Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» The Walking Dead (sorozat)

3079 levél
Válasz 16.12.07. 20:07 #478
Sucee
Haha, valóban. Ha kicsit több időm lenne, vágnék egy sitcom röhögéses videót Negannel.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
51820 levél
Válasz 16.12.07. 09:19 #477
Barthezz
Valóban a beszólásai mentették meg ezt a részt, azok tényleg nagyok, de ezen kívül több pozitívum nem volt. Ennek ellenére nekem már sok a karakter, nem vehető már egyáltalán komolyan, pedig JDM zseniálisan hozza a szerepet. Arról sajnos nem tehet, hogy a forgatókönyvíróknak elmentek otthonról és a rendező is ennyire tehetségtelen.

Nah de akkor az én kedvencem tőle:

"You know, you do the same damn stink-eye as your dad, except it's only half as good 'cause... well, you know, you're... missing an eye."

Ez meg a másik, a végén ugyebár Dwight-ra nézve :

"Damn, I am not gonna have time to screw any of my wives today. I mean, maybe one."

Át kellene menniük inkább sitcomba, akkor tökéletes lenne ez a fajta Negan karakter.
18340 levél
Válasz 16.12.06. 23:06 #476
LiT
Hatalmas arc. Remélem kinyírja Rickéket
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
3079 levél
Válasz 16.12.06. 22:46 #475
Sucee
Mostani rész után bennem is ilyesmi fogalmazódott meg. Elsőre zavart nagyon a karakter, mert nem találtam fenyegetőnek egyáltalán, de így, hogy tudtam, mire számítsak, hatalmas figura.

- We're running really low on everything. We're practically starving here.
- ... Starving. YOU. By "practically", you mean, nooot really.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
18340 levél
Válasz 16.12.06. 21:12 #474
LiT
Én bírom ezt a Negant gyerekek. Rickék sorsa már nem is érdekel. Inkább követném Negant, mint főszereplő
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
51820 levél
Válasz 16.12.06. 19:52 #473
Barthezz
Az évad szintjéhez mérten nekem is jobban tetszett az előzőeknél, de ettől még nem volt jó, csak a szar részek között egy kevésbé szar. Nekem ebből az évadból a Kingdomos rész tetszett egyedül, arra azt mondanám, hogy jó volt, hangulatos volt, más volt, mitna többi. Az első rész pedig jó lett volna, de olyan szinten felzaklatott, hogy gondolni sem szeretnék az ott látottakra...

Ghoost: Tényleg nagyon szomorú, hogy milyen mélyre süllyedt ez a sorozat színvonalban. El sem hiszem, hogy ugyanez a sorozat olyan részeket adott nekünk, mint a Pretty Much Dead Already utolsó 5 perce (abszolút kedvenc jelenetem az egész TWD-ben), vagy a The Grove című epizód, vagy amikor Rick átváltott badassbe és kiharapta Joe gigáját. Lehetne még sorolni... Most meg semmi olyan nem történik, amire kicsit is azt mondanám, hogy WTF. Ez a lelki és fizikai terror nonstop mutatása pedig teljesen le is hangolja az embert, tényleg nem tudom, akarom-e ezt a logikátlan, irracionális vergődést még másfél évadon át nézni (mert ugye JDM-mel aláírtak még egy évet, ami azt jelenti, hogy marad a jelenlegi status quo jó sokáig).

Az, hogy a zombik teljesen a háttérbe kerültek, egyébként nem lenne probléma, ha jó sztorit írnának és tele lenne fordulatokkal, izgalommal a Negan-szál. De nincs...
3079 levél
Válasz 16.12.06. 18:17 #472
Sucee
Esküszöm ez a rész jobb volt mindegyiknél az évadban (az elsőt leszámítva, nekem az tetszett tbh). Persze, amiket említettetek, az igaz, Carl lövöldözése béna volt, stb., de most egészen élveztem a részt. Szar, de élveztem.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
11785 levél
Válasz 16.12.06. 15:29 #471
Ghoost
Ugyanezt éreztem én is végig miközben ezt a részt néztem, hol van már az a Walking Dead, ami a képernyő elé szögezte az embert? Engem az is zavar, hogy a zombik már annyira jelentéktelen kellékek lettek, kb. mint egy festmény a falon, pedig - még ha nem is ők az igazi ellenfelek, hanem az emberek - a korábbi évadokban mindig ott lógott a levegőben, hogy bárki bármikor kipurcanhat, mert jön a horda. Most meg már simán fegyvertelenül járkálnak még a legtöketlenebb szereplők is az utcán meg az erdőben, mert mégis mi történhetne velük? Kb semmi.

