Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» HTML

1956 levél
Válasz 03.03.05. 13:30 #38
NisMaster
Az első is sikerült amit írtál. Majd kipróbálom a többit is.
HTWT - Hungarian Total War Team
12750 levél
Válasz 03.03.05. 12:48 #37
okoska3000
Ezekkel ki is próbálhatod, működik, csak jól nevezd el az oldalakt, ahogy írtam
12750 levél
Válasz 03.03.05. 12:46 #36
okoska3000
Ez a frame_4.html forrása:

<html>
<head>
</head>
<body bgcolor="#00ff99" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
Ez a frame_4.html
</body>
</html>
12750 levél
Válasz 03.03.05. 12:45 #35
okoska3000
Ez a frame_3.html forrása:

<html>
<head>
</head>
<body bgcolor="#0066cc" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
Ez a frame_3.html
</body>
</html>
12750 levél
Válasz 03.03.05. 12:44 #34
okoska3000
frame_2.html forrása (ez a lényeg):

<html>
<head>
</head>
<body bgcolor="#99cc00" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
Ez a frame_2.html<br><br>
<a href="#" onclick="javascriptarent.frame_1.location='frame_3.html';parent.frame_2.location='frame_4.html';">Ez a link a felső frame-t lecseréli a frame_1.html-ről frame_3.html-re, ezt az alsó framet pedíg a frame_2.html-ről a frame_4.html-re</a>
</body>
</html>

12750 levél
Válasz 03.03.05. 12:43 #33
okoska3000
frame_1.html forrása:

<html>
<head>
</head>
<body bgcolor="#ec429b" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
Ez a frame_1.html
</body>
</html>
12750 levél
Válasz 03.03.05. 12:42 #32
okoska3000
frameset.html forrása:

<html>
<head>
<title>Frame</title>
</head>
<frameset rows="50%,*" frameborder="NO" framespacing="0" border="0">
<frame name="frame_1" src="frame_1.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="auto" frameborder="0">
<frame name="frame_2" src="frame_2.html" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="auto" frameborder="0">
</frameset>
</html>
1956 levél
Válasz 03.03.05. 12:25 #31
NisMaster
Köszi.
Már annyiféleképpen próbáltam és sehogy nem akart sikerülni.
HTWT - Hungarian Total War Team
12750 levél
Válasz 03.03.05. 11:25 #30
okoska3000
persze egyszerre többet is cserélhetsz:

javscriptarent.framename1.location='valami_1.html';parent.framename2.location='valami_2.html';

így cserélődik mindkettő más-más oldalra...
12750 levél
Válasz 03.03.05. 11:23 #29
okoska3000
javascript utasítással lehet hivatkozni, hogy a másik frame is lapozódjon, a neve alapján érheted el a frame-eket, tehát, a framesetben ugyebár meg kell adni a frame-ek neveit, az alapján hivatkozhatsz rá, hogy framename.location="valami.html", így azt a frame-et ellapozza egy másik html-re...

vagy valami ilyesmi... asszem nem is muszály külön scriptet írni, elég, hogy ha mondjuk onlick="javascript:framename.location='valami.html';"

vagy valami ehhez hasonlóképp műxik...

próbálgasd... ha nem megy, szólj, írok egy mintapéldát, most csak hasra ütve írtam...
1956 levél
Válasz 03.03.05. 11:02 #28
NisMaster
Ha van egy két frame-re bontott weboldalam, akkor azt hogy kell megcsinálni, hogy ha egy hivatkozásra rákattintok, akkor egyszerre cserélje le mind a két frame-ben az oldalakat?
HTWT - Hungarian Total War Team
170 levél
Válasz 03.03.02. 14:00 #27
Dr. Evil
1.: Hogy érted? A Dreamweaver-ben nem tudod megcsinálni. Kell a Flash, és ha az megvan akkor szabad a pálya. Ha van/megvan akkor szólj, és irok.

2.: Olyanra gondolsz, hogy gombnyomásra cuccokat irjon ki? Mert ha igen, akkor én nem tudok segiteni. =)

3.: Majd máskor... most nem találom a scriptet...

4.: Ilyen nincs. De ha egy olyan ablakban lenne, mint ami a 3. pontban lenne, akkor megoldható
Dr. Evil ŠŽ™ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3275 levél
Válasz 03.02.27. 21:38 #26
FOxygene
Megpróbálom rendszerbe stedni a dolgokat:
____________________________________________
-Amatőr vagyok de mindenem megvan hála a NET-nek és a flashgetnek,a legprofibb videóvágótól a grafikai programokon át a Fireworks-ig,ötletem is van és gyorsan tanulok.
Pár nap alatt olyan szintre hoztam a dolgot hogy már szerintem meg tudnék csinálni a Dreamweaver-el egy flash menüs amolyan forma honlapot,nem tudom hogy mennyire ismerem a DW MX-et,talán a leglényegesebb lehetőségeket már igen.
--------------------------------------------
Amit szeretnék:

1-Egy flash-el vagy bármilyen video formátummal
animált gombot,aminek maga a flash a felszíne
és a három állapotban háromféle Flash videót játszik le.Tudom hogy vannak előre beépítettek:
-Fashbutton
-Flashtext
-Button(windows)
-GiF képpel(ez kizárva)
de nekem saját true coloros kellene.
Csinálni is tudok már,bár a flash is csak gif-et fogad el animált gombfelszínnek,ugye?
Tehát van e olyan lehetőség hogy a "háromállású"
gombnak flash animációja legyen.

