Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» ATW.hu help!

14253 levél
Válasz 05.11.04. 16:48 #244
Babykiller
Észrevettem, reagáltam, bár elég hülyén van megcsinálva az adminisztrációs dolog
325 levél
Válasz 05.11.04. 16:47 #243
Screeeam
írtam a vendégkönyvedbe!
325 levél
Válasz 05.11.04. 16:45 #242
Screeeam
találtam neked egy fasszántos vendégkönyvet!
Semmit sem kell hozzá telepíteni (elvileg), adatbázis sem kell hozzá, mert egy text file-ban tárolja az adatokat!

Nem a legjobb megoldás, mert sok adat esetén jóval lassabban lehet a text file-t feldolgozni/abban keresni, mint egy adatbázisban!
De egy vendégkönyv esetén sztem nem ez gond (fórum esetében nem ajánlanám)

Itt tudod megnézni a demo-ját

Itt tudod letölteni
Guestbook (text based)
gbtext.zip
325 levél
Válasz 05.11.04. 16:38 #240
Screeeam
milyen vendégkönyvet használsz?
3564 levél
Válasz 05.11.04. 15:43 #238
kappadi
az én vendégkönyvem is ilyesmi!

gondolom neked is van 1 readme fájlod amiben le van írva! először csomagold ki utána töltsd fel a fájlokat a honlapodra természetesen a readme-et azt ne!ezután csinálj 1 új oldalt amire rakhatsz hátteret,erre másold rá a másik text szövegeket amik feltehetően a csomagodban van! és már ott is a forum kezdő szinten,de nekem még valamit kellene csinálnom a vendégkönyvel!

nos eddig megcsinálhatod amit leírtam!

hogy tovább azt már nemtom!
L. Ádám
14 levél
Válasz 05.11.04. 15:13 #237
^-SH-^Soke
Na hi all!
az SWF problémát mr megoldottam egy Fórum kéne a lapomra PHPBB?? jó lessz mert én azt szeretnék letöltöttem valamit PHPBB 2.0 ez asszem de nemtom hogy áljak neki kicsomagoltam és ilkyen admin,chache,contrib meg ilyen mappák php filok találhatók ennek kell lennie?? és hogy töltsem fel a fórumot??? mit kell chinálnom pls help me
A Sithek Uralkodnak
3564 levél
Válasz 05.11.04. 14:23 #236
kappadi
valamiért nem hozza be normálisan a letöltött vendégkönyvemet!
és a szín kodok is változnak!

azt írja readme-ben hogy nézek utána a honlapon hogy kell csináéni de csak ennyi van leírva:

a) This free guest book script can be added in to any html website with php.
b) Configurable look and feel.
c) Option to look the entries in ascending and descending order. d) You can view users comments one by one, with previous and next option.
e) File based utility. No configurations required.
f) Sorting option to sort messages in ascending and descending order.
g) Displays total number of pages.
h) Simple To Use

mit csináljak?
L. Ádám
3564 levél
Válasz 05.11.04. 12:50 #235
kappadi
jó ez a cucc!neten megcsinálja a forráskodót! első ránézésre frame-ről van szó! de a címből arra következtetek hogy a kereteket lehet vele formázgatni!

én is 1st page-et használok!
L. Ádám
51813 levél
Válasz 05.11.04. 10:58 #234
Barthezz
Nem az volt a gond, hogy nemtom hogyan kell egy mappa hozzáférési jogát módosítani, hanem az, hogy nem tudtam, hogy még ezt is át kell állítani
Amúgy a mondás tényleg találó
14253 levél
Válasz 05.11.04. 08:57 #233
Babykiller
Azért a hozzáférési jog módosítása nem weblap-szerkesztés

Ismered a mondást, aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja, aki még annyira sem tudja az a tesitanár
51813 levél
Válasz 05.11.04. 00:10 #232
Barthezz
"a total commanderben ráállsz a könyvtárra és fájl/attribútumok módosítása"

