Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» McDonald's, Burger King és egyéb gyorséttermek

27769 levél
Válasz 14.01.08. 21:02 #793
LordMatteo
Szerintem az lenne a legjobb mindenkinek, ha Barthezz nem enne egy gyorskajáldában sem, étteremben is csak úgy, ha nem juttatjuk eszébe a Harcosok Klubját (), otthonra pedig maga termeszti-tenyészti-neveli meg az összes kaját.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
6483 levél
Válasz 14.01.08. 20:54 #792
GustyX
Ezt most miért? Barthezz már a BK-be sem fog enni.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
14253 levél
Válasz 14.01.08. 20:51 #791
Babykiller
Van egy csodás enzim (transzglutamináz), ami összeragasztja a húscafatokat és csak akkor veszed észre, ha nagyon figyelmesen nézed és nyers a hús
51828 levél
Válasz 14.01.08. 20:36 #790
Barthezz
Ezen én is néztem. A csibeburgernél csirkehúspogácsát ír, a McChicken-nél egyszerűen csirkehúst, de ez gondolom szintén húspogácsa (a linkelt cikk alapján összes csirkéjük az), az ínyenc is húspogácsa, ami engem is meglepett, mert ettem már én is és valóban filének tűnt. De hát húspogácsa.

A Burgernél viszont mindenhol azt írják, hogy csirkemellfilé (grillezve vagy panírozva), szal ez nem lehet darált, különben a Mekinél is csúnyább büntetést kaptak volna. Kivéve persze a Nuggets Burger, de azt úgyem eszem azóta, amióta a napi menüt bevezették, meg nem is volt vmi tartalmas kaja, így amúgyis mellőzném.

A Burger új csirkés promója amúgy tetszik, egy próbát megér mindkét új szendvics. De most előbb KFC és az újragondolt 2 féle Rocker.
6483 levél
Válasz 14.01.08. 20:18 #789
GustyX
Most őszintén, te erre adsz valamit vagy Mc-et most már kerülöd, mert "finom míg nem tudtam miből van?
Mchchicken=panírozott csirkehús.
Ínyenc szendvics csirkehússal=csirkehúspogácsa.

Most akkor hogy is van??? Ez utóbbit már ettem és ebben bizony nem húspogácsa van (ahogy a képen is látszik), hanem ugyanaz a csirkemell, mint pl. a BK-es chicken whopperben. Csak ott csirkemellfilét írnak.

Szárnyakat látszik hogy nem eszed, az arány igencsak a hús felé tolódik.

Amúgy gomba: nem like és ezt sajnálom, annyi ételt lehetne belőlük készíteni.

Hüvelyesek: jöhetnek.

Tenger gyümölcsei: hátt öööö... Nem kóstoltam, nem is tervezem. Tintahalkarika volt, de szar íze van meg az állaga, mintha valami gumit ennék. A japóknál viszont nagyon bejön, ott még jobban ízlik, ha kimászik a tányérjukból

Vadak: olyan vadasok, úh nem igazán, leszámítva a fácán és a belőlük készült levest (aminek van íze is).

Amit szívesen megkóstolnék, az a békacomb. Állítólag olyan mint a csirkehús.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
13840 levél
Válasz 14.01.08. 20:16 #788
powerhouse
értem én, de kit ééééérdekel?
If I look back I am lost
51828 levél
Válasz 14.01.08. 20:01 #787
Barthezz
Közben megnéztem a Burger csirkeszendvcisek leírását, a Deluxe csirkére azt írják, hogy panírozott csirkemellfilé. Tehát nem csirkehúspogácsa. Úgyhogy Burger marad, Mekit mellőzni fogom. Amúgyis a Burger szendvicsek finomabbak, tartalmasabbak a Mekinél.
7786 levél
Válasz 14.01.08. 19:57 #786
Lovi Tommy
Csirke: mell akármennyi, comb kievés, szárny még kevesebb, többi része nem kell.
Hal: bárhogyan jöhet, kivéve halászlé formájában (sushi FTW)
Gomba: sehogyan. utálom. Nekem ez onnan jött, hogy kölyökként féltem, hogy megmérgez, s ez szép lassan átment undorba (nyilván már nem félek)
Régen, 4-5 évesen úgy terveztem, hogy mielőtt villamosszékbe ültetnek, gomapörköltet eszem majd vacsorára.
51828 levél
Válasz 14.01.08. 19:55 #785
Barthezz
Kiegészítés:

