Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Mass Effect: Andromeda

10240 levél
Válasz 16.09.18. 10:34 #82
MattMatthew
Xenofób, nem rasszista...
"Hi, I'm Matt. I'm a radar technician." -Kylo Ren
8520 levél
Válasz 16.09.18. 09:15 #81
davkar9
Nem tudom, nálam azért 99%ban elsőre megvan a jó döntés (/kiderül, hogy későbbi hatását tekintve jól döntöttem). Spoileres rész is

SPOILER
jobb megölni, a falusiaknak úgyis el van már cseszve az életük a banyák miatt. A kis csapat gyerek ugyan a kondérban végzi, viszont a feleség megmenekül és a báró kap egy viszonylag boldog befejezést, de legalább a reményt a gyógyulásra, békülésre.


Igen, sajnos? a ME és a bw játékaiban úgy általában a kék oldalt van kidolgozva és a piros sem a rossz, hanem többnyire a bunkó vonal. Ha árnyalni szeretné az ember a karaktert, na az rémálom. Érdekes módon egyébként pont a ME3 befejezés "döntésén" ültem (első alkalom, EC előtt, szivárvány ismerete nélkül) a legtöbbet a trilógia alatt. Meg talán a legeslegelső Kaiden-Ash választásnál, bár ott viszonylag hamar megvolt, hogy Kaidenért megyek, mert Ash később került az egységhez, rasszista, és amúgy is Liarát szeretem.
Simple. Eternal. Beige.
1418 levél
Válasz 16.09.16. 12:37 #80
-T0ng-
A Witcher 3-hoz méregetést én is inkább a történet és a dialógusok mélysége, a döntések hatása szempontjából kívántam elővenni. (egyébként elég nehéz dolga lenne a Mass Effect-nek, bármennyire patent kis kánont raktak hozzá össze annak idején)

Abban is igazad van, hogy kivehető a döntésből egy jó és jobb döntés, de nem biztos, hogy az akkor jó döntés a világban is jóként jön le és ezzel utána a világban érezhetően találkozol.

SPOILER
Pl. Mikor a Witcher 3-ban az ember elvállalja, hogy segít a falunak a fa szellemétől megszabadulni. Dönthetsz úgy, hogy kiszabadítod, vagy elpusztítod. Ha elpusztítod jót cselekszel, de a falun rajtamarad az átok, ha segítesz neki, a falut többé nem sújtja az átok, de egy ősi gonoszt szabadítasz el.


Ehhez képest, visszagondolva a Mass Effect döntéseire nem éreztem ennyire húsba vágónak, vagy mélynek az én döntésemet. Persze a végén eldöntöm, hogy él-e vagy hal a csapattársam, hogy mennyire lesz sikeres a küldetésem, de nem érzem, hogy ez egyben komoly morális dilemma lenne.Hogy egyszerűsítsem, nekem a Mass Effect-be mindig egyértelmű volt, hogy a kék választ akarom adni, mert mindig tudtam az ad kedvező végkifejletet. A Witcher-be hatmilliószor gondolkodtam el egy-egy gyors döntés után, hogy most a szívemre kellett volna hallgatnom, vagy az eszemre. (vérfarkas dilemma)

Várom már azt a november 7.-t....tűkön ülök
8520 levél
Válasz 16.09.16. 11:38 #79
davkar9
Na pont ezért kell Talit választani. Vagy Liarat.

A bioware nem tud már jó történetet írni. Kotor téma (gyűjtsd össze a csapatot, végén álld körül a főgonoszt) van újrahasznosítva újra és újra és újra. Ami nem baj, mert ha nem is egy eredeti, de ez egy viszonylag stabil váz. Amiben nagyon jók azok a karakterek, rájuk építenek és az esetek 90%-ban betalálnak. A ME trilógiában túl jó munkát végeztek, pont ezért volt bajuk az embereknek (nekem legalábbis) a végével. Rendes lezárás kellett volna a kis csapatnak, a galaxis többi része igazából le van szarva. És csak ők is érezték, hogy rohadtul nincs ez így rendben - lásd citadel dlc - ami mondjuk már túl későn jött és az utolsó küldin ez sem változtat.

Annyiból "örülök" ennek az egész ME3 balhénak, hogy a DA részleg emiatt rendesen odatette magát és egy játék alatt egy olyan csapatot hoztak össze, mint amilyen a MEs volt. A trespasser, na az meg aztán csúcs volt (és bizonyította, hogy a DA-nek érdemes inkább visszatérni a zártabb pályákra ) A bw 'játékról játékra tanulós' módszere miatt bízom benne, hogy a ME csapat most a DAI hibáiból/t ért kritikákból okulva sokkal élettel telibb open world pályákat rak majd le az asztalra. Hogy ha nem/nem teljesen, akkor sincs baj, itt már lesz mako.