Ennyire láma azért nem vagyok, csak a weblapszerkesztést nem vágom annyira De megpróbálom akkor azt, amit írtál, thx!
14253 levél
Válasz 05.11.03. 20:10 #231
Babykiller
Ja, a total commanderben ráállsz a könyvtárra és fájl/attribútumok módosítása, ott beállíthatsz neki mindent
14253 levél
Válasz 05.11.03. 20:07 #230
Babykiller
A könyvtár jogait állítsd arra, hogy bárki hozzáférjen.
51813 levél
Válasz 05.11.03. 19:33 #229
Barthezz
Hogy minek a mijét raktam mire?
325 levél
Válasz 05.11.03. 19:16 #228
Screeeam
hi!
pedig lehet h egyszerűbb dolog egy fórumot felrakni, mint egy jó chat-et!
amúgy ez lehet segítségedre lesz a frame-eknél: Teleport Keret Generátor

+ 1stPage-el csináltam a php file-t! A flash mx a flash fájlok készítésére/buzerálására való, de ahhoz én egy cseppet sem konyítok!
325 levél
Válasz 05.11.03. 19:14 #227
Screeeam
az lehetetlen!
vagy lehet h az fw-n van némi korlátozás?
777-re raktad az uploads dir chmod-ját?
3564 levél
Válasz 05.11.03. 18:01 #226
kappadi
na már el lett nekem magyarázva! és meg is van a frame a honlapomon!
holnap vendégkönyveket átfutom a neten és berakok 1et! + talán bövittem az oldalam tartalmát 1 gyengus chat-el! a forumót meg kiverem a fejemböl!
L. Ádám
51813 levél
Válasz 05.11.03. 17:24 #225
Barthezz
Felraktam a honlapomra a zip file teljes tartalmát, minden nagyon király, de sajnos a file-t nem tölti fel (pedig úgy tesz, mintha feltöltené) és üres marad az uploads könyvtáram
3564 levél
Válasz 05.11.03. 12:49 #224
kappadi
ugynézki mégsem vágom ezt a frame-et! valaki el tudná magyarázni msn-en?

előre is thx!
L. Ádám
3564 levél
Válasz 05.11.03. 12:45 #223
kappadi
bocsi nemtom miért írta kétszer az üzit!

ha erre jár 1 moderátor legyen oly szíves és törölje az elsőt!
thx!
L. Ádám
3564 levél
Válasz 05.11.03. 12:44 #222
kappadi
aszem az elöző üzijében leírta a progi nevét ami egyben a könyvé is,sztem!

flash mx 2004
L. Ádám
3564 levél
Válasz 05.11.03. 12:44 #221
kappadi
aszem az elöző üzijében leírta a progi nevét ami egyben a könyvé is,sztem!

flash 2004 mix
L. Ádám
14253 levél
Válasz 05.11.02. 09:05 #220
Babykiller
Ezt biza notepaddel készítette, vagy egy sima karakteres szövegszerkesztővel, annyira jó ennyire tiszta kódot látni
51813 levél
Válasz 05.11.02. 00:25 #219
Barthezz
Isten vagy Very special thanx to you

Majd a progi nevét meg tudnád mondani, a ómivel csináltad? Mert hogy a későbbiekben tudjam frissíteni a szöveget a honlapon, szükség lesz rá. Gondolom Word-del meg FrontPage-gel ezt már nemtom tovább szerkeszteni
325 levél
Válasz 05.11.01. 13:54 #218
Screeeam
Nem nagyon értettem amit leírtál, de:
swf file-okat pl: Flash MX 2004-el tudsz csinálni

A használatat nem sokan fogják leírni, mert elég hosszadalmas
De lehet hozzá könyveket venni, amiből megtanulhatod

Amúgy így lehet swf file-okat beágyazni a weboldalra:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#3,0,0,0" width="32" height="32">
<param name="src" value="flash-file.swf">
<embed src="flash-file.swf" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/" type="application/x-shockwave-flash" width="32" height="32">
</embed>
</object>

(ez most lehet, kicsit szét fogja húzni a fórumot)
325 levél
Válasz 05.11.01. 13:46 #217
Screeeam
nahh!
Ez megteszi?

Ha igen, akkor innen le tudod tölteni!

Tömörítsd ki, majd egy az egyben másold fel a tárhelyedre!
(fontos, h más index.html, vagy index.htm fájl ne legyen mellette!)

Ha a tartalmat szeretnéd megtekinteni ill. letölteni, akkor egyszerüen csak írd be a köv. url-t:
http://weboldalad.hu/uploads/index.php - ez szépen kilistázza a feltöltött cuccokat!
DE ebből csalások is lehetnek, szóval ha nem szeretnéd, h webes felületről hozzáférjenek a feltöltött cuccokhoz, akkor töröld le az "uploads/index.php" file-t!

