Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Mi lehet a probléma?

36 levél
09.01.07. 22:47 #934
Zsemle_Morzsi
Hello! Esetleg tudna valaki segíteni, esetleg találkozott-e már ilyen problémával:

Asus P5K Pro alaplapom van. Nem működik a mikrofon. Felismeri, hogy csatlakoztattam egy jack dugót a mikrofon bemenetébe, konfigolom a mikrofont, rakok rá boostot, engedélyezem, minden ilyen dolgot megtettem, de valami oknál fogva nem működik egyszerűen, de a gond nem a mikrofonnal van... nem tudok felvenni vele hangot és játékokon belül sem működik. Ez valami seria hiba lenne, vagy nálam nem stimmel valami?

Előre is köszönöm a segítséget!
A gránát hatósugara mindíg nagyobb mint a te ugrásod...
14642 levél
09.01.07. 20:22 #933
Razor03
Ilyet egyszer láttam már. Nem ver földhöz egy új hűtő .
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
559 levél
09.01.07. 20:20 #932
Tötyi
Na, úgy néz ki, hogy tényleg a proci ventije a ludas. Mint említettem, a ventinek van egy kb. 1-2 milliméteres függőleges mozgása, mintha a tengelye egy rugón lenne. Nem tudom, hogy ez mennyire normális, alapból nem okoz problémát, mert simán forog, de ha lenyomom és úgy próbálom meg kézzel forgatni, akkor a venti lapátjai tényleg hozzáér a hűtőbordák tetejéhez, ez okozza a zajt. Úgy néz ki, hogy első indításkor venti ebben a "lenyomott" állapotban van és azért zörög, újraindítás után pedig beáll a normális pozícióba, megszüntetve a súrlódást és a zajt. Rohadt idegesítő, úgyhogy valószínűleg csere lesz.
Köszi szépen a segítséget!
"But I, being poor, have only my dreams; I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
14642 levél
09.01.07. 20:01 #931
Razor03
Akkor fogd le a proci hűtőt, amikor bekapcsolod legközelebb a gépet. Zöröghet még a kártya ventije is, és ami a tápban van az is. Ki lehet deríteni, és cserélni.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
559 levél
09.01.07. 19:55 #930
Tötyi
Elég érdekes dolgot kezdett el játszani a gépem: amikor pár órás szünet vagy hosszabb pihentetés után bekapcsolom, indítás után 5-10 másodperccel elkezd valami marha idegesítő módon zörögni valami. Ha azonban a Win betöltése után kikapcsolom a gépet, és ismét elindítom, akkor a zaj megszűnik és a következő "hideg" indításig nem is jelentkezik. Fülelés alapján a zörgés a proci ventijétől jön. Szétszedtem a gépet, portalanítottam, de semmi javulás. Ha kézzel megforgatom a ventit, nem akad. Viszont meglepődve tapasztaltam, hogy a venti tengelye kb. 1-2 millimétert tud mozogni fel-le, mintha rúgós lenne. Ez normális, vagy ez lesz a bibi? Ötlete valakinek?

Ja, amúgy gyári Intel cooler, és amúgy a fentiek ellenére rendesen hűti a procit.
"But I, being poor, have only my dreams; I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
494 levél
09.01.07. 17:37 #929
BigHairMan
Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy egy 80Gb-s vinyóra felraktam az XP-t. Volt a gépben egy másik 250 Gb-s vinyó is. Az új XP nem ismeri fel a vinyót, nem lát rajta fájlrendszert.
A lemezkezelő látja, viszont azt írja rá, hogy dinamikus, illetve idegen.
Ha jobb klikket nyomok, akkor átkonvertálhatom alaplemezzé, viszont akkor elvesznek róla az adataim, azt viszont nem szeretném. Mit tehetek?
Aki nem változtatja a véleményét, az nem gondolkozik!
4472 levél
09.01.06. 17:23 #928
-007-
Lehet egy kicsit késő de: media player classic+ffdshow kodec
Mind a kettő ingyenes. De a KMPlayer is viszi, és ahoz nem kell felrakni semmit.
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
4472 levél
09.01.06. 17:16 #927
-007-
Tedd át egy másik gépbe, és nézd meg HD Sentinellel. Az kiírja, hogy mi a baja.
Asus K53SC / Nikon Coolpix P510
10536 levél
09.01.06. 16:19 #926
TcG|Rommel|Hun
Ugye ne várjak semmi jót, hogyha az xp-telepítő üresnek látja a winchestert?:S

Amúgy valamiért nem tudtam felinstallálni az xp-t: a másik vinyóra(D) akartam, és mindig azzal hozakodott fel, hogy a C meghajtó sérült, vagy hibás, vagy nem jól lett formázva, és hogy először azt formázzam le, utána telepíthetek... Nem lehet ezt sehogyse megkerülni?