Witcher 3-hoz való méregetést én nem nagyon érzem fairnek, a szembetűnő fantasy setting és az undok feketehajú varázslónőn kívül azért olyan sok összehasonlítási alap nem nagyon van. Na meg azért a witcherben is megvannak a kék-piros döntések és bár jól be vannak szürkítve, az esetek többségében kivehető a "jó"/jobb/kevésbé rossz választás.

ME3 döntések egyébként érdekesek. Legutóbbi renegát végigjátszásomban a krogan ellenes voltam. Az ő küldijükben a végkifejlet, animációk minden egyezik a paragon vonallal, de a részelemek miatt más hangulata volt az egésznek. Alapból ugye Wrex helyett Wreav van, aki egy pöcs, őt persze, hogy átverem. Kutatás nélkül Eve is halott, nem lesz, aki mentse a menthetőt. Mordin így élhet, egyetért, elmegy kagylózni. A hajón biccentés és pacsi a dalatrass-szal. Full renegade vonalon egyébként ez volt csak kiemelkedő, többi részében csak a bunkózás és a kiabálás maradt...
Simple. Eternal. Beige.
3003 levél
Válasz 16.09.16. 09:49 #78
Sucee
Nem gondoltam volna, hogy bárki kedvelte Ashleyt.
Spiders... Always the Maker-damned spiders!
1418 levél
Válasz 16.09.16. 09:04 #77
-T0ng-
Érdekes, ezt a románc opciót a Bioware játékaiban én sem éreztem kényszernek, sőt azt sem éreztem, hogy maga a téma tolakodó lenne a játékban. Nekem az első rész óta Ashley volt egyértelműen a kedvencem és pont miatta tapasztaltam meg az egyik legnagyobb hibáját az első résznek.

Van egy kifejezett döntési helyzet a játékban, mivel én úgy döntöttem a második részben lépek inkább románcra Mirandával gondoltam Ashley-t hagyom az első részben. Aztán annál a pontnál rájöttem, hogy nincs semmi, ami a románcon kívül motiválna a döntésemben. Azt hiszem ez volt a játék legnagyobb hibája, hogy hiába voltak döntési helyzetek benne (és persze a folytatásokban is) azok kimerültek abban, hogy jól akarsz cselekedni, vagy épp rosszul vagy ne adj isten a románc kedvéért.

Pont ezért szeretem a Witcher 3-at: Mikor döntési helyzetbe kerülök, ott is két opció van adott esetben, mégis képes a moralitásomra hatni. Nem a jó vagy a rossz döntést hozom, hanem a számomra morálisan elviselhetőbbet. Ennek megfelelően remélem, hogy hasonlóan lesz megcsinálva az Andromeda is.

Legyen a helyzet olyan, hogy az ember azon filózzon taktikailag melyik a jobb: Megmenteni valakit és elhúzni, vagy végrehajtani a küldetést tudva, hogy hátrahagyod az egyik társadat. Segítesz a bolygón élőknek és ezzel beavatkozol valamibe, amiből később baj lehet, vagy hagyod a dolgot, de ezzel a döntéseddel később ellenséget szerzel.

A Mass Effect 3 ilyen szempontból a legkellemetlenebb. A döntéseid csak arra irányulnak, hogy sikerrel megmented-e a galaxist, vagy elbuksz, nem pedig arra, hogy a megmentést minek az árán éred el.

Kifejezetten dicséretesnek érzem, hogy a Bioware követi a Fallout4 példáját karakterkészítés terén. Az, hogy két testvér közül választasz hitelesebbé teszi a karaktergenerálást, történet szempontjából és persze reklám szempontjából pedig nem kell magyarázkodni.

Abban pedig egyet kell értenem pb69-el, hogy a DAI megoldása sem volt a legjobb. Tetszett a nagyobb (nem nagy csak nagyobb) nyílt terek kidolgozottsága, de amint végigrongyoltál rajta gyakorlatilag nem marad semmi, amiért odamenj. Persze nyersanyagért érdemes, de egy idő után nem motiváció csak azért bejárni ugyanazt a tájat, hogy szerezz magadnak valami alapanyagot. Ráadásul azzal, hogy élettelenné és sterillé tették a tájakat elveszett az a plusz is, amiért szívesen végigmentél rajta.

