Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Mi lehet a probléma?

11699 levél
09.07.10. 17:58 #1184
.:[Kain]:.
Ma vittem szervízbe és meg is mondták ezt, hogy a villám miatt túlfeszültség keletkezett és hát látható fizikai sérülése is van a drágának, amit avatatlan szemek sosem vennének észre, az egyik chip "kidurrant" (egy kis fekete chip közepe tájékán van egy miniatűr fekete lyuk, nem túl mély, de ott van és most már én is fel tudom ismerni az ilyet, meg elmondta a faszi, hogy a net se véletlenül szar, annak a csatlakozója is beadta az unalmasat, és a hibás chip melletti két kondenzátor is kidurranna nemsokára, úgyhogy ne erőltessem.
nah a lényeg a lényeg, új alaplap (Asus P5K Premium ha összejön )
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
12 levél
09.07.10. 16:49 #1183
riser
Elnézést gépelési hiba volt!
4472 levél
09.07.10. 16:32 #1182
-007-
Ezért szoktam én vihar alatt/előtt kihúzni a pc-t, és a monitort. Sőt még a pc-modem között is kihúzom a hálókábelt, mert egyik ismerősömnek egy kis túlfesz. átment a modemen, és elszállt a hálókártya. Nálunk is nemrég egy lecsapás miatt megzuhant 2eszköz a lakásban. Egyik a modem. Helyrejött. A másik adja a tv adást. Na az azóta, ha kedve van megdöglik. Pedig csak koax kábel volt bedugva.

Sztem a villám keltette túlfesz. szépen bejutott vagy a villamos hálózatba, vagy ha kábelneted van, esetleg mikrós, akkor azon keresztül, és megfőzte az alaplapot.
Szerencséd van, hogy "csak" az alaplapig jutott el. Ja és szerencséd van, hogy egy idő után feléledt. Ha tovább ment volna a vga-ra, vinyóra, stb akkor most lenne egy nagy méretű hulladékod.
Én kicseréltetném az alaplapot, és megfogadnám a tanácsomat
Vagy ha vihar alatt is gépezni akarsz, akkor túlfeszültség védő beszerzése.

riser: nem konzesztencia hanem konzisztencia Amúgy nem vmi jó dolog, ha a windows a merevlemez konzisztenciáját nézi meg.
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
12 levél
09.07.10. 16:11 #1181
riser
a_Mano!

Egyszer volt nálam olyan hogy konzesztenciát akart mérni ahol szintén kék volt kép , de valamiért ujraindult hirtelen. Szerintem nálad is ez lehetett.
11699 levél
09.07.01. 10:36 #1180
.:[Kain]:.
hozzáértők segítségét várom
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
11699 levél
09.06.30. 21:25 #1179
.:[Kain]:.
becsapott a ház közelében a villám, és utána egy napig be sem kapcsolt a gép(a villám pillanatában kikapcsolt a gép)! aztán bekapcsolt, de a bios ki-kifagyott, aztán már délutánra elindult a vindóz. az egyetlen probléma az volt, hogy egy usb-t sem látott, ergo semmivel nem tudtam hozzányúlni a géphez. majd egy napra rá a gép elején lévő két usb-ből az egyik feltámadt és teljesen jó lett. billentyűzet tökéletes rajta, egér felismert (logitech mx-51 ki is írja. az alatta lévő usb viszont már csak az egeret ismeri fel, de nonameként, ki is írja buborékban állandóan megállás nélkül ez a fos, hogy valami szar az usbvel, az sem segített, hogy újra felraktam a logitech szoftverét. vagyis gondolom tényleg szar. de mint egérnek usb legalább valamire jó(pff). a billentyűzet egy-az egyben halott ha ebbe az usb-be dugom. (a gép összes többi usbje halott, a két nemtom milyen billentyűzet/egér csatlakozó is szar. namost
ha újrarakom a vindózt, számíthatok valami jóra, vagy alaplap meghalt ilyen értelemben? lehet ezzel valamit kezdeni egyáltalán? amúgy más minden megy, még játékok is, filmek, zenék, mondjuk net csatlakozó is fos, pirosan világít és sehogyan sem műxik a net.
egyébként mondtam már hogy milyen kurvára imádom a számítógépeket úgy cakk-um-pakk? büdös kurva életbe, csak arra van mindig 20-ezer forintom, hogy alaplapot cserélgessek (hát nincs, kidobom egyszer az egészet így ahogy van a kukába, ott rohadjon meg, ahol van, utálom ezt a gecit!)... csak a gond van ezzel a fossal!!!!! pénznyelő! legközelebb inkább jótékonykodok ha lesz valami pénzem gépre!
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
218 levél
09.06.29. 09:33 #1178
a_Mano
lenne némi problémám azt hiszem... reggel mikor bekapcsoltam a gépet, a bejelentkező képernyőnél restartolt, sőt ha jól láttam a szemem sarkából (nem voltam a szobában) kék képernyő is volt... restart után minden rendben, elkezdtem futtatni fur rendering meg prime tesztet, úgy 30-40 percig mentek (több időm nem volt most) egyszerre, hiba nélkül, a hőfokokkal sem volt semmi gond (cpu 50, vga 60, alaplap 39) hdd health szerint (bár nem tudom ez mennyire megbízható) a hdd 100%os tökéletes állapotban van.
sz'al mi lehet a gond? vagy amíg ez az egyszeri alkalom volt, addig ne aggódjak?
Az analizáló elme élveboncolja az érzelmeket.
2 levél
09.06.28. 23:13 #1177
Gemini06
Vkinek van tippje arra,hogy hogyan lehetne egy notebook CPU-jának hőmérsékletét... szoftveresen,vagy bárhogy csökkenteni?
Egy játékkal felmegy 91-re is akár.
Az EVEREST Home szerint.
Köszi.
51822 levél
09.06.28. 22:55 #1176
Barthezz
148 levél
09.06.28. 22:51 #1175
Ventura
Halisztok!
Nekem olyan gondom van hogy mióta leformáztam a gépem, az összes USB meghüjült, elől-hátul. Csak az egeret meg egy pendrive-ot ismer fel, az összes többire azt írja ki hogy az USB eszközt nem lehet felismerni. A többi gép felismeri. Azóta formáztam még1x és ugyanaz... Vki tudja mi a baja?
nVidia (R) Intel (R)
51822 levél
09.06.27. 00:29 #1174
Barthezz
Passzív mód router mögül nekem is tökéletes volt eddig, de most mivel egyedül lakom már, eladtam a routert, így meg DC se aktívban, se passzívban nem megy és képtelen vagyok így új zenéket beszerezni, pedig lenne mit.