2-A következő kérdést még nem jártam körül annyira,úgyhogy fullostobának is tűnhet.
Egy gomb lenyomásra a Dreamweaverben meg szeretnék jeleníteni egy bizonyos adathalmazt a képernyőn,az aktív oldal egy részén esetleg az alapra áttetszőn,nem HTML oldalt frame-ben azt tudom hogyan kell.
Szóval itt csak a lustaságom kérdez mert ennek igazán utánnamászhatnék egy fél óra alatt,de minek kínlódjak ha egy profi itt
tanyázik és megsegít

3-Ha mégis megmaradnák a HTML adat megjelenítésnél van e lehetőség arra hogy a főoldalra rá nyílik a frame ami mozdíthatatlan de látom alatta az alap oldalt,ez a lényeg,hogy beleolvadjon az alapra esetleg szegélye se legyen,hogy ne kelljen képként beraknom újra a hátteret az adatok alatt.

4-Valamiféle görgetősávval ellátott átttetsző flash ablakot nyitna meg?Egyálltalán van ilyen?


Tudom hogy rém amatőrnek tűnhet az utolsó pár kérdés de senki sem kezdte vérprofin.


Aztán ha netán elkészülnék akkor előállok a hova és hogyan tölthetem fel kérdéscsomaggal




"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
170 levél
Válasz 03.02.27. 16:09 #25
Dr. Evil
Na itt vagyok, mint Flash szakember! Szóval hogy akarod?
Dr. Evil ŠŽ™ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3275 levél
Válasz 03.02.27. 12:18 #24
FOxygene
A hihetetlen színmélysége a bajom,enyhénszólva elüt a háttértől,de lehet hogy lekonvertálom a szűkebb környezetét is 256-ba és talán úgy már játszik.

Egy szuper kis oldalon mintegy az sitejuk jövőjébe tekintve elrebesgették hogy
nemsoká foglalkozni fognak a saját flash gomkészítéssel.
Kiváncsian várom.
"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
12750 levél
Válasz 03.02.27. 09:58 #23
okoska3000
Hogy milyen extra igényeid vannak?

A Flashest biztos meg lehet, de ahhoz nem értek, arra van más szakember, aki a Flasheket csinálja...

Azt nem értem, mi bajod az animált .gif-fel?

Használj olyat, azt annyi...
3275 levél
Válasz 03.02.27. 00:30 #22
FOxygene
Használok én flasht és fogok is csak nekem a GOMBOKHOZ KELLENE valami szerkesztési lehetőség,nem Notepados baszkurálás hanem valami kiegészítő vagy meglévő csak általam fel nem fedezett opció a Dreamweaver-ben.

Érted?

Én úgylátom hogy csak Gif lehet az animált gomb(kattintós linkre visz) felülete.A jpg az jpg.Nekem animált gombfelület kell de true color-os!!!!!!
a Dreamweaver-ben!!!!!!!!!!!!!!

Na!!....


Vagy meg e lehet aztata csinálni hogy
egy Flash animációra kattintva az animációt vált!!!(ez fontos), és egy link is kiindúl belőle ami egy belső frame-be nyit oldalt.
A DW-ben ez mind pofonegyszerű a gomb beillesztéssel de CSAK GIF meg JPG szinten.
Flasht nem lehet gombként használni.

Szerintem.


Valakinek ötlete?
??????????????????????????
"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
170 levél
Válasz 03.02.26. 22:11 #21
Dr. Evil
A Web-en csak .gif és .jpeg jelenik meg. Ha nem tetszik, akkor használj Flash-t
Dr. Evil ŠŽ™ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3275 levél
Válasz 03.02.26. 20:47 #20
FOxygene
Okoska HEEEEEEEELP!

A Dreamweaver MX-ben szeretnék olyan gombot
létrehozni aminek az alapja valamilyen animáció,de csak GIF-et és Jpg-t enged gomb
felületnek.
Tudsz valami plugin-t a Dreamweaver-hez vagy bármit amivel nem GIF alapú(true color pl) animált gombot lehet beszerkeszteni?

Most töltöm le a Fireworks-t az állítólag sokmindent tud még animált gombszerkesztést is de nem fér a fejembe hogy a Dreamweaver
hogyan?hova? fogja feldolgozni az esetleg vele előállított formátumot.
Jelenleg bármilyen típusú animációt elő tudok állítani csak animált rollover szerű gombként nem tudom betenni a dreamweaver-be.

