16 éves a PC Dome/PlayDome
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Windows Help Desk

Tegnap még futott, ma már nem? Gond van a Windows valamelyik verziójával? Kérdezz és ha tudsz, válaszolj te is valaki másnak!

14179 levél
Válasz 14.07.27. 14:03 #7152
Babykiller
Router és telepítő CD?
5365 levél
Válasz 14.07.26. 16:41 #7151
GustyX
Megoldva, a "hogy-ra" csupán "már működik" a válasz
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
5365 levél
Válasz 14.07.26. 15:17 #7150
GustyX
Ez mi a pöcs?
Most tettem fel egy wifi routert, lemezről instaláltam, minden rendben volt, telefonról tudtam minden gond nélkül csatlakozni, de laptopról nem. Tipp?
Tegyük hozzá, hogy laptopról tettem fel, lehet ez volt a probléma és egy rendes, kábeles asztali gépről kellett volna?
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
14179 levél
Válasz 14.05.06. 22:34 #7149
Babykiller
Driverhiba is lehet, tedd újra a rendszert, ha tudod.
6299 levél
Válasz 14.05.05. 18:07 #7148
Beny12
Mikor bekapcsoltam a laptopot ez a hiba fogadott: DPC_WATCHDOG_VIOLATION. Aztán újraindult. Eddig nem volt ilyen, utánanéztem neten, hogy ez mi lehet, de a legtöbb helyen az SSD-vel hozzák összefüggésbe, ami nekem nincs. Vagy ez a hiba előrejelezheti a merevlemez végét?
49335 levél
Válasz 14.04.28. 19:19 #7147
Barthezz
Nah jó, ez esetben az imént meg is oldódott, mert végül a KMPlayer bezárása után automatikusan hozzárendelte magát a szükséges file-okhoz. Viszont a megoldásra ettől függetlenül kíváncsi lennék, mert azért nem állapot ez, hogy egy iylen alapfunkció ne működjön.
alias senator Cato
49335 levél
Válasz 14.04.28. 19:17 #7146
Barthezz
Már egy ideje fennáll a probléma, csak leszartam. De a KMPlayer esetén konkrétan meghülyülnék, ha minden filmet a programból kéne megnyitnom.
alias senator Cato
2548 levél
Válasz 14.04.28. 19:15 #7145
Dilizs
Gép restart? Hátha segít...
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ Gigabyte GTX 760 OC/4 GB/GDDR5 ¤ 2*4GB 1333Mhz Kingmax DDRIII
49335 levél
Válasz 14.04.28. 19:14 #7144
Barthezz
A következő problémám adódott Win7 alatt. Nem tudok alapértelmezettként társítani a fájlokhoz semmi olyan programot, ami nem szerepel a Windows által felkínált listában. Természetesen a fájlra jobbkatt és társítás opció után tallózással megkeresem a kívánt programot, de hiába megyek a Megnyitás gombra, nem teszi be sem az ajánlott, sem az egyéb programok közé. Így pedig nem tudom hozzárendelni a file-hoz. Régen ilyet nem csinált, szóval mi lehet a probléma oka és hogyan lehetne megoldani?

Amúgy konkrétan a KMPlayert raktam újra és szeretném pl. az mkv kiterjesztéshez betársítani.
alias senator Cato
49335 levél
Válasz 14.04.06. 12:27 #7143
Barthezz
Nah ezt a ClearType-ot megpróbáltam, majd meglátjuk, milyen lesz így. Köszi.

A natív felbontás nálam nem működik, ez már kb. 1 oldallal hátrébb ki lett tárgyalva. 1920 x 1080 -on van, ez az, amin kitölti a képet oldalsó csíkok és torzítás nélkül, de nem ez a natív (kissé anomália jellegű a dolog).
alias senator Cato
1013 levél
Válasz 14.04.06. 12:08 #7142
Baracklekvár
Próbáld még meg esetleg a ClearType betűtípust állítani oprendszer szinten, vagyis (win7 esetén) Vezérlőpult/Megjelenítés és személyes beállítások/Képernyő/bal oldalt opció.
Ugyanitt van egy-két másik opció is, beleértve a képernyőfelbontást is - ha esetleg nincs natív felbontásra állítva monitor, de a szemed már észre sem veszi a megszokás miatt...
WinXP esetén is valahol a megjelenítési beállításoknál megtalálható.
pogessor.pcdome.hu
49335 levél
Válasz 14.04.06. 00:01 #7141
Barthezz
Mégse jó. A Dome most már nem mosódik el, de a többi oldal továbbra is, akárhogy is állítom be a nagyítást.
alias senator Cato
49335 levél
Válasz 14.04.05. 23:10 #7140
Barthezz
Hát ez hihetetlen, eszembe nem jutott volna, pedig tényleg ez megoldotta az első problémát. Szóval köszönöm.