Razor sajnos már alig ír, de remélem vki tudni fogja orvosolni a problémámat. Thx azért. ^^
2744 levél
09.06.27. 00:25 #1173
Aryx
Pont ez volt anno a bajom nekem is, de a passzív mód ezt orvosolta. Szri, itt megállt a tudományom. Kérdezz bele vmelyik HUB-ba, vagy várd meg Razor-t.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
51822 levél
09.06.27. 00:23 #1172
Barthezz
Az aktív - passzív móddal próbálkoztam eddig is, de tűzfal beállításokat nem találok errefelé sehol. Szóval merre találom ezt meg?
2744 levél
09.06.27. 00:17 #1171
Aryx
Beállítások -> Kapcsolat beállításai -> Tűzfal (passzív mód, végső lehetőség)

Sok sikert. Ha ezután se megy, nézd meg, mennyit töltöttél fel, ja és nem árt néha újra indítani.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
51822 levél
09.06.27. 00:05 #1170
Barthezz
Nem tudja vki, miért csinálja azt a DC, hogy bármire rákeresek, nincs semmi találat? A HUB-okra felcsatlakozik, de ezen felül se kép se hang... Próbáltam aktív és passzív módban is, de sehogyan sem működik.
Eddig router mögül DC-ztem és tökéletesen ment minden, a költözés óta viszont közvetlen jön gépembe a UPC net és azóta meghalt a DC...
8621 levél
09.06.26. 08:52 #1169
davkar9
Tudom hogy faszkalap módon baszunk segíteni a másiknak de erre nincs valami ötlet?
Simple. Eternal. Beige.
27766 levél
09.06.25. 21:04 #1168
LordMatteo
Én memória, vagy processzor gondra tippelek, kék halál nélkül indul újra?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
3 levél
09.06.25. 20:49 #1167
dezsoo
Sziasztok!
Légyszi segítsetek,ma észrevettem a Samsung 932b monitoromon,hogy kb a képernyő felétől lefele alig van fényereje.A kép felső részén tök szép a kép,az alsón meg tök sötét. Mi lehet a baja?
141 levél
09.06.15. 11:53 #1166
vanhelzing
olyankor fagy pl amikor letöltök egy rar fájt és nem rendesen letöltöm hanem megnyitom és ki akarom csomagolni akkor is újraindul
Conquering others is strength, conquering yourself is true power.
11 levél
09.06.14. 22:10 #1165
intoxic
Első nekifutásra én memóriára gyanakodnék.
Rossz memória időzítések vagy hibás modul.

És ha sikerül bootolni a rendszernek, utána nem fagy ?
141 levél
09.06.14. 19:49 #1164
vanhelzing
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy a gépem bekapcsolásnál újraindul magától valamikor csak egyszer-kétszer de valamikor 8-9 szer is, utána bootol be a windwos.

Ez mitől lehet?

