Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» Weblap készítés

419 levél
Válasz 06.10.05. 22:02 #592
végleges!
egy tárhely szolgáltató...
http://cbj.hu
http://birodalom.try.hu - Ahol megtalálod a válaszokat a kérdéseidre ;) Megéri benézni ; )
13 levél
Válasz 06.09.25. 19:57 #591
tibe0309
Hello!

Vki tud vmilyen jó metalos skint a namohoz?

tibe
3424 levél
Válasz 06.09.21. 00:00 #590
Chrono
nemtom mi az a cbj de olyan helyre rakd ahol meg vannak engedve a nagyobb fileok is.

rapidshare.de

pl...
!!! El Gigante Madrid !!!!
13 levél
Válasz 06.09.20. 20:23 #589
tibe0309
Hello!!
Én namo 2006-t használok. A honlapom a cbj.hu-ra teszem fel de orr csak 4mb-nál kisebb fájlok lehetnek. Én fel szeretnék tenni egy 60 Mb-os fájlt. A winrar-ral vagy total commander-rel szétbontom 3,5 Mb-os fájlokra. Hogy lehet az hogy ezt egy link alatt le lehessen tölteni?

tibe
3564 levél
Válasz 06.09.16. 15:14 #588
kappadi
köszi ha lesz kicsi időm akkor foglalkozok vele,de most el foglalt vagyok
L. Ádám
40 levél
Válasz 06.09.15. 21:44 #587
Operencia
http://hunphpbb.uw.hu/
3564 levél
Válasz 06.09.15. 13:46 #586
kappadi
vendégkönyvből sikerült 1 gagyibbra szert tennem valahonnan,de forumot hol találok ami normális? vagy chat -et?

csak h tudjanak a honlapon társalogni és ne a vendégkönyvben tegyék azt
L. Ádám
5397 levél
Válasz 06.09.15. 10:38 #585
Morello
Panzerkeil logó tervező pályázat indult! Részletek a honlapon.
1651 levél
Válasz 06.08.31. 15:00 #584
Remen
if window.activexobject print IE sux

Mi is csináltunk JS-ben egy pár komolyabb dolgot, és eléggé megdöbbentő hogy mennyire másképp értelmezi az IE pl a DOM függvényeket.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
288 levél
Válasz 06.08.31. 07:30 #583
Vöge
x3.hu-n viszonylag egyszerűen tudsz csinálni, aztán csak annyi a dolgod, hogy belinkeled.
Vannak összetettebb megoldások is, de az már PHP...
Mondjuk én jobban szeretem a PHP-s megoldásokat, mint az ilyen "sorozatgyártott" cuccokat, de eddig még nem találtam olyan vendégkönyvet PHP-ban, ami megfelelt volna az igényeimnek
288 levél
Válasz 06.08.31. 01:15 #582
n.dani007
Sziasztok !
Vendégkönyvet hogyan lehet egy lapra beilleszteni ?
sose tudtam
Darkynt
3564 levél
Válasz 06.07.30. 12:33 #581
kappadi
a frame-ek és a táblázatok,szegélyek sem látszanak ie-ben ugy ahogyan kellene! érdekes összehasonlítani!

pl itt a régi honlapom: www.kappadi.dox.hu

nézétek meg ie-ben és firefox-ban azt hiszem van 1 különbség,pedig sok csicsa nincs is benne
L. Ádám
897 levél
Válasz 06.07.30. 01:36 #580
Tib
LOL Ilyet még nem láttam, majd figyelek mostmár jobban...
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
3424 levél
Válasz 06.07.30. 00:01 #579
Chrono
most is vannak még ilyenek, pl ha egy keretet akarsz rajzolni egy objektum köré ilyen módon: outline-width: valami
akkor azt IE-ben nem fogod látni.

amúgy ezzel a megoldással amit írtál (más böngésző alá más oldal töldődik be) készülnek az olyan oldalak amit ha NEM IE-vel nézel meg akkor azt írja az elején hogy: Köszönjük hogy Ön sem Microsoft böngészőt használ
!!! El Gigante Madrid !!!!
897 levél
Válasz 06.07.29. 23:27 #578
Tib
Haverom mesélte, hogy ő úgy készít weblapokat, hogy megírja Opera alá, és az minden nem IE böngészőben ugyanúgy fog kinézni. Aztán megírja IE-re is, és egy szkript detektálja, hoyg milyen böngészője van az arcnak, és aszerint tölteti be az IE illetve az egyéb böngészőre "specializált" kódot.

