Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Milyen könyvet olvastok mostanában?

3214 levél
Válasz 16.11.25. 19:41 #2327
Raistlin666
Nem akarok nagyon ellenkezni, mert tudom hogy Watson Űrgárdistája szent tehén...de én marhára untam! A következő részt még feléig elszenvedtem, de ott már tényleg nem bírtam. Szerintem rettenetesen vonatott és túlértékelt sorozat!

A Gaunt sorozat érdekes módon meg pont azért lett 3 könyv után jegelve, mert ott meg olyan mészárlások és szereplő hullás volt hogy már én is olyan lettem mint a bakák a regényben. Legyintéssel konstatáltam a 4-5 oldalanként bekövetkező tragédiákat.
De ott a főszereplő olyan szinten a (számomra) megtestesült JÓ katonai vezető, hogy imádtam ezért ezt a 3 részt...most meg szívom a fogaim mert folytatni nem tudom. Sajnos több részt nem vettem meg. És ahogy Peace említette sajnos jelenleg hiánycikk.10258 levél
Válasz 16.11.25. 19:34 #2326
MattMatthew
Ha a GyU-ba nem kezdenél bele angolul akkor a Szél nevét sem ajánlom úgy!

@JIB Azt angoul töltöttem le, szóval a magyar megjelenés nem foglalkoztatott annyira, de minden esetre jó hír, hogy nálunk is van piaca ennek!
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
18846 levél
Válasz 16.11.25. 18:49 #2325
Peace
Az egy igen jó kezdés. Nekem is azokkal a könyvekkel indult a szerelem és máig tart! Fenomenális és mély univerzum, könnyen el lehet benne merülni és olyan morális és erkölcsi gondolatokig eljutni, hogy az ember csak pislog. A Horus Heresy-ből most kapom meg Karácsonyra páromtól a 26.-28.-as köteteket, alig várom, hogy nekiugorhassak!!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3729 levél
Válasz 16.11.25. 16:18 #2324
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Elvileg a Delta Vision jövő évtől átveszi az Alexandrától Lynch regényeinek kiadását, úgyhogy meg fog jelenni az összes idővel.
136 levél
Válasz 16.11.25. 16:12 #2323
Bengal
Igen, a tomcrúzos izé volt
Párom apukájának meg is vannak ezek, azt hiszem neki tetszettek is. Akkor majd A megmentő-t kölcsönkérem tőle és elolvasom amíg a többi könyvből nem sikerül beszerezni

Mindenkinek köszönöm a segítséget! Hálás vagyok érte!
136 levél
Válasz 16.11.25. 16:09 #2322
Bengal
Ezeket már néztem én is a moly-on csak annyi kötet van, hogy nem akartam mellényúlni, hogy pont az egyik gyengébbikbe kezdek bele. De akkor az Inkvizítor trióliga jó kezdés lenne. Majd megkérem a párom, hogy vadássza le valahol, neki nagyon mennek a ritka könyveknek a beszerzései Nem tudom hogy csinálja, de mindent meg tud találni valahol
136 levél
Válasz 16.11.25. 16:06 #2321
Bengal
Köszi! Utána olvasok majd ezeknek a könyveknek
Az angol az megy, nem gond, de ettől függetlenül A gyűrűk urának azért nem vágnék neki
27770 levél
Válasz 16.11.25. 15:08 #2320
LordMatteo
A Jack Reacher a verekedős-titkosügynökös tomkrúzos izé?

Itthonról Frei Tamás Megmentő sorozatát ajánlom akkor, de nagyon. (A Megmentő, A Bankár, 2015, Agrárbárók, ez a sorrend).

A főszereplő egy magyar férfi, aki a francia idegenlégió egyik különleges alakulatában szolgál, hosszú évekre visszamenő fasírtban van az oroszokkal, erősokosügyesbátor kommandós. Nagyon nem mennék bele a sztoriba, nagyon jól reflektál az aktuálpolitikára, az utóbbi ~ 5 év történései szépen végigkövethetőek a könyvekben, amellett, hogy sok az egzotikus és hiteles leírás pl Iránból, Japánból, Afrikából, stb!
A kibaszás társas játék, sose feledd.
18846 levél
Válasz 16.11.25. 13:32 #2319
Peace
Ezzel lenne érdemes kezdeni, de mivel nem nyomtatták újra, így horror áron lehet megtalálni antikváriumban...