A gép egy Fujitsu Siemens alaplap, 2g memória, Nvidia 8600Gt videokártya, 2,8 Ghz proci, ANTLER 400W PPFC táp. Az alaplap biztos, hogy nem mert most cseréltem ki egy teljesen jóra és ugyan úgy csinálja.

A választ előre is köszönöm.
Conquering others is strength, conquering yourself is true power.
8621 levél
09.06.12. 18:04 #1163
davkar9
Tegnap még ment rendesen az Overlord 2 demója ma meg ezzel fogadott. Ismét-re kattintva csak feldobja a hibaüzenetes ablakot. Ötlet?
Simple. Eternal. Beige.
2829 levél
09.05.26. 09:12 #1162
Dilizs
Ba'meg! LoL!
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ Gigabyte GTX 760 OC/4 GB/GDDR5 ¤ 2*4GB 1333Mhz Kingmax DDRIII
51822 levél
09.05.26. 00:53 #1161
Barthezz
Bazz, megoldottam. AV2-re kellett kapcsolnom a tv-t...
51822 levél
09.05.24. 21:48 #1160
Barthezz
Nálam is így volt eddig...
2829 levél
09.05.24. 21:31 #1159
Dilizs
A lényeg, hogy a két kijelző egymástól függetlenül használható...
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ Gigabyte GTX 760 OC/4 GB/GDDR5 ¤ 2*4GB 1333Mhz Kingmax DDRIII
2829 levél
09.05.24. 21:26 #1158
Dilizs
Nekem egyetlen S-Video kábellal ez sikerült, ami a VGA-ból megy a TV-be. Nekem Win7 egyből DualWievra is rakta a cuccost, amit azért szeretek; mert ha éppen gépről nézek filmet, csak a playert áthuzom egérrel a TV-re, a monitor előtt akár egy másik személy bármi mást csinálhat közben (pl. MSN)
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ Gigabyte GTX 760 OC/4 GB/GDDR5 ¤ 2*4GB 1333Mhz Kingmax DDRIII
51822 levél
09.05.24. 21:21 #1157
Barthezz
Nos, a tv-t szeretném a géppel összekötni, eddig nem volt gond vele. A piros-fekete-sárga csatlakozók mind a helyükön vannak (tv-ben és gépem kimenetelénél is), képernyőbeállításoknál beikszelve a másodlagos monitor 60 Hertzre, de hiába lövöm át AV-re a tv-t, sem a képet, sem a hangot nem viszi át. Eddig működött, csupán át lett költöztetve a gépem meg a tv-m is. Mi lehet a probléma?
206 levél
09.05.19. 21:22 #1156
HIS
nem tudom mi lehet a baj! egyszerüen hihetetlen!
14253 levél
09.05.18. 22:32 #1155
Babykiller
Próbáld operával vagy firefox-szal, mert szerintem valami flash player hiba.
206 levél
09.05.18. 22:11 #1154
HIS
te amugy probáltad? neked nem volt semmi gonnd?
206 levél
09.05.18. 22:09 #1153
HIS
14253 levél
09.05.18. 22:04 #1152
Babykiller
Milyen böngésző?
206 levél
09.05.18. 20:49 #1151
HIS
szevasztok! nekem lenne egy nagyon érdekes problémám! mégpedig a következö: nézzétek meg ezt a linket! http://www.pixelcase.com.au/vr/2009/newyork/
na és eddig nincs is gondom! de a probléma ott kezdödik mikor berakom fullscreenbe! kicsit tudok nézelödni és utánna eszement modon lezsibad a gép! és ezt irja ki " hogy a képernyö illesztö nemválaszolt , leállt utánna sikeresen helyreállt! fájlok pedig ezek : (atiumdag és ati2edxx) iszonyatos modon belassul a gép! csak a reset segit rajta! ma volt egy WinVista ujratalapités...de ez sem segitett!
a legujjabb drivert is használom 9.4-s Catalyst!
Segitsetek plz mert nem tudom mi lehet a baj...és nagyon zavaró!
thy
51822 levél
09.05.18. 13:34 #1150
Barthezz
Próbáld meg üríteni a böngésződ cache-ét, hátha ez segít. Ha meg nem, akkor lehet vmelyik feltelepített video vagy audio codec a ludas.
18341 levél
09.05.17. 18:24 #1149
LiT
Segítsetek légyszi!

A youtube és egyéb videókon nálam nincs hang. Minden máshol van, Flash playert is frissítettem, de mégsincs hang. És mindenhol maxra tettem a hangerőt.

Valaki tud segíteni????? Légyszi.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
51822 levél
09.05.15. 20:31 #1148
Barthezz
Tisztában vagyok vele, de kb. 100-150 screenshotot kell majd csinálnom és nem akarom őket még utólag vágogatni.

