Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Windows Help Desk

Tegnap még futott, ma már nem? Gond van a Windows valamelyik verziójával? Kérdezz és ha tudsz, válaszolj te is valaki másnak!

12750 levél
Válasz 03.03.12. 10:03 #718
okoska3000
Most nem indul automatikusan, de ha az outlookot elindítod mondjuk, elindul vele a messenger is, a gpedit.msc-ben le lehet tiltani, hogy sose induljon, ha nem akarod uninstallálni, így fenn lesz a gépeden, de nem fog futni... akármikor visszaállíthatod, ha mégis kéne...
1956 levél
Válasz 03.03.12. 08:27 #717
NisMaster
Ok! Ezt majd megpróbálom.

Egyébként most azt csináltam, hogy kikapcsoltam a "Windows indításnál", most a tálcán már nem jelenik meg, de lehet, hogy attól még a háttérben fut?
Vagy az már elég, ha nincs ott a tálcán?
HTWT - Hungarian Total War Team
20761 levél
Válasz 03.03.12. 00:52 #716
Eric
A legkevésbé elegáns, de egyben a leghatásosabb megoldás az, ha egyszerűen "iktatod" a Messenger könyvtárat.
Amúgy ha az SP1 fent van, akkor elvileg lehet uninstallálni.
Nem árt viszont előtte az Outlook Expressben kikapcsolni, hogy automatikusan indítsa a Messengert.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3123 levél
Válasz 03.03.11. 15:16 #715
CybearBoy
Nem törölni kell, hanem egy értéket módosítani, hogy unistallálható legyen... Én ilyen Messenger-registry buherálásról hallottam.
1956 levél
Válasz 03.03.11. 15:14 #714
NisMaster
Ha a registryből kitörlöd, akkor biztos nem jön elő többet.
Csak az a baj, hogy nem tudom, hogy melyik sort kell törölni registryből.
HTWT - Hungarian Total War Team
3123 levél
Válasz 03.03.11. 15:10 #713
CybearBoy
Elméletileg SP1 után simán le lehet uninstallálni, de nekem attól még előjött.
1956 levél
Válasz 03.03.11. 15:06 #712
NisMaster
De a registryben is ki lehet valahogy nem?
HTWT - Hungarian Total War Team
3123 levél
Válasz 03.03.11. 14:41 #711
CybearBoy
Én XP antispy nevű progival írtottam ki végleg.
4249 levél
Válasz 03.03.11. 14:32 #710
csuroach
Már irtam 1-2 forumba.................
"A fiataloknak azt üzenem, élvezzék ki a játék minden pillanatát, mert nagyon hamar vége lesz." - Mario Lemieux
1956 levél
Válasz 03.03.11. 14:14 #709
NisMaster
Köszi.
Régebben írtad valahol, hogy hogy lehet lelőne a Messengert. De most meg sehol nem találom, pedig egy pár topicot végigtúrtam miatta.
HTWT - Hungarian Total War Team
20761 levél
Válasz 03.03.11. 11:16 #708
Eric
Persze.
Start menü-futtatás-gpedit.msc-számítógép konfigurációja-felügyeleti sablonok-rendszer-automatikus lejátsz. kikapcs.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1956 levél
Válasz 03.03.11. 09:55 #707
NisMaster
Windows Xp-ben azt ki lehet kapcsolni, hogy amikor beraksz egy cd-t, akkor ne jelenjen meg az a menü, hogy mivel akarod lejátszani a cdt?
HTWT - Hungarian Total War Team
5113 levél
Válasz 03.03.11. 08:33 #706
rage
A videokártyád driverében az OpenGL túl régi
Ez egy szabvány, egyfajta 3d-s vezérlés, olyan mint a Direct 3D, vagy régebben a Glide.

Most azt lehet tenni, hogy neten felkutatni a kártyádhoz kiadott legutolsó drivert, s azt feltenni, de ugyanakkor lehet letölteni OpenGL-t tartalmazó kis független software-t is, épp nemrég írta valaki, hogy nála ugyanez a hiba ezzel megoldódott.