Viszont ha kihámozom belőle ami kell, vagy biztosan ipari hulladékká válik, az biztos hogy széttaposom/ripityára töröm ezt a foshalmot... És nem érdekel mennyibe kerül, veszek egy rendes WD-t...
14642 levél
09.01.05. 20:36 #925
Razor03
Az is jó. BIOS-ban bekapcsolod a winyónál a SMART funkciót, ez jelzi az állapotát, netről le lehet szedni gyári Samsung diagnosztikai tesztet, amit egy windows-os indító lemezzel kell kezdeni, ha nincs floppy meghajtód, akkor tortúra, meg amúgy is, nincs ma már senkinek indító lemeze, de ha végig tudod csinálni, akkor pontos választ kapsz a winyóddal kapcsolatban. Mondjuk biztos léteznek még ilyen általános lemez vizsgáló programok, de én meló helyen a klasszikus formával szoktam tesztelni.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
10536 levél
09.01.05. 19:52 #924
TcG|Rommel|Hun
Hogy találtad ki? Habár Samsung, 6 évet lehúzott zökkenőmentesen, úgy látszik akkor itt a vég. Valszeg akkor az lesz, hogy átrakom ebbe a gépbe, és ha még menthető, akkor lementegetem róla a fontosabb dolgokat a külső WD winchesteremre...


Az nem megoldás, hogy ideiglenesen a gép másik kisebb winchesterére felrakok egy xp-t és onnan csekkolom le a dolgot?
42 levél
09.01.05. 19:39 #923
iTee
14642 levél
09.01.05. 18:06 #922
Razor03
Tápkábelt dugtál rá?

Rommel: a kattogás azt jelenti, hogy a winyód megadta magát, vagy a végét járja. Ipari Samsung?
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
42 levél
09.01.05. 17:07 #921
iTee
Rendben köszi
8892 levél
09.01.05. 17:00 #920
goodboy007
8892 levél
09.01.05. 16:58 #919
goodboy007
A táp lehet a ludas, gondolom valami házhoz adott "csodáról" van szó, ami nem képes ellátni a kártyát megfelelő mennyiségű árammal, ezért az visszábbvesz az órajelekből.

Valami havertól kérj kölcsön normális tápot és nézzétek meg, hogy úgy jó-e.
42 levél
09.01.05. 16:49 #918
iTee
Hello!
Nemrég vettem egy HD4850-et ezelőtt egy x1p00gt-m volt és az új kártyám néha rosszabbul teljesít mint a régi vagy ugyanugy.
Processzor:E6320
Táp:EuroCase Atx 400 JPS
mi lehet a probléma?
Kösz
51811 levél
09.01.05. 16:47 #917
Barthezz
Próbáld meg másik gépbe áttenni a vinyót (slave-ként) és nézd meg, hogy ott működik-e! Ha igen, akkor pedig a szükséges cuccokat is át tudod egyúttal másolni róla
10536 levél
09.01.05. 16:45 #916
TcG|Rommel|Hun
Sürgős segítség kéne masterek!