Egyébként én azt vettem észre, hogy az IE jobban tűri a hibákat... Persze webfejlesztés alapszabálya: javascript-et CSAK CSICSÁZÁS CÉLJÁBÓL HASZNÁLJ!!! A weboldal akkor jó, ha működik links-től kezdve netscapen és operán keresztül IE-ig mindenhol.

(Btw érdekes dolog megnézni egy-két weboldalt links-en keresztül. Vicces, nagyon vicces... )

Régebben voltak nagyobb különbségek a böngészők között, pl - asszem - a netscape nem ismerte a 'bgproperties="fixed" ' -et, ami engem időnként érzékenyen érintett, ugyanis a design egyik sarkalatos pontja az volt, hogy amikor görget az ember, akkor csak a tartalom mozog, a háttér nem.
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
3564 levél
Válasz 06.07.29. 18:32 #577
kappadi
majdnem eltalűltuk gondoltam hogy valami ilyesmi lesz a hiba
L. Ádám
3424 levél
Válasz 06.07.29. 18:04 #576
Chrono
nem egyik sem jó, és a html-ben (xhtml...stb) nem számít a szóköz hiba, kivéve ha olyan helyen van ahol változót adsz meg... pl.:

document.getElementById('teglalap') ez így helyes

document.getElementById(' teglalap') ez már helytelen lenne.

szal akkor a hiba:

document.getElementById('teglalap').style.clip='rect(0,'+jobb+',200,'+bal+',)'

ez a vessző nem kellett...
!!! El Gigante Madrid !!!!
288 levél
Válasz 06.07.29. 12:23 #575
Vöge
;color: green;
itt hiányzik egy szóköz a pontosvessző után... asszem
3564 levél
Válasz 06.07.29. 11:33 #574
kappadi
esetleg 1 szóköz nincs a helyén? nem lehet negy hiba,mert én nem találom mondjuk nemis igazán értek a script-ekhez
L. Ádám
3424 levél
Válasz 06.07.28. 21:18 #573
Chrono
nem aposztróf hiányzott belőle
!!! El Gigante Madrid !!!!
3564 levél
Válasz 06.07.28. 19:41 #572
kappadi
hát gyakran más kód kell az IE-hez és a Firefoxhoz ez elég problémás,mert ugy kell kodót írni,hogy mindegyikhez paszoljon

mintha egy aposztrófót hiányolnék a kodból,de lehet nem a hibát észleltem
L. Ádám
3424 levél
Válasz 06.07.28. 15:31 #571
Chrono
hát a faszom kivan....megvan a hibácska ami miatt a mozilla nem tudta lekezelni...nem árulom el, kíváncsi vagyok hogy észreveszi e vki...
!!! El Gigante Madrid !!!!
3424 levél
Válasz 06.07.28. 15:26 #570
Chrono
Notepad rulz

MÁS: szal az van hogy leültem kicsit gyakorolgatni...de hamar megakadtam ugyanis felállt egy olyan probléma hogy megírtam egy skriptet de az istenért nem akart működni...aztán kipróbáltam IE-ben is és ott meg ment....na ez egy kurva idegesítő dolog mikor 1 órát gondolkodik az ember egy olyan dolgon amiben nincs hiba...

szal a kérdés:

<html>
<head>

<script type="text/javascript">

function paszta(jobb,bal) {

document.getElementById('teglalap').style.clip='rect(0,'+jobb+',200,'+bal+',)'
}

</script>
</head>

<body>

<div id="teglalap" style="position: absolute; top: 100; left: 50; height: 200; width: 120; font-family: comic sans ms;color: green; background: black; outline-style: solid; outline-color: #40E0D0; clip:rect(0,40,200,20)"> Itt lesz a szoveg amellyel majd dolgozni fogunk BLABLABLABLA BLA BLABLA </div>

<input type="button" value="katt" onClick="paszta(120,100)">
</body>
</html>


EZ MIÉRT NEM MŰKÖDIK FIREFOX ALATT?
!!! El Gigante Madrid !!!!
3564 levél
Válasz 06.07.28. 10:38 #569
kappadi
köszi az infót! hát sztem egész jó lett a design,bár én is jobban szeretem a bal oldali szélső menüt,de hát izlések és pofonok ha jól megvan csinálva a menü akkor nekem mind1 hogy mien

én 1st page 2000-et használok,ami egész jó. a frontpage is fent van a gépen de a csak a suli miatt

nah akkor ha ráérek megcsináloma képeket
L. Ádám
897 levél
Válasz 06.07.28. 07:50 #568
Tib
Úgy, hogy - szerintem - flahsben tökjól meg lehetne pl oldani, hogy az ember rákattint az egyik menüpontra, a többi elhalványul, és ami megmaradt, az kiúszna a bal szélre, mellette pedig megjelenne maga a tartalom. Így viszont szerintem nem igazan korszerű, nem igazán szép, html-ben én inkább a "szélső menü" híve vagyok.