Nemrégiben kóstoltam még a következőket:
- Vaddisznó: ismerősünk lőtte, nekem ízlett, bár picit száraz.
- Szarvashús: gulyásban kóstoltam, meglepő módon nem volt rágós, finom volt.
- Kacsacomb: nem jött be, sokkalta szárazabb a csirkecombnál, alig ment le. De egy próbának jó volt.

Nah meg persze sertés és marha. Ezeket si megeszem, de csak a szárazabb részüket, a zsíros, porcos hús nálam kizárt. A karajt is mindig körbevágom, a szélén lévő zsírrétek undorító. De belül finom. Viszont egyik sem üti nálam a csirkét és a halakat.
51828 levél
Válasz 14.01.08. 19:50 #784
Barthezz
Akkor már én is leírom.

Csirke:
- Mell a kedvencem, egyértelműen a legfinomabb része.
- Comb is jöhet, de sztem is kevésbé finom, mint a mell. Bár az inaktól mindig megszabadítom közben, semmi ilyen porcosat nem bírok elrágni, s ha megérzem a számban, öklendezek tőle. Szóval a mellet kényelmesebb is enni, mint a combot.
- Máj, zúza, szív: ezeket is nagyon szeretem, de szigorúan csak levesbe. A rántott máj elég undorító, bár már ettem úgy is.
- Szárny: Ugyanolyan, mint a comb de sosem eszem, csak ha egész/fél grillcsirkét kapok, mert azon ott a szárny is. Önmagában nem éri meg, kb. 80%-a csont, alig akad rajta hús.
- Alsó lábszár, agy, tüdő, here: Nah ezekhez nincs gusztusom, bár az agyat már kóstoltam egyszer.

Hal:
- Én nagyon szeretem, bármilyen fajta jöhet, bár szigorúan csak filézve. Ha szálkás, akkor egy örökkévalóság megenni, plusz ott a parafaktor, hogy nem veszek egyet észre és a torkomon akad, szóval inkább úgy kihagyom. Kivéve az a nagy egész hosszú, amit a gerincénél kell félbevágni (ponty talán?). De macerás az is, szal jobb a filézett.
- Cápát is kóstoltam már, de a hal sztem finomabb.
- Kedvencem pedig a tintahal, karikákra vágva, rántva.

Gomba:
- Jöhet bármikor, szeretem, de önmagában nem eszem meg. Szóval vagy levesbe, vagy hússal együtt.

Rák:
- Nemrég kóstoltam. Ízre nem rossz, de végig bennem volt a tudat, hogy egy ízeltlábút eszem és nem sikerült sehogysem kivernem a fejemből, így néhány falat után inkább abbahagytam.

Hüvelyesek:
- Ezt nem tudtam, hogy mi, gúgli alapján ilyen borsó, bab, meg hasonlók. Köretként és levesbe jöhetnek, bár a babot inkább csak megeszem, de nem ízlik annyira (sem a sima, sem a zöld). A cukorborsó viszont jöhet, zöldköretben és levesben is.

5241 levél
Válasz 14.01.08. 19:08 #783
Pras
Nagyon praktikus amúgy, hogy miután foggal széttépi az ember, a tollakat fogpiszkálóként lehet hasznosítani!

