen termékek piacára, és a tavalyi évben mindkettő a nevét adta egy-egy ilyen fitneszprogramhoz. Csakhogy míg az előbbi Micoach szoftvere kb. használhatatlan volt, a Microsofttal együttműködve készült Nike+ Kinect Training elég jól sikerült.

Nike+ Kinect Training

Első lépésként két sportoló – egy fehér nő és egy színesbőrű férfi – közül kell választanunk, ő lesz a személyi edzőnk a továbbiakban. Az első alkalommal különböző gyakorlatok segítségével a program felméri fizikai állapotunkat, majd ez alapján egy négy hétre szóló edzéstervet kapunk. Mindezt attól függően, hogy mit választunk: izmosodni szeretnénk, kardio edzést végezni vagy fogyni. Mi adhatjuk meg azt is, hogy mely napokon érünk rá, és azokra osztja szét a különböző típusú edzéseket a szoftver. Egy-egy edzés aztán több szakaszból áll: bemelegítéssel kezdődik, utána kapunk egy adag feladatot, amiket meg is ismételhetünk, ha szeretnénk, majd felajánlja a heti kihívást a program. Ezzel a funkcióval a világ többi játékosával mérhetjük össze erőnlétünket, például az elvégzett fekvőtámaszok számával. Végül pedig levezető nyújtásokkal zárul a napi edzésprogram. A feladatok változatosak, helyben futástól és fekvőtámasztól guggolásokon át különböző ugrálásig, de pár játékos gyakorlat is vár ránk. Ilyen például, amikor a felénk közelítő üvegfalaknál pont az üres részbe kell állnunk, hogy ne törjük el a falat. A gyakorlatokat elég jól variálja a játék, még 3-4 hét után is előjött egy-egy újabb feladat.

Nike+ Kinect Training

A Kinect minden előnye mellett azért annak problémáival is találkoztunk a tesztelés során. A Microsoft mozgásérzékelőjének használatához általában nagy hely kell, de ez itt most különösen igaz, hiszen a képernyővel párhuzamosan kell lefeküdnünk a földre, vagy néha ugyanilyen szélességben kell ugrálnunk jobbra-balra. Emellett pedig az érzékelés pontossága se tökéletes mindig. Személyi edzőnk általában ránk szól, ha valamit nem csinálunk rendesen (például nem emeljük elég magasra a térdünket helyben futás közben), azonban van, hogy csak a képernyőre írja ki a program, hogy például menjünk közelebb vagy távolabb, viszont amikor fekvőtámaszt végzünk, és leginkább az arcunk előtti talajt bámuljuk, ezt nem igazán vesszük észre.

Nike+ Kinect Training

A szoftver a sportszergyártó más termékeihez hasonlóan számolja a NikeFuel pontokat is, így teljesítményünkről ilyen formában is kapunk visszajelzést, ráadásul összekapcsolhatjuk már meglévő online profilunkkal is a programot. Lelkesítésként pedig időről időre kapunk egy rövid videót, amelyben egy-egy neves sportoló üzen nekünk.

Nike+ Kinect Training

A manapság egyre népesebb edzőprogram kategóriában elég jól szerepelt a Nike+ Kinect Training. Nem a szórakoztató, táncos vonalat képviseli, mint például a Zumba Fitness Core, hanem inkább a hagyományos edzések programját hozza nappalinkba, kiegészítve néhány játékos feladattal. Leginkább azoknak lehet ajánlani, akik bármilyen okból nem szeretnék edzőtermet meglátogatni, és inkább otthonuk kényelmében végeznének gyakorlatokat testük jobb formába hozására. Persze ha megvan hozzá a megfelelő méretű hely és az alsó szomszédot se akasztja ki az ugrándozás. Ezek után már csak a kitartás kell, hogy a kapott tervnek megfelelően minden alkalommal elvégezzük a gyakorlatokat. ■

Nike+ Kinect Training
Nike+ Kinect TrainingNike+ Kinect Training

A Nike+ Kinect Training kizárólag Xbox 360-ra jelent meg, használatához Kinect szükséges.

Nike+ Kinect Training
A legutóbbi Nike+ Kinect Training cikkek, hírek

hozzászólások (0)

cikkajánló

Hearts of Iron IV – Together For Victory

Teszteltük a grand strategy első kiegészítőjét.

Grim Dawn

A Titan Quest korábbi fejlesztői új játékukkal is nagyot alkottak.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King

A sorozat PS2-re megjelent része is elérhető lett a Nintendo kézikonzolján.

Gurumin 3D: A Monstrous Adventure (3DS)

10 éves PSP-klasszikus látogatott el a Nintendo kézikonzoljára.

Cities: Skylines - Natural Disasters

Szabadítsd rá a természet pusztító erőit virtuális városod boldog lakóira!