Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Főzzünk együtt! - Dome Recept Klub

14250 levél
Válasz 06.05.09. 17:31 #54
Babykiller
Nyelvújítás előtt még girizd volt
5086 levél
Válasz 06.05.09. 15:57 #53
Toki
17778 levél
Válasz 06.05.09. 15:39 #52
MagicMoment
én elhiszem,hogy vidéki vagy és van tájszólásod, de az nem girizd,hanem gerezd
5613 levél
Válasz 06.05.09. 15:09 #51
csuvi
Még jó, hogy nem nyitottam új topikot, erre van szükségem A vajaskenyeres égy egyéb poénokat már elsütötték, úgyhogy ha kérhetném, igazi recepteket írjatok be, mert szeretnék vmi újat tanulni ma hamburgert csináltam, úgyhogy most azt írom le, és később jön majd a titkos receptem

csuvi McDonald's-tól koppintott hamburegere

hozzávalók 2 személyre:

~20dkg darált hús
-hamburgerzsömle
-2 girizd fokhagyma
-1 tojás
-zöldségek (paradicsom, uborka jégsaláta)
-ezersziget salátaöntet
-lapka, vagy trappista sajt
-kecsap majonéz
-só, bors


a húst, az apróra darabolt fokhagymát és a nyers tojást (ízlés szerint sóval, borssal fűszerezve) bevágjuk egy turmixgépbe, hogy a hús még jobban összeáljon. kivesszük, két lapos korongot formázunk belőle (számoljatok vele, hogy a hús szokásához híven sütés hatására összemegy ), majd szépen megsütjük. ha van grillezőtök, érdemes a zsömléket berakni, és kissé megpirítani (sütőben is lehet). ezután ízlés szerint összeállíthatjuk a hamburgert. enyém a következő: buci, összedarabolt jégsaláta, ezersziget öntet, hús, sajt, ubi, paradicsom, kecsap, majonéz, buci
sütsz hozzá krumplit, veszel valami ragacsos üdítőt, és kész is a házi McMenü
A szó a legerősebb kábítószer, amit ember valaha is használt
8000 levél
Válasz 05.05.28. 07:08 #50
Porker
Egyszerűnek egyszerű, de a google csodákat művel.
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
51802 levél
Válasz 05.05.28. 05:25 #49
Barthezz
Azt hittem, egyszerűbb étel ez a slambuc. A neve alapján vmilyen gombócra asszociáltam volna
1946 levél
Válasz 05.05.27. 22:04 #48
devastator
holnap beirom melegszenyat deva modra, csak most kicsit illuminalt vok hozza... remelem eszembe jut beirni
Too stubborn to die...
10536 levél
Válasz 05.05.27. 20:46 #47
TcG|Rommel|Hun
Cornflakes Rommel módra:

Hozzávalók:
-Cornflakes
-Tej
-Méz

Egy kis tálba kirakunk Cornflakes-t majd leöntjük mézzel ezután tejjel.

Reggelire jó!
8000 levél
Válasz 05.05.27. 20:42 #46
Porker
megkeresem...

UPDATE:

Hozzavalok:
4-6 szemelyre
Fel kg krumpli,
20 dkg lebbencsteszta,
egy nagyobb hagyma,
20 dkg fustolt szalonna,
pirospaprika, so;
tenyernyi szalonnabor,
egy fel zoldpaprika
es egy kisebb paradicsom.


Regi alfoldi pasztoretel. Bogracsban az igazi, de azert labosban sem rossz.
A szalonnat apro kockara vagjuk, kisutjuk, a porcot kiszedjuk. A
kockara vagott hagymat es a vekony csikokra vagott zoldpaprikat a zsiradekon
megfonnyasztjuk, majd hozzatesszuk a tesztat, es szukseg szerint kavargatva
aranybarnara piritjuk. Beletesszuk a meghamozott, karikara vagott krumplit,
felhevitjuk, megszorjuk a pirospaprikaval, gyorsan elkeverjuk, es azonnal
felengedjuk annyi vizzel, hogy a krumplit epp csak ellepje. Beletesszuk a
szalonnabort, paradicsomot, szukseg szerint megsozzuk. Felforralas utan
lassu tuzon fozzuk, mig a krumpli es a teszta megpuhul, es az egesz levet
felissza. Azon forron rahintjuk a felretett tepertot, es a bogracsban
talaljuk. Kinalhatunk hozza paprikat, paradicsomot, hagymat.

Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
51802 levél
Válasz 05.05.27. 18:49 #45
Barthezz
Én se hallottam még róla, de ha leírod a receptjét, talán tudni fogom, hogy mi
11357 levél
Válasz 05.05.26. 20:30 #44
Tyrn
én nem ismerem.
8000 levél
Válasz 05.05.26. 20:22 #43
Porker
Ismeritek a slambucot?Az ám a jó!
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
51802 levél
Válasz 05.05.22. 23:12 #42
Barthezz
8000 levél
Válasz 05.05.22. 15:22 #41
Porker
Cseh gombóc -knédli-

2 db. zsemle
2 evőkanál zsíradék (lehetőleg vaj)
1/2 l tej
néhány evőkanál liszt
egy kávéskanál só


A zsemléket kis kockákra feldaraboljuk, majd két evőkanál zsíradékban világosra pirítjuk. Ezt követően felöntsük annyi tejjel, hogy a zsemléket elfedje, és egy óra hosszat pihenni hagyjuk, hogy a zsemle jól megszívja magát tejjel. Ha szükséges még öntünk hozzá tejet, amennyit csak fel tud szívni. Ezt követően megsózzuk, majd a liszttel, galuska sűrűségű tésztát keverünk belőle. Ezt követően egy konyharuhát kivajazunk, majd a kapott tésztát kitesszük a konyharuhára, kenyeralakúra formázzuk és becsavarjuk. A konyharuha két végét szorosan elkötjük, és erősen forrásban lévő sós vízben kb.30-40 percig főzzük. Ha elkészült, melegen kibontjuk, majd éles késsel fogyasztás előtt szeleteljük.
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1312 levél
Válasz 05.05.22. 13:14 #40
Z@Šsy
Vanilliás Frankfurti Leves:
hozzávalok:
-Vannilia
-Frankfurtileves
-Üres Filipsz CD

Rakd bee gy lábasba az egészet regd be a mikróba 10 percig és kész
jó étvágyat !
11357 levél
Válasz 05.05.22. 12:07 #39
Tyrn
Vajas kenyér paradicsommal és kakaoval Tyrn modra:
Hozzávalok:
-feher kenyer
-vaj
-paradicsom
-tej
-kakaopor
Eszközök:
-kenyervago
-kés1(amivel felvisszuk a vajat)
-kés2(amivel a paradicsomot szeleteljuk)
-kiskanál
-tányér
-pohár/bögre
Utasitas:mekkennnyuk könyeret a vajja aztán összekeverjuk a tejet a kakaoporral egy bogrebe rarakjuk egy tanyerra azt esszunk iszunk.
Tyrn mottoja:"Enni kék"
1312 levél
Válasz 05.05.22. 11:45 #38
Z@Šsy
Meleg Szenya Z@csy módra:
Hozzávalók:
1 szelet kenyés
2-3 szelet sonka
reszelt sajt
vaj
Meleg szendvics sütő
Először is vágjunk egy szelet kenyeret aztán kenjük meg vajjal majd tegyük ra a sonkát aztán jöhet asajt reszelés mikor megvan rakjuk rá a kenyérre (jó sok sajt kell hozzá) rakjuk be a m.szendvics sütőbe hadjuk bent 5 percig és ha még nem pirakdt meg a teteje akkor rakjuk vissza amikor ez is megvan vegyük ki és együk meg de meg ne süssétek a nyelveteket
1421 levél
Válasz 05.05.22. 11:39 #37
maffi
Ez finom lehet!
"Hogy a gyom nyomjon agyon, soha nem hagyom"
553 levél
Válasz 05.05.22. 00:38 #36
nagy arc
kaja
"Szégyen a futás, de dögöljön meg aki kerget!"
51802 levél
Válasz 05.05.22. 00:08 #35
Barthezz
Azta, de jó kis téma
Nálam Pesten az albérletben a következőképp folyik az ebédkészítés (egyszerűség kedvéért csak a levest írom le ):