Witcher 3-ban máig kedvencem végiglovagolni az utat A-ból B-be még akkor is, ha iszonyatosan sok idő, mert nézni ahogy elfut pár szarva az erdőbe, megjelenik pár bandita, kisüt a nap vagy épp vihar jön, vagy épp mikor rám esteledik és azt figyelem milyen rémségek várnak rám, olyan hangulatot ad, amit a DAI minden erejével sem volt képes megragadni.

Ettől függetlenül, ha egy DAI szintű munkát kapunk az Andromeda személyében már többet kapunk, mint a 3. rész, ami pedig több mint a semmi
437 levél
Válasz 16.09.14. 22:43 #76
Novae
Én az új résztől teljesen új történetet várok - nyilván várhatóak átkötések, de nem szeretném, hogy a történetvezetést valamiféleképpen függővé tegyék az előző részektől.
Amúgy a BW is erősítette annó, hogy valami teljesen újat fogunk kapni a személyeket/kalandokat illetően.
davkar9; "Corteznél pedig ha nem tartottad oda magad, akkor jöttek a renegát pontok."
Én arra emlékszem, hogy ha meghallgattad a történeteit, és pusztán csak megértést tanúsítottál, ezekután a játék nem kényszerített arra, hogy "jó" pontokért bármi nem kívánatos ügybe/dologba belekeveredj - én legalábbis nem éreztem kényszert - de az is igaz, hogy nálam a választásom/véleményem dominált, nem a várható kék/piros pontok gyűjtése.


752 levél
Válasz 16.09.13. 19:12 #75
pb69
Nem hinném, hogy akkora összefogás kéne ehhez, ami csak Shep tettei nyomán jött létre a 3-ra. Voltak azért nagyobb szabású közös projektek előtte is. A Normandy pl. turián-ember gyártású hajó, de eleve ez az egész tanácsosdi és galaktikus rendszeresdi egyfajta nagy összefogás. Miért ne gondolhatták volna úgy,hogy megéri egy új galaxis felfedezésére áldozni?

Ennek lehetnek biztonsági (a jövő bebiztosítása) okai is, akár a reaper-ek miatt is. De lehet, hogy csak a puszta kíváncsiság vagy a felfedezőszellem táplálta a dolgot. Még az is lehet, hogy ez nem a galaktikus kormányzat projektje, hanem valami nagyobb vállalaté. Láttuk, hogy a Cerberus mivé nőtte ki magát, egy hasonló (csak nem idegengyűlölő) cég akár egy ilyen kaliberű projektet is felvállalhat.

Nem tudom, nekem nem rémlik, hogy bármi bajom lett volna Cortez-zel. Mindig jóarc voltam vele és "lelkiztünk" is párszor, elejtett pár fura megjegyzést, de nem vettem komolyan. Nyomasztónak meg soha nem éreztem a közeledését, szóval a buzulástól fényévekre jártunk, mégis működött a dolog, nem kellett bunkózni vele vagy ilyesmi. Kaiden nálam a sok végigjátszás ellenére soha nem élte túl az első részt, így erről nem tudok nyilatkozni.
8520 levél
Válasz 16.09.13. 18:57 #74
davkar9
Tavalyi N7 teaserben femShep búcsúztatta az Andromédásokat. Lehet, hogy bekerül a játékba a beszéd, lehet, hogy csak promó cucc volt. Továbbra is azt mondom, hogy túl nagy project ez ahhoz, hogy titokban készüljön. Galaktikus összefogás kell ilyen hajók legyártásához, ami csak Shep tettei következtében jött össze. Oké, turiánt és kvariánt az eddig kiadott anyagokban nem láttam (a bioware utálja a dextrokat, búúúú).

Homokozás: Corteznél pedig ha nem tartottad oda magad, akkor jöttek a renegát pontok. Ugyanez volt a baj andersszel is a da2-ben. Dorianban az a jó, hogy simán lehet az inqi legjobb barátja anélkül, hogy ráerőltetné magát. Kaident azért utáltam meg a 3-ban, mert egy szempillantás alatt váltott csapatot, közben pedig az első részben még ment a nagy drámai sztori a török lányról, aki miatt bezúzta szöcske őrmester arcát.
Simple. Eternal. Beige.
752 levél
Válasz 16.09.13. 16:54 #73
pb69
Én nem látom akadályát annak, hogy Shepard tevékenységével párhuzamosan induljon az Andromeda-projekt. Lehetett éppen valamivel korábban is, mint ahogy a ME játékok eddigi eseményei beindultak volna,de akár közben is.