A félévzáróra majd biztos történik valami nagy dolog, esetleg valakit megint kinyírnak, aztán várjuk majd a tavaszt, de ez így ebben a formában egyre érdektelenebb számomra is.
51820 levél
Válasz 16.12.06. 10:45 #470
Barthezz
7x07

Ahogy az várható volt, kaptunk egy egész estés Negan - Coral részt, de végre több szállal is foglalkoztak. A végeredmény megint nagyon felemás lett, voltak ugyan jó pillanatok, Negan beszólásain kimondottan jókat derültem, de ennyi az össz-pozitívum, továbbra sem tetszik az egész koncepció és végtelenül buta az egész forgatókönyv és a rendezés. Továbbra is az az érzésem, hogy sokkal többet, sokkal jobb módon megvalósítva is ki lehetett volna hozni ebből a részből, ehelyett mellément ziccerek sorozata volt az egész és megint kaptunk egy feleslegesen túlragozott, brutális és kegyetlen jelenetet.

Negan egyeduralma még inkább hiteltelenné vált. A fenti brutális jelenetnél miért nem ugrott neki mindenki és koncolták fel? Dwight miért tűri, hogy porig alázza őt is és a feleségét is? A kis dagadt embere is jól láthatóan szanaszét fossa magát tőle. Miért nem öli meg bármelyikük? Nem tudom, ez a képregényben mivel van magyarázva, de ez így teljesen életszerűtlen az egész savior csapat. Ha lenne egy 10-15 fős vezérkara, akik azonosulnának vele és hasonló kiváltságokat élveznének, akkor fenntartható lenne ez a rendszer, de így, hogy mindenkit szétaláz és mindenki gyűlöli, bárki következmények nélkül lelőhetné. Sztem egy emberként fel is lélegezne mindenki.

És ha a fentiek nem volnának elég bosszantóak, lehet folytatni a kérdések sorát: Carl miért nem lőtte le őt is habozás nélkül, mint ahogy a 2 emberével tette? Az volt a célja, hogy megölje, miért várta meg, míg Dwight lefegyverzi? Az meg tényleg a non plus ultra, hogy a rész végén Negan egymaga mászkált Alexandriában és se Carlnak, se senki másnak eszébe nem jutott, hogy kinyírja. Van neki egy láthatatlan aurája, ami érinthetetlenné teszi?

A fentiek miatt egyszerűen nem tudom komolyan venni ezt az évadot, nevetségesen bugyuta az egész sztori így, ami ráadásul nem szól semmi egyébről, csak egy helyben topog és 125-ödször is ugyanazt rágják a szánkba, hogy ez a Negan mekkora egy rohadék geci. Itt volt a lehetőség a Carllal való párbeszéde során, hogy picit árnyalják a karakterét, megtudjunk vmit a múltjáról, ne csak fekete és fehér legyenm de nem, ezt a ziccert is kihagyták.

Ez engem, ebben a formában már nem köt le...
51820 levél
Válasz 16.12.05. 11:40 #469
Barthezz
Nem a jövőre értettük, Carl már felnőtt, a történetben hamarosan bekövetkező 2 év ugrás inkább csak közelebb hozná a sorozatbeli életkorát a valóssal. Szóval már nem kell nőnie, inkább az eddigi növekedése volt túl sok a sorozat timeline-ja szempontjából.

goodboy: Persze, de ez már ezerszer kivesézett téma.
8894 levél
Válasz 16.12.04. 18:46 #468
goodboy007
Vérkeringés nélküli, bevérzett gyomorral, lógo belekkel mászkáló, százezer-féle baktérium által elfertőződött, kiszáradt hullákat látunk járkálni, akiknek működnek a végtajaik és látnak, hallanak és a rothadás a legnagyobb irreális dolog?
27766 levél
Válasz 16.12.04. 17:42 #467
LordMatteo
Pedig gyerekszínészeket nem a barátok közt szintjén cserélgetnek, gyakorlatilag bármelyik sorozatban, ahol nem lehet tartani a szinkront a történet <> színész növekedése között.

