Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Az Év Játéka - kinek mi tetszett az idén?

10984 levél
Válasz 16.02.05. 23:07 #70
VodevilX
Akkor is idén jön a
Mass Effect
Dishonored 2
DEUS EX
Dark Souls 3...

Ja meg a TMNT játék is mint az év meglepetése!!!
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
8608 levél
Válasz 16.02.05. 16:19 #69
davkar9
2016

Év Játéka - XCOM2

Év Meglepetése - Rise of the Tomb Raider

Év "Csalódása" - Rise of the Tomb Raider (utálni akartam, ehelyett nagyon bejött)

Év Leghangulatosabb Játéka - XCOM 2

Top5
1. XCOM2
2. XCOM2
3. XCOM2
4. XCOM2
5. Rise of the Tomb Raider

Jöhet 2017, erre az évre kész is vagyunk.
Simple. Eternal. Beige.
789 levél
Válasz 15.12.30. 22:14 #68
quervo
Nálam már az is bravúr, ha valamit legalább a feléig elviszek, szóval én még ötös listát sem tudok felállítani, de a végkicsengésben egyetértek: Ori & the Blind Forest. Asszem az örök top5-ben is helyet szorított magának nálam.
4065 levél
Válasz 15.12.30. 22:00 #67
xeLaR
Szóóóóval...

Idén jó gép híján sajnos nem sikerült az összes olyan játékkal játszanom, amik érdekeltek. Emiatt csak 5 olyan játékról tudok beszámolni, ami ebben az évben jelent meg a PC-re, és amivel viszonylag jól elvoltam.

5. Assassin's Creed: Rogue
Elég gáz, hogy egy középszerű Assassin's Creed benne van ebben a listában, de hát ez van, ezt kell szeretni. A Rogue játékmenete a sorozat harmadik és negyedik részének a keveréke, a sztorija az előbbinek az előzménye, de sajnos az "Assassinból Templart" alapszituáción kívül újat nem igazán hozott. Ez nem probléma, még így is szórakoztató, csak érezhető rajta, hogy mi akart ez lenni. Mindenesetre az Ubisoft szófiai különítménye kitett magáért, és egy teljesen elfogadható játékot toltak a játékosok elé.

4. Hand of Fate
Szal az év elején unokahúgom, unokaöcsém és én leültünk játszani ezzel, és teljesen érthető módon beszippantott minket a játék. Mondjuk nem túl nehéz lenyűgözni egy 6 és 4 éves gyereket, de tekintve hogy állandóan ezzel akartak játszani, az egyértelműen mutatja, hogy mennyire szórakoztató volt. Az egész kártyajáték volta, ami igazából egy szerepjátékos kalandról szól, és amiben a Batman: Arkham játékok harcrendszerével küzdünk az ellenfeleink ellen, egy bizarr kombinációnak hangzik. Ám működik, ami a jól megírt szituációknak, a könnyen kezelhető harcrendszernek, és az Osztó frappáns megjegyzéseinek köszönhető, ami egy teljesen egyedi hangulatot ad a játéknak. Az egyik legjobb és egyben legidegesítőbb eleme, hogy bár viszonylag könnyű a játék még az elején, ám a nehézség gyorsan változik, és az új kihívások legyőzéséhez kártyákat kell szerezni, és a játék végére ez inkább egy visszafogó erő. Ebben a felsorolásban ez az egyetlen játék, amit még nem sikerült végigjátszani, ám az egész éves teljesítményért kijár ez neki.

3. Starcraft II: Legacy of the Void
A nagy várakozás kisebb csalódáshoz vezetett. Nem tudtam annyira szimpatizálni a Protossokkal, mint mondjuk Raynor küzdelmével, vagy Kerrigan bosszújával. Valahogy Zeratulon kívül mindenki egysíkú volt, vagy klisés mondatokat szajkóztak, amitől nem tudott a kampány teljes mértékben megfogni. Persze voltak szereplők, akik képesek voltak kicsit megkavarni az állóvizet (pl. Alarak), és ennek tudtam örülni. Annak is, hogy a játékmenetre egy cseppnyi panaszom nem volt, már-már az vitt előre a kampányban, hogy milyen új dologgal kavarják meg a játékmenetet. Bár multizni nehezen támad kedvem, de az abban implementált változtatások épp eléggé megkavarták a helyzetet, hogy egy kicsivel gyorsabb és érdekesebb legyen. Bár a harmadolás nem tett jót ennek a szériának, de ezzel a végső felvonással legalább egy pozitív véget kapott ez a sorozat. (legalábbis a folytatásig)

2. Undertale
Óriási hype-ja volt ennek az indie szerepjátéknak, és kíváncsi voltam, hogy mégis mi ebben olyan elképesztően jó. A hype nem feltétlen jó, mivel elvárásokat támaszt, amiket csak nagyon nehezen lehet überelni. Az Undertale simán megugrotta az elvárásaimat. Egy gyöngyszem. Csak azért nem az Év Játéka nálam, mert nehezen lehet játékként tekinteni rá. Ez egy nagybetűs ÉLMÉNY. Az Undertale nem csak a szerepjátékok, hanem úgy nagy általánosságban a feje tetejére állítja a ennek a szórakoztató médiumnak a sajátosságait, és előszeretettel szórakozik a játékossal. A sztorija csak többszöri végigjátszással érthető meg teljességgel, a karakterei pedig mind egy szálig szerethetőek és egyszerűségük ellenére jól ki vannak dolgozva. Bár több témát is magába foglal a játék, számomra az egyik legjobb, ahogy a játékos döntéshozatalainak a következményeit mutatja be, amihez hasonlót csak a Dishonoredben láttam. Nem tudok nem pozitívan nyilatkozni az Undertale-ről, ez remek, nagyon ajánlom mindenkinek.

1. Ori and the Blind Forest
Bár ez nem nagybetűs, de az élmény ebben a játékban is benne van, de játékmenet szempontjából is nagyszerű, mivel a műfaját egy olyan szintre emeli, amit még nem láthattunk. Amikor elindítottam a játékot, már az első pillanattól fogva megfogott minden tekintetben. Az egyszerű története árnyalva van, amitől az egész szituáció és a játék világa érdekesebb. A játékmenete nehéz, sokszor frusztráló, de az egész körítés (a hanghatások, az animáció) annyira jó, hogy ez az érzet szinte azonnal el is tűnik. Viszont a legjobb benne még az volt, ahogy bizonyos jeleneteket összehoztak benne. A játék első jelenetsorára rá lehet mondani, hogy egyszerű módokon manipulálja a játékosainak az érzelmeit, de teszi mindezt olyan mesterien, hogy nem jelent problémát. Ugyanilyen jelenetet az érdemi játékban is véghezvisz, amikor az első menekülős pályán találja magát a játékos, és be kell vetnie az addig megszerzett összes képességét, hogy túlélje a helyzetet. Teljes mértékben beleéltem magam ebbe a játékba, és olyan elképesztő élményt nyújtott, hogy számomra nem lehet más, mint az Év Játéka.


