Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» ATW.hu help!

325 levél
Válasz 05.09.12. 20:38 #94
Screeeam
basszus!
Én csak az index oldalig jutottam el!
Nem láttam, h be is lehet lépni az oldalra! Itt tényleg nem jeleníti meg a képeket!
1498 levél
Válasz 05.09.12. 20:33 #93
-fear14-
Bakkerman most latom h a fo menu gombok bajosak, de mindjart orvosolom oket
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
14253 levél
Válasz 05.09.12. 20:24 #92
Babykiller
Ezen jól van nálad? Mert erre gondoltam
1498 levél
Válasz 05.09.12. 19:58 #91
-fear14-
Nem tom mi lenne nelkuletek
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
325 levél
Válasz 05.09.12. 19:58 #90
Screeeam
azzal nincs semmi gond, mert a kép relatív elérési útvonalát adta meg az img-n belül!
325 levél
Válasz 05.09.12. 19:57 #89
Screeeam
Nem az emiatt lehet:

Ezt cseréld ki:
<img style="width: 200px; height: 200px;" alt=""
title="Üdvözöllek a honlapopmon!!!" src="kepek/hello2.jpg">

Erre:
<img src="kepek/hello2.jpg" width="200" height="200" alt="Üdvözöllek a honlapomon!">


A te megoldásoddal az a baj, h keveredik benne a CSS és a HTML, ami nem lenne gond, de ebben a formában nem szokták használni!
Az szintén egy jó megoldás lenne, ha egy class paramétert használnál az img-n belül, majd definiálnád a stilus file-t, de ez egy másik történet!

Még egy másik: a title paraméter helyett, használd az alt-ot, a (kép)szöveg megjelenítésére!
14253 levél
Válasz 05.09.12. 19:53 #88
Babykiller
Mert direkt linkelést használsz és nem dinamikusat.
1498 levél
Válasz 05.09.12. 19:51 #87
-fear14-
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
1498 levél
Válasz 05.09.12. 19:50 #86
-fear14-
és a képek vkinek nem jonnek be, az amiatt van?
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
325 levél
Válasz 05.09.12. 19:46 #85
Screeeam
na nem kell kétségbeesni, csak mióta bannoltak a másik nevemmel nem nagyon szoktam itt szétnézni!
A kép nekem látszik!

Viszont nekem ez a sok <big> és <small> tag nem tetszik!
Használd inkább a <font> tag-et! Azt minden böngésző ugyanúgy jeleníti meg!

Utánnanéztem ennek a tag-nek és ezt találtam:

1.) Nesting BIG tags may produce text in a larger font than with just one BIG tag, but this is not required by the specs (although it is recommended).
2.) It is legal to nest BIG and SMALL, although the results are undefined.
3.) BIG is not supported by all browsers, so you might want to use <FONT SIZE="+1"> instead.

Itt az utolsó ponton van a hangsúly!

