Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Windows Help Desk

Tegnap még futott, ma már nem? Gond van a Windows valamelyik verziójával? Kérdezz és ha tudsz, válaszolj te is valaki másnak!

20761 levél
Válasz 04.01.08. 22:55 #1668
Eric
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main

Nézd meg a Registry Editorral(start-futtatás-regedit), hogy itt mi van beállítva.
Nekem a jó öreg "about:blank" a honlapom.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3127 levél
Válasz 04.01.08. 22:39 #1667
Blade Runner
Ha bátor ember vagy akkor megpróbálhatod megnézni, hogy mi van a registryben. Próbáld meg a registry keresőbe beírni a web site elérési útját, vagy egy részét, hátha találsz valami érdekeset és akkor esetleg ki tudod törölni.
Blade
20761 levél
Válasz 04.01.08. 22:22 #1666
Eric
Az Ad-aware eddig nekem mindent leszedett. Lefrissítetted a netről install után?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1946 levél
Válasz 04.01.08. 22:19 #1665
devastator
Ezse segített! Mostmár télleg fingom sincs mi lehet ez!!!
Too stubborn to die...
1946 levél
Válasz 04.01.08. 22:00 #1664
devastator
Tárgytalan, megtaláltam a szoftverbázison!
Too stubborn to die...
1946 levél
Válasz 04.01.08. 21:50 #1663
devastator
Ok, de ezt honnan tom letölteni? Én ugyanis nem találtam!
Too stubborn to die...
3127 levél
Válasz 04.01.08. 21:47 #1662
Blade Runner
Próbáld meg a Search and Destroyt is (SpyBoot néven is ismert). Amit az Adaware nem talált, azt valszeg mgtalálod ezzel, vagy várj addig, amíg az Ad-aware új adatbázist készít.
Blade
1946 levél
Válasz 04.01.08. 20:45 #1661
devastator
Hi! Lenne egy kérdésem! Nővérem interneten megnyitott valami szart, azóta mikor megnyitom az iexplorert, akkor elkezd valami diamondsearch weboldalt megnyitni! Oké mondom, kiszedem az eszköszök/kezdőlapból! Meg is tettem. Újraindítom a gépet, vagy kikapcsolom, tök mindegy, lényeg, hogy minden egyes windows indításkor újra beteszi kezdőlapnak, és nemtok mit tenni, mindig ez történik! Mit tegyek? Letöröltem a cookiekat, megnéztem a dns beállításokat, letöltöttem az ad-aware, van vírusirtóm, de semmi se vált be, mindig ezt írja ki! Mit tegyek???
Too stubborn to die...
3123 levél
Válasz 04.01.07. 23:49 #1660
CybearBoy
Tán neked nem jön be?
5661 levél
Válasz 04.01.07. 20:46 #1659
ati2002
Ez a link nagyon COOL
---
2375 levél
Válasz 04.01.07. 13:43 #1658
gj2k
Sziasztok most olvastam az origón, hogy ujabb javítást adott ki a microsoft a blaster vírus ellen:

ezt a linket dobták ki az origón

Vietcong Reloaded :-D
12750 levél
Válasz 04.01.07. 13:24 #1657
okoska3000
már épp ideje volt...!!!!

nem tudom, mit vannak még sokan úgy oda, hogy azon az igazi játszani, meg milyen jó... egy normális gépen ugyanolyan az XP-n is játszani, csak az oprendszer sokkal kezelhetőbb és stabilabb...

jól teszik, hogy felejtőbe rakják...
20761 levél
Válasz 04.01.07. 13:20 #1656
Eric
5661 levél
Válasz 04.01.02. 14:18 #1655
ati2002
Nah, probléma megoldva.
Azért köszi.
---
5661 levél
Válasz 04.01.02. 01:23 #1654
ati2002
Áhh, köszi, ez jól jött.

Rage: leírtam egy problémámat az ASUS kártyák tv kimenettel nevű topicba. Légyszi nézd meg, és írjad le, ha tudsz valami ötletet adni.
Köszi.
---
5113 levél
Válasz 03.12.30. 23:21 #1653
rage
Egy mindenki számára hasznos tippel szeretnék boldog újévet kívánni a fórum olvasóinak :

Ha XP alatt szeretnénk az üdvözlő képernyőt, illetve a user névre kattintásos betöltést elkerülni, egy könnyű módszerrel megtehetjük.
Főként azoknak lesz ez hasznos, akiknek csak egy usert használnak, s valamilyen program miatt telepítették a gépükre a Microsoft NET Framework 1.1 alkalmazását.
Ilyenkor ugyanis, mindenképpen indításkor kattintani kell a user logora, csak úgy megy tovább a betöltés