Jövőre reménykedem, hogy tudok majd egy izmosabb vasat beszerezni az újabb dolgoknak, de addig is van egy pár régebbi játékom, amit be kellene pótolni. De talán 2016-ban is befut majd pár olyan cucc, amit mindenképpen kijátszok akkor.
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
3006 levél
Válasz 15.12.21. 19:57 #66
gregmerch
Ezzel így voltam én is, nagyrészt !
i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz, ASUS GTX 970 2xSLI; i7-3770K, Gigabyte GA Z77X-UD3H, 4x4Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz, Gigabyte GTX TITAN ; PS, XB, ND, AND
10984 levél
Válasz 15.12.21. 17:56 #65
VodevilX
Év Játéka:
The Witcher 3: Wild Hunt

Tudjuk, hogy mindenki imádta, talán ki-ki másért, de a végeredmény ugyanaz. Egyébként meg eddig az évtized játéka is, érdekes lesz 5 év múlva hány és milyen riválisa lesz.Év meglepetése:
A Hideo Kojima Game
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Számomra minimális szinten létezett a sorozat egészen az idei évig, így ez sem foglalkoztatott különösebben egész tavaszig, de aztán tettem magamnak egy szívességet, és első körön bepótoltam MGS 1-4ig a fő játékokat, hogy aztán nyugodt szívvel állhassak neki az év másik nagy GOTY esélyesének. Egyébként ha a Witcher már nem lenn eggyel fentebb, akkor gondolkodás nélkül ez lenne ott...Év csalódása:
Star Wars Battlefront

Úgy indult az év, hogy ez volt a legbiztosabb pontja a legjobban várt játékok listámnak... Most úgy végződik, hogy ez az egyetlen amire nem voltam hajlandó pénzt kiadni (pedig nekem van ám egy Colonial Marines CE is a polcomon! )
Most az origin mexico store-ban 27USD, de hiába, az erő nem volt velem, egyszerűen képtelen vagyok ezért pénzt adni, mondjuk az is igaz, hogy ez az EA gusztustalan kibelezett játékpolitikájának is köszönhető, mert ha legalább a SP fele járt volna az alapjátékhoz, akkor már rég megvettem volna 10-en pár óra mókára...WTF:
GTA V

Az idei év első értelmes játéka, egyben majd hogy nem az utolsó, ami eszembe jut az idei év kapcsán. Tetszett meg minden, de ez most ilyen két másik nagyágyú közt, hát... így járt..."Hell, it's about time!" díjas a StarCraft II: Legacy of the Void
Még jó, hogy pont a legérdekesebb Protoss-okat hagyták utoljára...Ezen felül még számomra is pozitívum volt a Project Cars, mint első komolyabb verseny játékom.
Az Ubi pedig újfent bekaphatja, ezúttal a Heroes VII miatt, én próbáltam szeretni, de egyszerűen feladtam, 1.6nál a játék még mindig nem hallotta balance-ról, cserébe viszont ennek köszönhetően, visszamenekültem a Heroes 5.5-höz, ami fényévekkel a legjobb HoMM élményt nyújtja, bármi máshoz képest!
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
8608 levél
Válasz 15.12.21. 16:30 #64
davkar9
Jaj de jó, nem kell sokat magyarázni, mert évközben már megírtam mindent.

Év Játéka - The Witcher 3: Wild Hunt

Végigjátszós topic #456. Annyival egészíteném ki, hogy a gwynt rohadt jó! Többi nagyjából érvényes, pár negatívumról tudom, hogy azóta javítva lett és még ki tudja mi más egyéb változott. Sajnos augusztus óta nem néztem bele. Kieget is majd pótolni kéne valamikor, de tartok tőle, hogy csak a 2. kiegészítővel együtt fog ez megtörténni. Addig is jöjjön a befejezést befolyásoló 5 helyzet. *emlékezés*

Év Meglepetése - StarCraft II: Legacy of the Void

Annyira nem vártam. Ahogy azt illik megjelenés előtt hangolódtam az első két résszel, de kb ennyi. Aztán a végén mégis nagyon jól esett! Bővebben a végigjátszós #466-ban.

Év Csalódása - Batman: Arkham Knight

Végigjátszós #458. Igazából azt a 8-ast most már 6/10-re módosítanám. Jónak jó, de azért ott vannak a technikai hibák és a történetet is igazából csak a nagy csavar mentette meg. Plusz W3 a mérce, nem pontosan lőttem be, de ezt tudtam is. Első post-w3 játékként nehéz volt reálisan értékelni.

Év Leghangulatosabb Játéka - The Witcher 3: Wild Hunt

Nem kell magyarázni.

Top5 nincs, mert idén csak 7 új játékkal játszottam. A fele a "ki kell tölteni a listát" alapon jutott volna fel, ami valljuk be nem túl igazságos. Top3 még azért összejött.

1. The Witcher 3: Wild Hunt
2. StarCraft II: Legacy of the Void
3. Fallout 4
Simple. Eternal. Beige.
998 levél
Válasz 15.12.21. 13:30 #63
Sityi
Az én idei kedvenceim a következők voltak:
- Rocket League (toronymagasan)
- Dying Light (nagy tér, zombik, változatos fegyverek, parkour - mi kell még? Járművek! Az is jön...)
- Project Cars (Lehet vitatkozni, hogy ez vagy az Assetto Corsa a jobb, de nálam a tartalmi többlet miatt ő a nyerő)

Említésre méltó még:
- Blood Bowl II (a mázlifaktor és a csaló gép azért beárnyékolja bimbózó románcunkat)
- Star Wars Battlefront (tetszik a játék, de keveslem az alaptartalmat - a Season Pass ára meg kissé meredek)

Citromdíjas lett:
- Handball 16 (az eddigi legrosszabb sportjáték, amihez szerencsétlenségem volt)
- Corpse of Discovery (Egy ügyességi elemekkel tarkított sima mászkálda - ez még nem akkora baj. Az már inkább, hogy iszonyat primitív módon van a mélyfilozófia megmagyarázva benne - és még így is béna az egész)
3006 levél
Válasz 15.12.21. 12:04 #62
gregmerch
Csak felsorolás szinten (erős év volt, meg kell hagyni):

Kaland, akció: Rise of the Tomb Raider/Assassin's Creed: Syndicate (mindkettő más, kb. döntetlen az állás)

Shooter: Halo 5: Guardians

RPG: The Witcher 3: Wild Hunt

Autós: Forza Motorsport 6

Verekedős: Mortal Kombat X

Platformer: Ori and the Blind Forest

Indie: Ori and the Blind Forest

Sport: NBA 2K16

DLC: The Witcher 3: Wild Hunt - Hearts of Stone

Horror: Until Dawn

Multiplayer: Destiny: The Taken King

Stratégia: Sid Meier's Civilization: Beyond Earth

Újrakiadás: Uncharted: The Nathan Drake Collection/Gears of War: Ultimate Edition (holtversenyben)

Az év játéka: The Witcher 3: Wild Hunt

Legjobban várt játék: Uncharted 4: A Thief's End
i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz, ASUS GTX 970 2xSLI; i7-3770K, Gigabyte GA Z77X-UD3H, 4x4Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz, Gigabyte GTX TITAN ; PS, XB, ND, AND
31870 levél
Válasz 15.12.20. 22:39 #61
Creativ3Form
Na, akkor jöjjön az én TOP5-öm is.