Tegnap megadta magát a gépem: estefelé furcsa kattogó hangot kezdett adni nem szabályos időközönként. Biztos nem venti, inkább olyan hang volt, mint a vinyó hangja kikapcsoláskor. Mondanom sem kell, eléggé beparáztam, és kikapcsoltam a gépet. Újboli bekapcsoláskor eljutott az xp boot-képernyőjéig, el is kezdett betölteni, majd az utolsó pillanatban újraindult a gép, és innentől fogva többé nem tudtam elindítani sehogy. Safe modeban sem, sehogy... Valami ötlet? Elképzelhető hogy csak az xp egy része sérült meg, és a vinyó tartalma még megmenthető? Vagy egyáltalán a vinyó a hibás?
8612 levél
09.01.04. 14:36 #915
davkar9
Hát én is, így legalább még kihúzom egy ideig kártyacsere nélkül. De örülnék ha mindig csak ennyi gond lenne. Amúgy köszi a múltkori gyors válaszért!
Simple. Eternal. Beige.
14642 levél
09.01.04. 13:57 #914
Razor03
Porpisztollyal nem árt néha kifújkálni, minden esetre ürölök, hogy ennyi volt a gond.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
8612 levél
09.01.03. 18:58 #913
davkar9
Na megoldódott. Volt egy majdnem ujjnyi vastag porréteg ami miatt nem jutott levegőhöz a kártya. Most már megint minden rendben. Hát, gyakrabban bele kell néznem a házba ezek után.
Simple. Eternal. Beige.
148 levél
09.01.01. 08:27 #912
Ventura
Hali! Köszi ezt akartam hallani esetleg tudtok valami frankó lejátszó progit ami lejátsza a BD (mkv kiterjesztésű) filmeket?
u.i: BUÉK mindenkinek!
nVidia (R) Intel (R)
533 levél
08.12.31. 18:09 #911
crytekeng
Celeronnal is nézhecc hd filmeket a gépen mindenféle probléma nélkül te VGA kérdése az egész ami már hardwareből játsza le a moviekat.Izomjó videókarid van úgyhogy nyüstöld nyugodtan bármilyen formátumú filmel
51811 levél
08.12.31. 16:11 #910
Barthezz
Miért tenném? A Samsung Studio kilövése megoldotta a problémát
14253 levél
08.12.31. 15:13 #909
Babykiller
Pedig pont ezt fogod tenni
51811 levél
08.12.31. 11:53 #908
Barthezz
559 levél
08.12.31. 11:50 #907
Tötyi
A parancs: msconfig
A felugró ablakban a jobb oldali Automatikus indítás fül, de az már egyértelmű.
"But I, being poor, have only my dreams; I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
218 levél
08.12.31. 11:19 #906
a_Mano
szvsz video szempontjából tuti elég a vas full hd-re az a kérdés a hangkártya full hd-e.
Az analizáló elme élveboncolja az érzelmeket.
148 levél
08.12.31. 11:01 #905
Ventura
Hi all! Igazából HD ügyben volna 1-2 kérdésem de egyik topichoz se nagyon kapcsolódik, gondoltam ide a leginkább. Pár dolog ami nem egészen világos:
az a monitor amelyik képes 1920x1080 felbontásra az Full HD-s? És ami 720 soros az a HD Ready? Szeretném a gépemen megnézni hogy néz ki egy olyan nagy felbontású film, a gépem: Q6600 2Gb memória és 9800GTX 512, 24es BenQ monitor. Ez a gép alkalmas HD filmek lejátszására?
nVidia (R) Intel (R)
51811 levél
08.12.31. 10:17 #904
Barthezz
Hál Istennek nem kell ezt megtennem, rájöttem, hogy az mp3 lejátszómhoz feltelepített Samsung Media Studio okozza, s mindössze ki kellett lőnöm a jobb oldali system tray ikonok közül Viszont ez a program minden indításkor elindul (és egy csomó más felesleges is), nem lehet ezeket vhol kilőni? Kell a halálnak 30 felesleges program automatikus indulása, Indítópultot viszont hiába csekkoltam, ott nincs benn egyik sem... Elvileg Futtatásba be lehet írni egy parancsot, amivel előjön egy olyan felület, ahol ezek a felesleges cumók véglegesen kilőhetők, ezt a parancsszót esetleg nem tudod, hogy mi?
27765 levél
08.12.31. 08:53 #903
LordMatteo
A kibaszás társas játék, sose feledd.
8612 levél
08.12.30. 23:32 #902
davkar9
Szerintem a kártyával lesz valami. Bekukkantottam a házba, hogy mi van (volt is benn egy egérnagyságú pormacska...) aztán elég meleg volt. Meg kicsit hangosabb is mostanában, játék közben eddig nem volt ekkora hangja. Hát végül is lassan ideje lenne cserélni, közel másfél éve megvan.
Simple. Eternal. Beige.
14642 levél
08.12.30. 19:46 #901
Razor03
Hát igazából, ha valami döglődik, annak úgy sem tudsz mit csinálni. Memtest.org, leszeded, CD-re felírod, win előtt boot-ként betolod a CD-t, és várod amíg végigfut, tudsz még winyó tesztet vadászni a gyártó oldaláról, de ezeket floppy-ról lehet indítani, némelyik indító lemezt is kér. Ezek gyári diagnosztikai programok, és szakszerű választ adnak, ha hibás a winyód, de legrosszabb esetben is error-t. Win reinstall is mehet, kártya hőmérsékletet is nézd riva tunerrel, gépet is lesd meg belülről, kérj másik RAM-ot v. kártyát vkitől, nézd meg a Te cuccaid más gépben (az ilyen kis alap dolgokat, RAM-kártya... ha vmelyik ott is hozza a hibát, akkor megvan mi okozza). Első blikkre ennyit tudok mondani.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
14253 levél
08.12.30. 18:59 #900
Babykiller
Egy kis windows putzen, ja?
51811 levél
08.12.30. 16:17 #899
Barthezz
WinAmpom minden egyes mp3 lejátszása elején beakad és 2-szer elölről kezdi, de van, hogy többedszeri kattintásra sem indít el egy zenét. Ha pedig meglesem az ID3 tagot, pár másodperc múlva az adott szám legelejére ugrik vissza, miközben a csúszka az eredeti helyén marad. Mitől hülyült így be a WinAmpom? Sosem volt ilyen problémám még, hogy mp3-akat ne tudtam volna normálisan lejátszani
8612 levél
08.12.30. 12:00 #898
davkar9
Mostanában játék közben (bármelyiknél, eddig a PoP végén csinálta most már más játékok közben is) teljesen fekete lesz a kép, várok, hogy legyen valami de pár perc után csak a 'diszkó' van (egy hangot ismételget folyamatosan). Nem reagál ctraltdelre, csak az újraindítástól tér észhez. Gondoltam, hogy az új driver a ludas, visszaraktam a régit de azzal is csinálta.
Simple. Eternal. Beige.
27765 levél
08.12.29. 19:41 #897
LordMatteo
Khöm.

