Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Fogalmam sincs milyen hardware hiba!!!

17 levél
Válasz 08.02.03. 19:51 #518
zaka01
Ok kösz mindenkinek holnap kitisztítom aztán meglátjuk!
1371 levél
Válasz 08.02.03. 17:10 #517
U.S.F. Voyager
mondjuk az én tápom egy 4-5éves MercurySzval ígyis,úgyis csere lessz belőle.
Never trust others....
3424 levél
Válasz 08.02.03. 17:08 #516
Chrono
valszeg poros a táp nagyon, tisztítsd ki.
!!! El Gigante Madrid !!!!
1371 levél
Válasz 08.02.03. 17:07 #515
U.S.F. Voyager
nézd meg hogy hol zörög a legjobban.Amúgy nekem is ezt csinálja a régi gépem,szerintem behalt a hűtője,tehát majd nemsokára veszek bele egy új tápot
Never trust others....
1371 levél
Válasz 08.02.03. 17:06 #514
U.S.F. Voyager
Never trust others....
17 levél
Válasz 08.02.03. 16:54 #513
zaka01
hy! a gép bekapcsolása után általában 2-3 perccel a gépben vmi iszonyú hangosan elkezd zörögni! úgy hallottam mintha a tápból jönne ! de nemtom hogy ott mivel lehet baj? lécci segítsetek üdv!
20579 levél
Válasz 08.01.31. 14:36 #512
Pyrogate
egy kicsit besegítettem neki
1371 levél
Válasz 08.01.31. 13:54 #511
U.S.F. Voyager
Olvasd el azt,hogy hogy kell linkelni a FAQban
Never trust others....
20 levél
Válasz 08.01.29. 23:52 #510
teerham-er
20 levél
Válasz 08.01.29. 23:51 #509
teerham-er
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=272&model=1276&modelmenu=2

Lehet, hogy az alaplapom csak kétcsatornás módban működik jól?
20 levél
Válasz 08.01.29. 23:49 #508
teerham-er
Bocs, elírtam, DDR-esek a memóriák.

Külön jól működnek.

- Hogyan tudom megnézni a memória időzítését?

- Hogyan lehet kikapcsolni a kétcsatornás üzzemódot?
Indulásnál ezt írja ki: "320MHz, Single-Channel or Virtual Single-Channel"

Köszi!
14250 levél
Válasz 08.01.29. 23:39 #507
Babykiller
Az első probléma, hogy az alaplapodba nem megy ddr2-es memória, a másik, az hogy nem igazán szeretik egymást a különböző méretű modulok és még kevésbbé a különböző időzítésűek.

Nézd meg külön mennek-e rendesen. Ezután a rosszabb időzítésű memóriát tedd be előbb és utána tedd mellé a jobbat, kapcsold ki a kétcsatornás üzemmódot, ha nem detektálja automatikusan.

A vga memóriájának semmi köze a dologhoz.
20 levél
Válasz 08.01.29. 23:30 #506
teerham-er
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

A gépemben volt 512MB DDR2 PC3200 400MHz memória (Hynix). Most vettem hozzá 1GB Samsung DDR2 400MHz ramot. A nagyobbat az 1. slotba tettem, a kisebbet a 2.ba. Induláskor azt írja ki, hogy csak 320MHz a memória, és instabil lett a gép. Kiszedtem a kisebbet, és nem volt probléma a géppel. Megpróbáltam azt is, hogy a nagyobbat tettem a 2. slotba, az 512-est az 1.be, így a Windows XP el sem indult

Alaplapom: ASUS p5pe-vm.
Proci: intel p4 3GHz.

Mi lehet az oka annak, hogy nem 400MHz-et ír ki az elején és instabil lesz a gépem? (A video kártyámon DDR3-as ram van, ennek ugye semmi köze a dologhoz?)

Lehet, hogy a BIOS-ban kellene valamit állítanom?

Segítsetek légyszi, lamma vagyok!
Köszönöm!
10589 levél
Válasz 08.01.25. 13:54 #505
Dark Archon
Nekem ilyen jelenség akkor volt zsír új gépnél, mikor az előlapi USB csatlakozónál a különálló fekete csatlakozót rádugtam az alaplapra. Mire rájöttem, hogy ez a baja, már volt alaplapcsere, hajtépés, minden...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1560 levél
Válasz 08.01.25. 13:29 #504
Retee
Itt feszegetnek hasonló problémákat. Mondjuk nekem is volt már ilyen, de áramtalanítás aztán vissza után bekapcsolt.
1399 levél
Válasz 08.01.25. 13:27 #503
neozed
Két hete unokaöcsém gépével is ez történt (gép bekaps, zöld led világít, ventillátorok forognak...), nála a processzor halt meg.
Imádkoztunk, de nem tudtuk feltámasztani
Örökké nem eshet!
4178 levél
Válasz 08.01.25. 13:18 #502
U.R.H.
Az ima kivételével ezek már mind meg voltak.