5. Batman Arkham Knight

A botrányos PC-s port ellenére ez igen is egy baromi jó játék lett, és egyben a legjobb a Batman szérián belül. Azonnal magába szippantott és bár Riddler versenyes részei kicsit kikészítettek, de összességében nem rontották le az összképet annyira, hogy haragudjak rá. Az uccsó két (vagy három) patch után pedig már mindenféle trükközés és .ini fileban való átírás nélkül is akadás mentesen fut, így végül nem bántam meg, hogy pénzt adtam érte.

4. Assassin's Creed: Syndicate

Végre újra egy olyan AC rész, amivel addig tudnék játszani, ameddig lehet. Az Unity nálam kiverte a biztosítékot és nemcsak azért, mert olyan lett a PC-s port amilyen. Ilyen egy semmilyen, unalmas, szinte nulla érzelmet kiváltó játékkal én még nem játszottam, és nemcsak a sorozaton belül. Remekül indul, de onnantól kezdve, hogy hivatásos assasinok leszünk, totál csőd lesz az egész. Sajna PC-re szereztem be, így túladni nem tudok rajta. Ellenben e Syndicate javította számomra az Unity összes hibáját. London mocskos utcái azonnal beszippantottak és nem eresztettek, és a Season Passnak hála még jó pár kalandban lesz részem.

3. Until Dawn

A horrort szeressük. A Quantic Dream által használt játékmenetet és stílust, amit a Fahrenheit, Heavy Rain és Beyond: Two Souls játékokkal teremtettek meg szintén. Ha pedig összepárosítom a kettőt, akkor bizony egy gyöngyszem jön ki belőle. Az Until Dawn izgalmas, gyönyörű, magas az újrajátszhatósági faktora, szóval minden megvan benne, amitől vigyorra húzódik a szám játék közben. Ráadásul az első végigjátszásnál a legjobb, "mindenki túlélte" befejezést kaptam, szóval. Reméljük igazak a pletykák, hogy jön a 2. rész. Első napos vétel lesz az is.

2. GTA V

Igen, tudom, hogy ez egy 2013-as játék, és vannak emberek, akiknél kiveri a biztosítékot, hogy akkor 2015-ben mit keres egy TOP 5 listán (bár halkan jegyzem meg, hogy GustyX listáján is rajta van ). De nem izgat. Sosem voltam nagy rajongója a sorozatnak, a Vice City kivételével egyik részt se vittem ki, meguntam mindet. De ez az 5. rész valami elcseszettül zseniális lett. Beteg karakterek (Trevor a király) beteg küldik, remek bankrablós részek, jól felépített, viszonylag hosszú sztori, fantasztikus PC-s átirat. Kell ennél több? Nekem nem, piszkosul élveztem PS3 után PC-n is.

1. ÉV JÁTÉKA: The Witcher 3: WILD HUNT

Nem is volt kérdés, hogy övé lesz az arany. Az első perctől kezdve lebilincselő, hatalmas, változatos, csak úgy vonz magába, hogy észre se veszed a beleölt órákat, csak amikor már lefejelted kétszer a monitort eszmélsz rá, hogy elment a nap. A kiadott LC is zseniális volt, szóval a CD Project Red naggggggggggggyon kitett magáért. Nagyon nehéz lesz ezt felülmúlni és nem csak nekik, hanem úgy konkrétan az összes többi kiadónak is. 5/5, 10/10, 100%, TÖKÉLETES, és minden amit akartok.

Futottak még:

Éppen hogy lemaradt a Life is Strange. Műfaján belül majdnem tökéletes. Remek történet, remek hangulat, szerethető karakterek, jóféle választási lehetőségek, amik tényleg kihatnak a történetre, a cselekményre és a szereplőkre. Kár, hogy az évadzáró 5. fejezet átment Mass Effect 3-ba, és konkrétan pofán köpte az addig remekül felépített játékot. Ennek is köszönheti, hogy nem az Until Dawn mögött van a 4. helyen, hanem csak itt.

A Mad Max akár a meglepetés kategóriába is beleférhetne, mert amikor hallottam róla simán azt hittem, hogy a szokásos filmadaptációs fos lesz. Aztán jöttek a videók és meggyőztek az ellenkezőjéről. És a végső változat is hozta, amit akart. Remek Mad Max érzés, rengeteg tennivaló és ennek köszönhetően kimondottan hosszú játékmenet. Örömmel vennék egy folytatást. Reméljük a film után a játékot is ellátják majd egy második résszel.

De ebben a kategóriába említhetném még a God of War III Remastered kiadását, ami az előző konzol generáció egyik legjobb játéka (a sorozaton belül meg torony magasan a legjobb), vagy a másik személyes kedvencemet, az Uncharted: The Nathan Drake Collectiont amit szintén remek volt újraélni PS4-en.

Zene kategóriában a Life is Strange Soundtrack albuma nyűgözött le a legjobban, minden egyes fejezetben több olyan zene is elhangzik, amit rengetegszer meghallgattam játékon kívül is.

A legjobban várt játék kategóriában van a legnehezebb dolgom, mert hosszú a lista, rengeteg jó játék jön jövőre, ami érdekel. De, hogy mondjak is egyet...hm...legyen az Uncharted 4: The Thief's End.

Csalódásom talán nem is volt...ok, az Arkham Knight PC-s portja buzerált kicsit, de mivel maga a játék összességében remek lett, így nem tudom ebbe a kategóriába sorolni. Bár talán a Mortal Kombat X és az F1 2015 jöhet ide, egyik se adta azt, amit akartam.

Részemről ennyi. Hogy kreálok e majd a TOP 5 listámhoz videót, azt még nem tudom.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
6479 levél
Válasz 15.12.20. 21:33 #60
GustyX
"majdhogynem egyetlen idén játszott játék" - javítva
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
6479 levél
Válasz 15.12.20. 21:30 #59
GustyX
Év Játéka 2015

Grand Theft Auto 5
Nem csak azért, mert egyetlen idei játék, hanem mert óriási kedvencem lett. Egyáltalán nem hibátlan, akadnak benne kifogásolható dolgok, de a hangulat egyszerűen fantasztikus. Csak úgy el van benne az ember, élvezi minden percét, amit San Andreasban tölt. Ha a 6. részben teljesen hanyagolják az egyjátékos részt és abból átemelnek a GTA Online 2.0-ba, én azt sem bánnám.

Év Játéka 2015 második hely: Mortal Kombat X. Minden percét élveztem ennek is, sokat játszottam, jól szórakoztam.

Aztán ennyi.

Witcher 3 egyelőre még kimaradt, MGS5-öt most játszom, így ezekre kár lenne bármilyen plecsnit adnom, hacsak nem a MGS-ra az év legszebb játékát, Witcher 3-at meg elhiszem hogy fantasztikus, szeretem a szériát, de látatlanban is GTA5.

Jövő év is erős lesz, erősebb mint az idei, legalábbis amire számíthatunk, de fene se tudja.

Legjobban várt 5 játék, remélhetőleg jövőre érkeznek:
Ghost Recon Wildlands abszolút most wanted.
Dishonored 2
Mass Effect Andromeda
Mirror’s Edge Catalyst
Rise of Tomb Raider
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
4065 levél
Válasz 14.12.22. 18:13 #58
xeLaR
Év Játéka - Divinity: Original Sin
Innovatív, szép, nagyszerűen kezelhető és élvezetes. Kár, hogy a történet kevésbé olyan erős, de igazán nálam azzal sem volt gond. Ha egy játék képes lekötni közel 100 órán keresztül, akkor az vmit jól csinál, és ez csupán egy végigjátszással érte el. És jövőre vissza szeretnék térni hozzá.