Ehelyett:
Start menü / Futtatás
írjuk be:
control userpasswords2

A felugró ablakban szedjük ki a pipát az elől, hogy a felhasználónak be kell írnia jelszót a kattintáskor
Alkalmaz, OK

Erre egy új kisablak tűnik fel, ahol meg kell adni azt a user nevet, amivel mindig automatikusan loginolni szeretnénk
Jelszónak ne adjunk meg semmit
S kész is, se Welcome screen, se kattintás

BUÉK!
k
332 levél
Válasz 03.12.26. 17:09 #1652
Defter
problémáim oka egy rossz IDE kábel volt.
"úgy vigyorgott mint nekrofil, a hullaházban" Terry Pratchett
1651 levél
Válasz 03.12.25. 01:47 #1651
Remen
Nem jött be, akármit csináltam, újra kellett rakni az amúgy is friss windowst, most már jó csak elfelejtettem kimenteni a dokumentumokat meg maileket úgy hogy szopás


rage: biztos hogy memoria hiba volt a multkori eset, most, így megcserélt memórával tökéletesen ment fel a windows.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 03.12.24. 19:47 #1650
Remen
Úgy látszik egy többeknek gond, a microsoft oldalán kb 3 oldal leírás van ennek helyreállítására, majd ha lesz időm megcsinálom.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 03.12.24. 16:29 #1649
Remen
Miért írja azt ki a Directx 9 telepítője hogy a prgram nem ment át a logo teszten ezért nem lehet telepíteni? Ez nagyon furcsa főleg hogy eddig mindig gond nélkül felment, meg amúgy is a microfos saját programja.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
3123 levél
Válasz 03.12.23. 21:06 #1648
CybearBoy
Az én gépemben is NF7 van, ez az ASUS öcsém új gépében van.
Amúgy: Probléma megoldva!!!
Köszi rage, az általad mutattt fórum segített. Már fent is van, bár a bios még most sem látja a winyót, csak a bios kiírásai után lévő SATARaid csip kiírása utal a winyó meglétére, de úgy látszik ez nem baj, mert működik. Csak win telepítésekor meg kellett mutatni a floppira kimásolt SATARaid drivert.
5113 levél
Válasz 03.12.23. 20:36 #1647
rage
NF7-S

Egész más , mint a tiéd
Úgy látszik, ebben is
3123 levél
Válasz 03.12.23. 20:18 #1646
CybearBoy
Csak persze az 'alap biosnak' is látnia kéne, mert így semmire sem megyek...
3123 levél
Válasz 03.12.23. 20:06 #1645
CybearBoy
rage, apukád gépében milyen márkájú alaplap van? Ebben az ASUS-ban sztem full külön van a SATARaid a sima biostól. Az alap bios után (a cd-t látja, a winyót nem) bejön a SATARaid meüje is, és ott már látja a winyót... Á, kellett öcsémnek SATA...
3123 levél
Válasz 03.12.23. 19:47 #1644
CybearBoy
Hm, átolvastam. Beszélnek itt SCSI (jó SATA-hoz is) driver lemezről, amit a win kér telepítéskor, ha elején F6-ot nyomok, ami igaz is, de nekem nincs ilyen lemezem, pedig lehet ez is egy megoldás, már máshol is mondták. Próbálok neten találni, hátha. A lapban amúgy a legújabb bios van.
5113 levél
Válasz 03.12.23. 19:19 #1643
rage
Egy érdekes fórum, neked



http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/10409/
3123 levél
Válasz 03.12.23. 19:14 #1642
CybearBoy
Átnéztem, de semmi. Az integrált perifériák menunél vannak ilyen alaplapi dolgok, ahol szerintem lennie kéne, de semmi sata... Lehet belesütök egy új biost.
5113 levél
Válasz 03.12.23. 19:06 #1641
rage
Ne, a low format szerintem, nem kell...

Valahol az onboard chip menükben keresd
Legalábbis apu gépén ott találtam meg.
3123 levél
Válasz 03.12.23. 19:02 #1640
CybearBoy
Kerestem is, de a biosban nem találtam sata-s dolgokat. De bios után van vmi Sata-raid menu is, abba belépve, egyetlen funkció ami van (használható), az valami low format valami, nem tudom ez segítene-e, ott mintha látná is a winyót. Amúgy aztán xp-t akarom felrakni (integrált sp1), de hát a telepítője nem látja a winyót ugye...
5113 levél
Válasz 03.12.23. 18:57 #1639
rage
BIOS-ban engedélyezni kell a Serial ATA használatát
Utána azért látnia kellene ...

Jó tudni, hogy utána telepíteni kell XP-t, majd SP1-et,
s Serial ATA drivert is !