http://www.htmlhelp.com/reference/wilbur/font/big.html
1498 levél
Válasz 05.09.12. 19:17 #84
-fear14-
nem birnam ki ha Screeeam csak hetvegen lenne
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
51813 levél
Válasz 05.09.12. 19:04 #83
Barthezz
Nálam, azaz lakótársam gépén műxik, pedig itt Firefox van... Akkor nemtom mi lehet a gond, várd be Screeeam-et sztem! Meg ő majd nekem is segíthetne a Windows XP topicban
1498 levél
Válasz 05.09.12. 18:49 #82
-fear14-
100 h explorer, de neked muxik? a belepeskor ott kell lennie egy hello kepnek...vki tud vmien megoldast
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
51813 levél
Válasz 05.09.12. 18:46 #81
Barthezz
Ezt írta épp Screeeam, hogy könnyen előfordulhat, hogy bizonyos weblapszerkesztések esetén egyes böngészők nem támogatják az adott weboldalt. Haverodnál milyen böngésző van?
1498 levél
Válasz 05.09.12. 17:28 #80
-fear14-
Lehet h a betu meret miatt nem jon be vkinek a kep, mmint az alapbetumeret, ahogy latod a betuket az ikonok alatt etc. Szoszerint azert van benne egy kicsi tulzas
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
1498 levél
Válasz 05.09.12. 15:50 #79
-fear14-
A honlapomon ITT vkinek nem jon be a képek menü, az miert van? Vki segitsen megoldani ezt a problemat... Peldaul egy masik gepemen sem jon be es ott sokkal kisebbek is a betuk, lehet h azert van mert az alapbetumeret kisebb azoknak kiknek nem jon be?
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
51813 levél
Válasz 05.09.11. 22:30 #78
Barthezz
És mi a f***ért törölnek a szolgáltatók, ha nem illegális cuccot nyom fel vki és a max. tárhelyet sem használja ki? Ennyit az ingyenes feltöltési lehetőségről... Ha normális szolgáltatás kell, lehet nekik küldözgetni az emelt díjas SMS-eket
3564 levél
Válasz 05.09.11. 15:39 #77
kappadi
akkor még az én tipemet is felül multa!
na most 1 hétig nem foglalkozok a weblapommal,mert kölcsönbe van adva a front page-em és nem tom felteni letölteni meg nem akarom,majd visszakérem azt nekiugrok!
L. Ádám
1498 levél
Válasz 05.09.11. 15:27 #76
-fear14-
Es az baj, ha poenos reklamvideokat ragtam fel normalisan tomorites illetve szetszoras nelkul? kb 20MB-sak osszesen 5db. Nem is gondoltam h ien bonyolult videot felrakni. Ya es a 600MB-os videon az nem segit, ha az az en sajat videom(apammal vagtuk es a hugom szerepel benne) vagy megse nezik a tartalmat hanem torlik.
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
325 levél
Válasz 05.09.11. 15:21 #75
Screeeam
aha!
Mivel törlés esetén így sokkal egyszerűbb és gyorsabb pótolni!
1498 levél
Válasz 05.09.11. 15:19 #74
-fear14-
es akkor azokat kulombozo (3-4 fele) szolgaltatokhoz, mar kezdem erteni
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
325 levél
Válasz 05.09.11. 15:16 #73
Screeeam
nem!
Én 15MB-os *.rar file-okra darabolnám fel őket!
1498 levél
Válasz 05.09.11. 15:12 #72
-fear14-
A 600MB-os filmet akarom ugy felrakni... Akkor 3-4 drabba eleg ha vagom?
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
325 levél
Válasz 05.09.11. 15:11 #71
Screeeam
192Kb/s-es feltöltési sebesség mellett ~6-7 óra!
325 levél
Válasz 05.09.11. 15:09 #70
Screeeam
Egyben sehova sem fogod tudni feltölteni!
Sok szolgáltatónál a darabolt file is egynek számít így soxor 10 perc alatt törlik a feltöltött dolgokat...

Érdemes tömöríteni v. vmilyen álcázó programmal védeni a file-t feltöltés előtt!

Továbbá erősen ajánlott 3-4 különböző szerverre szétszórni a feldarabolt file-t!
325 levél
Válasz 05.09.11. 15:06 #69
Screeeam
EL lehet képzelni milyen következményei lennének annak, ha az emberkék szabadon használhatnák háttértárolónak, az egyes tárhelyeket!

Burjánzó warezbirodalom!

Bár ez file méret függő!