Év Meglepetése - Metal Gear Rising: Revengeance
Bár a Shadow of Mordor tényleg élvezetes volt, meg az előzetes elvárásaimat több méterrel megugrotta, mégis a Revengeance volt az, ami legjobban meglepett a hangulatával, a szereplőivel és a sorozat hátterével. Ja, és persze ott a játékmenet, ami egyszerűen elképesztő. És csak egy kis híja volt, hogy nem ez lett az Év Játéka, ami főleg a rövidsége miatt van.

Év Csalódása - The Walking Dead: Season 2
Bár csalódásnak lehetne venni a Watch_Dogst, de azzal legalább eljátszottam, a tavaly még nagy kedvvel várt Murdered: Soul Suspectet meg sajnos kihagytam, de a Walking Dead minőségi visszaesése csúnyán ért. Egy kalandjáték vagy egy interaktív mozinál fontos, hogy a sztori és a karakterek rendben legyenek, és sajnos ez nem lett túl jó.

Év Leghangulatosabb Játéka - Valiant Hearts: The Great War
Keverni a komolytalant a véresen komollyal nem mindig szokott jól elsülni. Itt úgy érzem ez sikerült. Szórakoztató, aranyos, és ugyanakkor méltó emléket állít.

Várólista
Starcraft II: Legacy of the Void: legalább idén jött videó, remélem jön a játék is
GTA V: sikerült unokatesómnál játszani vele egy kicsit PS4-en, egész funnak tűnik, jöhet PC-re
Meg még lenne pár kisebb cucc is, ami remélem kiegészül, hogy teljes egészében lehessen élvezni (pl. Broken Age, Dreamfall Chapters)
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
8608 levél
Válasz 14.12.22. 12:30 #57
davkar9
Jövök én is. Steam akcióban még 1-2 pótlás becsúszhat, de azok nem nagyon tudják már befolyásolni a listát. Másfél kezemen meg tudom számolni az idei (játszott) játékokat, amúgy pótlással és újrázásokkal telt el az év. A kevés címből kategóriás felosztást nem tudok csinálni, nem is baj, jó ez a 4-es felosztás, amit mondjuk úgy látom csak én fogok tartani. Nem kötelező senkinek, az inkább csak a forma miatt van (egyszerűbb mindenkinek eldönteni a dolgokat?), bőven jó ez az indoklásos is, amit már többen is csináltok. Szóval köszi mindenkinek aki ír(t) is hozzá és nem csak ideröffent egy címet!

Év Játéka - Dragon Age: Inquisition

Aki olvasta a játék topicjában írt beszámolóimat/játszott a játékkal az tudja jó, hogy miért. Nem csak azért mert "gyengébb" évünk volt és nem volt más, hanem mert tényleg egy kimagasló játékról van szó. A DA2 ismétlődő területei és összességében "butább" felépítése és a ME3 elbaszott befejezése után a Bioware az Inquisitionnal visszakerült a nyeregbe! Nyilván lesznek, akik máshogy élik majd meg a játékot, azonban aki az Origins óta benne van a sorozatban - történet, karakterek, hangulat - annak hatalmas élmény lesz. Döntéseink számítanak (még ha néhány esetben csak egy nagyon elegáns illúzióról van is szó), a történet a régebbi bio játékokat idézi, a frostbite 3 motor pedig a határ-gen egyik legszebb tájaira repít el bennünket. A harcrendszer 2/3 DA2, 1/3 Origins, sokan szidják is, viszont ha az ember rászánja azt az 1 óra tanulási-beleszokási időt, akkor egy igenis jól működő, kényelmes és pörgős rendszert kap. Év legjobbja, kész.

(disclaimer: egy Dragon Age világában 76%-ban otthonosan mozgó rajongó értékelése, sorozatot nem ismerők, szándékosan kötözködők [aka, trollok] számára nem lesz ekkora élmény)

Év Meglepetése - Shadow of Mordor

Fél szemmel követtem a játék sorsát megjelenés előtt, hosszabb videókból is csak 1-2 darabot néztem végig. Aztán szép csöndben meg is érkezett szeptember végén és mivel az őszi adag AAA/"AAA"-s csapat októberről november végére menekült így kénytelen voltam lecsapni rá. Miért meglepetés? Mert élveztem! Remekül szórakoztatott (10 órás mentés eltűnése is el lett felejtve), elemeit, tevékenységeit tekintve jobb AC volt, mint a hivatalos AC-k. Azonban a fő attrakció a nemesis rendszer volt. Aki játszott vele, gondolom ugyanúgy elszórakozott a 1-1 orkkal; hány vágást-ütést-megszégyenítést képesek kibírni mielőtt feldobják a talpukat. Emellé sajnos egy gyenge történet párosul, azonban a szórakoztató részek elegendőek voltak, hogy az év meglepetése legyen. Bejelentéskor nem gondoltam volna, hogy 30+ órát bele fogok tenni és mindent összegyűjtök.

Év Csalódása - Assassin’s Creed: Unity

Az értékelés-indoklás kb 80%-a az ubi balfaszsága. Egy évek óta folyamatosan megjelenős sorozatnál ilyen jellegű és mértékű hibákat benne hagyni a "kész" játékban az pofátlanáig. 4. patch után sokaknál még mindig játszhatatlan. De ezek a technikai dolgok. A Unity azonban ezektől függetlenül is egy jóindulattal közepes játék. Ezt egyfajta ~rebootnak is szánták, visszatérés a "lopakodós"-assassinos gyökerekhez. Valóban, a sztori célpontok levadászása pont ugyanolyan unalmas és ismétlődő, mint az első részben volt. Emellé kaptunk egy rosszul működő külön osonás gombot, egy átgondolatlan és mikrotranzakcióra épülő skill és gear rendszert valamint a szokásosnál is érdektelenebb mellékküldi és -tevékenységeket. A nagy újdonság a tömeg volt, azonban ez egy statikus massza, ennyit már a 2006-os Hitman is tudott. A "nextgen" grafika, nyomokban felbukkan, Párizs egyes részei, bizonyos napszakokban tényleg elég szépek, a (fő!)karakterek arca gyönyörű és részletes. Mindezt persze indokolatlanul magas gépigény mellett, mert az optimalizáció, mint olyan az ubi szótárában nem szerepel. A kiherélt jelenkori szálat már nem is említem. Ja és ugye uplay...

Év Leghangulatosabb Játéka - The Wolf Among Us

Első epizód ’13-as, azonban a többi mind idei. Mocskos krimi-noir-fantasy világ. Minden szegletéből árad ez a remek hangulat, és az az intro minden epizód elején! Azóta belelapoztam a képregénybe is, szinte egy az egyben átültették a helyszíneket!

(illik megemlíteni: Dragon Age: Inquisition. Lovagolás az éjszakai sivatagban, ösvény keresése a Tolkien+Witcher világból összegyúrt mocsárban, a falut fenyegető élőholt veszély elhárítása, a concept artokról jól ismert puszták felfedezése... Na meg persze a *spoiler*!)