Szal, kaptam karácsonyra egy Speedlink Thebe2 Headsetet, amióta ez van, a netes videók nézése közben (mindegy, hogy honnan, ha netes) nincs hang. Semmi. Zene, msn, játék, film, mindennek van hangja, de a netes videóknak nincs. Ötlet?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
8892 levél
08.12.29. 19:38 #896
goodboy007
Az mitől lehet, hogy a RivaTunerben a "Reload Display Driver" opció egyszerűen eltűnt? Feltettem, a legújabb 2.22-es verziót, de a probléma továbbra is fennáll. Fontos lenne, mert enélkül a GTAIV textúrahibás.
51811 levél
08.12.28. 13:47 #895
Barthezz
Hú, köszi ezt a sok tanácsot. Akkor ezek szerint a mentés utáni kivágás is bug, de ez akkor különösebben nem zavar, mert a mentést még tökéletesen elvégzi és kb.fél perc mindössze visszalépnem utána a játékba. A belassulás az új driver óta egyébként nem jelentkezett, bár Kraken termét meg azóta nem is néztem, mivel már túl vagyok rajta.

A fura kerregő hang sajnos nem játék közben jön (vagy ha igen, a játék zajai azt elnyomják), hanem éjszaka, tök csendben szoktam néha észrevenni. Mindenesetre szétkapom majd a házat ezt leellenőrizni.

És igen, a Chieftec tápot vettem bele természetesen
51811 levél
08.12.28. 13:37 #894
Barthezz
Fent van az 1.1-es patch.

goodboy: Akkor ez valóban bug lesz, mert a leírás alapján haverodnak is Kraken, az óriáspolip terménél csinálta.
14642 levél
08.12.28. 11:30 #893
Razor03
Nem.

A VPU recover a háttérben figyel azokra a dolgokra, amiket Babykiller írt lentebb, ha ezt kikapcsolod, nem kapsz jelzést arról, ha valami jelentéktelen anomáliát vétett a kártyád.

Ha egy kártya döglődik, azt észre lehet venni, nem szükséges a beépített para funkció, és csak az idegeire megy az embernek, ha folyton kivág windows-ba mert...amíg gari van a kártyádra, nem kell félni.

Az, hogy Tomb Raider beszaggatott, értelem szerűen a driver miatt volt, ez tiszta, az, hogy kilép mentéskor, megint csak a játéknak róható fel, keresgélj neten, hogy van-e valakinek hasonló problémája, ha igen, akkor "nyugodj meg" szvsz patch-el orvosolni fogják.

Elvileg az ATi kártyák játék közben, terheléstől függően állítják a cooler fordulatát, és lehet ezt hallod, mert néha brutál módon fel tudnak pörögni. Van erre egy program, és ott be lehet állítani egy fix értéket, azt ahol jól hű/de nem hangos. Nekem ez 60%-os fordulatnál van, és ez állandónak van megadva.

Ettől függetlenül nézz bele a házba, mert akár egy kábel is bele lóghat pl. a proci hűtőbe, és ha szétvágja, gondok lesznek. Ennyi idő alatt maximum a gagyi tápok 8-as ventije mehet tönkre, de emlékeim szerint Neked Chieftec 12-es van .
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
8892 levél
08.12.28. 09:35 #892
goodboy007
Nem tudom melyik az, de nála a játék elején jelentkezett, amikor a vízből kimászott és utána átment a nagy terembe. Ha ez a Kraken terme, akkor ez bug.
1941 levél
08.12.28. 02:05 #891
Qwen
Most láttam,hogy van a TRU-hoz patch.Azt feltetted?
Ha már felraktad akkor nem szóltam.
51811 levél
08.12.28. 01:33 #890
Barthezz
Jahogy a VPU recover kikapcsolása ekkora mellékzajjal jár?