Davkar utalt már rá, Negan szál után 2 év ugrás van, vélhetően Coralt mondjuk ennyi miatt még nem cserélik le, ha az évad végén hirtelen tud még nőni. Vagy pedig - ezt tartom esélyesebbnek - nem fog 2 évet ugrani a sztori.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
51820 levél
Válasz 16.12.04. 15:41 #466
Barthezz
Tényleg, abban is volt puskaropogás. Nekem csak a Daryl vs. Merle egymásnak eresztése jutott eszembe az epizód végéről és inkább a 4x08-ra illesztettem a leírást. Ezért kérdeztem rá, mer nem jött így ki így a 4 év.
3079 levél
Válasz 16.12.04. 12:16 #465
Sucee
Peace 4 évvel ezelőttit írt, szóval valószínűleg a 3. évados Woodbury lövöldözés.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
51820 levél
Válasz 16.12.04. 12:03 #464
Barthezz
Judith-nál tényleg simán lehet színészt cserélni, észre sem vennénk a változást, meg amúgyis a forgatás nagy részén egy játékbaba helyettesítette. Carl esetén ez tényleg nem megoldható, ez a fajta színészcsere a Barátok közt szintje. (Nah jó, anno a Dallasban is kicserélték Ellie-t ideiglenesen, amíg a hivatalos színészt műtötték, de azért nem ez a sorozat a kiindulópont, amibe a hírhedt Pamela álma is belefért. )

A zombik rothadnak a sorozatban, erről olvastam riportot, hogy évadról évadra egyre gusztustalanabbak emiatt, de ez valóban nem elég. Egy élettelen test kb. fél év - 1 év alatt lebomlik, szal a sorozat szerinti 2 év elteltével is már csak csontvázak lennének, agy és izomzat nélkül pedig végképp vége lenne a zombijárkálásnak. Szal reális alapokon már nem is nagyon lehetnének zombik a sorozatban.

Peace: Ezt melyik félévadzárónál írtad?
3079 levél
Válasz 16.12.04. 10:47 #463
Sucee
Folyamatos recast szokott lenni ilyen gyerekszerepeknél, szerintem a világon senkit nem is érdekelne Judith esetében.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
18839 levél
Válasz 16.12.04. 09:26 #462
Peace
Jót röhögtem, most dobta fel FB 4 évvel ezelőttről:

"Ütött a szezonfelező!!! A CGI-s és rózsapatronos torkolattüzek kicsit rontottak az összképen az akciójelenetek közben, de ezt leszámítva nagyon finomra sikeredett! Régen izgultam már ennyire WD epizód alatt, néhány momentumnál mondjuk az asztalt tudtam volna csapkodni, annyira dühös voltam. Kellenek az ilyen kiakasztó húzások, mert különben egy rém lapos érdektelen sorozatot kapnánk. Nos a Walking Dead mindezeknek a szöges ellentéte!"
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
8617 levél
Válasz 16.12.04. 08:00 #461
davkar9
Ezért rossz gyerekszínészekkel dolgozni. Amikor már Judith is beszél és járkál akkor még nehezebb lesz eladni, hogy itt csak hetek-hónapok teltek el. Képregényben a negan szál végén van egy időugrás, nem emlékszem pontosan mennyi, de a 10? éves Carl utána már érettebb, olyan 13-14 talán. Ugye a rajzolónak könnyebb dolga van.

Ez a realtime időmúlás önmagában nem lenne baj, de akkor jó lenne ha a zombikon is látszódnia. Évek alatt, mégis csak mászkáló hullák, rohadniuk kellene. Oké, van folyamatos utánpótlás, de mégsem olyan milliós számokkal, mint a járvány kitörésénél.
Simple. Eternal. Beige.
51820 levél
Válasz 16.12.04. 07:34 #460
Barthezz
Meg is van a magyarázat akkor.
795 levél
Válasz 16.12.03. 23:43 #459
quervo
Ezek a mai 12-13 évesek már nem olyanok, mint a 12-13 évvel ezelőtti 12-13 évesek.
51820 levél
Válasz 16.12.03. 23:04 #458
Barthezz
Ez nekem is eszembe jutott többször, de igazából erre nincs is értelme a sorozat története szempontjából választ adni, hiszen nem igazán lehetne ezt másként megoldani.