Vegyük ki a hűtőből az otthonról hozott levest!
Tegyük be a mikróba 2 és fél percre!
Vegyük ki és együk meg!
6215 levél
Válasz 05.05.20. 13:18 #34
CamelX
Radikális, de célravezető
I am the architect of my own destruction.
6266 levél
Válasz 05.05.20. 13:14 #33
Lyobag
Ebéd

kell hozzá:
leves
főfogás
desszert

elkészítés:
szólni az asszonynak, csináljon kaját, mert különben szerzünk egy FA testápolót. A kellemetlen tünetek elkerülése érdekében elősször az asszonnyal kóstoltassuk meg, majd ha fél óra múlva semmi szokatlant nem látunk rajta, nyugodtan fogyaszthatjuk!
6215 levél
Válasz 05.05.20. 13:05 #32
CamelX
Jó 5let, 2 hete hoztam a koleszba 1 "vödör" libazsírt, amit még nem loptak el a hűtőből, majd jövő héten megveszem a többi hozzávalót is
I am the architect of my own destruction.
4956 levél
Válasz 05.05.20. 07:05 #31
bodajoci
Magyaros zsíroskenyér:

Hozzávalók:
kenyér
zsír
lilahagyma
fokhagyma
pirospaprika

A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük zsírral, majd meghintjük sóval, pirospaprikával. Ezután rápakoljuk a lila és fokhagyma szeletkéket. 3 db elfogyasztása után, garantáltan bevágunk 5 sört, enélkül a kiegészítő nélkül neki se álljunk, mert akkor a fene megette az egészet
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
1421 levél
Válasz 05.05.20. 06:55 #30
maffi
Pedig a tej rengeteget dob az ízen! Csak arra kell vigyázni, hogy ne égjen oda. Szal gyorsan kell karavrgatni.
"Hogy a gyom nyomjon agyon, soha nem hagyom"
19402 levél
Válasz 05.05.19. 22:12 #29
sipec
en tejet nem szoktam beletenni, de paradicsomos szószos akarmit igen
4293 levél
Válasz 05.05.19. 22:03 #28
KoKo
Jah még annyit, hogy milyen fajta sűrített paradicsomot használsz?!!!
No other way but down!
4293 levél
Válasz 05.05.19. 22:02 #27
KoKo
Nah ezt kifogom próbálni! Remélem jó lesz!
Nagyon szeretem a spagettit, habár elégé sajátosan csinálom, mivel nem zacskós akármit az alap, hanem házi kecsap: fűszeres, szósz ami erre a legjobb, krumplira szörnyű. Csak sajnos elfogyott a készlet.
Így kipróbáltam egy Jamie Olver változatot, ami finom is, csak az enyém az mégiscsak jobb.

De ezt megcsinálom!

Amúgy ajánlom a tésztában sült csirkemell filét, sajtal fűszervajal, vagy gombával töltve!
No other way but down!
1421 levél
Válasz 05.05.19. 20:46 #26
maffi
Rántotta maffi módra

Hozzávalók:
3 db tojás
1 szelet sonka
egy kis TRAPPISTA sajt
olaj
egy lábos
egy pici tej

Elkészítés:
A tojást lassú tűzön főzzük. Mikor kezd sziládr állapotba kerülni, felöntjük egy PICI tejjel. Ha látjuk, hogy összekeveredett a két alkotó elem, akkor a kockákra darabolt sajtot hozzáöntkük a tojáshoz! Majd a tényéron gőzölgő tojásra ráhalmozzuk a szintén feldarabolt sonkát!

Jó étvágyat!
"Hogy a gyom nyomjon agyon, soha nem hagyom"
1806 levél
Válasz 05.05.19. 20:35 #25
Csirke4
Paprikás csirke

Hozzávalók:
1,5 kg bontott csirke
2 közepes hagyma
2 közepes zöldpaprika
1 kicsi paradicsom
2 dl tejföl
1 dl tejszín
8 dkg zsír
1 dkg pirospaprika
1 csapott evőkanál liszt


A kisebb csirkéket négy, a nagyobbakat nyolc darabba vágd, s az alapos mosás után jól csurgasd le. A felhevített zsíron pirítsd zsemleszínűre az apróra vágott vöröshagymát, majd gyorsan keverd el benne a pirospaprikát és öntsd fel 1/2 dl vízzel. 1-2 perc lassú forralás után tedd bele az összevágott csirkét, sózd meg és a húsokat időnként forgatva fedő nélkül párold. Amikor a hús külseje megfehéredett, add hozzá a feldarabolt zöldpaprika felét és fedő alatt, lassú tűzön párold tovább. A csirkéket időnként forgasd meg (hogy egyenletesen párolódjanak) és ha a lé elfő alóluk, mindig csak nagyon kevés vízzel pótold. Amikor a csirke már majdnem puha, a tejfölből és lisztből készíts habarást, azt szűrd a csirkéhez, majd a tejszínt hozzáadva főzd készre. Tálalás előtt a maradék zöldpaprikával és a szeletekre vágott paradicsommal díszítsd.