Vannak tárhelyek, ahol simán lehet tárolni 30-40Mb-os dolgokat!
Pl: x3.hu - itt ugyanis incs fileméret korlát, így nem fogják törölni a cuccost, ha csak saját magad részére tárolod az adatokat, a szerverükön!
325 levél
Válasz 05.09.11. 15:04 #68
Screeeam
Ha jól tom korlátlan, de biztos vannak limitek, a fájlméretekre vonatkozóan!
Amúgy meg a 300Mb szerintem mindenre elég!
Olyat úgy sem fogsz tudni csinálni, h egy helyre töltessz fel 500-600Mb anyagot, úgy h ne töröljék 10 percen belül!
325 levél
Válasz 05.09.11. 15:02 #67
Screeeam
semmi gond!
Én csak arra gondoltam, h jó lenne először az alap dolgokat tisztába tenni, így lenne mire építeni!
1498 levél
Válasz 05.09.11. 14:11 #66
-fear14-
de az ugy sztem nem az igazi... Én daraboltan gondoltam es ha par ora az nem gond, de a sajat filmemrol van szo és az inkabb a sajat oldalamon legyen
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
3564 levél
Válasz 05.09.11. 14:04 #65
kappadi
én azt nem tölteném fel a te helyedben! mivelhogy 600 mb jó pár óra alatt fog felkuszni a netre + meg szakdhat és utána be is kell linkelned + 1 csomó bonyolult dolog! oszd meg dc-n és akinek kell az majd leszedi tőled!
L. Ádám
1498 levél
Válasz 05.09.11. 13:16 #64
-fear14-
hova erdemse feltolteni egy 600MB-os filmet (sajat)?
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
3564 levél
Válasz 05.09.11. 11:40 #63
kappadi
na én sem vágom igazán ezt a htm nyelvet! lehet nem is fog igazán összejönni az oldalam! de mind' max front page-el probálkozok,mert azzal könnyü!
L. Ádám
1498 levél
Válasz 05.09.11. 10:44 #62
-fear14-
Amikor folsorolta Screeeam a tarhelyeket... Azt szeretnem meg tole kerdezni, ha mar ennyimindent tud es remelem tobbe terhere nem leszek, hogy van e oan szolgaltato, ameik nem mondja meg h lehet e hattertarolonak hasznalni?
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
1498 levél
Válasz 05.09.11. 10:41 #61
-fear14-
Igen persze, naon koszonom a segitseget naon rendes volt es segito kesz, megegyszer koszonom, nem akartam h barmi rosszat is gondoljon rolam, es nem akartam semmi rosszat. Ebben a topicban levo eszosztas jogos, nem ugy mint a tobbiben
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
9 levél
Válasz 05.09.11. 05:25 #60
DJ Csabee
Upssz, meg azt kérném az admintól, hogy az egyik üzimet törölje ki. :$

THX
"Az élet szar játék, de k**va jó a grafikája!
9 levél
Válasz 05.09.11. 05:21 #59
DJ Csabee
Hi,
Azt kérdezném, hogy a Firstweb az korlátlan? Mert az oldalon a limitet nem láttam kiírva. (Itt meg azt olvastam, h korlátlan.)

Remélem az, mert akkor átcuccolnék a dy-ról, mert az _nagyon_lassú.
(Mert nekem még a dox jön be de nagyon, csak az a kár, hogy 300mega a max. )
"Az élet szar játék, de k**va jó a grafikája!
9 levél
Válasz 05.09.11. 05:21 #58
DJ Csabee
Hi,
Azt kérdezném, hogy a Firstweb az korlátlan? Mert az oldalon a limitet nem láttam kiírva. (Itt meg azt olvastam, h korlátlan.)

Remélem az, mert akkor átcuccolnék a dy-ról, mert az _nagyon_lassú.
(Mert nekem még a dox jön be de nagyon, csak az a kár, hogy 300mega a max. )
"Az élet szar játék, de k**va jó a grafikája!
51813 levél
Válasz 05.09.11. 01:03 #57
Barthezz
Sztem elég sokat segített neked így is
1498 levél
Válasz 05.09.10. 22:49 #56
-fear14-
Jaj bocs h 2nap bongeszes utan html-t probalok szerkeszteni es nem tanultam "3 even keresztul" HTML nyelvet...megegyszer bocs. csak segitseget kertem.
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
325 levél
Válasz 05.09.10. 14:15 #55
Screeeam
A dome-on táblázatokat használnak a frame-ek helyett!
Ez egy elfogadottabb megoldás, mint a frame-ek használata, de az egyes keresőmotorok nehezen tudják elkülöníteni a hasznos információt, a felesleges dolgoktól!

Egy még modernebb és egyszerűbb megoldás, a css-el való pozícionálás!
Ez sokkal kisebb és egyszerűbb (kompaktabb) kódot eredményez, viszont ehhez elengedhetetlen 1-2 plusz ismeret!

