Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» HTML

2 levél
Válasz 06.06.30. 10:17 #138
Garono
Ehh, bocs, csak most kezdtem el ide járni, nem figyeltem a dátumot... több, mint egy éves levélre válaszoltam.
2 levél
Válasz 06.06.30. 10:11 #137
Garono
Na igen, de a JavaScriptről megvan a véleményem.

Inkább a CSS Play (http://www.cssplay.co.uk) oldalt ajánlom, ez a kedvenc weblapszerkesztős oldalam, mindenre található jó példa, még a menükre is.

Jó oldal még a Dynamic Drive CSS oldala (http://www.dynamicdrive.com/style), ahol szintén kizárólag CSS-el készült, szép menük várnak ránk.

Az alábbi két oldalon szintén kizárólag CSS segítségével készült menük találhatók:
- http://www.tanfa.co.uk/css/examples/menu/
- http://www.sperling.com/examples/menuh/



Igaz, én személy szerint egyik változatot sem használom, mert nem létezik olyan menü, ami Firefox és Explorer alatt is ugyanúgy működik, így állandóan "if IE"-zni kell, amit én nagyon nem szeretek. Ezért úgy döntöttem sajátot csinálok, ami ha nem is ugyanúgy működik, de mindkettőben szépen fog kinézni, és nem "if IE"-zek.
1990 levél
Válasz 05.02.05. 17:57 #136
Seekoly
Elfelejtettem megírni, hogy: Itt találhatsz még jó menüket!

Másik: óvatosan kell bánni a javascriptekkel, ugyanis ha a böngészőben nincsennek engedélyezve, akkor semmit sem fog látni a látogató!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.02.05. 17:53 #135
Seekoly
Nézd meg ezt a menüt!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
45 levél
Válasz 05.02.05. 08:49 #134
PHPs
Bemásoltam, de az égvilágon semmi nem történt. Úgy jeleníti meg, mintha üres fájlt töltöttem volna fel
1990 levél
Válasz 05.02.04. 19:24 #133
Seekoly
Tömve van minden hülyeséggel!
(Nem én csináltam, a neten találtam, kapcsold ki a smilie-kat másolás előtt!)

<style>
A:hover{color:red}
#divBg{position:absolute; top:0; left:0; visibility:hidden; height:50}
DIV.clSub{position:relative; top:-5; font-family:arial,helvetica; font-size:12px; padding:10px; visibility:hidden; background-color:Silver; layer-background-color:Silver}
</style>
<script language="JavaScript1.2">
ie=document.all?1:0
n=document.layers?1:0
var moveOnScroll=true
var hideAll=true
function makeMenuBar(obj,nest,vis){
nest=(!nest) ? '':'document.'+nest+'.'
this.css=(n) ? eval(nest+'document.'+obj):eval(obj+'.style')
this.hideIt=b_hideIt; this.showIt=b_showIt; this.vis=b_vis
if(ie && vis) this.css.visibility='hidden'
this.state=1
this.go=0
this.height=n?this.css.document.height:eval(obj+'.offsetHeight')
this.top=b_gettop
this.obj = obj + "Object"; eval(this.obj + "=this")
}
//Get's the top position.
function b_gettop(){
var gleft=(n) ? eval(this.css.top):eval(this.css.pixelTop);
return gleft;
}
//The functions for showing and hiding
function b_showIt(){
this.css.visibility="visible"
}
function b_hideIt(){
this.css.visibility="hidden"
}
function b_vis(){
if(this.css.visibility=="hidden" || this.css.visibility=="hide") return true;
}
/********************************************************************************
Checking if the page is scrolled, if it is move the menu after
********************************************************************************/
function checkScrolled(){
if(!oMenu.go)oMenu.css.top=(!oMenu.state)?eval(scrolled):eval(scrolled)
if(n) setTimeout('checkScrolled()',30)
}
/********************************************************************************
Inits the page, makes the menu object, moves it to the right place,
show it..
********************************************************************************/
function menuBarInit(){
oSub=new Array()
//Change it here if you want more or less submenus.
oSub[0]=new makeMenuBar('divSub0','divBg',1)
oSub[1]=new makeMenuBar('divSub1','divBg',1)
oSub[2]=new makeMenuBar('divSub2','divBg',1)
oSub[3]=new makeMenuBar('divSub3','divBg',1)
oSub[4]=new makeMenuBar('divSub4','divBg',1)
//Moving menuBar
oMenu=new makeMenuBar('divBg')
scrolled=n?"window.pageYOffset":"document.body.scrollTop"
oMenu.css.top=eval(scrolled)
oMenu.css.visibility='visible'
if(moveOnScroll) ie?window.onscroll=checkScrolled:checkScrolled();
}