Itt a nagyjából valósnak tekinthető, rajongók által összeállított timeline. Ez alapján most a járvány kitörése utáni 632. napon járunk, tehát még 2 év sem telt el!

Carl tehát a történet szerint kb. 12-13 éves lehet most, hát igen...
4684 levél
Válasz 16.12.03. 18:29 #457
Christoph
Na ezt nem tudtam, az érdekes, hogy Carl növekedését mivel magyarázzák .

De a lényegen tényleg nem változtat.
51820 levél
Válasz 16.12.03. 14:31 #456
Barthezz
A sorozat timeline-ja szerint nem telt el 6 év, hanem kb. 2, max. 2 és fél. Ez is sok idő persze a társadalmi rend felbomlásához, inkább csak a pontosítás végett írtam.

Nekem is az első 3 évad karakterizálása hiányzik nagyon. Sohasem a tömény brutalitáson, vagy a lelki terroron volt a WD-ben a hangsúly, a Negan-szálat viszont szinte 100%-ban erre építik. Ez a gond a mostani WD-vel.
4684 levél
Válasz 16.12.02. 10:15 #455
Christoph
Az elején még nem is ment ez a tömény brutalitás. Ugye Rick állandóan moralizált az első két évadban, pont az volt a kritika, hogy csapjon már szét. Ott megvoltak a belső konfliktusok stb. Ok, ezt tényleg elhanyagolták, de azt ne felejtsük el, hogy 6 évvel később mi marad meg az amerikai társadalmi rendből? Azért írtam a történelmi példákat, hogy elég pár kaotikus hónap és ember embernek farkasa lesz.
51820 levél
Válasz 16.12.01. 23:56 #454
Barthezz
AKkor ismét belinkelem. 1. rész után 5 millió néző mínusz. Oké, a 17 millió a nyitórészre extrém sok volt, az előző évadot sem nézték ennyien. Vegyünk el belőle 2-t a hype miatt, az előző évad kb. 15 milliós átlaggal ment. Még mindig marad 3 millió ember, aki azt mondta a gore után, hogy kösz de inkább nem.

Az azt követő szar részek hatására 1,5 millió néző ment el az ábra alapján (bár a Kingdom szvsz jó volt). Ebből az 1,5 millióból is nyugodtan hozzá írhatunk a fenti számhoz, aki azt mondta, a gore sok volt neki, de ad még esélyt a sorozatnak, de mivel lapos szar lett, így inkább kilépett.

Tisztán nem lehet kezelni az okokat, de erősen közrejátszott az a nyitórész. Nekem úgy 3-4 napig szar kedvem volt utána, ez a 42 perc lelki és fizikai terror az életkedvemet is elvette. Kingdom adta vissza számomra a reményt, tartott is kemény 1 rész erejéig, hogy aztán újra azt nézhessem, hogy alázzák porba 42 percen keresztül Darylt, majd újabb 42 percen keresztül Ricket. És ezen kívül semmi más nem történik. Tényleg félrevitték ezt az egészet, ahogy davkar is mondja, a TWD nem erről szól. Megértette mindenki, Rick is megértette, a nézők is megértették, nem kell még hatszázszor a szánkba rágni.
3079 levél
Válasz 16.12.01. 23:25 #453
Sucee
A nézőszám visszaesésének oka szerintem nem egy kis vérben és szemgolyóban keresendő, hanem az azt követő borzasztóan szar részekben.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
8617 levél
Válasz 16.12.01. 23:11 #452
davkar9
De a sorozat szempontjából rohadtul nem érdekes a balkán, Uganda meg a többi hétmindennapjánisilyenelbaszott "civilizált" környék. Ez Amerika, a nem részletezett (Georgia start?), idealizált szarság (rendes rendőr, jó baráttal, szép (heh) feleséggel, stb). Azt a minimális karakterfejlődést is kidobták az ablakon, ami nyomokban fellelhető volt. Folyamatos kettősmércés moralizálgatás megy (negan húderossz, de azért a kannibálokat hogy szétkúrták a templomban – még ha jogos is volt), történet szempontjából pedig a képregény kottájából játszanak, de tök hamisan. Negant rohadtul félrevitték. HBOn ment az a csöcsös kardozós izé, volt ott a Ramsy gyerek, azt is hogy imádták a nézők, másoljuk le azt! Túl sok szálat kezelnek (kingdom heló?), rossz a pacing. Két rész közé pedig a Negan éppen megint nagyon gci show megy. Saviorök helyett maradhattak volna a wolfosoknál, oda elfért volna ez a szadizás. Lám azok, is hogy eltűntek.