De akkor ennek a Custom Scrollnak utánanézek.
432 levél
09.05.15. 13:59 #1147
kdave9
Custom scroll opció ilyen, de ezt el lehet érni a kép utólagos szerkesztésével is
51822 levél
09.05.15. 12:12 #1146
Barthezz
SnagIt-et kezelte már vki? Hogyan lehet vele úgy fotózni, hogy egy több oldalas böngészőablak egy képként jelenjen meg? Nem a scrolling window opció kellene, hanem az, hogy kijelölök egy területet és közben tudjak lefelé scrollozni. Baromi fontos, munkámhoz kellene...
51822 levél
09.05.14. 22:07 #1145
Barthezz
Hát nem tudom, elvileg nem, de akkor meg miért csak az én gépemmel csinálja a wifi? Amúgy azóta megszűnt a probléma, csak 1 napra jött újra elő, szal érdekes...
423 levél
09.05.14. 18:17 #1144
amitakartok
Huh, ha új laptopnál is ezt csinálja, akkor 100% hogy nem nálad van a gond.
51822 levél
09.05.12. 14:54 #1143
Barthezz
Nah most erre varrjatok gombot:

A laptopomat kicserélték 1 hónapja, teljesen újat kaptam, ráadásul hálókábel helyett wifin csatlakozom azóta a netre. És basszus megint elkezdte a gépem teljesen ugyanazt a hibát!!! És senki más kollegánál nincs ilyen, csak nálam, de már másodszorra, teljesen új laptoppal! A gépekhez nincs rendszergazdai jogunk, szal kizárható, hogy én tettem volna fel mindkétszer vmi olyan progit, ami blokkolná a weboldalak 90%-át...

Most mégis mit lehetne tenni? A rendszergazdák se igazán tudnak ehhez hozzálőni semmit...
4472 levél
09.05.05. 20:52 #1142
-007-
Énis kizártam a lemez hibát. A két lemez 100%-ra ugyan olyan hibát hoz. Írás közben mennek programok, de azoknak leveszem a prioritást, és a nero-nak magasra teszem, így ha kell proci, akkor a nero kap belőle. E közben ha pl a firefox is kérne procit, nem kap, így az lefagy. Eddig 1x fagyott az le, e miatt, de ilyenkor sem megy 100%-ra a vas, azaz nem áll meg. Azóta leszedtem még1x ugyan azt a fájlt, de nem írom ki még1x
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
423 levél
09.05.05. 20:44 #1141
amitakartok
Kizárt, hogy két lemezen ugyanaz a hiba lenne vagy hogy az író ugyanott hibázna, így kizárásos alapon szoftveres a hiba. Állítólag ha írás közben másvalamit is csinálsz a gépen, nem lesz jó (velem ilyesmi még nem történt). Végső okként forrásfájl-hibát jelölnék meg.
4472 levél
09.05.05. 20:40 #1140
-007-
De 2x ugyan úgy rontotta volna el? A 2írás között, írtam egy másikat is. Az jó. De ez így furcsa. Ugyan olyan hiba, ugyan ott. A nero cuccai nem jeleznek hibát.
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
423 levél
09.05.05. 20:34 #1139
amitakartok
Valszeg hibásan írta meg a lemezt.
4472 levél
09.05.05. 20:20 #1138
-007-
Már a helyzetjelentésbe is beírtam, de ide is levésem:
Megírtam egy lemezt. Egy sori 4része van rajta. Az első 3jó. A 4. nem megy a dvd lejátszóban. Hang van, kép nincs. Gépben megy, de egy részen erősen akad, és ott az olvasás is hangosabb. Kattog az olvasó. Ha gépre másolom, akkor másolás közben nincs sebesség csökkenés, és gépről már nem akad.
Most még1x kiírtam ezeket. Ugyan az! Ilyenkor a mi a hiba? 2x írtam ki, és ugyan az a hiba, ugyan ott. Már kizártam a lemez hibát, mert: 2x teljesen ugyan az a hiba érdekes, és azóta már írtam párat. A lemezek márkája: Verbatim.
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
423 levél
09.05.05. 20:12 #1137
amitakartok
Lehet, hogy gyenge a táp? Game-elés közben jobban hajtod a gépet és több áramot fogyaszt a vidikártya, stb. Elképzelhető, hogy ilyenkor az USB portok időleges áramkimaradásban szenvedhetnek?
9326 levél
09.04.26. 00:57 #1136
Kanduhrka
Vezetékes. Kitöröltem az előbb az eszközkezelőből az összes usb portot, majd újraindítottam a gépet, és utána csatlakoztattam az egeret. Egyelőre semmi probléma. Egyelőre...
horrorgeeks.blogspot.com
1087 levél
09.04.26. 00:44 #1135
richy25
1. vezetékes egér? mert ha nem akkor szarul veszi a jelet. ha vezetékes egér, akkor meg gondolom meg van törve a zsinór.
Türelem szép erény, kivéve ha az alagút végén közeledik a fény!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.