4370 levél
Válasz 05.05.19. 20:27 #24
Kalwa
Mai recept, egy igazi magyar különlegesség

'Krumplis-sajtos lepény (tócsni)'

Hozzávalók:

10 nagyobb darab krumpli,
liszt,
20dkg reszelt sajt,
só,
tej.

Elkészítés:

A meghámozott krumplit reszeljük le. Én a nukedliszaggatóval szoktam csinálni és szerintem így a legjobb, mert ez adja meg a formáját legjobban a végén. Rakjunk hozzá lisztet és keverjük össze, amíg össze nem áll az egész. Ezután öntsünk hozzá tejet - ne legyen se túl sűrű se túl híg! Ha ez megvan, akkor rakjuk hozzá a reszelt sajtot és ízlés szerint sót - kb. 4 kávéskanálnyit szoktam hozzárakni.
Ezután olajban kisütjük és ízlés szerint tálalhatjuk Szerintem fokhagymával megkenve, tejföllel és reszelt sajttal a legfinomabb!
Az elkészítése nem tart sokáig, tehát érdemes kipróbálni.
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
10106 levél
Válasz 05.05.18. 23:44 #23
mucius
gálvölgyishowban volt nemrég a sültvíz receptje
na az kéne nekem
Nem a korrupció a gond, hanem, hogy engem nem akar lefizetni senki. :)
6215 levél
Válasz 05.05.18. 23:29 #22
CamelX
Jó magyar hazafinak való recept, nemde?
Megéheztem
I am the architect of my own destruction.
4956 levél
Válasz 05.05.18. 20:30 #21
bodajoci
Látod tucc Te értelmes topicocat is nyitni
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
4370 levél
Válasz 05.05.18. 20:08 #20
Kalwa
Ha ennyire sajtbuzik vagytok - én is amúgy -, akkor ott van a sajtospogi receptje! Érdemes kipróbálni és, ha úgy csináljátok, ahogy le van írva, akkor garantált a sajtos élvezet
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
15515 levél
Válasz 05.05.18. 20:03 #19
Silent
énis, pöcsikém
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
1421 levél
Válasz 05.05.18. 20:01 #18
maffi
Hééé, azt én is! Csak legyen, aki megegye! Sőt mondok jobbat! Instant levest is tudok csináni! Na? ügyes vagy, mi?!
"Hogy a gyom nyomjon agyon, soha nem hagyom"
2590 levél
Válasz 05.05.18. 19:56 #17
Tódee
Silent, maffi micsoda konyhamesterek vagytok! Hozzátok képest én mesterszakács vagyok, én még egy rántottát is eltudok készíteni.
There's only one rule of metal: PLAY IT FUCKIN' LOUD!!!
1421 levél
Válasz 05.05.18. 18:59 #16
maffi
Én a trappista, feta sajtotszeretem. Meg van még egy aminek nem tom a nevét. Egy nagy csomóban van és tekerni lehet maga körül. Hopp, ez szépen meg lett fogalmazva.
"Hogy a gyom nyomjon agyon, soha nem hagyom"
15515 levél
Válasz 05.05.18. 18:55 #15
Silent
Medvesajt POWAAAAAAAAAAAAAA

továbbá: Pannónia sajt, Karaván füstölt sajt, Márványsajt, Fetaki sajt (ez naon kúúúl), meg francia sajtok
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
1421 levél
Válasz 05.05.18. 18:53 #14
maffi
Én is!
"Hogy a gyom nyomjon agyon, soha nem hagyom"
15515 levél
Válasz 05.05.18. 18:52 #13
Silent
mmmm... ezt kifogom próbálni
amúgy sajt-buzi vok
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
1421 levél
Válasz 05.05.18. 18:51 #12
maffi
Francia pirítós maffi módra:

Hozzávalók 4 fő részére:
4 szelet kenyér
8 db sonka
vaj
sok sajt
tejföl

Elkészítés:
Egy egész szelet kenyeret ketté vágunk, majd mindkét oldalát megkenyjük vajjal. Az egyik fél kenyérre ráborítunk egy szelet sonkát. Ez után jó sok sajtot RESZELÜNK rá. Majd következhet a tejföl. Ezek után összeborítjuk a két szelet kenyeret és betesszük a készülékbe.