...viszont külön-külön össze lehet vadászni a könyveket vaterán néha pár 100 Ft-ért.


Ez is egy piszok jó sorozat!!! Itt viszont inkább a birodalmi gárda életébe nyerhetünk betekintést, ha kimondottan az űrgárdistákról szeretnél olvasni, akkor szinte csak angolul érhetőek el a különböző rendházak sorozatai.

Ha pedig a kezdetekre vagy kíváncsi a 31. évezredből, akkor a Horus Heresy sorozat első pár kötetét már lefordította a Szukits kiadó.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
18846 levél
Válasz 16.11.25. 13:25 #2318
Peace
Én meg kimondottan megörültem, mikor bejelentették a filmet. Még angolul vettem meg annó, piszok jópofa egy történet!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
796 levél
Válasz 16.11.25. 12:18 #2317
quervo
Első száz oldal semmi ahhoz képest, amit utána jön.
@Bengal: pl pont ezt a könyvet tudom ajánlani, amiről Crea írt.
10258 levél
Válasz 16.11.25. 12:10 #2316
MattMatthew
Gentleman Bastard sorozat Scott Lynch-től nekem bejött, kicsit mintha az ember Karib-tenger kalózait olvasna az ember, mert könnyed és szórakoztató. Azért van rendes története, meg a világa is kidolgozott, de nem GoT-féle depresszió az egész.
The Lies of Locke Lamora (June 27, 2006)
Red Seas Under Red Skies (June 20, 2007)
The Republic of Thieves (October 8, 2013)
...és még négy könyvet ígér a szerző.

Patrick Rothfuss-tól a Szél neve illetve a Bölcs ember félelme is nagyon jó, ez is fantasy, az első kötet kitűnő, a második kicsit vesztett a lendületből, a harmadik kötetre meg még várunk.
Ezt mondjuk angolul csak akkor kezdd el, ha a Rigó utcában is kioktatod a vizsgabiztosokat annyira penge vagy, mert nem gyenge a nyelvezete!


WH40k-t biztosan ajánl majd az a kolega akinek ez a szakterülete!
hashtagPeace
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
136 levél
Válasz 16.11.25. 11:55 #2315
Bengal
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy milyen könyvnek lenne érdemes nekiállni. Az is a bajom, hogy nincs konkrét elképzelésem, illetve amik vannak azok közül meg nem tudom melyiknek lenne érdemes nekiállni.
Régebben sok M.A.G.U.S. könyvet olvastam, tényleg sokat, azok közül is amik tetszettek azokat többször is (A renegát, Kék éjszakák árnyai, Karnevál). Elolvastam az összes Conan regényt, de egy vagy kettő volt közülük jó, szerintem. Nekiálltam a Trónok harca sorozatnak, de nem is tudom hányadik könyv után besokalltam azon, hogy egyszerűen nincs kinek szorítani, mert tuti, hogy a következő pillanatban az író kinyírja vagy megcsonkítja, vagy mindkettő csak más sorrendben. És nekem egy idő után ez sok lett, mert jól akarok szórakozni és nem befordulni egy könyv olvasásakor Nemrég fejeztem be Dan Brown Inferno-ját ami végülis nem volt rossz, de nem olvasnám el újra.
Elkezdtem nézegetni a Tom Clancy könyveket, mert (lehet, hogy hülyeség ebből kiindulni) játszottam szinte az összes Splinter Cell-el (a Double Agent kimaradt) meg a Future Soldier-rel is és ezek tetszettek. Meg egy-két könyvéből készült film is elég jó volt. De nem tudom melyik könyvének lenne érdemes nekiállni.
Néztem még a Warhammer 40k könyveket is, mert a játékok bejöttek, de itt sem tudom, hogy melyiknek lenne érdemes nekiállni, hogy nehogy mellényúljak és elmenjen tőle aztán a kedvem.
Filmben a Jack Reacher (az első) tetszett, hallottam, hogy vannak ilyen könyvek is.
Próbáltam leírni, hogy milyen stílusok és témák tetszenek. Esetleg ezek alapján tudnátok jó könyveket ajánlani? Jó lenne valami jót olvasni, csak túl nagy a választék és nem akarok beletenyerelni egy rosszba ami esetleg elvenné a kedvemet az adott téma többi könyvétől.
31909 levél
Válasz 16.11.23. 13:43 #2314
Creativ3Form
Ernest Cline - Ready Player One