FWD például azért lett jó (kategórián belül, nem egy netflix sorozat azért), így a második évadra, mert karakterekre koncentrál, az ő fejlődésükre. Annyi előnyük is van, hogy az ő történetük nincs előre megírva, magát a WD világoz használják játszótérnek. Fősorozatnak is ezt kellett volna, de ez már az elején el lett szúrva (biolabor nincs a képregényben, farmtól kezdték felvenni a fonalat).
Simple. Eternal. Beige.
4684 levél
Válasz 16.12.01. 22:44 #451
Christoph
Erkölcsösség 5-6 év zombiapokalipszis után? Semmit nem számítana szerintem a társadalmi rend. A Balkánon nyugis évtizedek (!) után estek egymásnak szomszédok. Szovjetunió szétbomlása után szintén (azeriek-örmények). Tucik-hutuk Ruandában. Társadalmilag meg minden szinten szuperfejlett és racionális németek (1000 éves államisággal!!) a nácizmus alatt? Ezek mind-mind alapvetően nyugis társadalmak voltak, ilyen-olyan belső feszültséggel. Egy zombiapokalipszis meg egészen extrém körülmény még ezekhez képest is. Tök reális szerintem. Nem kell sok az embereknek, hogy kijöjjön belőlük az állat.

A szadizmus meg itt a létfenntartást szolgálja és Rickék akcióját nézve még jogosnak is nevezhető az elrettentő brutalitás. Mondom ezt úgy hogy nem szeretem nézni. A hitelességgel szerintem most pont nincs baj, azzal van baj, hogy akarja e az ember ezt nézni hosszú ideig. Hát úgy tűnik sokan nem. Ez a fajta gore, meg reménytelen vergődés, idegtépő feszültség engem sem vonz különösebben. Pedig én kifejezetten keresem meg szeretem a posztapokaliptikus témát. De így hétről-hétre egyszerűen sok.
51820 levél
Válasz 16.12.01. 22:12 #450
Barthezz
De Afrikában és Latin-Amerikában teljesen más a civilizációs fejlettség. Az USA-ban, vagy bármely fejlett országban azért a társadalom nagy része ennél sokkal erkölcsösebb szinten van, így sztem továbbra sem hihető, hogy egy helyen ekkora tömegben jelentkezzen a szadista hajlam. Ami hihető volt, az a Claimed banda, ahol kb. 5 ilyen ember verődött össze. De 100-as nagyságrendben ez már abszurdum.