Komolyra fordítva, nem nagyon ütközök meg a bőrös sztorin. Teszem azt, virslit, konzervkaját is eszek félévente egyszer, semmi bajom vele, meg - ami fontosabb - rövidtávon tőle sem, a vegytiszta bőr is megemészthető, bár kimondottan, normál formájában én is megszabadítom tőle a húst, ha lehetőségem van rá. Meg általában mindentől, ami nem színhús, bár a csirkeszívet például mocsokmód szeretem. Mondjuk, az is izomszövet, valahol.
Erről Farley Mowat egy könyve ugrott be, ahol a farkasok téli étrendjét tanulmányozandó mezei egereket kezdett enni a terepen, azonban kezdte úgy érezni, hogy a táplálkozása nem megfelelő. Ekkor ugrott be neki, hogy a farkasok az egeret egészben eszik meg, nem nyúzzák meg/belezik ki stb., így ő is így tett, és saját bevallása szerint problémamentesen üzemelt onnantól kezdve.
Inkább aggaszt valahol az összetevők egészségtelen aránya (só, cukor, kutyaf*sza), de ez sem tántorít el attól, hogy olykor betérjek egy gyorsétterembe. Szájmaszkot sem viselek az Üllőin, pedig...
DVCVNT VOLENTEM FATA, NOLENTEM TRAHVNT - Lucius Annaeus Seneca
621 levél
Válasz 14.01.08. 18:08 #782
SwitcX88
Húsleves előtt még finomabb. Azt szeretem, ha megpróbál menekülni a fazékból és én kaphatom el.
5011 levél
Válasz 14.01.08. 18:01 #781
Gump
Mert nem vagy az, én is megeszek mindent. Húsleves után a tyúk koponyáját széttörni, és az agyat kienni, omnomnom.
851 levél
Válasz 14.01.08. 17:48 #780
fZolee
A melle altalaban szarazabb es izre is mas szerintem. A combnak a csont miatt (gondolom) van egy sajatos ize.
Nalam az atlagos ennivalok kozul a gomba/maj az ami soha nem lesz az etlapon. Majat az ize es szaga miatt, gombat az allaga miatt es azert mert gomba.
i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC
9326 levél
Válasz 14.01.08. 16:50 #779
Kanduhrka
Hát én szar voltam kémiából is meg biológiából is, de nekem másnak tűnik a comb hús állaga, mint a mellnek De lehet, hogy beidegződés nálam is, mégis másmilyennek tűnik.

A halat nem zárom ki, de amiket konzvervben adnak azt nem bírom. (sprotni meg ilyenek)
horrorgeeks.blogspot.com
621 levél
Válasz 14.01.08. 16:47 #778
SwitcX88
Jóformán én is. Rendesen éhes lettem
9326 levél
Válasz 14.01.08. 16:47 #777
Kanduhrka
Hétköznapi kajaként az agy meg a here kizárva De ha elutaznék egy egzotikus fasza helyre, ahol a többiek szerint érdemes bepróbálni, akkor bepróbálnám
horrorgeeks.blogspot.com
6483 levél
Válasz 14.01.08. 16:43 #776
GustyX
Csirkeláb meg a hús???

Csirkecombot nem szeretni filézve sem? Pedig nagyrészt ugyanaz a hús mint a mellen (kémiai-biológiai gasztróba ne menjünk bele). Tiszta parázs hús az egész.

Halból meg csak lazac, tőkehal, tonhal, meg pisztráng ofc.

szbszig: akkor mi survivorok vagyunk, mert nem válogatunk ennyit
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
9326 levél
Válasz 14.01.08. 16:42 #775
Kanduhrka
Mindegy, én nem "barthezem" el ezt, mert azt imádom De a tenyerénél szerintem van némi husi is!!!
horrorgeeks.blogspot.com
16070 levél
Válasz 14.01.08. 16:42 #774
david139
Szószokban meg pizzán jó a gomba, de pl. a rántott gombát sosem értettem, kb. olyan, mint a rántott csizmatalp