(Vagy WIN98 , alaplapi driver, serial ATA diver)
3123 levél
Válasz 03.12.23. 18:52 #1638
CybearBoy
Kicsit off, de úgy látom most itt vagytok, és kéne a help:
Üdv!
Van egy kis gondom az új géppel. SATA-s Seagate winyó van rákötve egy ASUS A7N8X-Deluxe lapra, de a gép nem látja, így win-t se nagyon tudok telepíteni rá... Ezeket a SATA-s dolgokat nem vágom, csak azt látom, hogy be van kötve a lapba, meg táp is megy a winyóba. Kell még vmit állítgatni, hogy menjen? Bisoban sem találtam semmit.
5113 levél
Válasz 03.12.23. 18:48 #1637
rage
chkdsk /f

Azon a partíción, amin a gond van
S akkor restart után próbálja majd megcsinálni

Meg lehet safe módban is indítani, s úgy megpróbálni törölgetni / vagy töredezettség - mentesíteni
332 levél
Válasz 03.12.23. 18:47 #1636
Defter
boldog karácsonyt!
visszaállt újra a probléma( a fájlok keltezései a jövőt idézik (2166, és 2099) úgyhogy valszeg egy vírus a ludas!
"úgy vigyorgott mint nekrofil, a hullaházban" Terry Pratchett
332 levél
Válasz 03.12.23. 18:44 #1635
Defter
ó mégsem. bár sok dolog visszaállt még egy csomó sérült van.
"úgy vigyorgott mint nekrofil, a hullaházban" Terry Pratchett
5113 levél
Válasz 03.12.23. 18:42 #1634
rage
Na, akkor úgy néz ki, a meglévő gondok mindenkinek megoldódtak


Akkor most már kívánhatok Boldog Karácsonyt minden Windows Help Desk fórum olvasónak
332 levél
Válasz 03.12.23. 18:38 #1633
Defter
a jumperelés jó, már bootol is ám a windowsban. áh! most! na, az volt hogy az összes fájl hülyekarakteres sehova se mutató mappákká vált, amik mérete az xp szerint: 120gb- ez egy fájl!- vagy 40gb, ilyesmi. a windows nem akart rajta lemeztöredezetséges ellenörzést, na mindegy vhogy rávettem, lefutott, és most úgy néz ki jó.
"úgy vigyorgott mint nekrofil, a hullaházban" Terry Pratchett
5113 levél
Válasz 03.12.23. 17:50 #1632
rage
Defter :

A te problémád szerintem nagyon hasonló az előző esethez.
Azt írod, a BIOS "hülye karaktereket" látott.
Meg azt, hogy az oprendszer nem bootol.

Amit ilyenkor meg kell nézni , az a jumperek beállításai.
Az a vinyó, amiről bootol , az mindenképp Master kell, hogy legyen.
Továbbá, az a partíció, amiről bootol, az mindenképpen primary kell legyen.

A vele egy IDE ágon lévő másik eszköz viszont mindenképpen Slave kell, hogy legyen, ha mindkettőt Slave-re, vagy mindkettőt masterre állítod, akkor jönnek a problémák.

Van egy harmadik lehetőség, az újabb alaplapok által támogatott "Cable Select", de a biztonság kedvéért a fenti beállításokat ajánlom
5113 levél
Válasz 03.12.23. 17:46 #1631
rage
Ez a memória - hiba nem tudom hogyan következik mindebből ilyen biztosan, de te tudod.

Inkább a particionálás / formázás körül kell az okokat keresni, mint ahogy meg is találtad.

Az MSBlast ellen meg annyira nem nehéz védekezni
Friss XP telepítés után érdemes bekapcsolni a beépített tűzfalat, s letiltani azt a portot, amit használ.

Vagy ideiglenesen tiltani az RPC service-t.
332 levél
Válasz 03.12.23. 16:21 #1630
Defter
sziasztok!
köszönöm hogy eddig segítetteket, és most ismét tanácsot kérek.
a gépemben egy 20gigás vinyón van az xp vmint van egy rack amiben egy 20 és egy 40gigásat szoktam cserélgetni. a 40gigásnál a betöltésnél a bios mindig ilyen hülyekaraktereket látott, de mikor azt választottam hogy ismerje fel, akkor utána felismerte és tökéletesen ment.ám most a windows nem akarta felismerni, holott a bootolásnál már észrevette a gép.mikor úra indítottam még nagyobb hiba, nem tudott a merevlemezről bootolni,csak cdről tudtam. beraktam a 20gigást már azzal is csak cdről bootolt. ha kiszedem a 2. vinyót az xp rendesen bootol, ha beteszem csak cdről.
megnéztem a csatlakozásokat de nincs hiba, és a gép is vírusmentes.
mit tudok csinálni?
"úgy vigyorgott mint nekrofil, a hullaházban" Terry Pratchett
1651 levél
Válasz 03.12.23. 14:03 #1629
Remen
Megoldódott. Beraktam slavenek így felment rá a windows. Aztán visszaraktam master nek és most működik így is. Sztem memória hiba okozhatta, valszeg van egy hibás rész a memóriába, ami így mindig betöltődött a telepítés során. Most megcseréltem a két memóriát.