/********************************************************************************
Shows and hides the submenus
********************************************************************************/
function extract(num){
if(hideAll){
for(i=0;i<oSub.length;i++){
if(num!=i) oSub[i].hideIt()
}
}
!oSub[num].vis()?oSub[num].hideIt()Sub[num].showIt();

}

onload=menuBarInit;
</script>
</head>
<body bgcolor="White">
<div id="divBg">
<table width="102%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="5" align="CENTER" valign="MIDDLE">
<tr bgcolor="#C0C0C0">
<td height="30"><a href="#" onclick="extract(0); return false">Choice 1</a></td>
<td><a href="#" onclick="extract(1); return false">Choice 2</a></td>
<td><a href="#" onclick="extract(2); return false">Choice 3</a></td>
<td><a href="#" onclick="extract(3); return false">Choice 4</a></td>
<td><a href="#" onclick="extract(4); return false">Choice 5</a></td>
</tr>
<!-- If you don't want submenu, just remove this tr and
remove the onclicks above and change the #'s to links -->
<tr>
<td valign="TOP">
<div id="divSub0" class="clSub">
<!-- To make the links link somewhere, just replace the #'s
with the link location -->
<a href="#">Sub choice 1</a> <br>
<a href="#">Sub choice 2</a><br>
<a href="#">Sub choice 3</a><br>
<a href="#">Sub choice 4</a><br>
<a href="#">Sub choice 5</a>
</div>
</td>
<td valign="TOP">
<div id="divSub1" class="clSub">
<a href="#">Sub choice 1</a> <br>
<a href="#">Sub choice 2</a><br>
<a href="#">Sub choice 3</a>
</div>
</td>
<td valign="TOP">
<div id="divSub2" class="clSub">
<a href="#">Sub choice 1</a> <br>
<a href="#">Sub choice 2</a>
</div>
</td>
<td valign="TOP">
<div id="divSub3" class="clSub">
<a href="#">Sub choice 1</a> <br>
<a href="#">Sub choice 2</a><br>
<a href="#">Sub choice 3</a><br>
<a href="#">Sub choice 4</a><br>
<a href="#">Sub choice 5</a>
</div>
</td>
<td valign="TOP">
<div id="divSub4" class="clSub">
<a href="#">Sub choice 1</a> <br>
<a href="#">Sub choice 2</a><br>
<a href="#">Sub choice 3</a><br>
<a href="#">Sub choice 4</a>
</div>
</td>
</tr>
</table>
</div>
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
45 levél
Válasz 05.02.04. 16:25 #132
PHPs
Hi!

Nos, az lenne az én gondom, hogy (sok forrásból próbáltam már összeügyködni, de) nem tudok normális, egyszerű onmouseover menüt készíteni. (A lenyíló menü fajtájára gondolok.)
Olyan kellene, hogy ha az illetékes rátolja az egeret a menü egyik részére, mellette lenyílik egy másik menürész, ahol a linkek találhatók.
Áldom azt, aki elmondja, hogy kell. Előre is.

PHPs
1990 levél
Válasz 03.09.29. 09:54 #131
Seekoly
Hello,
ezen az oldalon pontosan és érthetően le van írva mit kell tenni:

http://htmlspec.web.elte.hu/htmltananyag/gyak8/jscript.html
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
10589 levél
Válasz 03.09.25. 21:25 #130
Dark Archon
Üdv!