A másodiknál sajnos nem ezek az okok. Az elsőt kipróbáltam, de eleve az is ellentmond neki, hogy a gép kikapcsolásakor sem megy aludni a monitor. A második lehetőség sem jó, mert fent a monitor gyári drivere.
alias senator Cato
1013 levél
Válasz 14.04.05. 21:02 #7139
Baracklekvár
Csak halovány ötlet: módosítsd a nagyítási beállítást. Lehet most egy szerencsétlen nagyítás van beállítva. (Pl. Jobb CTRL+egérgörgő)

Második problémának lehet oka esetleg, hogy a videokártya hamarabb megy aludni, mint a monitor. Ha pl. 1 percre állítod a monitor bealvását, akkor is ez van? Esetleg a monitor plug&play monitorként van csatolva, s nincs rendes drivere, aztán ebből meg valamiért a bármi is következik.
pogessor.pcdome.hu
49335 levél
Válasz 14.04.05. 20:20 #7138
Barthezz
Korábban, talán 1 éve jeleztem itt az alábbi problémákat, lehet írtatok is választ, de őszintén szólva akkor nem foglalkoztam vele, mert csak az egerszegi gépemen jönnek elő, itt meg kb. havonta vagyok másfél napot, szal mindig elfeledkezem róla... Anyámat meg nem zavarja annyira, keveset használja a gépet. De most fontosabb dologra kellene neki, meg én is azért van, hogy többet vagyok itt, így jó lenne megoldani:

Szóval a böngészőben FF alatt folyamatosan elmosódnak a betűk. Ilyenkor ha elmozdítom a sávot, vagy kijelölöm a szöveget, visszaáll, de utána randomszerűen mindig máshol mosódik el és így tovább. Baromi idegesítő, kb. 1 éve nem szűnik meg, hiába frissül folyamatosan az FF.

A másik kevésbé akkora gond, inkább csak energiatakarékossági okokból. A monitorom a stand by üzemmód helyett nem kapcsol le, hanem elsötétül és "check the signal cable" feliratot ad. Így mindig manuálisan kell kinyomni a monitort akkor is, ha lekapcsolom a gépet és akkor is, ha itt hagyom hosszabb időre és a képernyőkímélőnek, majd az automatikus monitor-lekapcsolásnak kéne jönnie.
alias senator Cato
10567 levél
Válasz 14.03.08. 22:51 #7137
Dark Archon
Riva Tuner Statistics Server. Én használom, de ilyeneket nem csinál. Ha fent van, uninstalláld, ha nincs ilyened vagy fogalmad sincs, miről van szó, akkor vírus.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
14179 levél
Válasz 14.03.08. 13:55 #7136
Babykiller
Google szerint valami vga tuning program része.
26878 levél
Válasz 14.03.08. 13:38 #7135
LordMatteo
RTSS.exe

Pár napja random elindul a mocsok, 80% körüli CPU-t használ, rengeteg memóriát is, a Win7 rendszeresen átvált eccerű színösszeállításra, a böngésző is villog a kurzorral együtt, stb.

