Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» HTML

1651 levél
Válasz 03.05.21. 22:02 #88
Remen
Most az aloldalakra gondolsz?
Pl ráklikkelsz 1-es menüpontra és behoz egy aloldalt?
vagy úgy hogy rákattintassz a gombra és a fájlt hozza be?
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
4574 levél
Válasz 03.05.21. 21:38 #87
hering
Ez okés és sikerült is.Szóval a menü megvan,de ahhoz hogy rendelek hozzá valami fájlt???PL képet vagy listát vagy bármit????Vagyis ha ráklikkelek arra a menure akkor azt hozza be!!!!
http://www.jatekok.hu
1175 levél
Válasz 03.05.20. 22:05 #86
Mr. Ranger
Szövegnél pl. így megoldható: <a href="http://nemtommi.de.mindegy">A szöveg</a>

Amúgy ha Dreamweaver, akkor a linknél beírod a linket http:// előtaggal.
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
4574 levél
Válasz 03.05.20. 20:58 #85
hering
Feltámasztom a topicot!!!!!
Most kezdtem el szerkeszteni saját oldalam dreamweaverrel és fogjuk rá:jól haladokde...
freewebre pakoltam fel,azonban nem tudok buttont csinálni
Ha ebbe vki segítene...illetve ezekhez a gombokhoz hogy lehet rendelni fájlt vagy képet vagy lisát?????????
Vagyis ha ráklikkelek akkor azt hozza be amit én akarok!!!
http://www.jatekok.hu
1175 levél
Válasz 03.05.17. 22:15 #84
Mr. Ranger
A legegyszerűbb: beírod a címsorba, hogy ftp.uw.hu, majd beírod az adatokat amikor kéri. Emellet ugyebár meg kell nyitni a kezelőt, hogy átvidd a fájlokat.

Vagy: keresel egy jó FTP progit (CuteFTP, WS_FTP, SmartFTP...)
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
152 levél
Válasz 03.05.17. 15:32 #83
Palika
Hogyan kell ftp-vel feltölteni???
Az ultraweb-nél regisztráltam egy oldalt, de halvány gőzöm sincs hogyan kell felrakni.
Plííííz Help!
Nos, izé...
1651 levél
Válasz 03.05.16. 22:35 #82
Remen
Bocs hogy csak most válaszolok de nem tudom mert én is ezt úgy ollóztam össze több helyről talán okoska tudja.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
9 levél
Válasz 03.05.13. 13:03 #81
Harek
Hi

Ez valszeg működni fog csak át kell szerkesztenem a meglevő formot.
kérdésem is lenne: Ki lehet automatizálni a két kérdést? Itt arra gondolok mikor megkérdezi al akarom-e küldeni az ürlapot.

Thx
1175 levél
Válasz 03.05.12. 20:16 #80
Mr. Ranger
Tudnátok olyan progit mondeni, amivel itthon letesztelhetem a PHP+MySQL-es oldalakat?
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
1651 levél
Válasz 03.05.12. 15:08 #79
Remen
........<tr align="left"> <td><FORM METHOD="post" ACTION="mailtoxxx@xxxx.hu" ENCTYPE="text/plain">
<BR><INPUT TYPE="text" NAME="email" SIZE="20">
<P><INPUT TYPE="submit" NAME="submit" VALUE="Elküld">
</FORM></td></tr>...........


Ez így nem jó?
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.05.12. 12:01 #78
okoska3000
Az sajna nem olyan egyszerű, ugyanis a HTML-ben az nem megy, az csak elküldi valami programnyelvnek (php, asp, cgi-bin), valaminek, ami kiértékeli és küldi, persze kell hozzá mail szerver...

Szal HTML-ben nem tudsz közvetlenül form adatait elküldeni...
9 levél
Válasz 03.05.12. 11:31 #77
Harek
Hali

Újabb kérdésem lenne, bár nem pont ide tartozik.
Szóval. Készítettem egy regisztrációs űrlapot Dreamweaver progival, de a küldés gombot nem tudom, hogyan kéne bealítani, hogy el is küldje nekem az adatokat pl. e-mail-en. Ha valaki tud segíteni, annak nagyon örülnék.