Most nem tudom,melyik topicban volt itt, de ez elég sok embernél felvetődött, írj valamelyik MOHAA fórumba is , szerintem, megmondják rögtön a választ
4249 levél
Válasz 03.03.10. 20:04 #705
csuroach
Üdvözletem mindenkinek!!!Már sokadszorra probállok erröl a dologrol kérdezni és pontos válaszokat még nem kaptam rá csak olyan felest.A video kártyám ATI Rage 128 (nem pro) és az a játék ami nem indul el vmi miatt támogatja.A cs-vel biztos nincs gond mert egy barátomnak elindul ugyez cd.A 2 prog ami nem indul el az a MoHAA és a Wolf leirom mit ir ki a gép ha el akarom inditani öket:Mohaa:

--- Common Initialization ---
Medal of Honor Allied Assault 1.00 win-x86 Dec 6 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak5.pk3 (259 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak4.pk3 (593 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak3.pk3 (669 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak2.pk3 (4722 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak1.pk3 (772 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA\main\Pak0.pk3 (11175 files)
C:\Program Files\EA GAMES\MOHAA/main

----------------------
18190 files in pk3 files
execing default.cfg
execing menu.cfg
execing newconfig.cfg
Config: unnamedsoldier.cfg
couldn't exec configs/unnamedsoldier.cfg
execing safemode.cfg
couldn't exec localized.cfg
execing autoexec.cfg
Unknown command "fov"
couldn't exec custom.cfg
...detecting CPU, found Intel Pentium III

------- Input Initialization -------
Initializing DirectInput...
Couldn't set DI coop level
Falling back to Win32 mouse support...
------- Input Initialization Complete ------- 68
You are now setup for easy mode.
----- Client Initialization -----
Called FadeSound with: 0.000000
----- Initializing Renderer ----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem





Wolf:Wolf 1.0.0 win-x86 Nov 13 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\sp_pak2.pk3 (232 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\sp_pak1.pk3 (1342 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\pak0.pk3 (4775 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein/main

----------------------
6349 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec wolfconfig.cfg
execing autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
Cmd_AddCommand: map_restart already defined
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
Wolf 1.0.0 win-x86 Nov 13 2001
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\sp_pak2.pk3 (232 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\sp_pak1.pk3 (1342 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein\main\pak0.pk3 (4775 files)
C:\Program Files\Return to Castle Wolfenstein/main

----------------------
6349 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec wolfconfig.cfg
execing autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
Cmd_AddCommand: map_restart already defined
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\SYSTEM\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 3: 640 480 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...23 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem




és az a szöveg hogy GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem pirossan villog.


Nekem azt mondták itt választ kapok kérdésemre hogy ez miért van mit csináljak vele m,it töltsek le hozzá és hol töltsem le.

ui:elöre is köszönöm ha tudtok segiteni.
"A fiataloknak azt üzenem, élvezzék ki a játék minden pillanatát, mert nagyon hamar vége lesz." - Mario Lemieux
1956 levél
Válasz 03.03.10. 15:13 #704
NisMaster
Pedig azt hittem, hogy most váltottál. Nagyon egybevágott.
HTWT - Hungarian Total War Team
20761 levél
Válasz 03.03.10. 14:07 #703
Eric
Néztem

Viszont már pénteken váltottam logót.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1956 levél
Válasz 03.03.10. 13:36 #702
NisMaster
Csak nem Bondot néztél tegnap?
Alig ismertelek meg.
HTWT - Hungarian Total War Team
1956 levél
Válasz 03.03.10. 13:34 #701
NisMaster
Ja, én is arra gondoltam, hogy inkább fölrakom rá a 98-at, és remélhetőleg megoldódik a probléma.
HTWT - Hungarian Total War Team
20761 levél
Válasz 03.03.10. 13:10 #700
Eric
Sztem kissé kevés ez a gép az XP-hez...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
1956 levél
Válasz 03.03.10. 12:21 #699
NisMaster
Ezt már leírtam a WindowsXp topicban is de ott még nem válaszoltak:

Két kérdésem lenne.

1. Van egy gép, cel400 128 mb ram S3 Savage4 sb16, és Xp fut rajta. Miért lehet az, hogy a Colin McRae Rally2-t elindítom rajta, mindent be lehet állítani, de amikor betöltené a játékot, akkor egyszerűen újraindítja a gépet.

2. Lehet-e gyorsítani Xp-ben a start menü keresés menüpontját? Mert 98 alatt sokkal gyorsabb volt.
(A második probléma egy Amd xp 1800+ os gépen van.)