Oké, rosszul fogalmaztam, nem használhatatlan, csak szerintem nem szép, nem jó megoldás.
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
3424 levél
Válasz 06.07.28. 01:22 #567
Chrono
Ha flash lenne az oldal, akkor ez jol kezelheto menu lenne, de sztem html-ben hasznalhatatlan.

ezt hogy érted?
!!! El Gigante Madrid !!!!
897 levél
Válasz 06.07.28. 00:29 #566
Tib
3D Studio Nem ismerek mas progit. Haver valahonna leszedte azokat a kepeket, es raraktam a kiirasokat. De valszin uj design lesz. Ha flash lenne az oldal, akkor ez jol kezelheto menu lenne, de sztem html-ben hasznalhatatlan. Majd tolmacsolom dicseretedet a design megalkotoja felé. Örülni fog biztos, én már halálra szaroztam. Kell egy kis pozitív kritika.
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
897 levél
Válasz 06.07.28. 00:27 #565
Tib
1. A php-ba nem kell semmilyen HTML kód, ugyanis ugy mukodik az egesz, hogy ha - elvileg - behivod helyesen paraméterezve ezt a php filet, akkor kriksz-krakszokat fog neked kiirni a kepernyore, tehat ugy fog viselkedni, mintha egy JPG file lenne.

2. Ehhez kapcsolodoan: egy php file-ba nem feltetlen kell html kod. En peldaul ugy szoktam csinalni, hogy van egy php file-om, ami a fuggenyeket tarolja, es azt include-olom minden egyeb file-hoz, ami hasznalja valamelyik fuggvenyt. Aztan ott egy masik eshetoseg is: mi van, ha mondjuk egy html oldalba beinclude-olunk egy masik html oldalt. Az include egy az egyben berakja azt a masik oldalt (illetve ha van benne php kod, akkor azt vegrehajtja), tehat igy elofordulhat, hogy mittomen ket nyito html tag lesz a kodban, amit altalaban a bongeszok jol kezelnek, de azért nemá'!

3. Külön mappára úgy hivatkozhatsz, mint rendes HTML-ben:

thumb.php?pic=valami.jpgwidth=110

vagy ha a thumb.php-hez viszonyítva egy könyvtárral "beljebb" van a kép:

thumb.php?pic=valahol/valami.jpgwidth=120

Esetleg - mint nálam szokott lenni - kulon konyvtárban vannak a kepek es a szkriptek is a kovetkezo modon:

.
..
img
phpfiles
mittomenmegmi

es a thumb.php a phpfiles konyvtarban, a valami.jpg pedig az img konyvtarban van, akkor:

thumb.php?pic=../img/valami.jpg&width=120

a ".."-ok ugyebar annyiszor ismetlodnek, minel tobbszor kell "visszalepni" a thumb.php konyvtarabol. Tehat ha pl a szkriptunk a "phpfiles/nemtommi/megmindignemtommi" konyvtarban van, akkor:

thumb.php?pic=../../../img/valami.jpg&width=120
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
3564 levél
Válasz 06.07.27. 14:39 #564
kappadi
még1 kérdés! nálam a honlapon a rendezetség miatt egy külön mappában vannak a képek igy akkor azt a kép név elé külön írjam be bvagy hogyan is fest igy a kód?

<img src="thumb.php?pic=mappa/valami.jpg&width=120">

a pic= után nem kell külön linkelni?
L. Ádám
3564 levél
Válasz 06.07.27. 14:29 #563
kappadi
a php fájlban nem kell használnom semmien body,head,html részeket mint 1 html formátumu fájlnál?
L. Ádám
3564 levél
Válasz 06.07.26. 17:40 #562
kappadi
egész jó!

tetszik az oldal menüje! az milyen képpen lett szerkentve?
L. Ádám
897 levél
Válasz 06.07.26. 13:38 #561
Tib
Egyébként nem bonyolult szerintem. Egyszerűen csinálsz egy thumb.php -t amibe beleollózod a kódot, aztán meg amikor a html oldaladba kiraksz egy képet, akkor nem azt írod bele, hogy

<img src="valami.jpg">

hanem azt, hogy:

<img src="thumb.php?pic=valami.jpg&width=120">

ahol a pic értéke a normál méretű kép elérési útja, a width pedig a kívánt szélesség kell hogy legyen.
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
897 levél
Válasz 06.07.26. 13:34 #560
Tib
Hogy ATW-n mukodik-e, nemtom. Freeweb-en biztosan.