Agyat még nem ettem, nem is tervezem, a májjal nincs gond, a csirkeláb undorító, a kakasherepörkölt meg morbid
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
31934 levél
Válasz 14.01.08. 16:42 #773
szbszig
Nem gondoltam, hogy ilyen különleges ember vagyok, de eddig azok közül, ami szóba jött, én mindent simán megeszem.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
31934 levél
Válasz 14.01.08. 16:40 #772
szbszig
A csirkelábon nincs is husi, csak bőr...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
9326 levél
Válasz 14.01.08. 16:39 #771
Kanduhrka
A gombát viszont sosem értettem, miért nem eszik meg egyesek Nincs erős vagy túlságosan jellegzetes íze, de azért kurva jó mellékízt tud adni A bátyám például nem eszi meg a tarhonyát, pedig annak nincs is íze - mondjuk én meg nem bírom a vajat, a tökfőzeléket (csak az illatát), meg az ilyen konzerves halakat, mert mindnek olyan a szaga mint a szarnak De komolyan!!
horrorgeeks.blogspot.com
9326 levél
Válasz 14.01.08. 16:36 #770
Kanduhrka
Pedig a csirke szív meg a máj is nagyon finom ám!! De a bőrét én se eszem meg, sőt, én a csirke combot se, meg semmit se amit nekem kell a csontról lerágnom (1: oké, leehet venni, meg úgy csinálni hogy csont nélkül, de a csirkecombot egyébként se szeretem - 2: a csirkelábat viszont bele szoktuk főzni a levesbe, és arról le szoktam rágni a husit)
horrorgeeks.blogspot.com
27769 levél
Válasz 14.01.08. 16:34 #769
LordMatteo
Megenni megeszem mondjuk a hüvelyeseket, de akkor úgy fogalmazok, hogy kérni semmiképp sem kérek azt, ha éhes vagyok. Hal, gomba meg a nemeszemmeg kategória, ezek inkább kisgyerekkori beidegződések.

Gusty: Tudod, úgysem kerülheted el a tápolt csirkét, szóval a szőrös is belefér...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
6483 levél
Válasz 14.01.08. 16:32 #768
GustyX
Csirkét szőröstől?
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
31934 levél
Válasz 14.01.08. 16:30 #767
szbszig
Akkor benned is csalódtam, nemcsak 1713-ban. Gomba, halak a kedvenceim. Jó, mondjuk a hüvelyesek általában nem, de ez sem azt jelenti, hogy nem eszem meg őket.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
27769 levél
Válasz 14.01.08. 16:23 #766
LordMatteo
Én nem szeretem a belsőségeket egyébként, az ilyen szív-tüdő-máj és társai kimaradnak az étlapomról, ahogy vért sem szoktam enni. A bőre az más téma, fűszerezve, grillezve...

Barthezz: A többi, amit megeszel, azokban meg készül a szar. Ebben mi nem undorító?

Egyébként én is finnyás vagyok, gomba, hal, hüvelyesek, ezeket nem eszem meg, mert csak. Viszont kicsit megdöbbentő, hogy ennyire nem voltál képben a hús-témát illetően.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
31934 levél
Válasz 14.01.08. 16:20 #765
szbszig
Csak én vagyok itt ilyen kiképzett, hogy a csirkét például megeszem szőröstől-bőröstől? Grillezve a bőre a legfinomabb, ez aztán tényleg alap. De például a húslevesben főtt aprólékból is a bőrétől kezdve a szívén és egyéb belsőségein át az agyáig minden jöhet.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
51828 levél
Válasz 14.01.08. 16:19 #764
Barthezz
Azon át megy rajta ki a szar, szal inkább az a kérdés, mi a nem undorító ebben? Blőááh.

Jó, én elég finnyás típus vagyok, nem gondoltam, hogy a csirkebőrön is csak én akadok fenn.
27769 levél
Válasz 14.01.08. 16:17 #763
LordMatteo
De ember... ezen mit nem lehet nem elolvasni? A JUHBÉL azt jelenti hogy JUHBÉL. Ez nem undorító, meg hányinger, mert eddig is etted, csak épp oda sem figyeltél rá, hogy mi az.

