Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Killzone: Shadow Fall - Intercept DLC

Négyen a Helghan ellen.

2014.07.05. 10:00 | szerző: GeryG | Ismertető/teszt

A PlayStation 4 egyik legszebb nyitócíme volt a Killzone: Shadow Fall, amely azonban ezt leszámítva nem nagyon győzte meg sem a játékosokat, sem a kritikusokat. A játék az előző részekhez képest sokat lassult, sokkal kevesebb akciót, cserébe sokkal több lopakodást tartalmaz, ez pedig nem minden játékosnak nyerte el a tetszését. Azért összességében nem lett rossz játék, a fejlesztő Guerrilla Games pedig gőzerővel dolgozik azon, hogy DLC-k és frissítések formájában további tartalommal bővítsék. A legutóbbi letölthető csomag az Intercept címet viseli, és kifejezetten a kooperatív élményre gyúr a Horde játékmóddal.

Killzone: Shadow Fall - Intercept DLC

A DLC tehát egy új játékmódot ad a multiplayer részhez, amelyben végre nem egymást kell likvidálnunk. A más játékokból is ismerős Horde játékmód lényege ugyanis az együttműködésen alapul: négyfős csapatot alkotva kell felvennünk a harcot a hullámokban érkező helghast katonákkal, és visszavernünk azok támadásait. Ha valaki eddig azért fanyalgott, hogy a Shadow Fall kampánya lassú és kevés akciót tartalmaz, akkor az most megtalálhatja a számítását, itt ugyanis levegőt venni sincs idő. Nincs lopakodás, nincsenek ügyességi részek, csak és kizárólag golyószórás minden mennyiségben. Az összecsapások során a pálya bizonyos pontjait kell megtartanunk a lehető leghosszabb ideig. Mindezt összesen négy pályán tehetjük meg.
Természetesen mind a négy játékos egy-egy karakter bőrébe bújhat: assault, marksman, tactician és medic. Látható, hogy ezen a téren nincs semmi újdonság, mindegyik harcos más és más területen tud érvényesülni, ez pedig komoly összehangoltságot és csapatmunkát követel. A csaták során pontokat kapunk minden cselekedetünk után, a cél pedig egy bizonyos pontszám elérése. Ebben hátráltat minden egyes elhalálozás, ugyanis a visszatérés szintén ebből a keretből von le pontokat.

Killzone: Shadow Fall - Intercept DLC

Az Intercept jó kiegészítője a Killzone: Shadow Fallnak, hiszen olyan játékmenettel bővíti azt, amelyért sok rajongó áhítozott az elmúlt hónapokban. A sokak számára antipatikus (vagy legalábbis a Killzone életérzéssel nehezen összeegyeztethető) lopakodós részek helyett visszatér a vérgőzös akció, ipari mennyiségű ólmot pumpálhatunk bele a ránk törő balga helghast katonákba. Mindezt ráadásul barátaink oldalán tehetjük meg, akikkel csak a szoros együttműködés hozhat sikert. A hab a tortán pedig, hogy a játék továbbra is szemkápráztató, így mindenképpen érdemes tennie vele egy próbát a rajongóknak. ■

Killzone: Shadow Fall - Intercept DLC
Killzone: Shadow Fall
A legutóbbi Killzone: Shadow Fall cikkek, hírek

hozzászólások (0)

cikkajánló

Hearts of Iron IV – Together For Victory

Teszteltük a grand strategy első kiegészítőjét.

Grim Dawn

A Titan Quest korábbi fejlesztői új játékukkal is nagyot alkottak.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King

A sorozat PS2-re megjelent része is elérhető lett a Nintendo kézikonzolján.

Gurumin 3D: A Monstrous Adventure (3DS)

10 éves PSP-klasszikus látogatott el a Nintendo kézikonzoljára.

Cities: Skylines - Natural Disasters

Szabadítsd rá a természet pusztító erőit virtuális városod boldog lakóira!