Az 1-2-3-ban nyilván Shep van a középpontban és egyre fontosabb szerep is hárul rá, főleg a 3-ban. Sokszor kell lényegében politikai szerepet betölteni és a fejeseknél kilincselni, sokszor a színfalak mögé látunk utunk során. Ettől függetlenül azért Shep se tud mindenről, még komolyabb projektek is a háttérben maradhatnak, ha azt bizonyos figurák úgy akarják.
Ráadásul másik galaxisba felfedezőket küldeni majdani kolonizálás céljából egy erősen más jellegű megoldás és kontextus, mint amiben Shep mozog. Az is simán elképzelhető, hogy tud a projektről, ahogyan minden más fontosabb szereplő is, de ez a Tejút kapcsán irreleváns. Attól még ezt a galaxist is meg akarják menteni és a reaper-harc nem lesz felesleges.

A homo-téma meg szerintem kissé túl van lihegve. Igen, össze lehet hozni a karakterünkkel meleg viszonyokat, de ez csak egy lehetőség. Engem egészen addig nem zavar, amíg nem érzem úgy hogy próbálnának efelé terelni vagy a készítők ezt preferálnák.
NPC-k esetében ez a motívum már jóval kevésbé került előtérbe, annyira legalábbis semmiképp, hogy frusztráljon. A 3-ban már megkerülhetetlen volt a téma, de Cortez-zel is simán lehetett haverkodni és jó viszonyt ápolni úgy is, hogy nem lett homokozás a vége.
1556 levél
Válasz 16.09.12. 20:34 #72
Aribeth
"Ha az Andromeda nagy felfedezgetése kimerül abban, hogy egy-egy előre megírt bolygóra lemegyünk és ott az utunkba eső virágot leszkennelhetjük (egyfajta gyűjtögető feladatként) az kifejezetten kiábrándító lesz."

+1
Továbbá ugyanígy idegesíteni fog, ha a DAI-hoz hasonló baszott nagy, mégis üres helyszínek lesznek, amiken mondjuk minden második órában jön szembe valami értékelhető elem (mellékszereplő, feladat), a többi pedig gyakás gyakás hátán, meg esetleg virágok meg csorba üvegek gyűjtögetése.

Mindenesetre várom az új játékot, és bízok abban, hogy ezt is szeretni fogom. Ahogy minden morgásom ellenére az összes Bioware játékot szerettem az elmúlt tizenvalahány évben.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1556 levél
Válasz 16.09.12. 20:31 #71
Aribeth
"és hát pont erről szóltak azok a játékok, hogy Shep rohangált a galaxisban mindenki seggét kinyalva, hogy talán fogjanak már össze a reaperek ellen"

Találó megfogalmazás.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
8520 levél
Válasz 16.09.12. 20:29 #70
davkar9
Ezzel önmagában nincs is baj, de ne a 'diversity for diversity's sake' menjen. Traynor és Cortez csupán csak ezért kerültek bele a 3-ba, közben meg semmi karakterük nem volt. Amit pedig Kaidennel csináltak az egyenesen undorító. Ezzel szemben Dorian a DA világ egyik legjobb karaktere lett. Ha itt is hasonló módon közelítik meg a témát, akkor felőlem jöhet. Legszívesebben az asari promó karaktert is kihúznám a megdönthetőek listájáról, sokkal jobban működne egy nagynéni szerep. Ryder családról szól most a történet. Apuval haverok, jelen volt/van a gyerkőcök életében is.
Simple. Eternal. Beige.
3003 levél
Válasz 16.09.12. 19:54 #69
Sucee
BW-t ismerve sajnos a buzileszbi lófasz nem hinném, hogy enyhül. Lassan már örülök, hogy az elején még csak male-female lehetőség van.
Spiders... Always the Maker-damned spiders!
8520 levél
Válasz 16.09.12. 19:43 #68
davkar9
Ugyan miért lenne meredek? E3-as trailer végén 4-5 bárkát is látni, nekem ez egy elég komoly projectnek tűnik, nem csak egy ilyen gyorsan összeütött B-tervnek. Galaxisokat átszelő szállítóhajók megfelelő felszereléssel és legénységgel/szakértőkkel. Közben a reaperek ellen nem tettek semmit. Ingame lore és események szerint ez nem nagyon jön össze. Az első óra után persze már úgyis le lesz szarva a trilógia és a hogyan kerültek ide. Ha azonban nem tudnak kitalálni egy elfogadható magyarázatot, akkor egyezzünk ki egy sima soft rebootban. Nem magyaráznak semmit, nem utalnak semmire a régiekből. Ugyanúgy "ismeretlenül" ugrunk fejest egy új sci-fi világba, mint anno az első résznél. Azt semmiképp se szeretném, ha a nagy utalgatási kényszer oda vezetne, hogy már megint hülye cerberus ügynökökkel harcolunk és a nagy csavar az lenne, hogy a remnant igazából a reaperek/az egyedüli faj aki legyőzte a reapereket és a vereség miatt azok mi galaxisunkba menekültek.