Nem tudjátok, hogy hogyan lehet html-ben (vagy akár JAVA-scripttel) megcsinálni azt, hogy ha megnyílik egy weblap, akkor az automatikusan megnyisson egy másikat (egy frame-ben)?

Előre is köszi!
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
3167 levél
Válasz 03.08.18. 12:09 #129
'Tacker Takk'
Köszi, azt hittem van valami lényeges is (egyik felsőbb, alsóbb rendű) A linkelésnél gyűlt meg egy kicsit a bajom velük.
De a honlapom, amihez a Te segítségedet is kértem hamarosan elkészül!
Akkor még írok!
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
12750 levél
Válasz 03.08.18. 10:53 #128
okoska3000
a html egy l betűvel többet tartalmaz...

amúgy semmi lényeges, de ma már a .html kiterjesztést használják statikus oldalakra, használd te is ezt...
1175 levél
Válasz 03.08.17. 17:50 #127
Mr. Ranger
igen
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
3167 levél
Válasz 03.08.16. 23:16 #126
'Tacker Takk'
Biztos mindenki tudja rajtam kívűl, hogy mi a különbség a htm, és a html között?
"Látod nincs mit mondanom, a napot, az órát sem tudom..."
12750 levél
Válasz 03.08.13. 16:31 #125
okoska3000
2161 levél
Válasz 03.08.13. 15:27 #124
Zup
Kösz, nekem is ez kell! Kimásolom, jó?
&#8206;1828 - Drakula fiatal szűz lányok véréből táplálkozik. 2010 - Drakula éhen hal.
1956 levél
Válasz 03.08.13. 12:56 #123
NisMaster
Köszi!

Nagyon frankó.
HTWT - Hungarian Total War Team
12750 levél
Válasz 03.08.13. 12:21 #122
okoska3000
ezt írd be a style-ba, vagy a tagok közé, vagy ha van külön style.css-ed, ami be van includolva, akkor abba tedd bele:

BODY {SCROLLBAR-FACE-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-HIGHLIGHT-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-SHADOW-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-3DLIGHT-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-ARROW-COLOR: white; SCROLLBAR-TRACK-COLOR: #FFFFFF; SCROLLBAR-DARKSHADOW-COLOR: #FFFFFF}

a színkódokat írd be, itt ugye minden FFFFFF-en van, változtathatsz mindenen tetszés szerint...

1956 levél
Válasz 03.08.13. 11:57 #121
NisMaster
Tudsz egy példát rá?
HTWT - Hungarian Total War Team
1175 levél
Válasz 03.08.13. 11:47 #120
Mr. Ranger
css stíluslappal
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
1956 levél
Válasz 03.08.13. 11:28 #119
NisMaster
Hogy lehet átszinezni a görgetősávot az oldalak szélén?
HTWT - Hungarian Total War Team
1956 levél
Válasz 03.06.23. 12:13 #118
NisMaster
Hát igen, ez csak amolyan maszekos dolog lesz.
HTWT - Hungarian Total War Team
12750 levél
Válasz 03.06.23. 12:09 #117
okoska3000
De cserébe designos, jól működő, univerzilás...

Külföldön még jobban elszaladottak az árak...
12750 levél
Válasz 03.06.23. 12:08 #116
okoska3000
Hát maszekba szólsz valakinek, ismerős, vagy ilyesmi, akkor olcsó... Mint vállalati szinten nagyon drága egy komplett site, ami brutálisabb az bezony már hét számjegyű
1956 levél
Válasz 03.06.23. 12:05 #115
NisMaster
Hát én is inkább valamiféle site-ra gondoltam. De mégis mennyi, csak hogy nagyjából képben legyek.
HTWT - Hungarian Total War Team
12750 levél
Válasz 03.06.23. 10:14 #114
okoska3000
Ingyen is lehet... Elég sok cég van, aki ebből él viszont... Mondjuk az nagyobb cégeknek készítenek cuccot, és nem egy oldalt, hanem site-okat...
877 levél
Válasz 03.06.23. 09:53 #113
NF
szerintem az ma ingyen van
1956 levél
Válasz 03.06.23. 08:11 #112
NisMaster
Szerintetek mennyit kérnek egy egyszerűbb html weboldal elkészítéséért?
HTWT - Hungarian Total War Team
1990 levél
Válasz 03.06.19. 20:02 #111
Seekoly
csáá

csinálsz egy táblázatot aminek egy sora egy oszlopa lesz beállítod a táblázat keret vastagságot aszt csá
szóval pl:

<table border=1>
<tr>
<td>
..........
..........
..........
</td>
</tr>
</table>
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
10 levél
Válasz 03.06.14. 18:43 #110
ricsike
Sziasztok!

Annyit szeretnék kérdezni, és egyaránt megtudni is, hogy hogy kell
szöveget bekeretezni akár vonalakkal szerkesztőben?
pl.

..........
..........
..........

Ezt hogyan kellene bekeretezni?
Ha simán vonallakkal bekeretezem, akkor ha megnyitom a weben, akkor nem lesz jó. Szinte sokkal mellébb rakja a vonalakat, hogy kellene zet megoldani?
Válaszát elöre is köszönöm.

Ricsmo
2 levél
Válasz 03.06.07. 00:58 #109
lavrentyij
Nem tud valamelyikõtök segíteni abban, hogy tudom a flashgettel összehangolni az Opera-t, vagy a Netscape-et, v akármilyen böngészõt, mert szükségem lenne hogy nem IE esetében is megjelenjen jobb egérgombra a "MINDEN letöltése flashgettel" menüpont.
1651 levél
Válasz 03.05.28. 13:35 #108
Remen
hm továbbra sem működik biztos az Apache beállításnál rontottam el valamit de mindegy mert a freeweb támogatja az php-t és oda töltöm fel
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.05.27. 17:37 #107
okoska3000
Ja, je, a localhostot az url-re értettem, nem a php.ini-ben...

Akkor jön be alapértelmezettena a C:/htdocs könyvtárad listája, abba pakolhatod, klikkelhetsz, kivéve, ha nincs benne index.php vagy index.html oldal, mert azt automatikusan elindítja... ha nincs indexed, akkor kilistázza a tartalmat...

mindegy, a lényeg, hogy megy... vagy nem megy?
1651 levél
Válasz 03.05.27. 17:13 #106
Remen
Ja és nekem ha beírom a localhostot akkor az oldal jön be
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 03.05.27. 17:10 #105
Remen
a php.ini-ben nincs ilyen rész hogy localhost viszont van ez:
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
; Paths and Directories ;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
include_path = ; UNIX: "/path1:/path2" Windows: "\path1;\path2"
doc_root = ; the root of the php pages, used only if nonempty
user_dir = ; the directory under which php opens the script using /~username, used only if nonempty
;upload_tmp_dir = ; temporary directory for HTTP uploaded files (will use system default if not specified)
upload_max_filesize = 2097152 ; 2 Meg default limit on file uploads
extension_dir = ./ ; directory in which the loadable extensions (modules) reside
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 03.05.26. 22:28 #104
Remen
Ok THX majd kipróbálom csak most csináltam egy honlapot amire felraktam pár térképet meg majd még frissítem ( főleg havereknek van)
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.05.26. 11:22 #103
okoska3000
ácsi, kiszedte a php nyitást, az kell elé, tudod, a kacsacsőr és kérdőjel... utána a forráskód!!!!!
12750 levél
Válasz 03.05.26. 11:21 #102
okoska3000
12750 levél
Válasz 03.05.26. 11:20 #101
okoska3000
ha elindítod az Apachot, akkor tedd be a localhostodba, hogy

<?

echo ("szeva");

?>

és mentsd el, mitudomén, szeva.php néven...