Itt megtekinthető:

I See Something In Budapest

Belépés után keresd a galériát. A weboldal egyébként még elég "under construction", a design meg - szerintem - szar, dehát ha ezt kérték... Én megírom alá a kódot, a design meg nem az én feladatom.
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
3564 levél
Válasz 06.07.25. 10:58 #559
kappadi
elégg hosszu és bonyolult!

garantáltan müködik atw-s honlapra? mert az elöző variáció nem mükszik mert az atw valamit máshogy használ mint más szolgáltató
L. Ádám
897 levél
Válasz 06.07.24. 17:24 #558
Tib
<a href="kep.jpg"><img src="kep.jpg" width="100" heigth="100"></img></a>

Ez nem túl jó kód, ugyanis ha mondjuk egy 2000x2000-es képet akarsz kirakni a galériába, akkor az egész képet lefogja tölteni, és azt kicsinyíti le, ergo kva lassan fog lejonni az a 100x100-as kép is. PHP-ban rengeteg kód van, ami lekicsinyíti a képet szkriptből.

Csinálsz egy thumb.php -t a következő tartalommal:

<?php
header("Content-type: image/jpeg");
$pic = $_GET["pic"];
$im = imagecreatefromjpeg($pic);
$orange = imagecolorallocate($im, 220, 210, 60);
$string = $pic;
//$px = (imagesx($im) - 7.5 * strlen($string)) / 2;
$px = (imagesx($im) - 7.5 * 500 / 2);

//<-- A kovektkezo sorban nem kell szunet az imageSX és a ($im)
// Kozott, a forum sajnos atalakitja az X ( -et -re
$old_x=imageSX ($im);
$old_y=imageSY($im);
$width = $_GET["width"];
$new_w=(int)($width);
if (($new_w<=0) or ($new_w>$old_x)) {
$new_w=$old_x;
}

$new_h=($old_x*($new_w/$old_x));

if ($old_x > $old_y) {
$thumb_w=$new_w;
$thumb_h=$old_y*($new_h/$old_x);

}
if ($old_x < $old_y) {
$thumb_w=$old_x*($new_w/$old_y);
$thumb_h=$new_h;
}
if ($old_x == $old_y) {
$thumb_w=$new_w;
$thumb_h=$new_h;
}
$thumb=ImageCreateTrueColor($thumb_w,$thumb_h);
imagecopyresized($thumb,$im,0,0,0,0,$thumb_w,$thumb_h,$old_x,$old_y);

imagejpeg($thumb,"",90);
imagedestroy($thumb);
?>

És aztán a HTML oldalon így használod:

<a href="kep.jpg"><img src="thumb.php?pic=kep.jpg&width=100"></img></a>

Remélem működni fog a kód.

A kód egyébként méretarányosan kicsinyít.
A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte. - Isaac Asimov
3564 levél
Válasz 06.07.18. 12:49 #557
kappadi
köszi a tanácsokat! a képeknél igazad lesz,mert télleg ugy linkeltem ahogy irtad. a frame-et már megcsináltam,most nem lesz bonyolult lecserélni php-re?
L. Ádám
3424 levél
Válasz 06.07.18. 01:15 #556
Chrono
Adnék neked 1-2 tanácsot ha nem baj.

1. Ne használj frameket mert elavultak. Hasonló hatást alap PHPvel is el tudsz érni, ráadásul sokkal dinamikusabb lesz az oldalad.

2. szerintem a kép linkelésénél hibát követsz el. ez nem biztos de te szerintem így adod meg a képek linkjét: <img src="http://xyz.atw.hu/kep.jpg"> ha így lenne, cseréld le ilyenre <img src="kep.jpg">

3. ha már nagyon le akarod kicsinyíteni a képet akkor adj meg neki te paramétereket, és azt linkeld. így:

<BODY>

<a href="kep.jpg"><img src="kep.jpg" width="100" heigth="100"></img></a>

</BODY>
!!! El Gigante Madrid !!!!
3564 levél
Válasz 06.07.17. 17:14 #555
kappadi
<body>

