Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Hardware hiba??

206 levél
Válasz 06.12.10. 12:57 #148
qexer
én sem értem mit akarok
na mind1, majd meglessz csinálva addig marad az USB-s író.
CPU: 2.4Ghz | VGA: Inno3d GeForce 7300GT | RAM: 512Mb --- Nyáron 90% hogy jön az új konfig
8892 levél
Válasz 06.12.10. 10:52 #147
goodboy007
Most lehet, hogy én vagyok a hülye, de még mindig nem értem, hogy pontosan mit akarsz. Melyik kábelra gondolsz IDE, áramkábel, vagy mi?

És hol nem tudod bedugni, az alaplapba rosszul dugtad vissza?
Az olvasó USB-s?
A "nagy kábel"-en IDE kábelt értesz?
206 levél
Válasz 06.12.10. 09:01 #146
qexer
mármint nemazt
USB-set jól össze tudtam "hegeszteni", csak ami a gépbe van az lett rosszul visszakötve. a nagy kábel lóg a levegőbe, helyette másik van ott, a másiknál meg nemtom miahelyzet (ilyen jól letudom írni mi baja van)
CPU: 2.4Ghz | VGA: Inno3d GeForce 7300GT | RAM: 512Mb --- Nyáron 90% hogy jön az új konfig
8892 levél
Válasz 06.12.09. 22:56 #145
goodboy007
Ezt jól megaszontad.
A fekete IDE kábelt a nagy lyukba, a fehér áramkábelt meg a kicsibe.
206 levél
Válasz 06.12.09. 19:43 #144
qexer
nekem rosszul lett visszakötve a cd-olvasó, ezért felraktam egy csatlakoztathatót. mit hova kell dugni?
CPU: 2.4Ghz | VGA: Inno3d GeForce 7300GT | RAM: 512Mb --- Nyáron 90% hogy jön az új konfig
2851 levél
Válasz 06.12.05. 00:09 #143
RAI*DEN
Van két Pioneer DVD-RW cd-dvd író/olvasóm és az a gondom hogy egyikkel se tudok írni. Cd-k és dvd-k közül csak az újraírhatót tudom megírni mind neroval és mind alcohollal. A cd-ket csak a windows-ba épített cd íróval tudom megírni mindet. A Dvd-kre nagyon allergiás mind2. Néha az újraírható dvd-t sem tudom megírni és ekkor lemez törlése újból próbálkozok. Egyébként először a nero 6.3.0.9.-es verzióvál próbáltam de az megállt írás közepén. Most egy 7-es szériaszámú nerom van de ez se változtatott a gondomon. VKI plz help. Elkézelhető hogy mind1-ik selejtes? Előre is THX a segítséget.
140 levél
Válasz 06.11.28. 21:40 #142
bivay
és olyanokat is ír ki h cseréljél videókártyát meg ellenőrizd a memória kártyákatMM Mert ha igen nekem is ez a problémám de csak a játékoknál pl: armed assault,mohpa,vietcong2
1 levél
Válasz 06.11.28. 17:37 #141
norbesz
Sziasztok.

Samsung 797MB
Egy olyan kollegát keresnék, akinek ilyen monitorja van.
Nekem az lenne a problémám, hogy két szélén szabad szemel távolról lehet látni a képpont távolságot. Ami ugyebár zavaró, emrt 0.2 képpont távolságnak hirdeték meg. Az lenne a kérdésem, hogy nektek is látható ez szabad szemmel? A kép pont hézzagról lenne szó, ami szélein nagy területen látható sajnos? A tesómnak 997 van ami csak 19colos és annak semmi baja.sad.gif
1 levél
Válasz 06.11.28. 17:31 #140
Oszti56
Hello nekem lenne egy olyan problémám a gépemmel hogy inditáskor mindig kiirja azt a bizonyos kék képernyőt hogy a windows károsodást észlelt ezért leált ellenörize ezt megh azt és csökentet módba meg ijenek rendszer visszaálítással próbbálkoztam már ugyan az segitsetek légyszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! várom válaszotok de ha kinyomom a gépet ujra indul és akkor jó de minden bekapcsoláskor eljácca légyszi segitsetek
68 levél
Válasz 06.11.25. 19:53 #139
Mozso
Hálám üldözzön téged. Igazad volt de nem tettem le sata 1-re. Köszike.
14250 levél
Válasz 06.11.24. 14:51 #138
Babykiller
Igen és általában, ha visszakapcsolod beáll normális teljesítményre a gép, ez ilyen fura dolog.
68 levél
Válasz 06.11.24. 13:57 #137
Mozso
Már ha az ncq alatt az enable command queuing-ot érted.
68 levél
Válasz 06.11.24. 13:42 #136
Mozso
Köszönöm a segítséget,és a felvilágosítást a burst speedröl.Igy már nyugodtabb vagyok. A ncq kikapcsolása azt hiszem segitett. Köszi!
14250 levél
Válasz 06.11.24. 12:44 #135
Babykiller
Azt ugye tudod, hogy a burst speed semmit sem jelent, mert csak csatoló átviteli sebességét méri, attól meg jóval lemarad a merevlemez sebessége, esetleg raid-ben nem. Elég ha kikapcsolod az ncq-t és utána már nem lesz sok problémád.

