25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

The Crew: Calling All Units

A Need for Speed: Hot Pursuit nyomdokain?

Írta: Sityi

Lehet, én élek szatyorban, de nem emlékszem, hogy különösebben nagy hírverés lett volna a The Crew új kiegészítője körül. A gamescomról rémlik a bejelentése, de ezen kívül semmi. Ennek megfelelően meglepődtem, amikor pár napja a Uplay egyszer csak feldobta...

The Crew: Calling All Units

A DLC lehetőséget ad, hogy a törvény másik oldalán is csapassunk, az USA útjain csibészekre vadászva. Ezúttal Clara Washington bőrébe bújhatunk (aminek megvan az az előnye, hogy belső nézetben Alex szőrös mancsai* helyett két szép női kacsót bámulhatunk), és 12 küldetésen keresztül buktathatjuk meg a Harvesters nevű bandát. A gond csupán az, hogy ez a 12 küldetés rettenet rövid, emellett átvezetők sincsenek, így baromi összecsapottnak tűnik az egész (mint ahogy az is). És ezek közül kettő nem is üldözés, hanem rendőrautók versenye! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ez nekem nagyon nem ideillő – elvégre a (t)rend dőre őrei pont az utcai versenyzőket üldözik, erre itt meg ők is az utcán randalíroznak? A mini sztori mellett jó néhány ládát is szétszórtak, ezeket Alexszel (tehát nem rendőrautóval) felvéve el kell juttatni a célig némi rendőri „felvezetés” kíséretében, Clarával pedig ezen huncut zsiványokat kergethetjük meg jól. Természetesen a fogócskákba bármikor beszállhat humán pajti/ellen is, érdekesebbé téve a mókát. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy az 50-es szintlimit is ki lett tolva 60-ra.

The Crew: Calling All Units

A rendőrautókat külön kell megvenni – emiatt a választék szerintem nagyon szerény (circuit spec rohamkocsiból például mindössze egyetlen egy Lamborghini van!). Talán jobb ötlet lett volna, ha egy tunerműhelyben lehetne átalakítani meglévő autóink egyikét, hiszen a fekete-fehér designú verdákból is van dirt, street stb. spec. Felkerült néhány kütyü is a járgányokra a cicázás még érdekesebbé tételéhez: EMP, villanógránát, ilyesmik állnak rendelkezésünkre mindkét oldalon a másik bosszantására.

The Crew: Calling All Units

Nagyon nehéz helyzetben vagyok az értékeléssel kapcsolatban. Láthatóan kissé (?) összecsapott benyomást kelt a Calling All Units, de hazudnék, ha azt mondanám, nem szórakozom kiválóan az üldözések alatt – persze nem feltétlenül csak az MI ellen tolva, mert nekik láthatóan nem sok ész jutott, ha épp kergetjük őket (ha ők kergetnek, az más: nem okosabbak ilyenkor, de legalább a létszámukkal tudják a butaságukat ellensúlyozni). Az ár is egy jó kérdés, ugyanis magában foglalja a Wild Run kiegészítőt is – ha valakinek csak az alapjáték van meg, nem kérdés, hogy jó boltot csinál, ha megveszi az új DLC-t. Akiknek a Wild Run már megvan, messze nem olyan jó üzlet, mert a hiányosságok tükrében már nehéz a 25 eurót őszinte mosollyal kipengetni – nekik egy féláras akcióban lehet jó ajánlat. Akárhogy is, azt hiszem, a fullos The Crew ért el arra a szintre, hogy azt nyújtsa, amit hiába várunk jó ideje a Need for Speedtől.
* Tudom, hogy a bőrdzseki és a sofőrkesztyű miatt nem láthatjuk Alex kezeit, de na, ne legyenek illúzióink... ;)

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Pozitívumok
  • Kergetőzni mindig jó, és a Calling All Units ezt nem is rosszul nyújtja...
Negatívumok
  • ...de azért kilóg a lóláb néhány részletnél.

További képek

  • The Crew
  • The Crew
  • The Crew
  • The Crew
  • The Crew
  • The Crew
  • The Crew
  • The Crew
  • The Crew
  • The Crew
  • The Crew
  • The Crew

The Crew

Platform:

Fejlesztő: Ivory Tower

Kiadó: Ubisoft

Megjelenés:
2014. december 2. PC
n/a: PS4, X360, X1

Minimális rendszerigény: Intel Core 2 Quad Q9300 2,5 GHz/AMD Athlon II X4 620 2,6 GHz, 4 GB RAM, GeForce GTX260/Radeon HD4870 512 MB memóriával, 18 GBHDD, Windows 7 SP1/Windows 8/8.1 (csak 64 bites)

Ajánlott konfiguráció: 30 fps: Intel Core i5-750 2,66 GHz/AMD Phenom II X4 940 3 GHz, 60 fps: Intel Core i7-2600K 3,4 GHz/AMD FX--8150 3,6 GHz, 8 GB RAM, 512 MB-os, DirectX 11 kompatibilis videokártya, 18 GB HDD

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!