<form method="POST" action="--WEBBOT-SELF--">
<!--webbot bot="SaveResults" www.kappadi.dox.hu\index5.html" s-format="TEXT/CSV" s-label-fields="TRUE" --><p>
<textarea rows="10" name="S1" cols="100"></textarea><input type="submit" value="Elküldés" name="B1"><input type="reset" value="Alaphelyzet" name="B2"></p>
</form>

</body>

</html>


ez miért nem mükszik? mi vele a baj?
L. Ádám
3564 levél
Válasz 06.07.13. 17:55 #554
kappadi
nah már a fram-el nncs problémám,de a képek linkelésével van,mivel ugy oldottam meg a dolgot hogy 1 kicsi képre katintva behozza a nagyot,csakhát a kicsi kép nem jön be a nagy viszon kattintásnál igen szal miért nem jön be a kicsi kép?

ha valaki szándékozik segiteni akkor leírom az esetékes honlapot

a honlap: www.volleyballzeg.atw.hu
L. Ádám
3564 levél
Válasz 06.07.12. 22:00 #553
kappadi
hali!

elkezdtem csinálni 1 honlapot,csakhát már elfelejtettem hogyan kell fram-ekkel dolgozni és ebben kellene segitség!

a honlapot két részre szeretném osztani 1 frame-el ami a bal oldalt 1 menüsávnak elengendő oszlopot hagy és a képernyő bal oldalán pedig a honlap további részei férhetnének el!

előre is thx a segitségért!
L. Ádám
1651 levél
Válasz 06.03.16. 22:14 #552
Remen
Az "Itt reklámozd a honlapod" topicban technikailag is értékeltem az előző próbálkozást. Most ezen hiába elemezgetem a forráskódot, mivel DW template-et használ, így feltehetőleg minden jó.
Tartalomra persze oké, mert arról szól amiről akarta hogy szóljon, de szerintem itt inkább a "tálalást" kell nézegetni.
Van honlap amit én csináltam (egyenlőre csak 1), de az nem a sajátom így nem linkelgetem. Nem mondom hogy tökéletes, mert van hiba bennt bőven (ok a html kódban nincs, xhtml strict miatt), de ettől eltekintve ki tudtam alakítani egy egységes és ízléses kinézetet. Csak mint már alább írtam idő kell hozzá...
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
325 levél
Válasz 06.03.16. 19:48 #551
Screeeam
ti csak a kinézetet tudjátok nézni egy honlapon?

+ ha ennyire ügyesek vagytok akkor linkeljétek már be a saját honlapjaitokat!
Keresnék én is egy kis szálkát...
1651 levél
Válasz 06.03.16. 19:33 #550
Remen
Igen, de írja is a honlapján.
Kezdőként nagyon nehéz jó honlapot elsőre összehozni. Időt kell rá szánni, tanulgatni kell, kitapasztalni, hogy mi hogy van. Ajánlatos más oldalok kinézetét vizsgálni, forráskódot megnézni, ezekből sokat lehet tanulni.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
159 levél
Válasz 06.03.16. 18:15 #549
zoli007
Hagyjál már Ez egy tutorial LOL nézd meg a menüket... Régen én is szar portállal kezdtem de rájöttem hülyeség Ezentúl szabadkéz...
DevilDriver 4EVER
727 levél
Válasz 06.03.16. 18:02 #548
thq5
ehh,nem akarok köcsög lenni de ez egy koppintás dreamweaver 8-ból.
1651 levél
Válasz 06.03.16. 17:52 #547
Remen
Ez már kinéz valahogy, a felső menü sztem fölösleges, főleg hogy csak olyanok vannak hogy 'subglobal1'... stb. a többi jó, esetleg a bannert mondjuk a videó alá tegyed, hogy 'Banner:' vagy hasonló, mert ott a sarokban nem valami mutatós. Ja igen megy a Videók így villogtatva nem nyerő megoldás, nagyon fárasztja a szemet.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
5 levél
Válasz 06.03.15. 22:32 #546
KOARTSEe
http://koartsee.atw.hu/
5 levél
Válasz 06.03.15. 22:30 #545
KOARTSEe
Na szóval, hali, nézzétek meg ezt az oldalt, és írjatok róla véleményt.
88 levél
Válasz 06.03.15. 15:34 #544
power11
Nem ide tartozik... de megnyilt a

http://muffmagus.atw.hu

tessék meglátogatni mert megéri..
327 levél
Válasz 06.01.26. 17:56 #543
TopicDroid
Okés, és előre is köszi!
Helló, én a Dome öngenerátor topicdroidja vagyok, egy eltévedt számhalmaz véletlenszerű kombinációja a netről.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.