HTWT - Hungarian Total War Team
5113 levél
Válasz 03.03.06. 23:52 #698
rage
Sajnos, ismert XP hiba, s nincs igazán rá gyógyszer... max némi registry turka...
9 levél
Válasz 03.03.06. 21:01 #697
grabovszki
Csináltam parancsikont. Csak azért bosszant, hogy miért tűnt el a tálcáról az ikon, és miért nem lehet visszatenni?
5113 levél
Válasz 03.03.06. 20:57 #696
rage
Arra gondoltam, hogy nem elindítod az exe-t, hanem parancsikont készítesz ehhez
9 levél
Válasz 03.03.06. 20:37 #695
grabovszki
ok így előjönnek az állítási lehetőségek csak az ikon nincsen sehol
5113 levél
Válasz 03.03.06. 20:16 #694
rage
Parancsikon az asztalon / tálcán?

C:\WINDOWS\system32\sndvol32.exe
9 levél
Válasz 03.03.06. 19:11 #693
grabovszki
Annyi van vele, hogy a tálcáról eltünt a hangszóró. Hiába jelölöm ki a hangok és audioeszközöknél, hogy jelenjem meg a tálcán de semmi. A tálca tulajdonságok testreszabásnál a régebbi elemek között ott van bejelölöm, hogy mindíg látszik és akkor sem látszik. A hang az tökéletes.
9786 levél
Válasz 03.03.06. 19:07 #692
Sirmelon
Üdv, Mester, ICQ, pls!
)
Right now!

Sirmelon
Si vis pacem, para bellum!
5113 levél
Válasz 03.03.06. 19:04 #691
rage
3. ötlet:

Nincs az asztalon valami olyan alkalmazás, ami a másik gépre mutat, azon keresne valamit éppen?

Na, nézd át mindhármat, s írd meg, mit tapasztaltál
5113 levél
Válasz 03.03.06. 19:01 #690
rage
678-as hozzászólás
Egyelőre nem találtam rá megoldást, sajnos
3123 levél
Válasz 03.03.06. 18:43 #689
CybearBoy
Milyen problémád van a hangkártyáddal?
5113 levél
Válasz 03.03.06. 18:36 #688
rage
2. lehetőség:

1. Alt-click (or right click) on Network Places > Properties
2. Alt-click on Ethernet Adapter connection > properties
3. Un-check "File and Printer Sharing for Microsoft Networks" > OK
4. reboot
5. If you need file or printer sharing, repeat the above, re-check the box and re-boot again.
5113 levél
Válasz 03.03.06. 18:30 #687
rage
Start/control panel/network connections...jobb klikk és tilts le minden hálózati kapcsolatot, amit nem használsz.
9 levél
Válasz 03.03.06. 18:23 #686
grabovszki
Próbáld kia boostxp programot. Ő optimalizálja és felgyorsítja az op.rendszert. www.szoftverbazis.hu-n van.
Sajnos az én hangkártyaproblémámat nem oldja meg.
1778 levél
Válasz 03.03.06. 16:44 #685
VOid-
Próbáltam mindehogy.. külön külön is meg úgyis hogy mind2nek megadtam az ip címet és minden maradt a régiben :[

Leírom picit részletesebben hogy lép be a winbe: Megjelenik Üdvözöljük felirat ez eddig ok ez legalább 10-15 mp-ig ott van előttem utána eltünik csak a hátteret látom start menüt ikonokat nem és itt kell 3 percet dekkolnom hogy előjöjjön minden...
Régebben ez úgy nézett ki hogy volt előttem start menű meg minden csak pl programok nem indultak el 30-40 mp-ig, most rosszabb :[
azóta volt egy winreinstall, amúgy a rendszerem teljesen stabil gyors nem fagy .
5113 levél
Válasz 03.03.06. 16:08 #684
rage
Mindkét hálókártyának megvan adva a belső IP címe?
1778 levél
Válasz 03.03.06. 13:55 #683
VOid-
Viruskeresőm nincs, tűzfalat kikapcsoltam ami alapbol winXPbe van.
Egy két fon tos dolgot viszont kifelejtettem, itthon nekem 2 db gépem van hálozatba összekötve, úgy hogy a server gépbe vagyis az enyémbe két db hálókártya van . Nem tudom hogy ez mennyire kavarhat be de ez a 3 perces várakozás lassan kedz az idegeimre menni restartolni nemmerek :[
5113 levél
Válasz 03.03.05. 23:45 #682
rage
Próbálj adni fix IP címet a hálózatnak
Fix, hogy azt keresgeti...
Víruskeresőd van?
Az is okozhat ilyet, esetleg.
Bár, XP alatt ritkábban. Vagy tűzfal
1778 levél
Válasz 03.03.05. 21:30 #681
VOid-
rage nyomtam egy ctrl+alt+del billentyűt és az a vicc hogy semmi nem foglalja le az rendszererőforrásokat:]
9 levél
Válasz 03.03.05. 21:17 #680
grabovszki
Már azt is kipróbáltam a réggebi elemek között ott van. Hiába állítom át, hogy mindíg látszik akkor sem látszik.
5113 levél
Válasz 03.03.05. 19:45 #679
rage
Start menü tulajdonságok > Tálca > Testreszabás