Namost, a php.ini fájlban ellenőrizd, hogy mi a localhostod, nekem pl. a C:\htdocs, és ha a böngészőbe beírom, hogy localhost, akkor kilistázza a htdocs mappa tartalmát, ott kattintasz a szeva.php-re és akkor le kéne futnia... szal localhoston keresztül érheted csak el, rákattintással nem...
4574 levél
Válasz 03.05.23. 21:24 #100
hering
Remen:Akkor hajrá
Nekem már az alapok megvannak,de havi 25 óra miatt többet nem tudok nézni
http://www.jatekok.hu
1651 levél
Válasz 03.05.23. 19:15 #99
Remen
Nekem is megjött a kedvem megtanulni a php-t de van egy kis gond.
Beállítottam ugyanúgy ahogy ott van írva minden programot megnéztem az 1. példát a Hello worldoset de nekem nem jelent meg középen a Hello world felirat csak a többi szöveg. Aztán az űrlaposat próbáltam de az elküld után szintén nem jelent meg semmi
a php.exe és az apache természetesen fut. Mi lehet a gond?
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
4574 levél
Válasz 03.05.23. 17:16 #98
hering
Kösz
http://www.jatekok.hu
1175 levél
Válasz 03.05.23. 16:03 #97
Mr. Ranger
Kösz!
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
12750 levél
Válasz 03.05.23. 10:23 #96
okoska3000
Az oldalon felül vannak a linkek:

Assembly | Basic | C | Delphi | Java | JavaScript | PHP | Pascal | Perl | Visual Basic | Visual C++


Ne baloldalt kattingass, mert ott valóban fórum van...
12750 levél
Válasz 03.05.23. 10:21 #95
okoska3000
http://www.prog.hu/article.php?ndid=4570

pl. itt vannak Javascript-HTML mókák, cikkek... A cikkek között keresgélj, egy csomó forráskód van magyar nyelvű magyarázattal...
12750 levél
Válasz 03.05.23. 10:19 #94
okoska3000
Ja, értem... A PHP futtatásához elég feltenni egy Apache-ot, ami egyébként teljesen ingyenes és legálisan letölthető... Ezzel már fut a PHP, tehát értelmezi... Ha van adatbázisod, MySQL, akkor azt is telepítened kell, ami szintén teljesen ingyenesen és legálisan letölthető...

Ha felraktad rendben mindkettőt (kell egy-két beállítás hozzá), akkor ha elindítod a szervert START APACHE ikont, akkor a böngészőbe beírod, hogy localhost, és máris kilistázza az alapértelmezett könyvtárad, amibe bármit betehetsz, rákattintasz és értelmezi a .php oldalakat is... Ehhez azonban be kell rendesen állítani a cuccot, amit így nehéz elmondani...

Magyar nyelven itt van leírva, mit kell tenned és honnan töltheted le a stuffokat:

http://www.prog.hu/article.php?aid=421

Ez a fejlesztői környezet kialakítása cikk a php oldalkon, nézz körbe, sok jó dolog le van írva...
4574 levél
Válasz 03.05.22. 19:09 #93
hering
Remen:IS-IS!!!!
Mind2 érdekelne.
Okoska ott hol találom meg???Mert csak fórumokat találtam leírást semmi!!!
http://www.jatekok.hu
1175 levél
Válasz 03.05.22. 17:45 #92
Mr. Ranger
Akkor szervert hogy húzzak föl?
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
12750 levél
Válasz 03.05.22. 16:47 #91
okoska3000
Számomra nem világos, mi az hogy letesztelni otthon az oldalakat????

Mármint hogy nincs a gépeden szerver és szeretnéd futtatni a php-t, hogy lásd? Vagy mire gondolsz?
1175 levél
Válasz 03.05.22. 16:04 #90
Mr. Ranger
Nekem meg ki fog segíteni?
A kérdés az volt hogy:

Tudnátok olyan progit mondani, amivel itthon letesztelhetem a PHP+MySQL-es oldalakat?
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
12750 levél
Válasz 03.05.22. 10:21 #89
okoska3000
olvasgasd a prog.hu oldalait, nagyon kezdőtől haladóíg találhatsz ott érdekességeket, cikkeket, tutorialokat és nem kell arra várnod, hogy itt válaszoljon valaki, csak akkor, ha valami nagyon nem megy...

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.