Top5
1. Dragon Age: Inquisition
2. The Wolf Among Us
3. The Walking Dead Season 2
4. Shadow of Mordor
5. Far Cry 4

Várólista 2015
Witcher 3 Wild Hunt
Armikrog
Battlefront

( már tavaly is ez a 3 volt)
Simple. Eternal. Beige.
128 levél
Válasz 14.12.22. 09:22 #56
jeszkar
Anno nagy reményekkel vártuk ezt az évet, de mégsem lett az igazi. Bár nem játszottam annyi játékkal, ami kellett volna, és egy párat még ki akarók próbálni év végéig (a Shadow of Mordort most telepítem), azért elárulom én mit tapasztaltam.

Amiket sajnálom, hogy eddig kimaradtak az a Valiant Hearts, Wolfeinstein, South Park és a Thief. Bár őszintén nem tudom ezen alkotások közül melyik lenne év játéka anyag.
Ami elé nagy reményekkel ültem le idén az a Wasteland 2 volt, de egyszerűen nem tudott lekötni. Bár némi hangulata van, a harcrendszer pocsék és 2014-ben már nehezen viselem, hogyha valami nem szinkronizált.

Multiplayer. Itt nálam egyértelműen a Titanfall a nyertes. Bár jópofa a AW multija is, több szempontból nem elég kidolgozott, nem olyan amilyenek reméltem (old-school FPS keverve COD-dal). Kicsit más kategória a TES az online, de az a viccek vicce, lehet, hogy most már jobb, csak éppen már nem érdekel.

Míg tavaly a EA-re voltam nagyon mérges, és mindenkit óva intettem attól. hogy EA játékot veszem, most a cég idén kicsit megmutatta, hogy képes jó játékokat is kiadni. Titanfall jó volt, és jókat hallottam az új Dragon Age-ről is. Ellenben idén az Ubisoft szerepelt le. Az a baj, hogy lehet, hogy jó lenne mondjuk Unity, de ha nem működik, akkor kit érdekel. Ugyanaz, mint tavaly a BF4 vagy a Sim City. Lehet persze, hogy később kijavítsák, de egyelőre mindenki maradjon távol tőle, csak ezt tudom tanácsolni.

Indi tekintetében nem volt olyan játék, ami úgy idén kiemelkedett volna a többitől (legalábbis én nem találkoztam vele), hiányzott olyasmi, mint a Stanley Parable vagy a Papers, please. Talán legjobban a The Vanishing of the Ethan Carter nyerte el a tetszésemet, ami az idei év egyik legszebb játéka. Mindenesetre remélem, hogy az indi jövője nem a Goat Simulator.
51801 levél
Válasz 14.12.22. 08:17 #55
Barthezz
Az idei év számomra is elég gyatra volt játékfelhozatal terén, a tavalyi szokatlanul igen erős mezőnnyel összehasonlítva pedig pláne. Volt ugye 2013-ban egy Tomb Raider, egy Mortal Kombat megjelenés PC-re, egy Rayman Legends, egy Starcraft 2 HotS, megannyi kisebb volumenű régi platformjáték remake (Duck Tales, Flashback, Castle of Illusion, stb.) és ahogy visszanézem, egy jó kis retro arcade játék, a Thunder Wolves is tavalyi volt. Idén ezzel szemben egyetlen olyan játék sem jelent meg, ami érdekelt volna, gyakorlatilag azzal játszottam, amire tavaly már nem jutott időm, illetve a freeware SMBX új epizódjaival voltam még el.

Amiket vártam, azok nem jelentek meg (Oddworld New 'n' Tasty az ígéretek ellenére mégsem jött PC-re, az Armikrog szintén nem jelent meg, stb.), egyedül a most pár napja kijött Lara Croft and the Temple of Osiris említhető, amit egyetlen 2014-es játékként az ünnepek alatt végig is fogok játszani. Régen volt már számomra is ilyen semmilyen év PC-s játékok terén...

A jövő év egy fokkal jobb lesz, tavasszal ugyebár jön a Mortal Kombat X, talán RTS-fronton is kijön az Act of Aggression, illetve az idén meg nem jelent Oddworld remake-ből is talán kapunk PC-s verziót és jön valószínúleg az Armikrog is. Az SC2 új küldetéslemeze viszont még biztos nem várható 2015-ben, ahogy az új Tomb Raider is hiába jön, mivel kezdetben XBox-exkluzív cím lesz. Ahogy az Inside is. Ezekből 2015-ben biztos nem lesz még PC-s verzió...
2087 levél
Válasz 14.12.22. 01:04 #54
Shadowguard
Hmmm, utána kell olvasnom a dolgoknak Tök szépen összefoglaltam a magam kis idei listáját és most jöttem rá, hogy a játékok fele nem is idei, csak anno a WoW miatt egy csomó minden kimaradt (Dishonored, Bioshock Infinite). Szóval mielőtt megírom a véglegest előtte ellenőrzöm mi is idei voltaképpen
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
3006 levél
Válasz 14.12.21. 22:45 #53
gregmerch
Az én szubjektív listám (persze nem sorrendben, és a teljesség igénye nélkül) a következő:

Thief: remek remakeje és rebootja egy kiváló sorozatnak.

Forza Horizon 2: AZ AUTÓVERSENY! Ennyi.

Wolfenstein: Lsd: Thief.

Halo:The Master Chief Collection: Kiváló gyűjtemény, aminek minden XB fan polcán ott a helye.

Assassin's Creed Unity: mert minden idióta bug ellenére (amelyek szerencsére PS4-en nem voltak annyira jellemzők) borzasztóan magával ragadóra sikerült.

NHL 15: mert nagyon jó és pörgős.

NBA 2K15: mert benne van a profi kosársport sava-borsa.

The Elder Scrolls Online: mert ez minden idők legjobb MMO-ja (szvsz!!!).

Dragon Age Inquisition: mert ez egy nagyon jó folytatása egy amúgy is kiváló sorozatnak.

Alien Isolation: mert a félelem bennünk lakozik.

The Evil Within: mert ez a legjobb klasszikus survival horror az eredeti Resident Evil óta.

Egyelőre ennyi. Majd még jelentkezem .
i7-4790, Asus Maximus VI Gene, 2x8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz, ASUS GTX 970 2xSLI; i7-3770K, Gigabyte GA Z77X-UD3H, 4x4Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz, Gigabyte GTX TITAN ; PS, XB, ND, AND
3071 levél
Válasz 14.12.21. 16:27 #52
Sucee
Most, hogy olvasom a hozzászólásod, valóban, szerintem én sem játszottam semmi idei játékkal, a Dragon Age Inquisitiont leszámítva. No nem mintha nem lett volna éppen elég, a többi idei játék által keltett visszhangot elnézve akkor is ez lenne az én év játéka jelöltem, ha próbáltam volna őket. Persze itt azokra gondolok, amik érdekeltek, Unity, Far Cry 4, ilyesmik.

Szerk.: Ó, Shadow of Mordor. De az nekem inkább csak egy kellemes kikapcsolódás volt, mint komoly év játéka esélyes.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
6479 levél
Válasz 14.12.21. 16:17 #51
GustyX
+ Sacred 3 volt még idei.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
6479 levél
Válasz 14.12.21. 15:54 #50
GustyX
Watch_Dogs
1, mert egyetlen idei játék amivel játszottam/végigtoltam
2, más nem is volt, ami ennyire érdekelt volna, illetve mindenben találnék valami olyat, ami miatt nem lehetne GotY.