Köszönöm
Harek
12750 levél
Válasz 03.04.08. 17:47 #76
okoska3000
Szóljá csak, ha gond van, megoldjuk
9 levél
Válasz 03.04.08. 15:39 #75
Harek
12750 levél
Válasz 03.04.08. 15:36 #74
okoska3000
Nincs mit...

Csak vigyázz a pontos szintaktikára...
9 levél
Válasz 03.04.08. 15:17 #73
Harek
Kösz pont ezt kerestem de nem jutott eszembe (még nem használtam, csak régebbröl emlékeztem). Letölteni amugy is zip doksit kell.
Mégegyszer kösz a segítséget.
12750 levél
Válasz 03.04.08. 14:52 #72
okoska3000
Ennyi:

<body onload="javascript:window.location='k.zip';">


ha ezt berakod a bodyhoz, akkor a k.zip-et elkezdi letölteni, pontosabban megnyílík az ablak, hogy save legyen vagy open... k.zip helyére beírhatsz, amit akarsz, csak ott kell a fájlnak lennie a html oldal mellett, vagy megadnod a pontos elérését... de azt tudod, hogy letöltéshez zipnek kell lennie, mert mondjuk egy pdf-et ha valaki egyszer leokézta, akkor azontúl azt benyitja a html-be, ha nem tömörített, és nem letölti...
9 levél
Válasz 03.04.08. 13:26 #71
Harek
Hi

Nos amikor tuljutottam a PHP -n megnyilik egy HTML oldal, ahol van egy filelink amire kattintva simán letöltöm a file -t. Én csak azt szeretnám, ne keljen katintani se hanem automatikussan nyiljon ki a letöltö ablak.

Thx
12750 levél
Válasz 03.04.08. 13:06 #70
okoska3000
Nem egészen világos, hogy mit akarsz... Ha átléptél egy HTML-re, akkor a <body onLoad="javascript:window.open('popup.html','popup','width=200,height=100,top=0,left=0');">

ez megnyitja a popup.html oldalad, megadhatod a szélességét, hova tegye, ez a bal felső sarokba rakja... a popup.html-be meg beírhatod, hogy mi legyen a tartalma, norma html oldal... nem tudom, ez érdekelt volna...
9 levél
Válasz 03.04.08. 12:43 #69
Harek
Hali

Tudnátok nekm segíteni ,hogy milyen kód kell ehhez:

Egy login.php -n átjutott felhasználónak nyiljon ki automatikussan letöltési ablak. A PHP egy HTML -re juttatja, és itt kéne megnyilnia. Valami HTML -be ágyazott script parancs kellene, persze
Én nem vagyok ebbe nagyon otthon, ha van jobb ötlet azt megköszönném.

Harek
1175 levél
Válasz 03.04.02. 22:18 #68
Mr. Ranger
okika3000-nak igaza van. a te lapodat se notepaddel pingáltad össze (gondolom)
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
12750 levél
Válasz 03.04.02. 10:19 #67
okoska3000
A tanulásra valóban jó a Notepad, én is azzal kezdtem...

Azonban amikor pénzért dolgozol és időre, akkor már nem igazán kifizetődő notepadban dolgozni, egyes programok elkészítése szinte lehetetlen lenne notepadban megcsinálni...

Tehát a szerkesztő progik a munka megkönnyítésére és mihamarabbi elkészítésére vannak olyanoknak, akik tudják is, hogy mit csinálnak...
332 levél
Válasz 03.04.01. 18:18 #66
Defter
köszönöm!
"úgy vigyorgott mint nekrofil, a hullaházban" Terry Pratchett
177 levél
Válasz 03.04.01. 17:09 #65
Solutor
A legjobb honlapszerkesztő a Notepad, és ezzel fogod megtanulni igazán, nem a mindenféle varázslóval, mert az csillog-villog de lövésed se lesz hogy mi miért van.
Olvassátok el ezt, tényleg sirály és igaz!!
http://notepad.org/
1175 levél
Válasz 03.03.31. 21:33 #64
Mr. Ranger
3. Freeweb jó. Amúgy ha csak úgy egy jó szolgáltatás kell, akkor ott van a www.brinkster.com és hogy rád is találjanak, nem árt egy www.dot.tk-s redirect
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
12750 levél
Válasz 03.03.31. 17:52 #63
okoska3000
1. Mint alább volt, a Homesite az forráskódszerkesztőre jó, szépen kiemeli a tagokat, van benne egy-két stuff (táblázatszerkesztő)... A Dreamweaver azért ajánlott jobban, mivel egyszerre szerkeszthető forráskód és nézetben, tehát ha rákattintasz a képre, kijelöli a forráskódját, szal gyorsabb vele dolgozni HTML szerkesztésre...