Fogyasztás:
egyedül
jóízüen
"Hogy a gyom nyomjon agyon, soha nem hagyom"
15515 levél
Válasz 05.05.18. 18:50 #11
Silent
egen... mikrohullámsütő
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
20761 levél
Válasz 05.05.18. 18:49 #10
Eric
Melegszendvics mikrózva???
Ez emberiség elleni bűntett!
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
15515 levél
Válasz 05.05.18. 18:45 #9
Silent
Meleg szendvics silent módra

Hozzávalók:
1 db zsömle, vagy kifli, vagy egy szelet kenyér
2 db 1 cm-es vastagságú trapista sajt
1 db szelet sonka
5 db szelet szalámi
1 kecsöp vagy mustár

Elkészítés:
Vízszintesen felvágjuk a zsömlét, teljsen ketté. Az mind a két szeletre először a sajtot teszünk rá. Utána az egyik szeletre ráteszünk a sonkát, a másik szeletre pedig az 5 szalámit.
Bevágjuk a mikróba, várjuk 5 percet. Természetesen figyeljétek, mert nehogy túlságosan szétolvadjon a sajt. Ha a sajt finoman megpuhult, vedd ki Oszt tedd rá a kecsöpöt vagy a mustárt és jó étvágyat
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
4370 levél
Válasz 05.05.18. 18:07 #8
Kalwa
Arra még felhívom mindenkinek a figyelmét, hogyha valaki rászánja magát, hogy kipróbálja, akkor a sóval figyeljen oda nagyon, mert ha kevés vagy éppen túl sok kerül bele, akkor az nagyon el tudja szúrni az egészet Ezért írtam oda, hogy ízlés szerint, de a 3-4 kávéskanálnyi azért kell bele, de ettől sokkal több ne - max. még 2 kanálnyi. Elkészülve amúgy hideg tejjel reggelire vagy bableves - gulyás mellé nagyon finom
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
4370 levél
Válasz 05.05.18. 17:58 #7
Kalwa
Rendben Kezdjük!

'Igazi magyar sajtos pogácsa' - családi recept alapján:

Hozzávalók:

4 dl tejföl,
1 kg liszt,
50 dkg margarin,
0,5-1 dl fehér bor,
só ízlés szerint - ajánlatos legalább 3-4 kávéskanálnyi!
3 db tojás,
0,5 dl tej,
5 dkg élesztõ,
40-50 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

0,5 dl szobahőmérsékletű tejben, tehát nem langyosítottba belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. Közben egy tálba beleöntjük a lisztet és a margarinnal összekeverjük. Beletesszük a sót, a tejjel összekevert élesztőt, a 2 tojást, a tejfölt és a bort, majd összegyúrjuk. Ha ez megvan, akkor fogjuk a reszelt sajtot és keverjük össze a tésztával. Takarjuk le és hagyjuk 30 percig kelni.
Ha letelt az idő, akkor nyújtsuk ki újjnyi vastagra, majd bal és jobb oldalról is hajtsuk fel a közepéig, majd még egy hajtást rá. Ezután rakjuk vissza a tálba és hagyjuk még 30-45 percig kelni hagyni.
Ezután a tésztát kinyújtjuk fél vagy újnyi vastagra - kinek hogy tetszik (kis vagy nagy pogácsa) -, majd egy késsel sűrűn vagdussuk be a tésztát függőlegesen és vízszintesen is. Fogjunk egy kávéspoharat vagy pogácsaszaggatót és kezdjük kiszaggatni a pogácsákat.
Egy tepsit kenjünk be olajjal és abba pakolgassuk a pogácsákat. A maradék 1 tojásból szedjük ki a sárgáját és kenjük meg vele a pogácsa tetejét.
Előmelegített sütőbe (180 fok) rakjuk be a tepsit és, ha elkezd pirulni a teteje, akkor szedjük ki és ízlés szerint a tetejére lehet még reszelt sajtot szórni. Ezután addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

Hát kb. ennyi Remélem, hogy sokaknak fog örömet szerezni, mert szerintem és még sokak szerint is nagyon finom Ha valaki kipróbálta, akkor majd jelezze, hogy hogyan sikerült neki.
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."
15515 levél
Válasz 05.05.18. 17:33 #6
Silent
...mert szegény vagyok, csak álmaim vannak. Álmaimat a lábad elé terítem, Óvatosan lépkedj, mert az álmaimon lépkedsz....
1340 levél
Válasz 05.05.18. 17:31 #5
zs0lt1kA^

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.