25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Hearthstone: One Night in Karazhan

A karazhani éjjel nem érhet véget!

Írta: Captain Balu

Miközben a Warcraft-rajongók már hónapok óta az új World of Warcraft-kiegészítő, a Legion lázában égtek, közben a Blizzard azért nem feledkezett meg az univerzum kártyajátékosairól sem. Elérkezett az idő hát, hogy kibontsuk a meghívónkat, magunkra öltsük legszebb ruhánkat, és ellátogassunk Karazhanba, egy felejthetetlen éjszakára, a Hearthstone immáron negyedik egyszemélyes kalandjában.

Ezúttal rendhagyó módon a prológusba mindenki belekóstolhatott, úgyis mondhatjuk, hogy a trükkös Medivh tudja, hogyan csalogassa el bulijára a vendégeket, ahol egy meglehetősen poén meccset játszhatunk le a szórakozott mágus és Malchezaar démonnagyúr között. Ennek következtében azonban a házigazda idő előtt eltűnik a toronyból, és Moroes, a komornyik kéri a segítségünket, hogy találjuk meg Medivhet. Vissza kell hozni, még mielőtt a parti kezdetét veszi, különben hatalmas felfordulásnak nézünk elébe. Medivh ugyanis jóformán mindent megbűvölt a toronyban, és az ő jelenléte nélkül ezek a dolgok kontrollálhatatlanok. Azt hiszem, mondanom sem kell, hogy az elszabadult varázstorony, és az olyan vendégek, mint Illidian vagy Jaraxxus nem túl jó kombináció.

A One Night in Karazhan egyik legjobb tulajdonsága, hogy akárcsak az eddigi kalandok vagy maga az alapjáték, nem veszi magát véresen komolyan. Rendkívül humoros, könnyed, és így teljesen jókat fogunk nevetni az olyan dolgokon, mint a karaokézó démonok említése, vagy a kifejezetten Warcraft-rajongóknak szánt poénok. 45 új lappal leszünk gazdagabbak, amennyiben elfogadjuk Medivh meghívását az otthonába, amiért nem is feltétlenül kell kifizetnünk a 18 eurót, hanem akár szorgos gyűjtögetéssel, szárnyanként 700 játékbeli aranyért fel is nyithatjuk azokat. Az új lapok legtöbbje, ha nem is állítják feje tetejére a metát, kellemes újdonság már meglévő paklijainkhoz és taktikáinkhoz. Itt debütál például discard warlock, aki szerintem az egyik legérdekesebb új lehetőségeket magában rejtő deck, aki a lapeldobásokból kovácsol előnyt a számunkra. Olvastam azonban, hogy szegény pap továbbra sem kapott új használható lapokat, így továbbra is ő az egyik leggyengébb karakter, főleg az erősebb ligákban.

Hearthstone: One Night in Karazhan

Az új kaland fergetegesre sikerült, mind hangulatban, mind az összecsapásaiban, amik azért egy-két helyen, normál nehézségen meglehetősen könnyűek. Heroic fokozatra kapcsolva ilyen problémáink már kevésbé lesznek. Jó látni, hogy a Blizzard nem feledkezik meg a Hearthstone-rajongókról sem többi játékuk mellett. Ajánlani tudom minden lelkes kártyásnak, hogy ha mást nem is, rakjon pár aranytallért félre a One Night in Karazhanra, hiszen már most sok legendás lappal találkozni a meccsek alatt, amelyekhez csak és kizárólag ezen a kalandon keresztül lehet hozzájutni.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!