A látottak/hallottak alapján úgy néz ki, hogy a #27-esben lévő leak nagy része benne lesz a játékban. Azok elég jól hangzanak. Ha nem esnek a DAI open world hibáiba (szép nagy helyek, de üresek) és nem ismétlik meg a ME3 hülyeségeit*, akkor nem lesz itt baj.

*Nem, most nem (csak) a végére gondolok. Az erőltetett polkorrekt baromságok, az elsietett történet (kroganok után szinte minden) és az a buzi kajlaleng.
Simple. Eternal. Beige.
3003 levél
Válasz 16.09.12. 17:54 #67
Sucee
Lehet, hogy én értettem félre (sokat nem olvastam utána), de én úgy tudom, hogy ez nem egy annyira nagyszabású akció (davkar által említett párezer elég meredek), hanem egy kis osztag, az meg simán hihető.
Spiders... Always the Maker-damned spiders!
1418 levél
Válasz 16.09.12. 12:53 #66
-T0ng-
Azért azt ne felejtsd el dav, hogy a Cerberus milyen ügyesen tudott tevékenykedni és egy új Normandy-t összehozni úgy, hogy arról se a Szövetségnek, se a Fellegvárnak nem volt tudomása.

Arról nem is beszélve, hogy ha valaki már az első rész történéseit követően megijedt a fenyegetéstől, bőven elég ideje volt arra, hogy létrehozzon egy ilyet.

A harmadik rész seggnyalása simán szólhat arról is, hogy nem bíznak Shepard projektjében és nem akarják kivárni, hogy legyen belőle karika, így az egyes fajok titkos körei, vagy maga a Fellegvár egy titkos köre pont arra játszik, hogy a B-terv minél előbb megvalósuljon.

Természetesen a legegyszerűbb az lenne, ha egy vég kanonikussá tehető lenne (a la Price of Persia a többi meg felejtős) viszont így meg megőrizhető lenne egy kisebb logikai bukfenccel a játékosok döntése.

Nekem már a pre-alpha is kifejezetten tetszett (függetlenül attól, hogy nem értem a Pro nyálverést). Ami kissé kérdéses számomra az továbbra is a felfedezés, illetve az, hogy ez mennyire lesz előre megírt. Nekem annak idején az első rész után kifejezett felüdülés volt a második rész megoldása (előre megírt bolygók és küldetések voltak). Kicsit olyan volt, mintha egy-egy Star Trek epizódba csöppentem volna, ugyanakkor hiányzott a felfedezés és a kicsit nyíltabb mászkálás (természetesen úgy hogy ne a kopár, üres sivatagi bolygót járjam be). Ha az Andromeda nagy felfedezgetése kimerül abban, hogy egy-egy előre megírt bolygóra lemegyünk és ott az utunkba eső virágot leszkennelhetjük (egyfajta gyűjtögető feladatként) az kifejezetten kiábrándító lesz.
437 levél
Válasz 16.09.08. 21:16 #65
Novae
Jól van már pokróc uraság értem én, hogy bosszant a 4K-s zönge, de szerintem itt most igazából nem is ez volt a lényeg, hanem hogy egyáltalán kaptunk némi kis infót a készülődő (remélem) remekműből.
A megjelenést '17 első negyedévére ígérték, de biztos vagyok benne, hogy kapunk még infókat, beleértve a 4K-s fejlesztést is.. persze, ha szeretnél még ezen pörögni
18639 levél
Válasz 16.09.08. 17:13 #64
Peace
Nem tetszett, hogy csak egy 4K-ra kihegyezett pre-alpha techdemót láthattunk. Főleg nem az a szöveg, amit lenyom a 4K-ról az elején. Irritáló. Várom a novemberi előzetest, de félek, hogy ebből 2017 vége előtt nem igen lesz megjelenés.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
8520 levél
Válasz 16.09.08. 16:11 #63
davkar9
M és F Ryder testvérek lesznek, az első trailer N7-es páncélos figurája pedig az apjuk volt.
Simple. Eternal. Beige.
8520 levél
Válasz 16.09.08. 08:56 #62
davkar9
Félreértettél. Nem kell, nem is lehetne és igazából nem is szeretném, hogy bárkit is visszahozzanak a trilógiából. Kizárólag a szinkronhangokról beszéltem. Alix volt Traynor a ME3-ban. Egy béna kis mellékszereplő, aki végigjátszásról végigjátszásra haladva kifejezetten idegesítő. DAI-ban viszont övé a főszerep és kitűnő munkát végzett. Ugyanígy Zevran, Jon Curry-t a hangja alapján fel sem ismernéd amcsi inqusitorként. Szóval valami hasonló átkötésre számítok itt is.