2. A PHP egy olyan nyelv, amivel adatbázisokat is tudsz kezelni (főleg MySQL-lel párosítják). Ez előbb lefut a szerveren, kiértékel és utána jeleníti meg a HTML-t, tehát a php forráskódot te nem látod, csak a végeredményét... Ha érdekel, ajánlom figyelmedbe a www.prog.hu -t, a php oldalán le van írva szakszerűen és részletesen, mit tud, meg ilyesmik, vannak Javascriptes irományok, cikkek is, szal ha érdekel a téma, ott találhatsz kedvedre csemegézni valót, mindezt magyarul...

3. Ezt majd aki próbálta megválaszolja neked, dehát a freeweb a legelterjedtebb asszem...
332 levél
Válasz 03.03.31. 17:11 #62
Defter
hello!

lenne pár kérdésem:

1. Milyen webszerkeztőt ajánlatok egy kezdőnek aki még csa jegyzettömbe írt egyszerű oldalkat.

2.ö... mi az a PHP? ez valószinüleg hülyén hangzik, de nézzétek el.

3.végül milyen ingyenes tárhelyet ajánlotok?
"úgy vigyorgott mint nekrofil, a hullaházban" Terry Pratchett
12750 levél
Válasz 03.03.31. 10:43 #61
okoska3000
Oké, ha olvassa Dino, akkor neki is szól
1175 levél
Válasz 03.03.28. 19:44 #60
Mr. Ranger
Ezt Dino-nak mond
A Biblia arra tanít hogy szeress, a Káma Szutra pedig arra, hogy hogyan szeress Š Ž ™
12750 levél
Válasz 03.03.28. 10:04 #59
okoska3000
Mellesleg (mondjuk én a régi design-t használom itt) ezt a Fórumot találom a legjobbnak a neten, úgyis mint itt lenni, meg úgy is mint elkészítve, szal ez most olyan elismerés volt a PCDome-osok felé
12750 levél
Válasz 03.03.28. 10:02 #58
okoska3000
Nem, csak szeretek itt garázdálkodni és infot szerezni

Mellesleg saját site-ot azért nem csinálok, mert elég uncsi lenne, nem is érzek rá elhivatottságot, mellesleg ha szépen akarok fogalmazni, a munkaköröm "web developer", azaz elég nagy cégek site-jait csinálom/csináljuk, biztos találkoztál már párral, amit csináltam, csak nem tudod, mert nem árulom el, melyek azok
170 levél
Válasz 03.03.27. 16:54 #57
Dr. Evil
azaz egyesültek... amúgy ha ennyire értesz ezekhez, miért nem fejlesztesz websiteot? csak nem vagy a PCD beépitett embere, akinek az a dolga, hogy figyelje a közönséget!?
Dr. Evil ŠŽ™ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12750 levél
Válasz 03.03.27. 10:24 #56
okoska3000
mondjuk ki mit szeret, én speckó nem próbálnák Dreamweaverben php-mysql progit szerkeszteni, úgysem működne a megjelenítése

ettől függetlenül lehet, de a Homesite nagyon jól kiszínezi az utasításokat a forráskódban, szal sokkal áttekinthetőbb programozási szempontból...