Vírus lenne?
A kibaszás társas játék, sose feledd.
49335 levél
Válasz 14.02.16. 11:27 #7134
Barthezz
Az a baj, hogy semmi normális kontakt cím nem lelhető fel sehol, ráadásul a készítő nem azonos a kiadóval és csak a kiadó felé tudtam a honlap felületén kérdést küldeni, amiről aztán ki se írta, hogy sikeres volt-e. A Softendoról van szó egyébként és a New Super Mario Forever-ről. Tegnap beleszaladtam egy olyan bugba, ami miatt az aktuális mentésem használhatatlanná vált és elölről kellett az egészet kezdenem. Még egyszer nem szeretnék így járni, főleg ha már a vége felé tartok... Szóval időnként kimásolnám magamnak az aktuális állásom, hogy hasonló bug esetén vissza tudjam tenni.
alias senator Cato
26878 levél
Válasz 14.02.16. 00:53 #7133
LordMatteo
Érdemes megpróbálkozni ilyenkor a játék készítőjének az oldalával, akár egy kérdést is megér, ha van ilyen felület. Mindenféle temp nevű mappákban is lehet kutatni, bár mintha az alap windowsos temp mappák nem erre szolgálnának.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
49335 levél
Válasz 14.02.15. 21:34 #7132
Barthezz
Hogyan lehet kideríteni egy freeware játék mentésének a helyét, ha sehol nem találom a szokásos helyek közül? (Sem a játék mappája, sem a ProgramData, sem a Users / Documents, sem a Users / AppData részen belül nincs.)
alias senator Cato
7317 levél
Válasz 14.02.14. 20:52 #7131
Lovi Tommy
nem fogott ki rajtam a rohadék...
"Mert a paraszt mindig mankót keres, és ha benned leli meg, hát el nem ereszt"
7317 levél
Válasz 14.02.14. 19:25 #7130
Lovi Tommy
valakivel volt mar olyan hogy win7t usbrol telepitett s lefagyott a telepites befejezese pontnal?
"Mert a paraszt mindig mankót keres, és ha benned leli meg, hát el nem ereszt"
10567 levél
Válasz 14.01.20. 11:12 #7129
Dark Archon
Ez az egész költözéskor volt, tehát szétszedtem a gépet, majd pár nap múlva összeraktam. A pár nap alatt törlődött a BIOS és utána volt, hogy elfelejtettem beállítani az AHCI-t.

Tehát nem raktam fel semmit, mire felélesztettem a rendszert, már nem ismert fel semmilyen USB tárat. Az mondjuk 100%, hogy össze-vissza kevertem, hogy melyik USB cuccot hova dugtam vissza, lehet az hülyítette meg.

Mindegy, mert egy ideig még kínlódtam vele, aztán újraraktam a gépet.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
14179 levél
Válasz 14.01.19. 11:37 #7128
Babykiller
Eddig nem volt tippem rá, de nem lehet, hogy feltettél valami usb filter drivert más gyártótól, mert az meg tudja bolondítani és az ugye safe mode-ban az nem tölt be.

Az AHCI/IDE váltáskor addig el se jut, hogy bármi problémát okozzon.
49335 levél
Válasz 14.01.18. 11:16 #7127
Barthezz
Tárgytalan, google-be beütve megtaláltam a megoldást. A Java-n belül is vannak biztonsági szintek és vmiért átállítódott a legerősebbre.
alias senator Cato
49335 levél
Válasz 14.01.18. 11:09 #7126
Barthezz
Ezt írja a részletekre kattintva:

Java Plug-in 10.51.2.13
Using JRE version 1.7.0_51-b13 Java HotSpot(TM) Client VM
User home directory = C:\Users\Gaaboor
----------------------------------------------------
c: clear console window
f: finalize objects on finalization queue
g: garbage collect
h: display this help message
l: dump classloader list
m: print memory usage
o: trigger logging
q: hide console
r: reload policy configuration
s: dump system and deployment properties
t: dump thread list
v: dump thread stack
x: clear classloader cache
0-5: set trace level to <n>
----------------------------------------------------

Ettől aztán kurvára okosabb lettem...
alias senator Cato
49335 levél
Válasz 14.01.18. 11:05 #7125
Barthezz
Java alapú webhelyet indítanék, eddig bár rendszeresen előfordult, hogy hiába volt fenn, nem észlelte a gép és a letöltést javasolta, így kb. 2-3 havonta fel kell raknom 10-szer, hogy végre vhogy felismerje, de most ez sem segít:

"Application blocked by Security Seetings
Your security settings have blocked an untrusted application from running."

Mégis mi a szart csináljak? Avastom van, azt kilőni se lehet, ha egyáltalán a vírusirtó a felelős...
alias senator Cato
10567 levél
Válasz 13.11.29. 08:33 #7124
Dark Archon
Hali!