"Spoileres" rész játékról játéra ugrás szempontjából logikus lenne, viszont a történet szempontjából már nem. Azért egy ilyen bárka porject elég nagy meló és pénz és hát pont erről szóltak azok a játékok, hogy Shep rohangált a galaxisban mindenki seggét kinyalva, hogy talán fogjanak már össze a reaperek ellen. Maguktól egy ilyen haaznemjönössze ötlet eléggé hihetetlennek tűnik. Egy önkényes retcon (nem az első alkalom lenne, helló Anders!) lenne a legjobb. Zöldet kéne csak kukázni. Piros után egyszerű: világbéke, de ideje más helyeket is felfedezni. Kéknél is megoldható: godShepard kezd átvedleni a kis kék majommá, talán jobb lenne párezer embert átküldeni máshova. MVB befejezésnél pedig aztán semmi gond: a harc vége kipusztulás lesz, mentsük, ami még menthető.

Még esetleg egy olyat tudnék elképzelni, hogy a bárkákat a reaperek indítják. Új galaxis? Na akkor ott is "meg kell őrizni" az életet! Két hajó tele indoctrinated bábokkal elég lesz. Igen ám, de az andromedába megérkezve elmúlik a hatás, mert kiértek a hatókörből. Az univerzum szempontjából öcsi hülyéskedése egy kis szaros galaxisban amúgy is jelentéktelen. Így akkor nem kell foglalkozni a trilógiával és a "döntések" miatt sem lehet senkinek panasza.
Simple. Eternal. Beige.
1418 levél
Válasz 16.09.08. 08:05 #61
-T0ng-
Én nem bánnám Nolan North-ot, bár az is igaz, hogy folyton az Uncharted ugrana be

Az EA szerintem nem akart nagy felhajtások mellett egy Mass Effect részt belengetni, egyszerűen nem akarta, hogy kevesebbnek tűnjön, mint aminek láttatni szeretnék. Ha jól emlékszem annak idején a DAI esetében is nagyon jól működött ez a dolog (ott is zárt ajtós felvételeket néztünk a megjelenés előtti utolsó pár hónapig).

Mellékszereplőként nem hiszem, hogy visszahoznának bárkit is, főleg mivel ( és ez a 2. és 3. részre különösen igaz) az előző trilógia sportot űzött abból, hogy hány társad marad a rész végén életben. Ilyen esetben pedig bármilyen döntésedet felül kéne az íróknak bírálniuk, amit pedig ők nem akarnak.

SPOILER
A legvalószínűbb eshetőség történet szempontjából, hogy Shepard első, második és különösen harmadik részben véghezvitt tettei és egyáltalán a Reaper támadás arra sarkalta az emberiség és a Fellegvár fajainak egy részét, hogy kitaláljanak az ősi szuperfegyveren kívül egy B tervet is, ami jelen esetben az Ark, ami nem más, mint egy hatalmas kolónia hajó, amit elküldenek az Androméda galaxisba, mielőtt kiderülne, használható volt-e a fegyver a Reaper ellen.


Ha kicsit is igaz, amit a spoiler részben leírtam, akkor ezzel egy vonással elérték, hogy minden döntésed megmaradjon, mégse kelljen figyelembe venni. Ez viszont azt jelenti, hogy mikor ez a rész játszódik, az előző trilógia szereplői közül már nem igazán lesz pályán senki.

A felfedezés aspektus kifejezetten izgalmasnak tűnik, az más kérdés, hogy mennyire lesz felületes a dolog vagy lesz jelentősége. (mert akár egyfajta melléktevékenység is lehet, mint anno az ősi relikviák keresgetése az első részben).