Sucee: Ember vs. ember elleni brutalitás iylen szinten még nem volt a sorozatban. AZ azért egész más, ha zombik fejét trancsírozzák szét. Hallgassátok meg a podcastet, amit linkelten, ott elég jól elmondják, hogy ami képregényben, rajzolva működik, az filmen, élőszereplőkkel ábrázolva sokkal nehezebben bevehető. Ráadásul a sorozat írói/rendezői is erre mentek rá, hogy ha rosszul sül el, majd azt mondhatják, hogy "de hát a képregényben is így volt". Nem az a probléma, ami történt, hanem hogy ezt 20 percen át mutatták. A sokkoláshoz bőven elég lett volna a szereplők halála önmagában, 1-2 ütés, agyvelő darabok és szemkiugrás nélkül és ennyi. Azt, hogy ezeket a jeleneteket premier plánban végig mutatták, majd utána végeredményt is, sztem megtestesíti az öncélú erőszak fogalmát. 6 évadon át megkedveltettek egy szereplőt azért, hogy azt lássuk, hogy úgy szétverik a fejét, hogy konkrétan semmi nem marad belőle? A látvánnyal akartak sokkolni, nem az erős történeti csavarral vagy a szereplők halálának drámaiságát megfogva. Az eredmény pedig magáért beszél, a 17-ről 10 millióra visszaesett nézettség abszolút mélypont a sorozat utóbbi pár éves történetében.
4684 levél
Válasz 16.12.01. 12:22 #449
Christoph
Ha szigorúan vesszük tényleg nem céltalan a brutalitás, mert így tart rendet Negan a csapaton belül. Ettől még taszító sokaknak. Lehet azért lesznek részek, amikor kicsit foglalkoznak a közösség belső felépítésével, működésével.
Meglehet a saját háttértörténetük. Abban, hogy ennyi szadista ember összetart egy ilyen beteg világban szerintem semmi különös nincs. A 20. században rövidebb idő alatt is kialakultak hasonló közösségek. Ma sincs sokkal jobb helyzet Afrika, meg Latin-Amerika pár országában.
3079 levél
Válasz 16.12.01. 10:11 #448
Sucee
Továbbra se tudok egyetérteni a "céltalan brutalitás" kifejezéssel, nem is értem, eddig akkor hogy nézték az emberek a sorozatot, ha ezen hirtelen úgy ki kellett akadni? Mindig is voltak undorítónak tartott részek, a mostani ráadásul a képregényes jelenet elég hű rekreációja volt (egy kis változtatással ugye a dupla koccanást illetően). Tartom, hogy a brutalitás a sorozat karakterei szempontjából szükséges volt, még ha a többi részben totál el is cseszték az aftermath megjelenítését.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
51820 levél
Válasz 16.12.01. 09:44 #447
Barthezz
Nekem mondjuk bejön JDM játéka és a karakter, azóta nézem egyébként eredeti nyelvvel a sorozatot. A való életben is vannak ilyen beteg emberek, nekem a körítés nem tetszik, ahogy megmagyarázzák, hogy épített fel egy ~100 fős, vele teljesen azonosuló hadsereget. Mert sem az nem hihető, hogy rajta kívül még ennyi beteg, szadista ember összegyűlik egy csapatban, sem az, hogy akiket lelkileg megtört, ne akarnának bosszút állni, hanem ellenkezőleg, vezérükként tekintsék. Szóval Negan-nel nincs bajom, a Saviorok társadalma, ami nem hihető el ebben a formában.

A másik dolog, amit írtál, hogy ez a kilátástalanság és szenvedés végtelenül lehangoló, az ember nem szívesen néz ilyet huzamosabb ideig. Ezeket a jeleneteket pedig nagyon túltolták, a brutális nyitánnyal pedig olyan lökést adtak ennek az egésznek, hogy nem is tudjuk már olyan szemmel nézni a sorozatot, mint korábban. Éppen ezért, ahogy te is írtad, jóval több Kingdom kellene. Nevetséges, hogy egyetlen részben foglalkoztak csak velük és úgy néz ki, ebben a félévadban már elő sem kerülnek. Pedig mekkora hangsúlyt kaptak az évadpromóban. Ez is csak kamu volt...

A következő részt várom, nagy fordulatra számítok a Carl vs. Negan dolgot illetően (a képregényben ez az epizód állítólag hatalmasat ütött), csak el ne csesszék ezt is.

Ezt a podcastet ajánlom meghallgatni:
42 perces beszélgetés az index cikkírói között (Sixx, Sajó Dávid, SzabóZ) a nyitórészről 3 különféle nézőpontból megközelítve. Akkor még az évad folytatását nem ismertük, de teljesen bevált a jóslatuk. A színvonal és a nézőszám is óriásit esett, a céltalan brutalitással és a kilátástalan helyzet megteremtésével elijesztették a nézőket, a maradék pedig folyamatosan pártol el az elmúlt részek hatására.
4684 levél
Válasz 16.12.01. 07:14 #446
Christoph
Várható volt. A kormányzó is sokáig húzta, pedig kevésbé karakteres szereplő volt (legalábbis a sorozatban). Sejtettem, hogy lesz ebből két évad ha nem több.