De a teljes lista:
1, Watch_dogs
2, Diablo 3 RoS
3, Naruto Ultimate Ninja Storm Revolution.

Ennyivel játszottam idei játékok közül.
Persze több idén megjelent játék is érdekel(t), de annyira nem, hogy insta buy legyen.
Ellenben jövőre biztosan több ilyen játék is lesz.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
4133 levél
Válasz 14.12.04. 15:56 #49
gothmog
Oké, nem szoktam értékelni, de akkor röviden... Nálam az idei megjelenők (és persze kipróbáltak) közül kettő játék csücsült fel a trónra:

- Divinity: Original Sin: a legjobb harcrendszer, amit idáig valódi számítógépes szerepjátékba sikerült ültetni (a körökre osztott fajtából), rengeteg nagyszerű, kreatív ötlet, jó humor, sok tartalom. Másfelől viszont jóindulattal is csak átlagos történet, emlékezetes karakterek hiánya.

- Shadowrun: Dragonfall Director's Cut: nagyszerű történet, számtalan kisebb-nagyobb csavarral; remek karakterek; fenomenális shadowrun hangulat; egyszerű, de taktikázós körökre osztott harcrendszer. A másik oldalról viszont "költséghatékony" megvalósítás (még intro videó sincs, mindenki néma levente), valamint néhány rossz - kismértékben, de zavaró - játékmechanikai/dizájneri döntés (pl. akció közben csak a fő karaktered vehet fel gyógycsomagokat; bizonyos etikettek (pl. shadowrunner) felvétele felesleges, mert egyetlen párbeszéd opcióban sem vesszük hasznukat; kicsit kiegyensúlyozatlan a fegyvertípusok használhatósága).

Természetesen mindkettő játéknál, bár említettem egy-két negatívumot - óriási pluszban vannak a pozitív elemek és élmények.Kiegészítés gyanánt...

- Év csalódása nálam: Wasteland 2. Nem akarom szidni, maradjunk annyiban, hogy évek óta nem csalódtam ekkorát. Számomra a megtestesült szürkeség és monotonitás ez a játék.


Óh, igen, a DA:I nincs a felsorolásban, mert még a Te határtalan lelkesedésed sem bírt rávenni arra, hogy nekiüljek... (Egészen biztosan fantasztikus a története, és szokásos Bioware csúcsminőség NPC-kkel és párbeszédekkel, illetve apróságokkal van teletömve, de ahogy a játékmechanikát/játékmentet elnéztem egy-két videón; ez kb. a sajtreszelővel... esete lenne nekem. Inkább passzolom, bár ilyet Bioware játékkal még soha korábban nem csináltam.)
Endure. In enduring, grow strong.
27765 levél
Válasz 14.12.04. 15:40 #48
LordMatteo
Naggggyon beadnék egy olyat! Muszáj hozzá aaa... szóval érted.

Mert elfutni szerintem elfutna (a Shogun eldöcögött, a Roma elvileg meg jobban optimalizált, ugyanazzal a motorral, vagy nem).
A kibaszás társas játék, sose feledd.
5240 levél
Válasz 14.12.04. 15:26 #47
Pras
Ej, pedig tolhattunk volna RTW2 kampányt kúpban! Így, egy évvel az indulást követően már egész játszható.

Esetemben legjobban várt a Kingdom Come: Deliverance, de addig is remélhetőleg elleszek az Attilával februártól.
DVCVNT VOLENTEM FATA, NOLENTEM TRAHVNT - Lucius Annaeus Seneca
27765 levél
Válasz 14.12.04. 15:22 #46
LordMatteo
Ebben már változás nem lesz, szóval szinte copyzhatnám a tavalyi kommentet. Bf3 nyilván sokkal kevesebbszer, 3 havonta egy fél nap erejéig előkaptam. WoT-ot az utóbbi egy hónapban előszedtem, prémium tankkal már játszható a játék.

LoL továbbra is, azóta kb 650-700 órát raktam bele összesen, másfél év alatt ez elmegy.

Illetve a Black Friday óta AoM megint csak, Steamen keresztül.

Próbálkoztam amúgy sok játékkal, ami érdekelt az nem indul el (Shadow of the Colossus, mert konzolos, vagy Bf4, mert annyira nem is érdekelt mégse , a RTW2-t meg se próbáltam, minek fájdítsam a szívem), szóval jövő ilyenkorra talán gépet is kellene újítani.

Ami viszont szar, hogy a legjobban várt játék jövőre még mindig a witcher 3, akarom már.

Ja meg StarCraftoztam is, nem nagy eresztés ez a második rész összességében, de azért nem volt rossz.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
8608 levél
Válasz 14.12.03. 23:02 #45
davkar9
Lassan lehet készülődni! Majd neki kell ennek ülni rendesen, de első ránézésre idén is hiányos lenne a kategóriás felosztás úgyhogy menjen csak a tavalyi 4(+1)-es és top5 felsorolás.
Simple. Eternal. Beige.
8608 levél
Válasz 14.02.16. 19:56 #44
davkar9
Dehogynem! Már csak az Infinite és a Metro LL miatt érdemes volt tavaly játszani. A TR játékmenetével nem volt gondom, csak az "apróságok" (trikó alá rejtett fegyverek - nem a cicik - a-p-p arányok, meg amiket írtam) zavartak amik miatt csalódás is lett. Igazából gondolkodtam, hogy 5.-nek beírom a Last of Us-t, de mivel azt csak yt végigjátszásban néztem ezért nem lett volna érvényes.

jawsika: Azokra a videókra gondoltam amiket láttunk a megjelenés előtt. Feltételeztem, hogy azok jelenteket a játékból - trailerek általában így készülnek - de ehelyett ugyanazokat a részleteket csak levetítették nekünk két küldetés között.
Simple. Eternal. Beige.
27765 levél
Válasz 14.02.16. 13:51 #43
LordMatteo
Az ilyenekért egy finom ddos-t megeresztenék a csodálatos szervereitekre, ha lenne hozzá kapacitásom.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
14264 levél
Válasz 14.02.15. 21:14 #42
balays82
Jól van, így már értem. Bár szerintem csalódni csak akkor lehet igazán valamiben, ha másra számít az ember, mint amit végül kap, a Tomb Raider esetében azonban - ahogyan írod is - már a megjelenés előtt tudni lehetett szinte mindent, azt is, hogy elég komolyan megreformálják a játékmenetet.
De azért akkor összességében elmondható, hogy a tavalyi év nem volt túl jó számodra.
1349 levél
Válasz 14.02.15. 21:13 #41
jawsika
Viccen kívül mi volt a Mafia 2-ben bejelentve, amit nem tudott? Nem kötekedés, komolyan kérdem.
Did you think we had forgotten? Did you think we had forgiven?
8608 levél
Válasz 14.02.15. 20:12 #40
davkar9
Sucee nyert. Darálós TPS-nek jó volt, az íjat szerettem. Az irányítása kényelmes volt, kényelmesebb mint a DS3-é, ezért nyert.