A disznósajt pedig minden olyan cucc, amit nem lehet már máshova felhasználni, viszont kidobni kár lenne (kis túlzással). Mindez bélbe töltve. És finom.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
51828 levél
Válasz 14.01.08. 16:15 #762
Barthezz
Ezt most inkább nem olvastam el. Nem akarok megundorodni a virslitől.

szerk.-edre: Sztem nem, de ezek után nem is vagyok rá kíváncsi, az miből lehet...
27769 levél
Válasz 14.01.08. 16:14 #761
LordMatteo
Nem tudok már szerkeszteni: disznósajtot ettél már?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
27769 levél
Válasz 14.01.08. 16:13 #760
LordMatteo
Na, vajon mit jelent?

A műbeles virsli arra utal, hogy az a cucc, amibe a gyurmaszerű kaját töltik - amiben nemhogy bőr, de kb még szem meg agy is van szerintem - az műanyag. Leszeded, és utána eheted. A juhbeles virsli meg hopsz, az, ami a neve is. Azt pedig megeheted, nem kell leszedni a cuccról.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
51828 levél
Válasz 14.01.08. 16:09 #759
Barthezz
Ezt eddig is egyértelmű volt, hogy ha csak nem piacon a kofától veszel csirkét, tápos húst fogsz kapni, de ez sajnos nem kivédhető, az összes üzemben így tenyésztik a csirkéket.

Mondom, én azon akadtam fenn, hogy simán el tudom ezek után akár azt is képzelni, hogy a Mekis csirke esetleg húst nem is tartalmaz, csak bőrt darálnak bele. Persze az sem gusztusos, ha bőröstül darálják le, de ezt még talán bevenné a gyomrom.
9326 levél
Válasz 14.01.08. 15:57 #758
Kanduhrka
Nem védeni akarom a mekit vagy burgert, de remélem tisztában vagy azzal, hogy a KFC-s csirkéket hogyan tartják, mivel etetik, mivel injekciózzák
horrorgeeks.blogspot.com
6483 levél
Válasz 14.01.08. 15:56 #757
GustyX
A titokzatos 7 (???) féle fűszernövényről ne is beszéljünk inkább.

Bőrét én sem eszem meg, csak és kizárólag ha jó ropogósra van megsütve vagy a csirkeszárnyon. Ez utóbbi az elmúlt időszakban nagy kedvencemmé vált, KFC-s kentuckys fűszerkeverékkel.

Amúgy azt én is frucsálom, hogy pont a grillcsirke bőre az undesz, ami ugye nagyon jól meg van sütve és jó ropogós.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
8895 levél
Válasz 14.01.08. 15:50 #756
goodboy007
Képzeld, valahol disznóvágáskor is a helyben kimosott disznóbélbe töltik a tölteléket!
Fúj de undorító, áááá!

Viccet félretéve sose értettem ezt az "amiről nem tudom, hogy micsoda, az nem fáj" dolgot.
Ajánlom figyelmedbe a Food INC. és az Earthlings című filmeket, utána vega leszel!

A "színtiszta" csirkehús is olyan csirke, hogy lehet, normális takarmányt alig lát életében, mert ahol a húsáért nevelnek csirkét, ott nem a minőség, hanem a mennyiség a lényeg. Ezt nyugodtan ráhúzhatod az összes iparra, ami nem lokális szinten gyárt.
621 levél
Válasz 14.01.08. 15:33 #755
SwitcX88
Ezért tök fölös "megvonnod" magadtól.
13840 levél
Válasz 14.01.08. 15:32 #754
powerhouse
a jól átsütött, ropogós, ízes-fűszeres csirkebőrnél kevés jobb dolog van pedig a világon!
If I look back I am lost
51828 levél
Válasz 14.01.08. 15:20 #753
Barthezz
Fel sem merült ez eddig bennem, mondjuk szalámikat (pont ezért) egyáltalán nem fogyasztok, egyedül virslit szoktam enni, ott meg inkább nem gondolok bele, a juhbeles szóban a 'bél' tényleg azt jelenti-e, amit....

A grillcsirkéről pl. én mindig leszedem a bőrt, mert undorító. És igen, amit nem tudok, az nem fáj, de most hogy tudom, kihánynám ezek után a Mekis csirkét... Én azt is el tudom ezek után képzelni, hogy szín bőrt darálnak bele, majd ízfokozókkal, térfogatnövelőkkel elérik a jelenlegi állapotot, és csirkehúst ezek a "hús"pogácsák nem is láttak. Hogyan lehet ezt megetetni az emberekkel és a fogyasztóvédelem ezt miért hagyja? (Vagyis most kaptak 15 milliót, nah és, nem vágja földhöz a franchise-t.)