mondjuk úgyis egybeolvad lassan a kettő, asszem Macromedia lett a Homesite is, vagy valami ilyesmi, beolvadtak vagy mi a szösz...
12750 levél
Válasz 03.03.27. 10:20 #55
okoska3000
a programozással nem javascriptre gondoltam, hanem pl. PHP-MySQL-re... Sokkal átláthatóbb a megjelenítése a Homesite-nak, a Dreamweaverben ilyesmit csinálni iszonyú zavaró...
1222 levél
Válasz 03.03.27. 06:59 #54
Peac
Habár HomeSite-ból csak a 4.5-t ismerem, de a Dreamweaver minimum ugyanazt tudja. Ugyanúgy nézheted a forráskódot, vagy akár egyszerre a kettőt, mint a HomeSite-ban.
Juan "break my fuckin' 'ed" Montoya
12750 levél
Válasz 03.03.25. 10:00 #53
okoska3000
Flasht Dreamweaverrel érdemes berakni, az jól csinálja a dolgát, szerezz be egyet... HTML szerkesztésre Dreamweaver a jó, programozásra a Homesite...
1651 levél
Válasz 03.03.24. 18:21 #52
Remen
Na mégsincs leszarva mert megcsináltam. Az idízőjelek hiányoztak a
Param name ből meg még több helyről. Nem hittem volna hogy erre így kelll figyelni.tehát itt az oldal címe: remen.uw.hu de sajnos míg nem lesz ADSL-em nincs rajta semmi.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 03.03.23. 01:35 #51
Remen
Na mindegy ez le van szarva.
Más kérdés: telepítettem Apache servert XP alá viszont itt nem működnk a prog.hu-s cikkben leírt beállítás. Esetleg nem tudja valaki hogy hogy kell beállítani? Vagy tud valaki egy olyan server programot ami garfikus?
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 03.03.21. 18:29 #50
Remen
Homesite-al raktam be természetesen ott van mellette
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.03.19. 12:51 #49
okoska3000
Ja, jónak tűník, Dreamweaverrel raktad bele a flasht és ott van mellette feltöltve? Érdekes...

még ezt beírhatod a forráskódba:

<PARAM NAME=menu VALUE=false>

így nem lesz zoomolható a flash, már ha működik...

passz
1651 levél
Válasz 03.03.19. 12:29 #48
Remen
Nézd meg a lapot sztem minden rendben.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.03.19. 10:06 #47
okoska3000
Valamit elrontottál
170 levél
Válasz 03.03.18. 20:31 #46
Dr. Evil
De az biztos. Nekem is ott volt egy ideig.
Dr. Evil ŠŽ™ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1651 levél
Válasz 03.03.18. 19:30 #45
Remen
Az Ultraweb se enged? mert oda is feltettem
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
170 levél
Válasz 03.03.16. 20:29 #44
Dr. Evil
Lehet, hogy a Tar.hu nem enged Flash-t
Dr. Evil ŠŽ™ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1651 levél
Válasz 03.03.16. 18:54 #43
Remen
Itt van az oldalam: www.tar.hu/remen
A számok nincsenek fennt serveren az oldal csak próbaképp megy de mint látjátok nincs menü se cím(fenn) De ha bal oldalra klikkeltek jobbal akkor megjelenik about flash player 6., de a flash az már nem jelenik meg pedig ott van!!!. Hogy lehet ezt megcsinálni hogy megjelenjen? Egyébként hogy ha én vagyok a server akkor teljesen jó.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 03.03.06. 10:45 #42
okoska3000
1956 levél
Válasz 03.03.06. 07:57 #41
NisMaster
Igen, tényleg ez a fontos. Nagyon sokat segítettél.
Köszi.

Még lehet, hogy lesz majd egy két kérdésem.
HTWT - Hungarian Total War Team
12750 levél
Válasz 03.03.05. 15:47 #40
okoska3000
Heh, lehet, hogy rosszul nevezted el valamelyiket, vagy ilyesmi, mindegy, a lényeget érted és müködik, az a fontos
1956 levél
Válasz 03.03.05. 14:38 #39
NisMaster
Kipróbáltam ezt a példát amit írtál, de csak a frame_1.html-t cserélte le frame_3.html-re. A frame_2.html az ott maradt.
Nekem viszont úgy sikerült, hogy <a href="javascriptarent.frame1.location='1.htm';parent.frame2.location='2.htm'">
HTWT - Hungarian Total War Team

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.