A problémám, hogy bármilyen USB adathordozót dugok a gépbe, kiírja, hogy a lemez használatához formattálni kell. Formattálás után felismeri, egyszer... újraindítás után már nem. Aztán van, hogy, ha be van dugva a gép bekapcsolásakor, felismeri a pendrive-omat és tudom használni, de ha kihúzom és visszadugom akkor vagy a már említett formattálási szöveg jön, vagy szimplán, hogy hozzáférés megtagadva. Ezt a Kingston DT 3.0-mmal és az SD kártya olvasóval is eljátssza, valamint a telefonomat sem tudom USB storage módban használni, a külső vinyómról nem is beszélve (azt is formattálni akarja).

Minden eszköz működik más gépben hibátlanul, valamint a sajátomon is, ha safe módban indítom a Windows-t, ezért tuti, hogy valami szoftveres gebasz van. A teljes sztorihoz hozzátartozik, hogy költöztettem a gépet és törlődött a BIOS. Bootoláskor 2-3x bejött a kékhalál, mire rájöttem, hogy az AHCI mód hiánya miatt nem indul, mert az alapbeállítás IDE-n volt. Lehet, hogy ez végzett valamivel?

Próbáltam a neten is keresgélni, mindent kipróbáltam, aminek értelmét láttam, de semmi eredmény. A legtöbb leírás az USB eszközt vagy annak nem megfelelő leválasztását okolja, ami tekintve a safe módos és másik gépes felismerést, hülyeség.

Bármi ötlet?

Van ugyan partíciómentésem, de sajna csak márciusi. Visszaállítottam, úgy működik minden, de hát nagyon régi, így csak visszatettem az USB hibás rendszert. A gép új helyén egyelőre nincs net, még ez az, ami változott. Gondoltam a vírusírtó hülyeségére, de kikapcsolt ellenőrzés mellett sincs változás.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
4890 levél
Válasz 13.11.19. 21:16 #7123
Gump
Olyannal találkozott már valaki, hogy kb. minden művelet elején malmozik a gép. Konkrétan belépnék steam-be, 2 perc, közben semmit nem csinál. Indítanék újabb játékot, ami Steames vagy Origines, és megint csak percekig molyol. Lemezművelet nincs. Most megy egy csomó uninstall, ott is mire a megerősítő kérdések leokézása után tényleg elkezdi a törlést (ami gyors), az fél perc. De ez egy GOG.com-os 7 megás Populous esetén is.
Benyeltem pár hónapja egy vírust, sikerült leírtani, azóta van kb. ez. Amúgy amikor elindulnak a dolog, akkor a sebességgel nincs gond.
Nyilván újra kéne telepíteni, 4 éve felment a win 7, aztán azóta semmi gond nem volt vele, amíg be nem nyeltem azt a szart. De ezen kívül valami ötlet, mivel próbálkozhatok, amíg rá nem veszem magam egy reinstallra?
14179 levél
Válasz 13.11.19. 19:11 #7122
Babykiller
Alapból ilyen 60 mega körül van a keretrendszer telepítője, szóval ezek mind lecserélnek pár dolgot egymás után
14061 levél
Válasz 13.11.19. 18:55 #7121
ufodani
Milyen 100. Késszá!
Gagyira nem vagyok hitelesítve uff !
14061 levél
Válasz 13.11.19. 18:53 #7120
ufodani
Neked elhiszem, csak rálepődtem, h 100mega körülit egy témában kiküldenek. Akko szedem, thx.
Gagyira nem vagyok hitelesítve uff !
14179 levél
Válasz 13.11.19. 18:50 #7119
Babykiller
14061 levél
Válasz 13.11.19. 17:42 #7118
ufodani
Urak ezt a pár csomagot ma hozta a postman. Kell ez nekem? Komolyan kérdezem.
Gagyira nem vagyok hitelesítve uff !
10567 levél
Válasz 13.11.19. 08:43 #7117
Dark Archon
Én úgy látom, hogy IE-ben is be kell írni legalább egy betűt, de ez a lefelé nyíl működik ott is Mindegy, én ezúton ünnepélyesen végeztem a Firefox-szal. Remélem a Thunderbird-öt nem cseszik így el.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
14179 levél
Válasz 13.11.19. 00:44 #7116
Babykiller
Lefelé nyíl

Sajnos chrome-ban be kell írni legalább egy betűt, ahhoz hogy megjelenítse a korábban begépelt url-eket.