Itt nézz szét a régebbi elemek között
Az XP eltünteti a régebb óta nem használt ikonokat, amennyiben ez a szolgáltatás be van kapcsolva
9 levél
Válasz 03.03.05. 18:46 #678
grabovszki
Segítséget kérek. Xp-m van. A napokban a tálcáról eltűnt a hangszóró ikon. Már mindent megpróbáltam hiába jelölöm ki, hogy az megjelenjen, már hiába telepítem újra a kártyát az istennek sem akar előjönni. Amúgy a hang az tökéletes! Mit csináljak?
5113 levél
Válasz 03.03.05. 18:41 #677
rage
Meg kellene továbbá próbálni, hogy az IP címed, amit a DHCP ad, legyen fix.

Gondolom, neked sem szokott minden nap változni ez, nézd meg, hogy most pont mennyi, s próbáld megadni fix-re.

Ez az XP-re várakozás ugyanis szinte mindig a hálózati IP címekkel függ össze
1778 levél
Válasz 03.03.05. 17:57 #676
VOid-
Majd megnézem holnap és leírom most nincs kedvem restartolni a gépet, amúgy most elég kritikus időt kell várnom:[[ lemértam stopperral és kereken 3 perc!!
5113 levél
Válasz 03.03.05. 16:08 #675
rage
Ha ez alatt az idő alatt (30-40 sec)
nyomsz egy ctrl-alt-del-t, s megnézed, hogy a process-ek közül épp mi foglalja a rendszererőforrást, mit látsz?
1778 levél
Válasz 03.03.05. 15:14 #674
VOid-
rage: Ígyse oldódott meg a problémám :[
12750 levél
Válasz 03.03.03. 14:40 #673
okoska3000
Heh, felraktam az XP Prof. SP1-es oprendszerre a Directx9-et, ezzel megoldódott az összes "nem mennek az XP-n a gamák" problema, ugyanis az SP1-el rendben megy a GTA3, és a Directx9 felrakása után a Starfighter telepítője is elindul... Hogy előtte miért nem ment, nem tudom, de most már elmondhatom, hogy végre belőtték kompatilitásban a cuccosokat... Ja és 41.03-as Detonátor vann fel, vagy valami ilyesmi...

Remélem az az új 43.xx-as nem szarja el megint, hogy nem fognak menni a gamák...

Szal ajánlom mindenkinek, nincs semmi problema...
5113 levél
Válasz 03.02.26. 22:56 #672
rage
Adj a hálózati kártyádnak egy állandó belső IP címet is (pl 169.254.stb)
s a hiba megszűnik...
4956 levél
Válasz 03.02.26. 19:59 #671
bodajoci
Msconfigba nézz körül,hátha vmi olyat akar betölteni, amit nem lehet, mert szabálytalanul lett eltávolítva,vagy vminek nem találja meg minden összetevőjét stb.Persze aztán lehet más is a gubanc,de sztem vmi a progik betöltésénél van.
“Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt önmagunkon bosszút állni.” (Marcus Aurelius, római császár)
1778 levél
Válasz 03.02.26. 19:45 #670
VOid-
Na szal nekem a következő a próblémám XP-m nagyon gyorsan bebootol meg minden bent vagyok winbe, és legalább 30-40 sec-et kell arra várnom hogy bármit is tudjak csinálni, 30-40 sec után jön be a powerstrip ilyenkor tudok netre csatlakozni addig semmi pedig bent vagyok a winbe :] SP1 fenn van.
Kérdésem van vkinek vmi tippje hogy ez alatt a 30-40 sec alatt mit csinál az XP ? :] És ezt hogy lehet kikapcsolni ? :]
Nemtom hogy ezt csak nállam probléma-e de ahogy végignéztem minden hozzászollást ebben a topikban senki nem szólt ilyen hibáról.
1956 levél
Válasz 03.02.26. 08:49 #669
NisMaster
Na, sikerült eltávolítanom a directx8-at, és még a rendszer sem omlott össze.
Thanks mégegyszer.
HTWT - Hungarian Total War Team

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.