Amíg nem olvastam kb. 1 éve, hogy Spielberg filmet csinál róla, még csak nem is hallottam róla. De azóta utána olvastam, megtetszett és a tegnapi nap folyamán be is szereztem. Az első 100 oldal után pedig elégedett vagyok. Nagyon tetszik a stílusa és az az alternatív világ, amiben játszódik. Kiváncsi leszek Spielberg mit hoz össze belőle. Én bízom az öregben, ez egy neki való project.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1356 levél
Válasz 16.11.21. 14:12 #2313
jawsika
Apu azért iszik, meg te sírsz.

Puzsér Robi és Farkas Attila Márton azonos címen futó beszélgetőestjeiből készült rövid "kivonat". Aki közelebbről ismer, az tudja, hogy nagyon kedvelem a Robit, és legyen az bármilyen műsor, vagy megszólalás, igyekszem követni, amennyire tudom. Szóval mikor megláttam, hogy jön a könyv ebből a műsorból, meg is rendeltem.

Aki hallgatta a beszélgetéseket, tudja, hogy mire számítson, pár jellemzőbb, jobban kifejtett témáról vannak benne dialógusok. A gondom, hogy rövid. Ha belegondolok, hogy egy beszélgetés 2 óra szokott lenni és mondjuk Youtube-n van, hát szerintem 30-40 rész biztos (lehet, hogy több is, de nem csekkolom most le), akkor ahhoz mérten igencsak rövidecske. Egyrészt kevés a fejezet, másrészt nem az egész beszélgetések tartalma, csak a "lényege" van benne. Azaz a dialógusforma megmaradt, de szerkesztve vannak a szövegek.

A lényeg persze, mint mindig, most is a tartalom. nagyszerű, olvasmányos, el tudsz merengeni az olvasottakon.

Rövidsége okán viszont, mivel ugye elfogulatlannak kell lenni, ezért a hagyományos 10 pontos rendszerben. Ugyanez hosszú verzióban 8-9 között lenne, a minőség fenntartásán múlik, merre hajlanék.

6/10
Did you think we had forgotten? Did you think we had forgiven?
18846 levél
Válasz 16.11.21. 11:03 #2312
Peace
Közben meglett ám. Felkerült egy példány vaterára és gyorsan lecsaptam rá! Már a vége felé járok...
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
16067 levél
Válasz 16.11.21. 09:57 #2311
david139
Metro 2033, 2024, 2035:

Érdekes volt, ahogy a könyvsorozat stílusa (tán még a műfaja) is átalakult a három rész alatt. Az első rész hangulatos volt, tele volt misztikummal, bizonytalansággal, meg volt hintve egy kis természetfelettivel. Átélhető volt az egész, ahogy ott élnek az emberek, a távolságok, a megpróbáltatások. A befejezés nem jött be annyira, de összességében egy kerek és jó könyv volt.

A második rész teljesen indokolatlan volt. Itt már kezdett megszűnni a varázs, és fantasy-kaland-akármi regényből kezdett átmenni társadalomkritikába. Elég gyengécske volt az egész, már most sokat felejtettem belőle, pedig nemrég olvastam. Két szereplőt hozzáadott a 3. részhez, de más értelme nem volt.