Nyílván valami az alaplappal, vagy táppal nem stimmel. No de látszólag minden fasza.
1750 levél
Válasz 08.01.25. 13:14 #501
X-com
Néha, nagyon ritkán csinálja nekem is... Áramtalanitás, egy gyors ima és újraprobálkozás... ált szokott müködni
4178 levél
Válasz 08.01.25. 13:11 #500
U.R.H.
Egy haver kérésére sürgős segítség kéne.

Mikor megnyomja a bekapcsolás gombot, egyszerűen nem történik semmi. Az alaplapon a led zölden világít. Megpróbálta kicserélni a resetet és a power kapcsolót, hátha az a gond, de az sem segített. Csavarhúzóval se sikerült. Azt mondja korábban is csinálta ezt, de akkor az elosztót áramtalanította, majd újra bekapcsolta és rendesen működött. az alaplap P4800se.

Szerintetek mi hiba?
Ha valaki tapasztalt már hasonlót, az írja meg.
501 levél
Válasz 07.06.08. 00:37 #499
Kenobi1989
Kb. 2 hete raktam ossze az uj gepem es gyunyuruen mukodott, de hirtelen ha irhato DVD-t rakok a meghajtokba(ASUS DRW 1814Bl es Philips SPD2413P) ujraindul a gep. Ha beallitom, hogy hiba eseten ne induljon ujra, akkor memory dumpingra hivatkozva lefagy. Egy masik forumon valaki javasolta, hogy toredezettsegmentesitsem a vinyom es utana mukodott 2 napig aztan megint elojott a hiba. Irtozatosan bosszant, mi a fene lehet a hiba?
May the Force be with you!
10589 levél
Válasz 07.05.14. 20:12 #498
Dark Archon
ITT van a teszt. Az MSI lapjai többnyire a béka segge alatt kullognak, első a P5B széria...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
5900 levél
Válasz 07.05.14. 17:43 #497
Dile
Thx ha muszáj venni akkor valszeg ilyet fogok.
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
10589 levél
Válasz 07.05.14. 16:41 #496
Dark Archon
Ha nem akarsz cserélni egy ideig, akkor Asus P5B-t vegyél mondjuk (vagy Deluxe-ot), mert a chipset is fejlettebb. Valahol nemrég olvastam egy alaplap tesztet, az MSI lapjai nem hoznak ki annyit a hardware-ekből, mint a másik kettő.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
5900 levél
Válasz 07.05.14. 16:24 #495
Dile
A kalandok folytatódnak!

Ma vettem egy Core2Duo E4300-ast... beraktam és...agyhalott!

Remélem ez nem azt jelenti hogy új lapot kell vennem hozzá...

Help plz
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
5900 levél
Válasz 07.05.14. 11:06 #494
Dile
Thx
Az nem baj ha tré, lényeg hogy működjön, és ne kelljen rosszabbat venni. Most alaplapot nem fogok cserélni egy ideig.
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
10589 levél
Válasz 07.05.14. 11:03 #493
Dark Archon
Jónak jó, csak tré. C2D procihoz Asus vagy Gigabyte lap kell, többi le van maradva nagyon.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
5900 levél
Válasz 07.05.13. 20:00 #492
Dile
Celeron S775 2,8 Ghz, ez van a számlán. Még 2005-ben vettem, fogalmam sincs a részleteiről.
Inkább nem fogom húzni, úgyis lecserélem hamarosan. Elteszem még épen, jó lesz tartalékba.

Core 2 Duo jó az MSI 945P Neo-ba amúgy? A dobozán az van hogy "Designed for Pentium 4 64 bit and Dual-Core (LGA775) processors". Mert ha nem akkor igencsak leszűkül a prociválaszték
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
1610 levél
Válasz 07.05.13. 16:57 #491
MaJiN GoTeNkS
pénz híján ez van
Susnyás - Be
1941 levél
Válasz 07.05.13. 16:46 #490
Qwen
Neked lehet,hogy jó de a VGA-nak kevés.
DX9c de 2007 áprilisi a legújabb.
1610 levél
Válasz 07.05.13. 16:39 #489
MaJiN GoTeNkS
jóaz
melyik a legújabb ? 9.0c van nekem :S
Susnyás - Be
1941 levél
Válasz 07.05.13. 16:21 #488
Qwen
Probáld ki a legújabb DX-el.
A celeron nem kevés egy kicsit a 8800GTS-hez?
1610 levél
Válasz 07.05.13. 16:15 #487
MaJiN GoTeNkS
hali, nemrég vettem új gépet konfig:
Alaplap: 4COREDUAL-VSTA/A/ASR(vagymi)
Processor: Intel(R) Celeron(R) D CPU 3.33GHz
Video Kártya: NVIDIA GeForce 8800 GTS
Hang Kártya: Realtek HD Audio output
Oprendszer: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Szervizcsomag 2 (2600.xpsp_sp2_rtm.040803-215