goodboy: satánál nincs oylan hogy primary és secondary, mert egy csatlakozóra egy eszköz megy.
68 levél
Válasz 06.11.23. 22:44 #134
Mozso
Hát az sem valami jo. A bátyámnál a parallael ata is 120. Na mindegy azért köszönöm az infót.Hálás vagyok.
8892 levél
Válasz 06.11.23. 19:18 #133
goodboy007
Nálam 97.7 (SATA1)
68 levél
Válasz 06.11.23. 13:42 #132
Mozso
Mennyi a burst speedetek az eszközkezelöben? nekem 130.Igy sata 2-n.
68 levél
Válasz 06.11.23. 13:37 #131
Mozso
AZ enq az enabla command queuing? Ha jol értem azt mondod hogy jumpereljem a vinyomat sata 1-esre,mert ugy gyorsabb lesz. Elviekben a sata2 kétszer olyan gyors mint a sata 1. Nem lehet h az ide driverrel van probléma? AZ alaplapom csak le tudja kezelni, ha ott lenne hardware probléma az megjelenne az esemény naplóban.
14250 levél
Válasz 06.11.22. 14:50 #130
Babykiller
Állítsd sata 1,5G-re és kapcsold ki az ncq-t.
68 levél
Válasz 06.11.22. 13:36 #129
Mozso
Igen megnéztem. Ugy van h sata 1 2....6. A sata 1-ben van. Nálad mennyi a speed test-ben a burst speed?Tod amit leirtam h hol találsz,az aszköz kezelöben.LÉci Nézd meg.
8892 levél
Válasz 06.11.20. 21:28 #128
goodboy007
Biosban megnézted, hogy ott is primary-e?
Lehet, hogy rossz a vinyó. Érdemes lenne kipróbálni másik gépben, és ha ott is lassú, akkor szar.
68 levél
Válasz 06.11.20. 13:58 #127
Mozso
nem gyözöm kapkodni az egeret meg nyomkodni az alt tabot ,ugy pörög ez a forum.Mongyon már valaki valamit. bármit . Milyen ott nálatok az idö?
68 levél
Válasz 06.11.18. 00:27 #126
Mozso
ja megnéztem a sata 1-ben van.
68 levél
Válasz 06.11.18. 00:23 #125
Mozso
Satánál jó helyre? nem tom?6 sata vinyot lehet rádugni.
aszem a sata 1 ben van.Asus m2n-e az alaplapom.
8892 levél
Válasz 06.11.17. 23:16 #124
goodboy007
Arra gondoltam, hogy az alaplapon jó helyre van-e bedugva a vinyó, mert ugye a primary helyre kell dugni.
68 levél
Válasz 06.11.17. 21:04 #123
Mozso
Elöször is nod32 -m van és nix virusom.A biosom szinte defaulton van(a vinyoval kapcsolatban kell e valamit állítani?).Az everestben megnéztem amit mondtál de semmi.A rosz kábelt nem tom(mire gondolsz?ha rosz lenne nem is butolna). szerinted se normális h ennyit dolgozik a vinyom ugye?
8892 levél
Válasz 06.11.17. 18:22 #122
goodboy007
Milyen vírusírtót használsz? Futtass le egy vírusellenőrzést az Avast!-tal, vagy a NOD32-vel. Lehet, hogy valami vírus lassítjs a géped. Vagy nem jól van beállítva valami a bioszban, vagy rossz kábelre van rádugva. Rakd fel az Everest-et, és nézd meg ott, a windows háttértárak menüpont alatt, hogy nincs-e valami hiba.
68 levél
Válasz 06.11.17. 17:00 #121
Mozso
A primary chanel fület válaszd az ata controller után. jol elbeszélgetek magammal még talán rá is jövök mi a baj.
68 levél
Válasz 06.11.17. 16:58 #120
Mozso
igazad van rosszul mondtam mert nem ott van a négy fül. eszközkezelő utána ide ata/atapi vezérlök és ott a serial ata controlel-t válaszd ott is megjelenik a vinyod. nézd meg és irj ha tudod mi az. kösz
68 levél
Válasz 06.11.17. 16:50 #119
Mozso
igen lassú. elég ráklikkelnem a startmenüre és hangosan olvas. ha a fear extr... -ba felteszem a texturát nem tudok percegik megmozdulni. a dark messiash-ban is ez a helyzet. 3800+am2 van 7800gt vel. Szerintem ez igy nem oké. Az eszközkezelöben válaszd ki a ninyod és ott vannak a beállítások,(négy bepipált lehetöség) ott meg tudod nézni as sebességét is . És ott ezzel nincs is baj.
8892 levél
Válasz 06.11.17. 16:21 #118
goodboy007
Az meg mit jelent, hogy túl sokat olvas a vinyód? Lassú? Lassan tölt a gép?
Nálam nincs ilyen beállítási lehetőség a vinyónál (bár nekem SATA1-es vinyóm van).
68 levél
Válasz 06.11.17. 14:38 #117
Mozso
HI all