8520 levél
Válasz 16.09.08. 07:30 #60
davkar9
Mintha még a demó karakter arca is hasonlítana egy kicsit, bár lehet, hogy az csak terelésnek van. Nolanra lehetne építeni egy trilógiát, unchartedek befejezésével pedig ideje is lenne egy új fő karakterre. A bioware előléptetéses (Traynor, Zevran-> Inquisitor,) hagyományoknak megfelelően pedig lehet, hogy újabb korábbi mellékszereplőből válik fő-. Sera dai-s sikere után nem lennék meglepődve, ha kapna valami kisebb-nagyobb szerepet.
Simple. Eternal. Beige.
3003 levél
Válasz 16.09.07. 22:42 #59
Sucee
"We should be... good" alapján Rydernél én nagyon reménykedem, hogy ez bizony Nolan North. Nem teljesen megszokott a hangzása (előtte még annyira sem), de az az egy "good" a végén, a kis szünettel, és a "basszameg, már most tudom, hogy tévedtem" hangsúllyal akár Unchartedben is lehetne.
Spiders... Always the Maker-damned spiders!
437 levél
Válasz 16.09.07. 22:17 #58
Novae
Értem a lelkesedésedet.. amúgy a Bioware-nek mindig is megvoltak a különcségei - EA ide, vagy oda - ezért nem csodálkozom, hogy nem várt pillanatokban csöpögtetnek infókat.

"Felfedezés, kaland, ez kell ide!"

Én is ezt remélem a játéktól + a fejlesztők már letettek nem egy remekbeszabott darabot az asztalra, ezért joggal várományos a cím.
8520 levél
Válasz 16.09.07. 22:00 #57
davkar9
Továbbra sem értem, hogy egy ilyet (mondjuk még 7+ perccel kibővítve) miért nem lehetett már az E3-on vagy valahol máshol is ellőni? Piszkosul betalált, nagyon adja a hangulat! Semmi művészkedős sziváványfaszság, semmi mentsdmegavilágot. Felfedezés, kaland, ez kell ide! Oké, 3 percből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Úgyis majd valami "csináljunk valami fontosat, ami majd az otthoniakat (milky way, shep, reaperek elleni harc) segíti, de úgysem jön össze, mert ez új játék" történet kerekedik ki belőle. Ha viszont a trilógia "törölve" lesz és tényleg tiszta lappal indítunk a ME elemeket felhasználva akkor annak nagyon fogok örülni. Elég a hősökből, felfedezőket akarok!

És most várom, hogy az internet ebből a pár mondatból kitalálja a szinkronszínészeket.
Simple. Eternal. Beige.
3003 levél
Válasz 16.09.07. 21:48 #56
Sucee
Ja és igen: N7 napon jön a rendes trailer, ahogy azt illik. (miértnemszerkeszthetek)
Spiders... Always the Maker-damned spiders!
3003 levél
Válasz 16.09.07. 21:45 #55
Sucee
Most jöttem linkelni
Spiders... Always the Maker-damned spiders!
8520 levél
Válasz 16.09.07. 21:44 #54
davkar9
Ideje volt már!
Simple. Eternal. Beige.
3003 levél
Válasz 16.06.14. 10:41 #53
Sucee
Ryder név megerősítve.
Viszont én továbbra sem értem, minek adhatunk keresztnevet.
Spiders... Always the Maker-damned spiders!
8520 levél
Válasz 16.06.12. 22:36 #52
davkar9
Új videó

Ismét csak egy bts videó, elég sok game engine részlettel. Jöhetne már végre egy rendes trailer, gameplayes és/vagy egy hangulatkeltő is.
Simple. Eternal. Beige.
6428 levél
Válasz 16.04.03. 11:17 #51
GustyX
Állítólag már az is kiszivárgott
Legalábbis ami a kerettörténetet illeti.

A lényeg, hogy 1, jól legyen optimalizálva 2, legyen steelbookos CE-je () 3, legyen hozzá magyar felirat 4, ne legyen alacsony FOV.

És meg is van a jövő év akció RPG-je
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
10240 levél
Válasz 16.04.03. 06:55 #50
MattMatthew
Csak a történet ne szivárogjon ki!
"Hi, I'm Matt. I'm a radar technician." -Kylo Ren
6428 levél
Válasz 16.04.02. 20:38 #49
GustyX
Leaked prototípus gameplay.
Jó lesz ez!
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
18639 levél
Válasz 16.03.02. 12:42 #48
Peace
Mindig játékmenet videóban reménykedek, ha felszínre kerül egy ilyen poros topic, aztán rendszerint csalódok...
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
31703 levél
Válasz 16.03.02. 12:02 #47
Creativ3Form
Na, hivatalossá vált, hogy idén már nem játszunk az Andromedával. Megerősítették, hogy a játék csak az utolsó üzleti negyedévben, vagyis a 2017 januárjától márciusáig tartó időszakban debütál.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
31703 levél
Válasz 15.11.08. 21:24 #46
Creativ3Form
+1. Én vigyorogva felnéztem a polcra, hogy megvannak e még...
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1556 levél
Válasz 15.11.08. 20:57 #45
Aribeth
Amikor Hale benyögte a végén azt a bizonyos mondatot, kicsit kirázott a hideg, és már automatikusan nyúltam az első rész dobozához, hogy akkor most újra kellene telepíteni. Utálom és szeretem, amikor így manipulálják a játékosok érzelmeit.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
8520 levél
Válasz 15.11.07. 21:31 #44
davkar9
Új teaser