a gondom az lenne hogy az első napokban még tökéletesen működő hangkártya érdekes dolgokat csinál
minden hiba nélkül egyes játékokba nincs hang(restart megoldja)
dxdiag azt írja hogy:
A DirectSound teszt eredményei: Hiba a(z) 3. lépésnél (DirectSoundCreate): HRESULT = 0x88780078 (Nincs illesztőprogram)

próbáltam driver frissítést akkor egy restart erejéig működött aztán megin szar lett
pls ha tud valaki megoldást erre az írjon mer nagyon idegesítő
Susnyás - Be
14642 levél
Válasz 07.05.13. 10:57 #486
Razor03
Ha növeled az FSB-t, szinkron gyorsul a ram is. Nem árt persze, ha valami erős cooler van a gépedben ami jól hűt. Egyébként milyen Celeron van a gépedben?
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
4154 levél
Válasz 07.05.13. 10:30 #485
pres
Nem hardver, de nem találtam most jobbat erre.

Bootoláskor nemes egyszerűséggel nem találja a profilomat a gép.

Nem tudja valaki mi az ábra?
Fuck it Dude let`s go bowlin`
5900 levél
Válasz 07.05.12. 23:09 #484
Dile
Szóval ha a procit felhúzom akkor menni fog a memória 667-tel is? Mert próbáltam 667-re rakni, és nem lett jó vége.
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
14642 levél
Válasz 07.05.12. 23:02 #483
Razor03
Azzal a rammal szarrá tudod húzni a procid, olyan 4 GHz környékére . Hogy miért? Azért mert 667 MHz-ig garantáltan bírja a ramod. Szóval a szinkron tuning garantált, én nem hagynám ki.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
5011 levél
Válasz 07.05.12. 22:40 #482
Gump
ha a BIOS setupban úgy vannak a dolgok beállítva, hogy a memória 533MHz-en menjen, akkor abba rakhatsz 800-asat is, attól az 533-on fog menni. az annyit jelent, hogy megfelel annak a szabványnak, garantáltan bírja a 667MHz-et. hogy ténylegesen mennyin fog menni az a géptől és a beállításoktól függ.
5900 levél
Válasz 07.05.12. 22:34 #481
Dile
Eddig nem volt hiba hála az égnek, pedig az obliviont is nyúzom

Úgy tűnik Happy End

Csak ez a hülye órajel nem hagy nyugodni... 667-ért fizettem nem 533-ért...
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
14642 levél
Válasz 07.05.12. 21:57 #480
Razor03
Amúgy a CMOS 3 pin, tehát 2 variácó lehetséges ...

Egyébként én sosem rajongtam az MSI-ért, elég sok hibás cuccot eladnak :S. Most hogy vettél új ramot, megszűnt a kék ablak, fagyás jelenség?

Meg ilyenkor azt kell csinálni, hogy felteszed a legfrissebb drivereket, ha nem segít, akkor másik kártyával is megnézed a gépet.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
2550 levél
Válasz 07.05.12. 17:18 #479
Pomee
na hát nekem csak annyi lenne a problémám, hogy a kedves kis gépecskémet most telepítettem újra. az újonnan beszerelt usb portok meg nem mükszenek. az eszközkezelő jónak mutat mindent, pl. mikor rányomok egy mp3 lejátszót az is kijelzi, hogy csatlakoztatva van, de ez a szarbarágó gép semmit nem mutat. felraktam a legújabb drivereket de az sem segít.
szóval most jutottam oda hogy nó mór ötlet.
ha vki tudná a megoldást tutira naon boldog lennék!
Never underestimate the power of the Dark Side...
5900 levél
Válasz 07.05.12. 15:11 #478
Dile
Nah ok CMOS takarítás rendben, nem lett semmi baja. Most Oblivion következik, hátha nem fagy le.

Valakinek nincs ötlete amúgy hogy miért 533-mal fut a ram?
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
5900 levél
Válasz 07.05.12. 14:59 #477
Dile
Kurva jó vazze! A manual azt mondja a jumper amit kiszedtem az a cmos törlője! Ez az én napom! Vajon hogy raktam vissza?
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
5900 levél
Válasz 07.05.12. 14:40 #476
Dile
Dejó bazzeg

Vettem egy új ramot, kingmax 1 gb, 667-est. Kicseréltem, elindítom . Kiírja hogy Frequency DDR2 533
Na bazz. Bemegyek a biosba, találok egy memória órajel beállítást, autoról átbaszom 667-re. Újraindítom semmi. Kikapcs, bekapcs, semmi. Aztán visszatettem a régit, aztán újra az újat, aztán újra a régit.