A házat pedig akkor vmelyik nap szétkapom és leellenőrzöm a ventit.

Végülis nem kibírhatatlan a probléma, mert nem 10 percenként dobál ki a TR-ből, hanem kb. óránként, autosave pedig mindig van, de azért hosszútávon jó lenne, ha megszűnne és nem súlyosbodna esetleg még tovább.
14253 levél
08.12.28. 01:28 #889
Babykiller
Ezek után még az is lehetséges, hogy eltört a ventillátorlapát a vga hűtőjén.

Razor: meg lehet próbálni, csak készítsen elő füldugót hozzá
51811 levél
08.12.28. 00:52 #888
Barthezz
Okés, megpróbálom kikapcsolni, bár más játékkal nem nagyon tudom tesztelni, nem vagyok egy nagy gamer és egy db játék van mindig egyszerre feltelepítve nálam, amíg azt ki nem vittem.

Amúgy ha már a kártya hűtést említitek. Néha fura kerregő hang jön a házamból, olyasmi, mint amikor egy vinyó a halála előtt van. Nah most a WD 500-assal ez érdekes lenne, a régi 160-as vinyóm pedig bár benne van a házban, de nem használom. Nem lehet, hogy a kártya venti adja ezt a néha kerregő hangot és esetleg nem hűt jól? TR meg nagy teljesítményre ösztönzi a kártyát, felmelegszik és ezért dobál esetleg ki?
51811 levél
08.12.28. 00:49 #887
Barthezz
Ez a belassulás Kraken terménél jelentkezett egyedül és nekem is csak akkor, ha a látószögemben benne volt a terem. Tehát ha benn voltam a teremben, de futottam kifelé és a külső folyosót láttam, akkor ment rendes FPS-en. Ugyanígy ha a termen kívül voltam, de a terem felé néztem, akkor megintcsak belassult.
Ugyanakkor ha pl. ledobom a játékot tálcára, mert gyorsan átlépek Windowsba pl. írni vmit a játék topicjába, vagy belekukkantani a végigjátszásba, hogy ne mulasszak el egy rewardot sem, akkor miután visszatértem a játékba, egy pár mp-ig be szokott szaggatni ettől függetlenül. Az új kártyadriver óta azonban ez a probléma megszűnt. Ezen kívül van az, hogy néha mentés után kidobál Windowsba, illetve egyszer fordult elő, hogy totál befagyott és resetelt a gépem, egyszer pedig a már említett VPU recover-es hibaüzenet. Szal elég összetett a dolog, játék bug és kártya hardver/szoftver-hiba sztem egyszerre játszhat közre.
14642 levél
08.12.27. 18:28 #886
Razor03
Én meg örömmel jelentem: elképzelhető, hogy haldoklik a kártyám. Játszom, és egyszer csak tele szóraj a képet kis kockákkal majd megy tovább, néha megfagy. Mindezt 20 perc játék után. Lassan 2 hónapja tolom a FarCry2-t, eddig semmi gond nem volt, most kezdettel el vacakolni, Crysis alatt is. Változás nem történt a gépen, még driver szintű sem. Remélem hamar megdöglik, és még bele férek a gariba, ha nem akkor meg jön a 9800 GT 1 GB, esetleg az 55 nm-es GTX 260, csak akkor nem tudok új telót venni .

Nem vagyok meglepődve semmin, 1 éves, első szállítmányos kártya, várható volt az anyag fáradás, mint azt előre jósolták a cikkek.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
14642 levél
08.12.27. 18:23 #885
Razor03
Szerintem hiába kapcsolja ki, hozni fogja a hibát kártyája. Anno X1650 PRO-val jártam így, hiába szedtem ki a pipát a VPU recover-től, és indítottam újra a gépet, ahogy kell 3D alatt azonnal jelentkezett. Szerinted az nem lehet, hogy melegszik a kártyája? Egy rivatuneres cooler fordulat szám növelés lehet jót tenne neki, de ez csak egy ötlet.

Barthezz: a kártya windows-os beállításai között keresd meg ezt a VPU-s fakkot, és szedd ki a pipát, hátha segít! Nézz másik játékot is, de ne 3DMark-ot, mert ott időnként 2D-re vált a kép.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.