Feltételezem a Burger King is ugyanezt csinálja (mert ott is húspogácsa van), úgyhogy mostantól csak és kizárólag KFC jöhet nálam szóba a 3 nagy gyorsétteremlánc közül. Egye meg a másik kettő saját maga az undorító csirkebőrüket.
31934 levél
Válasz 14.01.08. 14:17 #752
szbszig
Hát öh, most nem azért, de engem eléggé meglepett, hogy ez téged meglepett.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
621 levél
Válasz 14.01.08. 14:15 #751
SwitcX88
Nem mindegy miből készült? Úgysem azt írják ami benne van.
6483 levél
Válasz 14.01.08. 13:55 #750
GustyX
"Az, hogy ehelyett a csirkebőrt darálják bele, álmomban nem gondoltam volna." -


Azt hittem te egy felnőtt, érett ember vagy!
Amúgy ha nem tudnád, észrevennél valamit? Szerintem semmit.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
16070 levél
Válasz 14.01.08. 13:54 #749
david139
Ez szerintem tök egyértelmű volt, a legtöbb szalámi, virsli, stb, is elég nagy százalék bőrt tartalmaz (ezekre rá is van írva), így nem is feltételeztem, hogy a mekiben színhúst adnak... De nekem a bőrrel semmi bajom, legalább pajzsmirigy már nincs benne, mint a régi szép időkben
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
51828 levél
Válasz 14.01.08. 13:47 #748
Barthezz
Eddig védtem a Mekit, de most mindent visszavonok. Utoljára ettem ott McChickent és Csibeburgert.

Darált bőrt adott el a Meki csirkehúsként

Tisztában voltam vele, hogy a húspogácsa darált húst jelent, de ahogy a nevében is benne van, darált hús. Az, hogy ehelyett a csirkebőrt darálják bele, álmomban nem gondoltam volna.

Mindjárt hányok komolyan, undorító.

És ezért mindössze 15 millió Ft bírság, ráadásul csak a megtévesztést kell abbahagyniuk, nem tiltották meg nekik a bőr bedarálását... Úgyhogy befejeztem a Mekibe való járogatást...
51828 levél
Válasz 13.12.27. 20:02 #747
Barthezz
Nah így már más, ez nyilván ízlés kérdése. Nekem főleg a csípős prézlijük nagyon ízlik, bár 2 Stripsnél nem merek többet enni egyszerre belőle, mert... khm... eléggé csíp másodszor is és az már nem olyan kellemes.

A Kentucky prézlijük is finom, de ahhoz hasonlót valóban tud más étterem is készíteni, szerepel is a menükön a Kentucky panír.
13840 levél
Válasz 13.12.27. 19:19 #746
powerhouse
Igen, így 2-3 havonta eszek mekiben vagy burgerben, kfc-ben meg annyiszor se.
If I look back I am lost
13840 levél
Válasz 13.12.27. 19:17 #745
powerhouse
overrated

legalábbis nekem semmi extrát nem jelentett.

If I look back I am lost
51828 levél
Válasz 13.12.27. 18:53 #744
Barthezz
De nem KFC csípős és Kentucky panírral.

Amúgy a többiben igazad van és emiatt megyek én is inkább Mekibe, Burgerbe. KFC-ben nagyon nehéz jóllakni 1000-1300 Ft közötti összegből. Ha a BOSS Junior menü megmaradt volna a kínálatban, azt egy ezresért megérné (400-ért veszel hozzá egy B-Smartot és így 1400-ből jóllaksz), de sajnos csak átmeneti volt... Így KFC-be csak akkor megyek, ha napközben harapni akarok vmit (B-Smart), de normál ebédet, vacsorát nem nagyon lehet ott megfelelő áron kapni.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.