nekem is van problémám.tul sokat olvas a vinyom(1 gb ddr2 800mhz-van 5-5-5-18 as idözítéssel.) az eszközkezelőben a vinyonál(sata 2) van 4 beállítási lehetöség és mind a négy be is van pipálva. tudja e valaki mi micsoda? És miért nem tom a biosba a kingmax mars ramjaimt(nem volt olcso)jobb idözítésekre beállítani(800mhz-n)?
konkrétan 4-4-4-12?
8892 levél
Válasz 06.10.26. 15:18 #116
goodboy007
Víruskeresést futtattál már? A mai világban már erre is képesek lehetnek a vírusok, hogy ilyen hibá(ka)t okoznak.
1941 levél
Válasz 06.10.25. 18:47 #115
Qwen
9 levél
Válasz 06.10.25. 16:34 #114
ityu
Hello!!Na szal az a gondom, hogy vettem egy uj 64 bites lapot és hozzá egy 64 bites 3500+-os porcit.A gondom az lenne hogy kb egy 10 perc játék után vagy annyi se kilép a játékből !!!A gépem egy asus a8v amd 64 via k8t800pro lap amd 64 3500+ proci 1 G ram és egy 6600 GT 128Mb! Ha valaki tud valami tanácsot vagy segítséget adni az jo lenne!!!Előre is köszi!!
vagyis a baja az hogy az EXE hibát észlel!! ha valaki tud segíteni pls!!!Pontosabbannem csak a játékokból hanem az MSN-ből és az internet explorerből szintén...és ugyan ugy .EXE hibával!!!
88 levél
Válasz 06.09.08. 23:23 #113
power11
Az is lehet a gond, hogy a CPU hűtője nincs rendesen rajta a CPU-n..
És túlmelegszik aztán kikapcsol.
14642 levél
Válasz 06.09.08. 23:13 #112
Razor03
Meg kell nézni egy másik táppal.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
3424 levél
Válasz 06.09.08. 22:51 #111
Chrono
megoldás? tápcsere? a gép amúgy 2 hónapos...
!!! El Gigante Madrid !!!!
14250 levél
Válasz 06.09.08. 22:17 #110
Babykiller
Egy átlagos, nem túl jó minőségű táp élettertama olyan 2-3 évre tehető, míg a márkasok, használattól függően 5-10-re.