Azért kész a segítséget, mert biztos nem jöttem volna rá hogy rosszul van formázva a vinyó.


Az a rossz az egészben hogy elveszett a majdnem kész honlapom, szerencsére neten fenn van egy kicsit korábbi verzió, plusz az összes zene, filmek, programok, klipek stb ... össesen 90 GB.

Jah és megint elkaptam a rohadt msblastot, pedig csak a microsoft weboldalát nézegettem frissítésért
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
5113 levél
Válasz 03.12.23. 11:46 #1628
rage
Kezd egyre érdekesebb lenni.
Ezek szerint, valami beállítási probléma lehet.

A gépedben van még egyéb IDE eszköz ?
Ha igen, jól van jumperelve ?

Nyilván ez a 120 gigás vinyó a Master
De ha van mellé kötve valami , az legyen Slave
Ha nem azon áll, jumpereld át.

Mert azt tudom elképzelni, hogy valami Master van mellékötve, emiatt nem jó, míg öcséd gépében nincs ilyen ütközés
1651 levél
Válasz 03.12.23. 11:11 #1627
Remen
Na jó, öcsém gépénél tökéletesen működik! Nálam meg képtelen elindulni.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 03.12.23. 02:42 #1626
Remen
Vagy nem

Most már nem írja ki, viszont miután újraindul, és folytatná a telepítést kiírja hogy hiba a rendszerben, vagy hogy hiányzó operációs rendszer. Másik windows cd-vel is ugyanez. Windows 98 frissítésnél ugyanez. Az egész vinyót leformáztam, az összes minden elveszett, de még mindig nem jó. Most már tuti a vinyó a hibás asszem viszem vissza, szünet után.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
5113 levél
Válasz 03.12.22. 22:49 #1625
rage
Akkor a hibát megtaláltuk

Utána már jó lesz , egész biztosan
1651 levél
Válasz 03.12.22. 22:44 #1624
Remen
Hoppá, lehet meg van, extended lett valamiért, átkonvertálom partition magic-el, aztán teszek egy próbát.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
5113 levél
Válasz 03.12.22. 22:40 #1623
rage
S mi volna, ha mondjuk 10 Gigás partíciót csinálnál neki?
Annyi amúgy sem árt, s hátha felmegy simán.

S a gondod megoldódna..

(Mindamellett, hogy az 5 gigásra is fel kellene menjen)
Az, hogy bootol a CD , meg magyar nyelvű , az egyáltalán nem baj, az, hogy integrált SP1 is van benne,voltaképp az sem, bár erősen kalóz verziót sejtet

De szerintem, a probléma nem emiatt lehet
Főképp, hogy a 25 gigás partícióra felmegy.

A particionálást jól csináltad , biztos ?
Egészen biztos, hogy az az 5 gigás az elsődleges, primary partíció lett, nem véletlenül Extended (kiterjesztett ) ?
1651 levél
Válasz 03.12.22. 22:34 #1622
Remen
Kábelek jól vannak, de ha pl a 25 gb-os partícióra akarom telepíteni akkor felmegy, de amint lecsökkentem a méretét 5gb-ra akkor meg megint nem indul.

Amúgy erről a win. cd-ről még nem telepítettem. Olyan cd hogy magától bootol, magyar nyelvű és integrált sp1 is van benne, szted egy másik win cd-vel menne?
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
5113 levél
Válasz 03.12.22. 22:30 #1621
rage
S ugye, nyilván NTFS file rendszert használsz?

Meg kellene próbálni az új BIOS-szal is, bár, az előzővel is mennie kellene... Minden jól össze van dugva, kábelek tökéletesek, stb stb?

Mert a hardware hibán túl már csak ezek a lehetőségek jutnak eszembe, sajnos
1651 levél
Válasz 03.12.22. 22:19 #1620
Remen
Nem a legújabb bios van, hanem egyel régebbi. 3 felé van partícionálva: 1. winxp ( lett volna..) 5gb
2. Progik, játékok 25 gb
3. minden más.. a maradék 90 gb
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
5113 levél
Válasz 03.12.22. 22:13 #1619
rage
Ja, látom az alaplapod típusát
Ok, a BIOS lehet érdekes

Amúgy mekkora a C partíció?
Vagyis az, amelyikre az XP-t tennéd?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.