IE és 12-es opera (15 előtti) is tudja
5365 levél
Válasz 13.11.18. 17:00 #7115
GustyX
Nem.
A címsor (ahova be kell írni az oldal címét, ha ez a neve pl. www.pcdome.hu). Itt van egy kis nyíl, amivel előtudjuk hozni az összes böngészősávba beírt oldalt és ki tudjuk választani a listából.
Remélem érthető
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
14179 levél
Válasz 13.11.18. 15:01 #7114
Babykiller
A menüsorra gondolsz?
5365 levél
Válasz 13.11.17. 15:01 #7113
GustyX
Ha lenne benne legördülő böngésző sáv (vagy mi a neve), még jó is volna.
De sajna nincs, legalábbis az alapváltozatban.

De mondom, kapcsold ki a hardveres gyorsítást, amire keress rá a googlen
Nekem megoldotta.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
49335 levél
Válasz 13.11.17. 14:22 #7112
Barthezz
Jó, én meg mindig elfelejtem. Most normalizálódott a helyzet, de elképzelhető, hogy vmikor kipróbálom a Chrome-ot. A Google saját böngészőjén remélhetőleg nem fog összeomlani a youtube a flash miatt, legalábbis elvárható sztem.
alias senator Cato
26878 levél
Válasz 13.11.17. 09:40 #7111
LordMatteo
De ezek mind benne vannak a Chromeban is, ahogy azt már jó egy éve írom ilyenkor mindig.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
49335 levél
Válasz 13.11.17. 09:34 #7110
Barthezz
Közben kijött, hogy mégiscsak FF-hiba lesz, mert a kék halált is csak olyankor produkálja, ha nyitva a böngésző. Ez azért nagyon gáz és megbocsáthatatlan, így ha pár napon belül nem szűnik meg, eddig bármennyire is nem akartam váltani az FF személyre szabható kényelmi funkciói miatt (pluginek, köztük pl. a youtube-videót lementő plugin, ami a leginkább hiányozna, ikonos kedvencek sáv, personák, stb.), de át fogok térni a Chrome-ra. Sorozatos flash-összeomlások egy jó ideje, most meg a teljes böngésző összeomlása és a kék halál (ami Win7-en gyakorlatilag nem is létezik), leginstabilabb program evör, amit láttam...
alias senator Cato
5365 levél
Válasz 13.11.17. 00:29 #7109
GustyX
Mióta kikapcsoltam a hardveres gyorsítást, nincs problémám. Legalábbis ennyi használat után korábban már volt 2-3 fagyás.
Kapcsold ki, hátha.
Bár flash összeomlások még vannak. De a lényeg, szar a FF.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
49335 levél
Válasz 13.11.16. 22:32 #7108
Barthezz
Inkább itt folytatom az FF topicban megkezdett problémát, mert itt jóval nagyobb lesz a baj, mint gondoltam...

Ma délután a FireFox elkezdett 10 percenként összeomlani, ez volt a kezdet. Most este pedig már a második kék halált produkálta 10 percen belül a Windows 7-em. Mindkét kék halál után automatikusan újraindult a gép. A második indulás után a tálcán kikapcsolt az Aero, aztán visszajött... Vírus lenne? Másra nem tudok már tippelni...
alias senator Cato
14179 levél
Válasz 13.11.09. 22:56 #7107
Babykiller
Mi lenne ha egy régebbi drivert tennél fel, ccc nélkül?
9117 levél
Válasz 13.11.09. 21:00 #7106
Kanduhrka
Nem megy Nincs tuningolva, dotnet is rendben.
horrorgeeks.blogspot.com
5113 levél
Válasz 13.11.09. 00:36 #7105
rage
Próbáld meg uninstallálni a drivert, majd mielőtt felteszed újra, töröld a következőket.

C:\ProgramData\ATI mappa és benne a profile file
C:\Users\Neved\AppData\Local\ATI mappa és a benne lévő file.

Utána telepítsd csak újra
Ugye a kártya nincs tuningolva, valamint a Net Framework is rendben fent van?
9117 levél
Válasz 13.11.08. 22:17 #7104
Kanduhrka
"catalyst control center: host application működése leállt"

LEtöröltem mindent, újraraktam és ugyanúgy. tegnap még jó volt.
horrorgeeks.blogspot.com
14179 levél
Válasz 13.11.08. 21:33 #7103
Babykiller
Alvó mód, amúgy leginkább a flash 3D gyorsítása hozza elő ezt a hibát.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.