A harmadik részben már teljesen megszűnt minden fajta misztikum. Nem voltak szörnyek, nem volt "varázslat", nem voltak furcsa jelenségek. Az egész az emberi gonoszságról, hülyeségről, birkaságról szólt. Olyan volt, mintha az írónak valami hatalmas lelki törése lett volna az első könyv óta. Rendkívül negatív hangvételű volt az egész. A plot twistek jól alakultak viszont, a sztori kerek lett, összességében jó volt ez a rész, csak más, mint az első.

A sorozatot egy 7/10-re értékelem, a 2. rész nélkül még 8/10 is lehetett volna.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
18846 levél
Válasz 16.10.17. 12:29 #2310
Peace
Köszönöm szépen, de a könyv formátumot preferálom. Valamiért teljesen más úgy fizikálisan kézbe fogni. Gomorra-ról úgy szereztem tudomást, hogy belekezdtünk a sorozatba és annak köszönhetően kezdtem utánajárni a szerzőnek és sikerült beszerezni egy antikvár példányt a "ZéróZéróZéró"-ból.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
4685 levél
Válasz 16.10.17. 11:50 #2309
Christoph
Én olvastam a Gomorrát, e-bookban, úgy könnyen elérhető, át tudom úgy küldeni, ha akarod.

A Gomorra is döbbenetes volt számomra. Itt vannak ezek a mafia-csoportok, most már egyre inkább csöndben hálózzák be a világot (egy-egy brutális leszámolás azért akad) és azt hisszük, hogy a mafia már nem olyan veszélyes mint régen. Elképesztő, hogy Olaszország milyen mértékben korrupt, amit Saviano leír a dél-olasz vidékről az gyakorlatilag latin-amerikai helyzet, helyi urakkal, a központi kormány csak kollaborálni van ott. Ehhez képest visszakívánkozik az ember mondjuk Borsodba.
És itt is az igaz, amit írsz, hogy ha csak a fele igaz már akkor sokkal súlyosabb a helyzet, mint ahogy a legvadabb elképzeléseimben élt eddig.
18846 levél
Válasz 16.10.17. 10:04 #2308
Peace
Roberto Saviano: ZéróZéróZéró!!! Az utóbbi évek legnagyobb könyvélménye volt számomra! Még akkor is nagyon komoly, ha csak a fele igaz, de egyszerűen olyan meggyőződéssel és olyan hitelesen ír, hogy simán elhittem minden szavát. Ehhez hozzátartozik az is, hogy 2006 óta 24 órás rendőri védőőrizet alatt áll családjával együtt, mert az abban az évben kiadott "Gomorra" című regénye miatt számtalan életveszélyes fenyegetést kapott. Ennek a könyvének köszönhetően meg a kartellek orroltak meg rá. Nem egyszerű! Meg az sem, ahogyan a kokain egész bolygót behálózó szerepéről és hatásairól ír. Iszonyat pénzek, elképesztő kegyetlenségek és megszámlálhatatlan emberáldozat. Nagyon élveztem!

És itt jegyezném meg, ha esetleg valakinek meglenne a "Gomorra" és valahogy el tudnánk barterelni egy elolvasás erejéig, azért nagyon hálás lennék! Sehol nem kapható, antikvár példányban sem.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2983 levél
Válasz 16.09.24. 06:08 #2307
Herr Hauptmann
Számomra is hamar egyértelmű lett a Holt király "titka".
2088 levél
Válasz 16.09.23. 20:31 #2306
Shadowguard
Ha már a Széthullott birodalom a téma: csak én sejtetem a cirka a kötet harmadánál (lehet még előbb is), hogy ki is lesz a Holtak királya?

Egyébként hogy ne csak off legyek: aki szereti az érdekes sci-fit annak tudom ajánlani a Seveneves - A hét Éva című könyvet. Bő nyolcszáz oldalas olvasmány, a komolyabb hangvételű írások közül. A sztori kétharmada napjainkban vagy inkább a közeljövőben játszódik, a többi ötezer évvel később. Utóbbi részben rengeteg történelmi és társadalmi leírás van, de egyáltalán nem unalmas. Pedig annyira nem vagyok oda az ilyen jellegű leírásokért, de ezt még el tudtam volna olvasni legalább 200 oldalon keresztül. Akár a sztori helyett is, pedig abban is voltak érdekes részek.