A legvalószínűbb, hogy a tápventillátor elégtelen működése közben kiszáradt pár kondenzátor.
3424 levél
Válasz 06.09.08. 21:16 #109
Chrono
lenne egy kis problémám, illetve nem is nekem hanem tesómnak.
szal ma bekapcsolta a gépét, ment kb 20 percet majd lekapcsolt, aztán bekapcsolta 10 percre rá, ment 30 percet és megint lekapcsolt, ezt így megcsinálta vagy 5x aztán, most már abszolút nem tudja visszakapcsolni a gépet (4 órája) semmire nem reagál.
az én véleményem szerint a táppal van gond, de mi okozhatta a hibát?? mert ha túl sok dolog van rákötve akkor elméletileg egy DVD-Rom lekapcsolása megoldaná a problémát de ez esetben nem.
!!! El Gigante Madrid !!!!
1956 levél
Válasz 03.11.14. 08:01 #108
NisMaster
Kösz mindenkinek. A tápegység volt a ludas. Elég volt neki egy icipici feszültség ingadozás és máris újraindult.
HTWT - Hungarian Total War Team
20761 levél
Válasz 03.11.14. 05:52 #107
Eric
Hibás reset gomb?
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
3127 levél
Válasz 03.11.13. 23:19 #106
Blade Runner
Kb. én is ezeket csereberéltem volna ki. Ha ezek után is kakukk a gép, akkor nem nagyon tudok mit mondani. Extrém esetben még a VGA is bezavarhat vagy akár a CD-ROM is, de ezek már igen valószinűtlen esetek. Ha saját szakállra nyomoztok, akkor esetleg egy régi PCI buszos VGA-val és lehúzott CD-vel meg floppy drive-val is érdemes a gépet kipróbálni, hátha segít. Ha ezzel is lefagyogat, akkor valamelyik már cserélt alkatrész permanensen rossz (úgy értem pl. az alaplap tipusa és a mem tipusa útálja egymást vagy hasonló). A táp teljesítményét azért érdemes lenne megnézni, hátha egy nagyobb teljesítményű táp megoldaná a problémát.
Blade
1002 levél
Válasz 03.11.13. 16:36 #105
lalakov
Segítséget kérek!
Egy ismerősömnek van egy új gépe. A gép indulásnál 3-4-szer újraindul és néha később is. A gép négyszer volt már a szervízben kicserélték a winchestert, a tápot, a memóriát és az alaplapot, de a probléma még mindig fenn áll. A szervízben sem tudják, mi a gond.
Van valakinek valamilyen ötlete???

5113 levél
Válasz 03.11.11. 19:01 #104
rage
Kezdjük a tápegységgel - a hibajelenségek arra utalnak főképp.
3127 levél
Válasz 03.11.11. 18:54 #103
Blade Runner
Ilyen öreg gépeknél már bármi elromolhat. Mielőtt teljesen leépülne a rendszer érdemes lenne az egészet átmenteni egy mésik gépre, nehogy az adatokank is annyi legyen. Utána meg lehet áttérni egy másik gépre. A legvalószinűbb hibaforrások: alaplapi csipszet, tápegység, (ha nincs szerencséd: a HD). A hibakeresét úgy kezdheted meg, hogy elkezded átépíteni a gépet, és amikor instabillá válik, ott a hibás cucc.
Blade
1956 levél
Válasz 03.11.11. 13:38 #102
NisMaster
Ja és 4.11-es Novell fut rajta.
HTWT - Hungarian Total War Team
1956 levél
Válasz 03.11.11. 13:37 #101
NisMaster
Itt melóban a szerver megy vagy másfél órát, aztán fogja magát és reset. Ezután elkezdene elindulni, de aztán megint reset. De van úgy, hogy abbahagyja és csak sötét a képernyő. Ilyenkor meg azt lehet hallani, hogy a cd-rom olvasót meg pörgeti mint az állat.

Ezekután kihúztam a konnektorból (merthogy másra nem reagált.) tíz perc múlva visszakapcsoltam és elindult, de szerintem megint nem fog sokáig menni.
Lehet hibás az alaplap, vagy mi baja lehet?

Egyébként ez egy 366-os celeron 64 mega rammal, meg abit alaplappal.
HTWT - Hungarian Total War Team
9786 levél
Válasz 01.10.23. 21:37 #100
Sirmelon
Meg is kaptam, köszi mindent, Spikes!
Si vis pacem, para bellum!
256 levél
Válasz 01.10.23. 16:30 #99
Spikes
Megtörtént elküldtem !
http://www.haricomp.hu

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.