Engem egyébként csak az zavar, hogy egyszerűen idegesít a fickó. Eleve ez a belépő extra antipatikussá tette. És akkor jön ez a dalolászós kínrímekben beszélés, provokáló szöveg meg fogsorvillantás. Én is egyre jobban túljátszottnak érzem. Az elején még csak-csak belefért, de ez kezd sok lenni így töményen. Nem tudom meddig tudják ezt úgy húzni, hogy ne utáljam meg ezt az egész wd világot teljesen. Illetve, hogy legyen értelme valamiért nézni, ne csak ezt a szenvedést.
Most már a kingdomos részeket úgy várom mint valami oázist.
Na meg az is érdekes, hogy hogy tudják lezárni ezt a Negan szálat. Van benne lehetőség az biztos.
51820 levél
Válasz 16.12.01. 06:44 #445
Barthezz
Egyáltalán nem a mostani résszel volt a gond. Ha kaptunk volna 5 színvonalas részt, akkor belefért volna hatodikként egy ilyen filler. Viszont sajnos a hangulatos, Kingdomot bemutató 2. részen kívül a többi nem nagyon volt értékelhető. Az elsőben túltolták az erőszakot és nagyon messzire kerültek vele a sorozat lényegétől, a többi meg lapos, időhúzás jellegű volt, tele írói/rendezői hülyeségekkel. A mostani filler elhelyezése is rossz volt, mivel az előző rész végén végre kaptunk egy érdekes cliffhanger-t, erre puff, elvágták ezt a szálat és kizökkentették a nézőt az ütemből.
934 levél
Válasz 16.12.01. 02:15 #444
Feir
Kicsit belassult a sorozat, az tény. De szerintem nincsen baj egy-egy ilyen résszel, mint pl a legutóbbi volt. Ok, az tény, hogy a majd' 1 óra túlzás volt neki, de felvezettek megint egy olyan szálat benne, ami később még érdekes lehet. Ez volt ugye a 6. rész, szerintem lassacskán be fog indulni ez, sok érdekességet lehet még kihozni ezekből a szálakból. Belegondolva kb minden évadban voltak ilyen részek, amik kevésbé voltak pörgősek, aztán egyszer csak BUMM. Be fog ez megint indulni, szerintem nemsokára.
795 levél
Válasz 16.11.30. 09:32 #442
quervo
Tudom, hogy már lejárt lemez JDM és Lauren Cohan szerepeinek egyeztetése, de ezt a megközelítést eddig még nem láttam.
51820 levél
Válasz 16.11.29. 12:26 #441
Barthezz
Igen, ezzel tisztában vagyok, hogy az imdb nem a készítők feltöltése alapján készül, de az, hogy a mostani részben látott zombik - a képregényt ismerők egyöntetű véleménye alapján - egy az egyben úgy néztek ki, mint az ott megismert Suttogók, nyilvánvalóan nem véletlenül sikerült így a rendezők és a maszkmesterek által. És nem véletlenül kerültek bele ezek a zombik a hivatalos promóba sem, ahonnan a képet kivágták a rajongók és feltették az imdb-re. Nagyon is jól tudták a készítők, hogy ezekbe a zombikba a nép bele fogja látni a Whisperers csapatot és pontosan így is történt, ment a felháborodás netszerte ezerrel, hogy ezt így a történet ezen szakaszán mégis hogy? Meg is lett az eredménye és az amúgy normál esetben érdektelenséggel övezett Tara szólórészt megnézte így mindenki, aztán persze koppantak a nézők, hogy szó sincs a Whisperer-ekről. A showrunner fejében vhogy ez játszódhatott most le: "Nézettség kipipálva? Igen. Megint átb*sztuk a nézőket? Nem számít."

Sztem nagyon durván gáz, hogy a 6. évad óta ezekkel a kamu húzásokkal húzzák be a nézettséget (ami Glenn 6x03-beli kamu-kiírásában ütközött ki a legerősebben), ahelyett, hogy színvonalas részeket készítenének.

Bár a jelenleg megmaradt 10 millió néző még mindig magas, ha ezt így folytatják és részről részre veszítik el nézők százezreit, egyenes úton haladnak a 8. évad végi kasza irányába, ha csak nem lépnek meg addig gyökeres változtatásokat, kezdve a showrunner, rendezők és írók teljeskörű lecserélésével...
18839 levél
Válasz 16.11.29. 11:46 #440
Peace
De, már ezer éve kiakartam szállni. Westworld után már nem volt erőm játszani, így ledőltem barátnőm mellé és fél szemmel néztem ezt a hulladékot.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3079 levél
Válasz 16.11.29. 11:08 #439
Sucee
+1 az imdb dologhoz, nem szabad ilyen előreolvasás szinten használni, tele van pletykákkal az egész. Én nem nagyon járok oda, és nem is hallottam ezt a Whisperers dolgot semmilyen forrásból, ezt a fórumot kivéve.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
795 levél
Válasz 16.11.29. 10:42 #438
quervo
Egyetértek, ráadásul nagyon úgy fest, hogy ez a szál el is lett kötve Tara utolsó mondatával. Legalább futkoshatott végre egy kicsit szülés után.