Herr Hauptmann: Amíg nem jön ki a befejezés addig semmiképpen sem ajánlom a Vörös királynőt. Azzal a Qrva idegesítő függővéggel ér véget ami után legszívesebben péklapáttal püfölné az ember az írót. Ezért is nem szeretek részekben venni sorozatot, de a Széthullott birodalommal nem voltak ilyen gondok, szóval kockáztattam...

A Hangakirály nem rossz, de én ahhoz is várom a folytatást. Nem annyira függővég, de nem is önálló kötet... Francért nem lehet minden sorozatot egyszerre kiadni
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2983 levél
Válasz 16.09.23. 17:24 #2305
Herr Hauptmann
Lesznek bennne flashback vándorlások, de olyanok, amik szükségesek lehetnek

a "mit miért"-ek megértésében.
4065 levél
Válasz 16.09.23. 16:51 #2304
xeLaR
Nem vagyok teljesen oda ezért a sorozatért, de a Tövisek királya pont annyira volt jó, hogy majd az uccsó kötetet is elolvasom majd. Reménykedem, hogy kevés számomra problémásabb rész lesz benne (pl. az uncsi flashbackes vándorlások), mint a királyban volt...
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
2983 levél
Válasz 16.09.23. 15:56 #2303
Herr Hauptmann
Nem nagyon szoktam ide írni (pedig rengeteget olvasok), de most kivételt teszek:

Tegnap este raktam le Mark Lawrence A széthullott birodalom trilógiájának záró kötetét. Imádtam az egészet, de nálam az utolsó pár oldal úgy kiverte a biztosítékot, hogy még most is kellemetlen érzés fog el, ha rá gondolok. A történet lezárása nagyon rendben volt. Csak épp én nagyon nem így akartam, hogy vége legyen.
Annyira, hogy nincs is kedvem belekezdeni a második trilógiába (A vörös királynő háborúja) egyelőre.

Inkább kézbe vettem a Hangakirály első kötetét...
796 levél
Válasz 16.09.07. 16:56 #2302
quervo
Ja igen, a fordítás briliáns, és baromi igényes az egész. Amikor haverom a WoW-ról beszél, ami engem talán még az alternatív fűnyírási technikáknál is kevésbé érdekel, a falnak tudok menni, amikor minden második szava idegen. Itt végig érthető volt minden. Külön piros pont, hogy a Gyalog galopp eredeti, Galla-féle fordítása került be. És helyesírási hibával sem találkoztam, most vettem meg a Vörösingeseket, és már az első 20 oldalon volt vagy 3 olyan elírás, amit azonnal észrevettem. Pedig mindkettő agavés könyv.

IMDb alapján néhány karakterhez a castingolt színész arcát párosítottam, Ben Mendelsohn mint Sorrento telitalálat lesz.
796 levél
Válasz 16.09.07. 16:01 #2301
quervo
Nekem az lesz a következő, pedig nem tálaltam túl érdekesnek leírás alapján, de a RP1 után meghitelezem neki a bizalmat.
18846 levél
Válasz 16.09.07. 13:01 #2300
Peace
Az "Armada" is állítólag hasonlóan jóra sikeredett. Nem vettem még meg, mert megint kaptam egy nagyobb doboznyi olvasnivalót, de tervbe van véve.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
18846 levél
Válasz 16.09.06. 19:14 #2299
Peace
Bizony hatalmas könyv!!! Még angolul olvastam annó, gondolom a fordítás is jól sikerülhetett. Film is nagyon várós!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
796 levél
Válasz 16.09.06. 19:03 #2298
quervo
Ernest Cline - Ready Player One

Borzasztó egyszerű mondanivaló borzasztó szórakoztató körítésben. Elérte a könyv, hogy azt kívánjam, bár a '80-as években lettem volna tinédzser. A három főszereplőt imádtam. Spielberg adaptációja pedig a várt filmes listám élére ugrott, ha ezt jól megcsinálja, minden idők egyik leglátványosabb mozija lehet!
796 levél
Válasz 16.07.19. 19:31 #2297
quervo
Duff McKagan - It's So Easy... és más hazugságok