Najó mondom ez CMOS reset.

Keresem az alaplap manualját, persze hogy nincs meg. Megpróbálom szemre megállapítani hogy melyik jumper lehet az, aztán keresek az alapon egy jumpert amit használhatok, kiveszem, aztán rájövök hogy jó lett volna megjegyezni hogy hogy is volt bedugva. Nembaj gondoltam, rádugom a gyanús pinekre, aztán visszarakom a helyére. Összerakom, beindítom semmi.

Most átjöttem másik gépre, és letöltöm azt a szaros manualt.
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
1941 levél
Válasz 07.05.11. 21:51 #475
Qwen
De ha van rá lehetőséged akkor kiprobálhatnád egy másik memoval.
Sose lehet tudni. A teszt még nem minden.
5900 levél
Válasz 07.05.11. 21:44 #474
Dile
Megvolt, persze nem az a gond. Pedig azt egyszerű lenne lecserélni
Remélem nem az alap mert azt nem terveztem hogy újat veszek .
Azért thx.
"Yes, I know my enemies: they're the teachers who taught me to fight me. Compromise, conformity, assimilation, submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite."
208 levél
Válasz 07.05.11. 21:27 #473
Royka rudi
ÉN bizony nem vagyok "guru" de sztem nem kell vissza raknod a géped.Egy szerűen legtolsó helyes konfigráció.Ennyi
572 levél
Válasz 07.05.11. 21:19 #472
Onyx srác
Neem, azóta már volt fent kb 2 szer, 3 szor a win. de már fontolgatom a reinstallt. akkor a vga lehet az oka. Köszi szépen!

Akinek van tippje pls írjon, köszi.
Saitek Gaming Optical Mouse 1600 dpi
1941 levél
Válasz 07.05.11. 20:16 #471
Qwen
2002 óta úgyan az win van fent? Ideje lenne újra telepíteni.
"Sokkal" gyorsabb lenne.
Ha a monitorod csak játék alatt csinálja akkor nagy a valoszinüsége,hogy vga a ludas.
1941 levél
Válasz 07.05.11. 20:06 #470
Qwen
Lehet a memoria,alaplap,proci meg vga is.
Futtass le egy memtesztet.
572 levél
Válasz 07.05.11. 19:57 #469
Onyx srác
Sziasztok!

Guruk segítéségre lenne most szükségem két kérdésben, hogy mi lehet a baj a gépemmel.

1, Már egy ideje, olyat csinál a gépem, hogy játék közben egyszer csak fogja magát a monitor és kikapcsol, majd hallom hogy a játék megfagy, vagy kilép. Pontosan nem tudom mi történik, mert nincs képernyő. Monitorom olyan helyzetbe áll, minthogyha ki lenne kapcsolva a gép, pedig a gép még megy.

Szörnyen idegesítő és fárasztó hogy 10-15 percenként eljátsza velem ezt a dolgot. Mikor újraindítóm a bootoláskor a windows logo egy van csúszva és fel is van nagyítva. Totális képzavar!!

Már megnéztem hogy nincs -e érintkezési hiba, de minden jól van összekötve. Gondoltam rá, hogy lehetséges -e hogy olyat cisnál , mint mikor a lakásban lecsap a villany. ( Sok dolog megy egyszerre ) Lehetséges? vagy más gond van itt?

Akinek van bármi ötlete, azt kérem írja le mert most ez így nagyon elkeserítő. Előre is köszönöm a választ !


Samsung SyncMaster 920N - Monitor - TFT/LCD
Intel(R) Pentium 4 CPU 2.60 GHz
Ati RADEON 9600 Series

2, Amióta megvan a gépem, (2002) azóta, nem tudni milyen okból, de iszonyat lassan bootol be. 2 perc mire végez, onnantól működik rendesen. Mire a windiws logo alatti töltőcsík elkezd mozogni addig eltelik kb 30 másodperc, és utána még másfél percig akadozva töltöget.
Páran ajánlottál nekem a BooTViS Tool-t, ami lehetővé teszi hogy megnézzem hogy mi zajlik le ebben a 2 percben.
Most van nekem egy fájlom, tele adattal amihez nem tudok mit szólni. Esetleg ha tudja valaki értelmezni, akkor elküldöm neki emailben, vagy bemasolom ide.

Nagyon hálás lennék bárminemű segítségért.

Üdv , Onyx
Saitek Gaming Optical Mouse 1600 dpi

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.