Még vmi: uploads könyvtár CHMOD 777
3564 levél
Válasz 05.10.30. 15:44 #216
kappadi
gondolom csak nagyon ajánlották nekem,hogy dox-os honlapot csináljak!
mégcsak 90 mb van a tárhelyemen és az ingyenes reghez 300 mb van!
L. Ádám
14253 levél
Válasz 05.10.30. 13:26 #215
Babykiller
ATW-re és UW-re 100 megás fájlok feltöltése sem szakad meg.
3564 levél
Válasz 05.10.30. 12:54 #214
kappadi
na nekem meg most nem enged feltölteni 3 -4 megás dolgokat a honlapomra mert 80% nál megszakad a kapcsolat mindig! lehet hogy ezt a dox-nak a szervere okoza?(összeomlott vagy frisitik?)

ha nem akkor mi lehet a baj?
L. Ádám
14 levél
Válasz 05.10.30. 07:54 #213
^-SH-^Soke
HI!
van 1 atw-s honlapom és Trendyflash Site Builder Trial progrival chináltam nasszóval az a lényeg hogy nem tudok sfw fájl-t csinálni amit hogyha berakok Trendyflash Site Builder Trial-ba akkkor az az sfw kép ec a hátterem naccóval ezt az sfw-t egy programmal lehet csinálni???? mertz ha igen nyomjatok ide egy linket ahonnan le tudnám szedni (és magyarázatot is kérek hozzá) de ha nem kell programmal akkor mondjátok el léci hogyan kell!?
A Sithek Uralkodnak
51813 levél
Válasz 05.10.29. 18:20 #212
Barthezz
Ó, thx, most már akkor ezt is tudom
14253 levél
Válasz 05.10.29. 13:51 #211
Babykiller
A WYSIWYG = what you see is what you get, röviden a word szerű szerkesztők. De a scriteket notepad-szerű szerkesztőben kell beszúrnod.
3564 levél
Válasz 05.10.29. 12:09 #210
kappadi
igen nekem is voltak problémáim ezzekkel a programokkal amik más kodot csinálnak belőle! de megmaradtam a 1st page editorral! ez egész jó!
de ez mellett van a gépemen putrawriter meg 1 másik hasonló progi is! az egyik nem alakitja át a kodot a másik igen a harmadik valamit átalakit valamit nem!
L. Ádám
51813 levél
Válasz 05.10.29. 11:40 #209
Barthezz
Hú, ez tényleg pontosan olyan lett, amilyet én szeretnék! Viszont én más weblapszerkesztők kezeléséhez nem nagyon értek és a WYSIWYG módról sem hallottam még soha, ergo azt se tudom, hogy kéne kikapcsolni Nem tudnál esetleg még egy ilyen php-t csinálni, csak átírva úgy a kódot, hogy az én tárhelyemre töltsön fel, és akkor én azt az oldalt belinkelném az enyémre
325 levél
Válasz 05.10.29. 10:11 #208
Screeeam
ha nincs webszerver telepítve a gépedre, akkor te még szép szóval sem fogod tudni lefordítani a kódot!
Rakd fel pl a xampp-ot!

Amúgy itt tudod meglesni és kipróbálni a scriptet:

Feltöltés - Tartalom
325 levél
Válasz 05.10.29. 10:05 #207
Screeeam
hi!
mostanában nem tudok mindig a net közelében lenni, mert elromlott a gépem, de:

nézd meg az oldal forrását! Látni fogod, h mivé változtatta a kódot a frontpage!

Javaslom, h vmi normális html editorban csináld meg az oldalt! Vagy kapcsold ki a WYSIWYG módot! (már ha ki lehet!)

51813 levél
Válasz 05.10.29. 03:15 #206
Barthezz
Lehet én vok nagyon béna, de bemásolva a kódot a szövegbe és azt feltöltve ezt csinálja, vagyis még mindig nem fordítja le. Pedig átneveztem az index.htm-t index.php-ra, ahogy írtad.
3564 levél
Válasz 05.10.28. 15:36 #205
kappadi
okés! vágom! köszi!
L. Ádám
51813 levél
Válasz 05.10.27. 21:49 #204
Barthezz
Okés, thx még egyszer, megpróbálom így. Amúgy a Frontpage sem tudja lefordítani a kódot, vagy semmilyen más program? És az oldalon ez hogy fog megjelenni? Lesz egy feltöltés gomb? Vmint nem kell neki csinálni egy tallózás felugró ablakot, ahol a felhasználó megadja a gépén a file elérési útját? Mint ahogy freemail vagy kepfeltoltes.hu esetén is.
14253 levél
Válasz 05.10.27. 20:34 #203
Babykiller
Igen erre találták ki, de ez legyen a különálló főoldal, amiben megjelennek a tartalmak
3564 levél
Válasz 05.10.27. 15:28 #202
kappadi
köszi!