Csalódás meg azért amit már itt és egyéb helyeken is írtam (még a topicot is visszaolvastam, nehogy az legyen, hogy ott még "buzi aki nem szereti" mélységű rajongás ment, itt meg már szidom). Természetesen nem a régi Larát vártam, láttam minden megjelenés előtti videót, tudtam mire számíthatok. Csak egyszerűen sok volt ez az elképesztő mennyiségű gyilkolászás, főleg, hogy Lara első ölése olyan hú de nagy traumatikus élménynek volt beállítva. Nem lett volna olyan nehéz "hihetőre" megcsinálni, kevés hp-lopakodós rendszer és kész is vagyunk. Tudtommal törékeny lányka, nem rambina. Ha lebukunk akkor kb game over, helyette inkább környezetet használva kelljen osonni. Pl a ketrec lakatját ellőve kiengedni a farkasokat, a zűrzavarban kiszabadítani a társunka, aztán spuri. Ilyesmi, gondolom mindenki el tud képzelni hasonló szituációkat.
Akció-platform-puzzle 3-as elég aránytalan, pont a TR lényegét kurtították meg, pedig a jégcsákányban több lehetőség lett volna, mint a Trockij-takedownok (persze használtuk a mászásnál, hosszú ugrásoknál, de kevés volt). Azokat kamrákat pedig síroknak nevezni egy Tomb Raiderben vicc. És ott van az is, hogy a játék jelentős részét bemutatták az előzetes videókban. Mentségükre szóljon, hogy amit mutattak az benne is volt a játékban és játszható is (téged nézlek Mafia 2).

A top5-be kerülést már magamnak is nehezen magyaráztam meg, gondoltam is rá, hogy inkább csak top3 legyen. A tavalyi megjelenések közül 20 játékkal játszottam (+ korábbi pótlások, na ezért kell a havi összegzés, bár azok nem is voltak versenyben ) ezeknek a fele nem igazán top5 alapanyag. Nem azt mondom, hogy rosszak, felejtősek, de pl egy Remember Me-t vagy egy Company of Heroes 2-t nem szívesen raknék bele. Végül maradt a TR és a BF4. Utóbbinál ott volt a nehézkes (enyhe kifejezés) indulás, a hulladék single rész, a hullámzó játékkedv-idő. Így tehát maradt Lara. A fenti hibái ellenére azért tényelg az év egyik legjobb játéka. Ha egy bizonyos szögből nézem akkor oké, ha egy másikból akkor már fújok rá. Ilyen egyszerű... igen, egyszerű, azt hiszem.
Simple. Eternal. Beige.
3071 levél
Válasz 14.02.15. 18:35 #39
Sucee
Gondolom abból a szempontból csalódás, hogy nem az lett, amit várt egy TR játéktól, viszont más játékokhoz képest (meg önmagában is) nagyon jó lett.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
14264 levél
Válasz 14.02.15. 17:46 #38
balays82
Az év csalódása egyben az év TPS-e, illetve az összesített listán is az ötödik. Hát ez nekem így elég furcsa.
10254 levél
Válasz 14.02.15. 12:52 #37
MattMatthew
Ezek szerint nálad nem vont le súlyos pontokat az összképből, hogy kukában kellett banánt és lőszert keresgélni.
Mondtam már, hogy a songbird a csengőhangom már régóta?

Defiance-ban nincs nagy pangás most?
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
8608 levél
Válasz 14.02.15. 12:08 #36
davkar9
Hosszas gondolkodás (és egy-két meglepetés játék) után arra jutottam, hogy mégis csak maradok a többkategóriás felosztásnál. Idén nem volt RPG, de még mindig egyszerűbb bizonyos években elhagyni egy-egy kategóriát, mint kidobni az összeset. Persze a "lebutított" 4-kategóriás rendszerre se sikerült rászoktatni titeket (kivéve pár embert, nekik jár a taps és a pacsi!). Emellé én is dobok egy top5-öt. Ez az "új-állandó" rendszer, év végén aztán lehet megint újratervezem majd az egészet.

Ja ha valakinek nem világos ez még a 2013-as lista.

Év Játéka - BioShock: Infinite

Az indoklás változatlan.

Év FPS-e - Metro: Last Light

A hangulati részek miatt, magamtól: "A metróvárosi életképek, a felszíni kalandozás, a (lélek)búvárkodós rész, utazás Pete-tel. Éjszakai mocsártúra, stb, stb, lehetne még sorolni."
A lövölde részét csak a szörnyek ellen tapasztaltam, emberi ellenfelek ellen lopakodást és altatást használtam. Sokat nem akarok magyarázkodni, a tucatmilitarisútereknél jobb, kész.

Év TPS-e - Tomb Raider

Nem szívesen adom ennek az új Larának... Ennek ugyanis nem egy agyatlan daráldának kellett volna lennie. Sajnos az lett. Nem volt rossz az unikornis gyártás, de akkor is kár érte. Most, hogy túl vagyunk a tömeggyilkosságon karakterfejlődésen remélhetőleg ismét Tomb Raider lesz a TR (és x. alkalommal is, nem a ciciket sírom vissza, hanem a púzli és mászkálós részeket!)
illik megemlíteni: Dead Space 3

Év Stratégiája - XCOM: Enemy Within

Apró csalás, ugyan még nincs meg, de a nyári akcióban megvettem az Enemy Unknownt és fél év alatt volt 4 végigjátszásom. Instant classic alkotás, ez a kieg pedig hozott új pályákat ellenségeket, stb.
illik megemlíteni: StarCraft II: Heart of the Swarm

Év Multiplayere - Battlefield 4

Kegyetlen hangulatos béta, rémálomszerű indulás, kidobások-fagyások-agyvérzésekel teli folytatás, rövid idejű stabil játék, újabb nehéz időszak, utóbbi időben már csak dxhosszúüzenetes kidobás. Fekete pont az EAnek ésa DICEnak a sok szarkodásért (korai kiadásért? <-jujlekellverniacodot), de amikor végre működik a multi - és jól is megy - akkor bizony látszik, hogy miért is jár a bf4-nek a díj.

Év MMO-ja - Defiance

3x25 sornyi skillbar helyett 1 EGO képesség van és a játékos ügyességén múlik minden (ügyes vagy a mesterlövészpuskával? akkor itt is az lehetsz). Lényegében egy MMOTPSről van szó, akit bővebben érdekel keresse fel a játék topicját, ott már írtam róla.
illik megemlíteni: Marvel Heroes

Év akció-kaland játéka - Assassin's Creed IV: Black Flag

Yarr, tudjuk miért. Hajózás, még több hajózás. Történet kicsit gyengécske, modern szál egész kellemes, és ugye a hajózás. Edward remek karakter, talán az eddig legjobb (bocs Ezio). Ja és említettem a hajózást?