THX ha segít valaki.
"A könnyebbik út mindíg el van aknásítva"
12750 levél
Válasz 03.02.26. 09:57 #19
okoska3000
az a <PRE></PRE> tag, amire gondolsz, ez az előre formázott szöveg, de iagzából annyira nem használatos, mert a böngészők máshogy értelmezhetik, szóval inkább beszokás ütni a <br>-eket
1651 levél
Válasz 03.02.25. 21:49 #18
Remen
A Div tag használatával lehet úgy írni hogy nem kell minden új sornál BR-t rakni?
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.02.25. 10:22 #17
okoska3000
non-breaking space: ez kérlek egy space, kódból megoldva, mivel ha a HTML forrásban akármennyi üres helyet hagysz ki, azt egy space-nek számolja, de ha mondjuk te hármat akarsz, akkor beüthetsz egymás mellé több non-breaking space-t, illetve ha mondjuk van egy táblázat cellád, aminek nincs tartalma, egy non_breaking space-t be kell rakni, különben a régebbi Netscape böngészők nem jól értelmezhetik, ha nincs tartalma...

DIV: (részlet) - egységet jelöl, egységként kezelheted a tartalmat...
1651 levél
Válasz 03.02.24. 22:25 #16
Remen
Van egy-két dolog ami nem tiszta a HTML-ben
pl Mire jó a Div és a non-space breaking (lehet nem jól írom) tagok?
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.02.17. 15:56 #15
okoska3000
javaslom, hogy olvasgass a www.prog.hu -n, ott van sok érdekesség a javascript, php-ról, SQL-ről is...
1651 levél
Válasz 03.02.17. 14:41 #14
Remen
Kösz már azt hittem hogy ez lecsúszik.
Az oldal még nincs kész de már dolgozok rajta.
Iszonyú béna lesz.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.02.17. 11:10 #13
okoska3000
http://www.prog.hu/article.php?aid=421&fr=4
1651 levél
Válasz 03.02.14. 20:52 #12
Remen
Nem tudtam hova írjak. A kérdés az lenne hogy úgy akarom feltenni a netre az oldalam hogy az én gépem legyen a server. Letöltöttem az Apache servert de nem tudom hogy kell használni. PLS valaki segítsen!
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
6926 levél
Válasz 02.05.22. 18:57 #11
Death man
Csak ne egymás után......
! ! ! DE OTT NEM VOLTAK NŐK ! ! !
1075 levél
Válasz 02.05.22. 18:11 #10
iX
1075 levél
Válasz 02.05.22. 18:09 #9
iX
próba hegyek (más topikot rondítsak?)
fk
d
dóm
12750 levél
Válasz 02.01.09. 09:53 #8
okoska3000
Nincs mit, csak a body onloadra ne felejtsd el preloadolni az összes imaget, különben ha online van a lap, akkor menet közben töltögeti a képeket, ezért kell betölteni előre...
1175 levél
Válasz 02.01.08. 18:17 #7
Mr. Ranger
Kössz, működik!
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
12750 levél
Válasz 02.01.07. 12:41 #6
okoska3000
Ez megy a script közé, csak lekapta a Fórum



function MM_preloadImages() { //v3.0
var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}

function MM_swapImgRestore() { //v3.0
var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
}

function MM_findObj(n, d) { //v4.0
var p,i,x; if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
if(!x && document.getElementById) x=document.getElementById(n); return x;
}

function MM_swapImage() { //v3.0
var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}
12750 levél
Válasz 02.01.07. 12:39 #5
okoska3000
Mit szeretnél csinálni? Ez megy a head tagok közé, előrebetöltheted a képeket, illetve lehet játszogatni:

<script language="JavaScript">
<!--
function MM_preloadImages() { //v3.0
var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}

function MM_swapImgRestore() { //v3.0
var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
}

function MM_findObj(n, d) { //v4.0
var p,i,x; if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
if(!x && document.getElementById) x=document.getElementById(n); return x;
}

function MM_swapImage() { //v3.0
var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}

// -->
</script>

Ez meg a body tagban pl.:

<body onLoad="MM_preloadImages('../images/vissza_gomb.gif','../images/vissza_gomb_on.gif');">

<a href="javascript:history.back()" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('vissza','','../images/vissza_gomb_on.gif',1)"><img src="../images/vissza_gomb.gif" name="vissza" width="20" height="20" border="0"></a>

ez kicserél képet onmouseoverra, amik már be vannak töltve, ha nem világos, kérdezz
1175 levél
Válasz 02.01.04. 21:35 #4
Mr. Ranger
A profi, most az egyszerűbbet használom, de mi a nagy különbség?
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
12750 levél
Válasz 02.01.04. 10:04 #3
okoska3000
Melyik érdegel, a rövidebb amatőr, vagy a profibb, de hosszabb, hivatalos megoldás?
12750 levél
Válasz 02.01.04. 09:51 #2
okoska3000
HTML-ben sehogy, legfeljebb JavaScriptben

1175 levél
Válasz 01.12.29. 22:13 #1
Mr. Ranger
Lenne egy kérdésem: hogy lehet roll over effectet csinálni HTML-ben
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.