Az egyik kedvenc karakterem 80-as 90-es évek rockzenei színteréről, egy borzasztó céltudatos és intelligens faszi, akinek mégis sikerült a komplett fiatalkorát a kokain és a pia rabsága alatt töltenie. Épphogy túlélte a saját életvitelét, ma már mintaférj és -családapa, sikeres vállalkozó, és újra a GN'R tagja. Még csak az elejét olvastam el, de baromira érdekel a története, azt pl nem is tudtam, hogy a Simpson család Duff sörét róla nevezték el.
3729 levél
Válasz 16.04.29. 16:24 #2296
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Peace, feleslegesnek érezte a záróköteteket?

Ízlések és pofonok. Nekem pl. az utólag megírt két Alapítvány-előzményregény is tetszett, egyrészt azért, mert egy kicsit emberközelibbé teszi Seldon karakterét , másrészt, tetszett a megoldása, ahogy összekötötte a különálló Robot és a különálló Birodalom szériával.

Imádtam az Alapítvány-trilógiát, az Öszvér az egyik legjobb antihős/főhős/főellenség keverék karakter mindörökre, de nekem máig a két lezáró rész, 'Az Alapítvány pereme' és 'Az Alapítvány és a Föld' tetszik, azért, mert olyan -bár ez az eredeti trilógiában is jelen volt- sci-fi elemeket tartalmaz, mint az ismeretlen világok felfedezése, ami egyben a régi, elhagyott világok felfedezése is, azaz miként változnak emberi civilizációk, a társadalmak évezredek alatt, illetve mit hagynak maguk után, ha elbuknak (ez meg akkor még érdekesebb, ha ismered a Robot-Birodalom köteteket is).

És véleményem szerint ez a két kötet inkább követi a régi sci-fi hagyományait, és meglepő módon, jobban, mint az eredeti trilógia.

Emellett választ kapunk az Öszvér mivoltára is, illetve felvet egy érdekes lehetőséget az emberiség jövőjét illetően (Pereme), majd felveti ezzel szemben az ellenvetéseit, és újragondolja azt, és a végén nem feltétlen fogsz egyetérteni vele (Föld).
1556 levél
Válasz 16.04.29. 16:09 #2295
Aribeth
Nem állítom, hogy a két folytatás olyan zseniális, mint a trilógia, de azok is jók. A közvetlen előzmények (Alapítvány előtt, Előjáték az Alapítványhoz) szintén.
Ha pedig kivégzed a robotos novellákat és a robotregényeket (Acélbarlangok, Mezítelen nap, A Hajnal bolygó robotjai, Robotok és Birodalom) is, akkor össze fog állni egy évezredeken átívelő történet.
A Robotok és Birodalom összekapcsolja a robottörténeteket az Alapítvány peremével, a Földdel meg a két Alapítvány-előzménnyel.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
2983 levél
Válasz 16.04.29. 14:39 #2294
Herr Hauptmann
Bizony...1-től 5-ig kötelező elolvasni.
18846 levél
Válasz 16.04.29. 06:34 #2293
Peace
Az a baj, hogy még angolul sem jött ki, amit várok nagyon, a "The Warmaster" Dan Abnett tollából és a teljes Bequin-sorozat.

Jelenleg az "Angel Exterminatus" legvégén járok, de már itt figyel a polcon a "Betrayer" és a "Mark of Calth" is! Imádom a Horus Heresy sorozatot, sokkal többet tudtam meg a kedvenc univerzumomról, mint eddig bármi másból!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
18846 levél
Válasz 16.04.29. 06:28 #2292
Peace
Az eredeti trilógia nekem nagyon adta! A többi kötet is elolvastam, de nem kellett volna. Nekem legalábbis szinte semmi pluszt nem adott az élményhez.