Ezért ajánlottam, az elte-s oldalt! Ott szépen menni kell végig a leckéken, vmint jól begyakorolni azokat, nem pedig ész nélkül neki esni a dolgoknak!
3564 levél
Válasz 05.09.10. 11:59 #54
kappadi
hu ksözi ezt a linket én is ki fogom használni!
L. Ádám
51813 levél
Válasz 05.09.10. 11:36 #53
Barthezz
Ja hiszen most látom hogy ez is az ELTE-s oldalon van, amit korábban adtál linket
51813 levél
Válasz 05.09.10. 11:35 #52
Barthezz
Ez tök jó kis honlap, le is mentem magamnak a linket, hátha még később jól jön
1498 levél
Válasz 05.09.10. 11:18 #51
-fear14-
Na most sikerult, de miko a fomenuben kivalasztok vmit, akko hogyan tom megcsinalni h az oldallap helyere jojjon be a hivatkozas?
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
1498 levél
Válasz 05.09.10. 11:16 #50
-fear14-
Igyse megy ,csak az oldallap.html a fomenu nem muxik
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
1498 levél
Válasz 05.09.10. 10:57 #49
-fear14-
De ha ellenzed, akko hogyan csinalod meg azt, mint ami itt van a dome-on? Bal oldalt menu jobb oldalt tartalom, vagy ez nem frame?
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
325 levél
Válasz 05.09.10. 10:51 #48
Screeeam
Majd elfelejtettem:

Ha nem akarsz szenvedni a frame-ek írásával, akkor használd ezt:
link

DE én még mindíg ellenzem a frame-ek használatát! (Korszerűtlen & böngészőfüggö!)
325 levél
Válasz 05.09.10. 10:47 #47
Screeeam
<FRAMESET>

Paraméterek:
<ROWS> : vesszővel tagolt lista, amely a sorok kialakítására szolgál a különböző szélesség megadási módok felhasználásával
<COLS> : vesszővel tagolt lista, amely az oszlopok kialakítására szolgál a különböző szélesség megadási módok felhasználásával


<FRAME> Paraméterei:
NAME: név
Nevet adhatunk az adott frame-nek. (ahhoz kell, hogy hivatkozhassunk a framere)
SRC: a frame URL-je
A területre betöltendő dokumentum nevét (elérését) adhatjuk meg
NORESIZE: átméretezhetőség
Hatására az aktuális területet határoló keret nem mozdítható el
SCROLLING: görgethetőség
Ezzel adhatjuk meg, hogy a keret tartalma görgethető legyen, vagy nem.
Értékei:
YES (kirakja a gördítősávot)
NO (nem rakja ki a görditősávot)
AUTO (csak akkor rakja ki a görditősávot, ha szükséges)
FRAMEBORDER: határoló keret
Azt határozza meg, hogy legyen-e látható keret a frame körül.
Értékei: 1 (van keret) 0 (nincs keret)
BORDER: határoló keret vastagsága (Netscape paraméter)
Azt határozza meg, hogy mekkora keret legyen a frame körül (képpontokban)

FRAMESPACING: (Internet Explorer paraméter)
A framek közti üres sáv mérete (képpontokban).

MARGINWIDTH: margó szélesség
Az adott frame tartalma és a keret közti vízszintes távolság definiálására szolgál
MARGINHEIGHT: margó magasság
Az adott frame tartalma és a keret közti függőleges távolság definiálására szolgál

Továbbá az is gondot jelenthet egyes böngészőkben, hogy te csak 100 pixelen helyezed a frameket!
(Általában százalékosan szokták megadni, vagy a speciális * értéket használnak a maradék hely kitöltésére, ami felbontásonként változhat!)

Tehát a helyes kód:

<html>
<head>
<title>Fear14 honlapja</title>
</head>
<frameset cols ="20%,80%">
<frame src="fomenu.html" name="menu">
<frame src="oldallap.html" name="main">
</frameset>
</html>
1498 levél
Válasz 05.09.10. 10:26 #46
-fear14-
nem akar mukodni a frameset, pedig sztem jol csinaltam, szoljon vki ha vmi hiba lenne benne:
<HTML>
<HEAD>
<Title>Fear14 honlapja</Title>
</HEAD>
<BODY>
<Frameset Cols="20,80" border="0">
<frame src="fömenu.html" name="menü" scrolling="no">
<frame src="oldallap.html" name="Fear14 oldala" scrolling="no"></Frameset>
</BODY>
</HTML>
A jelen az alakítható jövő megváltoztathatatlan múlttá válásának folyamata.
51813 levél
Válasz 05.09.10. 02:47 #45
Barthezz
Ugyanazzal a könyvtárszerkezettel töltsd fel FTP-re, mint ahogy a gépeden csinálod a weblapod mappájában és akkor előre megadhatod a linkeket! Csak arra vigyázz, hogy a gyökér a linkelésnél a weblap mappája és nem a c: vagy a d:

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.