(Év kalandjátéka - The Wolf Among US

Újabb csalás, csak a látottak és a megjelent 1-1 rész alapján inkább ennek jár mint a Waking Dead 2. szezonjának. Mind az 5 rész után visszatérünk majd rá, de az már úgyis 2014-es téma)

Év indie játéka - The Swapper

The Swapper! The Swapper! The Swapper! A Neverhood, a Portal és a Dead Space bizarr szerelemgyereke. A "klónozópuska" (a swapper) segítségével kell megoldani "elején legyintek annyira könnyű, később a büdös életben nem jövök rá" típusú feladványokat egy űrállomáson (ds hangulat az űrzombik nélkül), mindez gyurma grafikával elkészítve. A púzlikon kívül mélyebb dolgokkal is megmozgatja az agyadat, "mitől vagyok Én" és hasonló kérdésekkel. Nem magyarázkodik, nem erőltet rád valami hülye filozófiát, csak feldobja ezeket és azt veszed észre, hogy amíg pörög a stáblista még mindig a játékon gondolkozol (és még utána is egy pár napig). Kötelező alkotás, az ilyenek miatt érdemes odafigyelni az indie játékokra!
illik megemlíteni: Contrast

Év dlc-je/* - Far Cry 3 Blood Dragon (*kiegészítője? ideiglenes kategória, megnézzük idén lesz e hasonló)

wait for it...

Év Meglepetése - Far Cry 3 Blood Dragon

Áháháhá, kegyetlen nagy játék! Nemrég pótoltam, igazából ezért döntöttem úgy, hogy mégis csak teljes kategória listát kell vezetni. Minden perce sírva röhögős, utalás utalás hátán, epic pillanatok tökéletesen hozzájuk passzoló epic soundtrackkel. Ha ezt a játékot nem tudja valaki értékelni akkor annak vagy nincs humorérzéke vagy pedig túl fiatal. Tudtam róla, de nem foglalkoztam vele, megvettem, elkezdem, bamm, elkapott. Na ilyen egy év meglepetése!
illik megemlíteni: The Swapper

Év Csalódása - Tomb Raider

Sok gyilkolás, kevés, szinte semmi ügyességi és fejtörős rész. A „sírok” nevetségesek. Na meg kb a játék 75%-át ellőtték a megjelenés előtti videókban. Ó, és a farkasos qte...

Év Leghangulatosabb Játéka - BioShock: Infinite

Számszerűsítettem a dolgot, az Infiniteben több volt az emlékezetes pillanat így végül mégsem lett holtverseny.
illik megemlíteni: Metro: Last Light

Top5
1. BioShock: Infinite
2. Metro: Last Light
3. Assassin's Creed IV: Black Flag
4. Far Cry 3 Blood Dragon
5. Tomb Raider

Várólista 2014

The Witcher 3: Wild Hunt
Armikrog
Star Wars: Battlefront
Simple. Eternal. Beige.
3071 levél
Válasz 14.01.12. 13:48 #35
Sucee
Mi több, biztos.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
10254 levél
Válasz 14.01.12. 12:45 #34
MattMatthew
Lehet, hogy nála is elkapta az ad/flash block...
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
3071 levél
Válasz 14.01.12. 12:34 #32
Sucee
Mellesleg megint van év játéka szavazás az oldalon, csak épp sehol nem látom feltüntetve, én is facebookon keresztül jutottam csak el ide.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
14642 levél
Válasz 14.01.12. 12:27 #31
Razor03
Mennyire igaz! LIKE. Én is inkább ismételtem...
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
1 levél
Válasz 14.01.11. 16:38 #30
EliasW
1.Assassin's Creed 4
2.Grand Theft Auto 5
3.Batman:Arkham Origins
4.Battlefield 4
5.Tomb Raider
14264 levél
Válasz 13.12.28. 16:25 #29
balays82
Remélhetőleg egy hét múlva már be tudok számolni róla. Az eddigi információim alapján egyébként kb. ugyanolyan a játék PS4-en, mint PC-n. Vagyis szebb, mint az előző generáción, kevésbé bugos, de más jelentős különbség nincs.
3071 levél
Válasz 13.12.28. 16:21 #28
Sucee
Azaz már inkább "current", mint "next".
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
3071 levél
Válasz 13.12.28. 16:20 #27
Sucee
A next-gen AC4-ről érdekel a véleményed, majd ha kipróbáltad, a játék topikjába mehet arról hosszabban is.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
14264 levél
Válasz 13.12.28. 16:16 #26
balays82
A "megvettem teljes áron, de még nem játszottam vele" kategóriába egyedül a szerencsétlen Last Light tartozik. Ez szorosan összefügg azzal is, hogy egyre kevesebbet játszom PC-n, így lassan kerül sorra. De már nagyon várom.

A DmC év elején egyáltalán nem érdekelt, de időközben megjött hozzá a kedvem, viszont régóta úgy hírlett, hogy idén PS+ cím lesz, akkor meg inkább már kivártam. Az első 5 fejezet alapján amúgy ütős kis játék, nekem sokkal jobban bejön, mint a korábbi részek. Év játéka azért nem lesz belőle, sőt az ötös listámat sem bontja meg.

Azt már leírtam korábban, hogy a Black Flag miért nem lett első napos vétel. Azért, mert mindenképpen PS4-re akartam már megvenni. Mostanra sikerült megrendelni a Skull Editiont a normál kiadás árában, de amióta megjelent, csak csorgatom a nyálamat a játék topikját olvasva. Úgy gondolom, ez lehet az a játék, amelyik még komolyan bekavarhat a személyes évértékelőmbe, de ez már csak jövőre derül ki.

Az XCOM és az Arkham Origins pedig egyszerűen áldozatul esett annak a célkitűzésnek, hogy decemberben legyen meg a PS4.
6479 levél
Válasz 13.12.28. 14:31 #25
GustyX
Akkor játszottál/próbáltál/megvettél pár idei játékot.
Bár nekem ez eldönthető lenne könnyedén, mivel 1, csak olyan játékot veszek meg "teljes áron", ami kifejezetten érdekel 2, ha már "teljes áron" megveszem, akkor végig is játszom hamarosan 3, az előzőekből következik, hogy akkor másnak nincs esélye legjobbnak lenni az idén, mert nyilván akkor megveszem és az izgalomtól végigtolom. Ha ez utóbbi nincs, akkor mehet az "Év csalódása" kategóriába.

fZolee: +1+1+1
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
849 levél
Válasz 13.12.28. 13:42 #24
fZolee
1. SC: Blacklist (toronymagasan legnagyobb jatekelmeny iden)
2. FC3: Blood Dragon
3. Tomb Raider

Valoszinu az elso 5-ben lenne meg a BioShock: Infinite is, de meg nem volt alkalmam kiprobalni.
i5-4570, 16gb RAM, Geforce GTX 660 DirectCU II OC
8608 levél
Válasz 13.12.28. 13:22 #23
davkar9


Egyszer majd csak látunk tőled egy olyan hszt, ami nem csak "ez szar", "az szar", "ez igénytelen", "az blee", *fintor*, *fintor*, *fintor*.
Simple. Eternal. Beige.
3211 levél
Válasz 13.12.28. 11:57 #22
Raistlin666
Ha szerinted nem volt értékelhető játék idén akkor nálad van igen nagy probléma!

Vagy csak kerestél valami témát amire benyöghetsz valami igazán frappáns és tanulságos frázist?
551 levél
Válasz 13.12.28. 11:47 #21
Slyder
1. System Shock 2
2. Myth II - Soulblighter
3. Planescape: Torment
4. Call of Cthulhu
5. Age of Mythology

Nem 2013, mert ezeknek van is játék értéke. Ha a 2014 is ilyen igénytelen év lesz akkor beköszönhetne egy újabb videojáték válság és vihetné a férgesét.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.