Viszont ha már sci-fi, akkor "Brandon Hackett: Isten gépei" erősen ajánlott!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3214 levél
Válasz 16.04.28. 21:40 #2291
Raistlin666
Az első 5 rész összefügg és nagyon ajánlom! A többi már kissebb történetek és regények gyüjteménye amik kevésbé vagy egyáltalán nem függenek össze...ezeket már nem olvastam...
27770 levél
Válasz 16.04.28. 19:47 #2290
LordMatteo
Sci-fiseknek elsősorban, de igazából bárki, aki kompetens.

Még karácsonyra kaptam meg páromtól az Alapítvány-sorozat első 3 részét. A folytatások hozzák a színvonalat? Alapítvány és Föld, meg ezek...

Illetve hasonló sci-fit tudnátok ajánlani?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
494 levél
Válasz 16.03.14. 14:58 #2289
BigHairMan
Megtalaltam, Konyvgarazs.
Aki nem változtatja a véleményét, az nem gondolkozik!
494 levél
Válasz 16.03.14. 12:53 #2288
BigHairMan
Sziasztok, evekkel ezelott itt olvastam a rukkolarol. Sajnos azota kicsit kiabrandultam belole, de ugy tudom van egy masik hasonszoru kezdemenyezes, csak valamiert nem talalom a neten. Tudnatok segiteni? Tudom, nem voltam eleg specifikus, de hatha.
Aki nem változtatja a véleményét, az nem gondolkozik!
3214 levél
Válasz 15.12.12. 12:52 #2287
Raistlin666
Visszatérnek a Warhammer könyvek magyar kiadásai! Az első fecske a Ravenor januárban, de elvileg az eddig elindult összes sorozat folytatódik! Nem tudom hogy milyen szentlélek szállta meg a GW-t de köszönöm nekik...
796 levél
Válasz 15.12.07. 22:53 #2286
quervo
Robert Charles Wilson - Pörgés

Nemrég fejeztem be, meg is vettem a második részt, a Tengelyt, ami persze nem ér fel az elődhöz, de nem rossz az sem. A Pörgés zseniális, végre találtam olyan kortárs, aktív sci-fi írót, aki kicsit emlékeztet Clarke-ra, és nem az a célja, hogy minden mondatával feladványokat adjon az olvasónak. Elég abszurd a téma, mégsem csap át paródiába. Idei kedvenc.
2744 levél
Válasz 15.12.07. 19:59 #2285
Aryx
Köszi előre is!
Amúgy annyira nem volt időpazarlás a mai nap, mert magamnak már megtaláltam a karácsonyi ajándékomat. Hülye is voltam, hogy első körben ott hagytam, mert nagyon szép, igényes kiadás (minden oldal illusztrálva), érdekes sztorival, kicsit mesésebbre véve a figurát...
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
3214 levél
Válasz 15.12.07. 19:55 #2284
Raistlin666
Biztos lesz más aki egyből segít, de én minden esetre holnap feldobom a kérdésed egy havernak. Ő nagy művésze ennek a könyv-csaj-ajándék témának...
2744 levél
Válasz 15.12.07. 19:29 #2283
Aryx
Ez a hsz simán mehetne a Szétszed az ideg topicba is, mert a hócipőm tele van már. Éééértitek, már kb. mindenkinek megvan már egy hónapja a karácsonyi ajándékcsomagja, de a húgomnak az istennek sem találnék semmit. Nem viccelek, ma voltam 3x-ra az Alexandrában, ezúttal 2 órát eltöltve az életemből, és SEMMI! Más helyeken is körülnéztem már (igaz, azoknál csak 1x), de SEMMI, amire azt mondtam volna, hogy igen, ezt ő neki írták.
Azért bonyolult az ügy, mert mindig ő volt a finnyás a családban, nehezen és kritikusan fogad be minden újdonságot, ha egyáltalán befogad. Amúgy főleg a humoros, abból is a jóféle humorú könyveket/szerzőket preferálja. Egyik kedvence Kurt Vonnegut, neki most megint ki is adták egy halom könyvét, ő viszont most azért nem oké, mert tavaly is azt kapott, meg valamivel korábban is. Magyarok közül Rejtő Jenőt bírja még. Az Agave-kiadó könyveiből szeret még mazsolázni, ilyenek, mint Lawrence Block: A betörő, aki... sorozatából az összes megvan neki, de Christopher Moore-t már nem bírja (ő valamiért nekem sem jött be, nem tudom, miért). Terry Pratchett sem jött be neki, "nem az ő világa", vagy mi. Amúgy sem szereti a fantasy-ket, max. a Harry Pottert. Alkonyatot csak filmben. Regényesebb klasszikusoknál meg Jane Austen, de abból is olvasott már mindent.