ha a főoldalra ezt berakom akkor a tovább linkelt oldalakra nem kell?
L. Ádám
325 levél
Válasz 05.10.27. 09:20 #201
Screeeam
amúgy érdemes még egy listázót elhelyezni, a weblapon!
Pl: ezt - index.rar

kitömöríted, majd az index.php-t felmásolod az uploads mappába!
Ezután autómatice kilistázza a file-okat, ha meghívod a böngészödben, a http://tehelyed.hu/uploads/ webhelyet

Magyarán a letöltéshez sem kell ftp-zned!
325 levél
Válasz 05.10.27. 09:15 #200
Screeeam
ha nincs webszerver telepítve a gépedre, akkor értelemszerűen nem fogja lefordítani a kódot!
A file-t *.php néven kell elmenteni, majd feltölteni a netre!

Létrehozod az oldal végeleges szerkezetét, majd beszúrod oda a kódot, ahova akarod!
(és ott fog megjelenni)

Amúgy valóban uploads könyvtárba menti a képeket, ha nincs ilyen könyvtár, akkor autómatikusan létrehozza! (feltéve, h ez a szerveren engedélyezett! Ha nem akkor neked kell egy létrehoznod a könyvtárat!)
51813 levél
Válasz 05.10.26. 22:05 #199
Barthezz
Most jöttem rá, hogy elég egyértelmű, hogy milyen mappába tölti fel őket, szal ezt a kérdésemet visszavonom ("filedir = 'uploads'")
Viszont Word-be bemásolva tényleg semmit nem csinál a kóddal. És amúgy az elhelyezkedését az oldalon hogyan lehet megoldani?
51813 levél
Válasz 05.10.26. 21:36 #198
Barthezz
Óó thx! Nem baj, ha nem csinál ellenőrzést, csak nem töltenének fel nekem vírust a hallgatók
És ezt hova tudom beírni? Mert word-be bemásoltam és utána a böngészővel megnyitva az index file-t nem írta át a kódot. És a tárhelyem hova fogja pakolni? Úgy lenne jó, ha csinálnék rajt egy mappát és akkor abba, hogy az általam feltöltött cuccokkal ne keveredjen.
325 levél
Válasz 05.10.26. 21:24 #197
Screeeam
nahh:

mondjuk ez nem végez semmiféle ellenörzést a file-on, ezért használata éles rendszerekben nem javallott!
De ebben az esetben megengedhető!

<?php
$filedir = 'uploads';
if (is_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name']))
{
if(!file_exists($filedir . '/' . basename($_FILES['userfile']['name'])))
{
if(move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'],$filedir . '/'.basename($_FILES['userfile']['name'])));
{
print "A file feltöltése sikerült!";
}
}
else
{
print "A file már létezik!";
}
}
?>
<form enctype="multipart/form-data" action="<?=$_SERVER['SCRIPT_NAME'];?>" method="post">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="2000000">
<input type="file" name="userfile">
<input type="submit" value="Upload!">
</form>
14253 levél
Válasz 05.10.26. 21:10 #196
Babykiller
Ez szerepeljen az index.html-ben
<html>
<head>
<title>Framek</title>
</head>
<FRAMESET cols="1*,5*">
<FRAME SRC="menu.html" scrolling=no>
<FRAME name="nagy" SRC="tartalom.html" noresize>
</FRAMESET>
</html>

A menu.html-ben legyenek a menühivatkozásaid és target="nagy" szereplen a hivatkozásokban, ebbe tedd a zenét is.

A tartalom.html, ebben legyen az üdvözlés, stb.
14253 levél
Válasz 05.10.26. 21:02 #195
Babykiller
Ezek szerveroldali parancsfájlok, azért előnyösösek, mert ha futathatóak a szerveren, system jogokkal rendelkeznek, vagyis képesek módosítani a tárhely tartalmát.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.