Aha, szóval lesz egy jó utat búcsúceremónia Sheparddel és ennyi a kapocs a régi trilógiához.
Simple. Eternal. Beige.
342 levél
Válasz 15.06.16. 13:04 #43
harras125
Úgy tűnik így lesz.
Öreg vagyok ehhez a sok játékhoz, abba kéne hagyni
8520 levél
Válasz 15.06.16. 08:28 #42
davkar9
Ez már nem él, itt van újra.
Simple. Eternal. Beige.
8520 levél
Válasz 15.06.15. 23:42 #41
davkar9
6428 levél
Válasz 15.06.15. 22:59 #40
GustyX
Köszönjük a semmit.
Remélem kapunk is valami infot.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
8520 levél
Válasz 15.06.15. 22:07 #39
davkar9
Nyeregbe cowboyok!
Simple. Eternal. Beige.
1418 levél
Válasz 15.05.21. 09:37 #38
-T0ng-
Viszont a, ha az Csillagok között "B" tervéhez hasonlóan alakítják a Mass Effect következő részének sztoriját akkor igazából mindegy is, hogy életben maradtak-e vagy sem, hisz még a harmadik rész vége előtt elindítják azt így azok, akik részt vesznek benne soha nem tudják meg mi is történt a Tejút-rendszerben.
342 levél
Válasz 15.05.21. 07:54 #37
harras125
Az én játékomban a quariánok kipusztultak.
Öreg vagyok ehhez a sok játékhoz, abba kéne hagyni
1418 levél
Válasz 15.05.04. 08:53 #36
-T0ng-
Éljen! És ha tartják a Dragon Age Inquisition ütemtervét, akkor ebből jövő év tavaszán lesz valami, ha nem akkor ezt is kihozzák még idén novemberben, ugyanakkor ilyenkorra már voltam a Dragon Age-ből kiszivárgott tartalmak pl. a PAX-ról.

Mindegy is várom sok szeretettel!
8520 levél
Válasz 15.05.04. 07:57 #35
davkar9
Teaser teaserének teaserje

Egy hónap múlva e3, valószínűleg idén már kapunk egy reveal trailert.
Simple. Eternal. Beige.
1418 levél
Válasz 15.04.21. 18:46 #34
-T0ng-
Szerintem abszolút nem trógerség... ennyi erővel a második rész is az lenne, ha a rossz befejezést választod, hisz akkor a háromba tovább se tudod vinni a mentést.

Függetlenül ettől mindegyik befejezésbe közös, hogy az emberiség, és úgy a galaxis egésze megtizedelésre kerül a Reaper-ek által, aminek a hosszútávú következményei akár az is lehet, hogy új otthont kell keresnünk. Ez a távoli időbe és galaxisba elhelyezés azért jó megoldás, mert így az első trilógia eseményei kellően távoliak és átlagosak, hogy bármelyik befejezés kimagyarázható legyen egy nagy általános magyarázattal...pl.: " A Kaszás inváziót követően a galaxis többé már nem volt ugyanaz a hely, mint korábban. Az ismert fajok többsége megtizedelődött, a veszteségek pedig a Fellegvár széthullásához vezettek. Az élet újrakezdése az évek múlásával egyre kilátástalanabb lett, ahogy a háború korábbi szövetségét lassan szétrombolta a korábbi sérelmek és az életben maradásra törekvés. A szétszéledő fajok pedig új lehetőségeket kerestek...új irányokat, új világokat, új életet"

Voila....és még csak magyarázni se kell, hogy mi történt a háború idején, és valóban mindegy ilyen szemszögből, hogy győztek-e vagy sem
752 levél
Válasz 15.04.21. 18:16 #33
pb69
Nyilván nem lenne az első eset, de igencsak tróger megoldás lenne. Végigtoltad a trilógiát, megválaszthattad a galaxis sorsát a végén, aztán játssz úgy az aktuális résszel, hogy simán kuka az egész.

Mondjuk nekem annyiból szerencsém van, hogy a választásom a potenciálisan legkompatibilisebb egy esetleges folytatással.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.