Nagyjából ez lenne a keresztmetszete dolgoknak. Nekem ötletem sincs, mert mindenhol ezek az oroszok, meg érfelvágós könyvek, meg hullarablós krimik, meg éjtündés fantasyk, robotlányos scifik, Damu Roland meg az összes istenbarma sorakozik hegyekben a polcokról. A végső elkeseredés szól most belőlem, nem tudom, fog-e valaki foglalkozni ezzel a hsz-szel, de előre is megköszönnék bármi tippet. Nem kell, hogy jó tipp legyen, hátha beugrik valami, de ha jó tipp, az se baj. Ja, ha ez segít valamit, a húgom 26 (vagy 27?) éves, és lány, meg egyedülálló. Áááá kivagyok már teljesen...
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
3278 levél
Válasz 15.11.23. 12:42 #2282
somesz83
Alekszej Tolsztoj: Első Péter

A vicc az egészben, hogy Lev Tolsztojt akartam olvasni, de mivel az alap vágyam az volt, hogy orosz irodalmat olvassak, így ebbe kezdtem bele.

Nagyon jól ír a fickó. Annyira érzékletes, lényegre törő és tiszta leírások vannak benne, hogy csak azt veszem észre, én is ott bolyongok az elcseszett, koszos Moszkvában, utána pedig fellélegzek a friss levegőtől egy-egy vidéki, erdei jelenetnél. Tetszik a stílusa. Annyit azért érdemes megjegyezni, hogy Alekszej Tolsztoj szocialista író, így előszeretettel állítja be még mocskosabbnak és még igazságtalanabbnak a késő-középkori Oroszországot.

Ja igen, a regény Péter Cárról szól, de egyszerre legalább öt szálon fut a cselekmény. Most járok a századik oldalnál, de Péter még csak vagy 8-10 éves.

Bevallom, a neveket elég nehéz megjegyezni, mert néha egy fejezetre jut vagy nyolc ....ics és ....szej végződés!
4133 levél
Válasz 15.11.15. 13:31 #2281
gothmog
Köszi az ajánlást, alkalomadtán szert kerítek majd rá!
Endure. In enduring, grow strong.
136 levél
Válasz 15.11.13. 09:33 #2280
Bengal
Esetleg, ha beleszólhatok ajánlanám még a Kék éjszakák árnyai-t. Jó régen olvastam, de akkor tetszett. Az előtörténete A halál hét arca című novellás gyűjteményben volt benne. De annak az elolvasása nélkül is érthető a regény.
3278 levél
Válasz 15.11.13. 08:47 #2279
somesz83
Roger Zelazny: Chronicles of Amber

moly

goodreads

Nem ragoznám tovább, borzalmas! Olvassatok inkább Moorcockot, ha már multiverzum. Az Amber krónikák felháborítóan borzalmas volt!
10258 levél
Válasz 15.11.05. 22:06 #2278
MattMatthew
Hasonló tapasztalattal rendelkezem én is, bár én azt hiszem, hogy nem a hőskorszakból. Magusos csapat többi tagja olvasott sokat, aztán a kiemelt könyveket olvastam el, Renegát és a Pokol ilyen volt. Karneválhoz volt még szerencsém, bár Gorduint nem szeretem, sőt!
Aztán volt tuanos/deltás vérszívás idején novellás kötet vagy mi amit elkezdtem, de felejtős volt...
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.