Viszont a suttogókat nem csak az internet népe költötte hozzá ahhoz az egy képhez, amibe erőltetve kellett belelátni ezt a koncepciót? Az IMDb-t sem a készítők töltik fel tudtommal, kicsit úgy működik, mint a wikipedia. Bár ezt lehet, én tudom rosszul. Én ezt a félrevezetést nem varrnám a nyakukba.
31905 levél
Válasz 16.11.29. 10:32 #437
Creativ3Form
Valszeg a barátnője nem kaszálta el, és akkor így most ő is megleste az új epizódot.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
51820 levél
Válasz 16.11.29. 10:06 #436
Barthezz
Te pár résszel ezelőtt nem azt beszélted meg vele, hogy kiszállsz a sorozatból?
18839 levél
Válasz 16.11.29. 09:42 #435
Peace
Újabb iskolapéldája annak, hogyan kell 3 percnyi lényegi történést 49 percben tálalni. A közepén elaludtam egy fél órácskára, de azt mondta párom, hogy nem maradtam le semmiről.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
51820 levél
Válasz 16.11.29. 09:39 #434
Barthezz
7x06

Hát ebben a részben annyi történés sem volt, mint azt előzetesen várni lehetett, a tipikus filler kategóriát testesítette meg. Ha nem hetente jönnének a részek, valamint lett volna bármi lényeges történés a többiben, akkor ez így belefért volna, így viszont abszolút időhúzás szagú a dolog. Behoztak még egy tábort a csajok révén, nem lesz ez így túl sok? A Kingdom pedig valóban ennyi volt, hogy foglalkoztak vele a 2. részben, azóta teljesen el van felejtve? A következő 2 rész imdb plotja alapján ebben a félévadban már elő sem kerülnek, Melissa McBride és Lennie James gázsija megspórolva egy pár napos forgatással, bravó... Teljesen elhibázott ez a koncepció.

Amúgy voltak jó pillanatai is a résznek. Végre ismét volt cold opening, ami jó volt, az időben ugrálás is jó ötlet lett volna, de aztán hazavágták azzal, hogy a 2. ugrás után összeértek a szálak... A Saviorokat még jobban utálhatjuk így, hogy kiderült, hogy 10-11 éves kisfiúkat is hidegvérrel kivégeznek... Eddig a nők és a gyerekek úgy tűnt, hogy náluk is viszonylag tabu téma. Ami viszont hihetetlen, hogy ez volt az egyetlen dolog a mostani részben, ami hozzáadott az alaptörténethez egy plusz infot...

Ami pedig nagyon csúnya dolog, az a kamuzás a Suttogókról. Nyilván vmivel el kellett adni az amc-nek ezt a részt és felcsigázni az érdeklődést, de ez nagyon szánalmas és olcsó húzás volt, a sokadik kamuzásuk már a sorozatot illetően... A félévadzáró imdb plotjából is hirtelen kivették a "Whisperers megtámadja Alexandriát" részt...

Nem a mostani rész miatt, hanem a teljes eddigi félévadot egyben nézve, de mélyponton a sorozat...
3079 levél
Válasz 16.11.28. 16:18 #433
Sucee
Ugh.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
3278 levél
Válasz 16.11.25. 08:53 #432
somesz83
SPOILER
Zombibőrbe bújt emberek.
Nem vicc!
4154 levél
Válasz 16.11.23. 21:15 #431
pres
Kár lenne Negan-ért. Jeff Dean Morgan elég lazán adja
Fuck it Dude let`s go bowlin`
51820 levél
Válasz 16.11.23. 19:57 #430
Barthezz
Többet én sem akarok tudni róluk, az egyetlen infóm nekem is az, ami a képen van + ami imdb-n a plotokban szerepel. Az a tippem, hogy nem sima zombik ezek, különben semmi extra nem lenne velük, hiszen az Alexandriára zúduló zombirohamot már ellőtték 1 évaddal ezelőtt.
3079 levél
Válasz 16.11.23. 19:40 #429
Sucee
Ha ebbe belemennétek részletesebben, spoilerben pls, mégiscsak sorozat topik, és ez kivételesen egy olyan dolog, amit még nem lőtt le senki nekem előre.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.