Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» PHP programozás

3999 levél
Válasz 07.12.31. 15:34 #133
drdani
A phpMyAdmin megpróbált csatlakozni a MySQL szerverhez, de a szerver elutasította a kapcsolatot. Ellenőrizze a host, username és jelszó mezőket a config.inc.php fájlban, és bizonyosodjon meg róla, hogy ezek megfelelnek a MySQL szerver adminisztrátorától kapott információknak.
Hiba

MySQL jelzi: Dokumentáció
#1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)


megpróbálok ascent szervert csinálni, de mikor meg el akarom készíteni a world és a char mappát phpmyadmin-on keresztül, ezt a hibaüzenetet kapom, és nem tudok dűlőre jutni vele....



nem kell röhögni, semmit sem értek szinte ezekhez a dolgokhoz, de hátha valaki közületek igen

köszike
Ahol a rendetlenség törvény, rendcsináló a lázadó!!
62 levél
Válasz 06.05.16. 12:49 #132
sUTy
Sziasztok!

Bocsi, hogy sokáig nem válaszoltam, le kellett darálnom a gépem és csak mostanra sikerült időt lopnom.

Közben sikerült átadni az adadtokat, de csak-csak belefutottam egy újabb problémába.
Ha az egyik oldalon csatolok egy képfájlt, azt hogyan jelenítem meg a másik oldalon? Azt sikerült elérnem, hogy egy akkora üres kép (piros x-el) megjelenjen, amekkora a feltöltött kép, de magát az eredetit nem mutatja meg.
Gondolkodj hülyén, cselekedj izomból!!!!
325 levél
Válasz 06.05.04. 21:38 #131
Screeeam
hogyan adod át a form-ban az adatokat?
325 levél
Válasz 06.05.04. 21:37 #130
Screeeam
akkor lehet, hogy csak C-ben kerekít
62 levél
Válasz 06.05.04. 09:39 #129
sUTy
Sziasztok!

Próbálgattam, amiket írtatok.
Sikert a "round" hozott, de találtam egy nagyon jót! Ez a "ceil".
A következőképpen:

<?php
$szam = $x/10;
$ujszam1 = ceil ( $szam );
print $ujszam1;
?>

A tizedes tört utáni egész számot írja ki pl: 176/10=18!

Mindenkinek köszönöm a segítséget.
A problémám már csak annyi, hogy mindez egy űrlapon van, amit a következő oldalon ellenőrzésképp mégegyszer meg akarok jeleníteni az emil elküldése előtt. Sajnos a függvény által kiírt eredményt nem tudom megjeleníteni.
Gondolkodj hülyén, cselekedj izomból!!!!
1651 levél
Válasz 06.05.03. 23:40 #128
Remen
sprintf olyan paraméterezése amit írtam, nem kerekít.
Kerekítésre meg egyszerűbb a round
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
325 levél
Válasz 06.05.03. 21:13 #127
Screeeam
fmod() - LINK

float fmod ( float x, float y ) - az x/y lebegőpontos osztás, lebegőpontos maradéka!

ha ezt kivonod az x/y hányadosból, akkor megkapod az egészrészt!


+ az sprintf()-l egy sztringbe tudod kiiratni a "szam" valtozó értékét!
Ez működik is csak annyi a baj vele, hogy kerekít!
1651 levél
Válasz 06.05.03. 19:42 #126
Remen
sprintf("%.0f", $szam); nem próbáltam ki elvileg működik. Ahol most 0 van, ott jelzed hogy hány tizedes jegyet akarsz kiíratni. Lehet hogy előtte a . nem kell
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
62 levél
Válasz 06.05.03. 14:07 #125
sUTy
Helló Mindenki!

Segítségre van szükségem!

A problémám, hogy az egyik oldalról egy osztás eredményét kell kiírnom a következőn. Ki is írja, de nekem nem kell tizedes tört, hanem az elötte lévő egész szám. Hogyan tudnám megoldani?

Segítségeteket előre is KÖSZÖNÖM!
Gondolkodj hülyén, cselekedj izomból!!!!
1651 levél
Válasz 06.03.05. 21:12 #124
Remen
Megoldottam, igazából ha magában a class-ban vannak session változók akkor azok kívülről is látszanak, és minden oldalon. De a session destroy meg nem megy, mert valamiért nem továbbítódik a session id, és nemtok visszatérni az adott példányhoz.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 06.02.28. 12:16 #123
Remen
Közben asszem megtaláltam a megoldást, szerializálni kell az objektum adott példányát, és azt már lehet továbbítani. Vagy ha SESSION változóba teszem, akkor alapból szerializálódik.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
325 levél
Válasz 06.02.27. 22:13 #122
Screeeam
most fogalmam sincs

holnap utánanézek, addig ennyit took mondani:

http://hu2.php.net/session
1651 levél
Válasz 06.02.26. 18:29 #121
Remen
Nem sok esélyt látok de hátha:

Egy login osztályt szeretnék készíteni. (az egész beléptetés meg ilyenek már működnek csak osztály nélkül, szóval így nem néz ki olyan szépen meg nem is olyan könnyű kezelni)

Szóval az lenne a gondom, hogy adom át egyik lapról a másikra a loginnevet meg jelszót? Mert hiába csinálom meg, hogy $this->$_SESSION['loginnev']='loginnev', ha a követlező oldalon ez már nincs meg. Elvileg a linkben át lehetne adni az osztály egy példányát amit létrehoztam, de szerintem ez nem működik.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1990 levél
Válasz 05.03.25. 17:15 #120
Seekoly
De miért nem raksz fel inkább egy szűz phpbb fórumot?
Ennyire fontos/sok hsz van a fórumodon?
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.03.25. 17:14 #119
Seekoly
egyértelmű:
kiüríted az olyan táblákat, amelyeknek nincs köze a phpbb fórumhoz!
(asszem nuke-ba integrált phpbb fórum esetén a táblák nevei tartalmazzák, a phpbb_ kifejezést)

Elkészíted a config file-t, vagyis csak átírod az eredetit (amit az alap phpbb tartalmaz!):
host, adatbázisnév, felhasználói név, jelszó

Majd a nuke to phpbb konvertáló segítségével készítessz egy sima phpbb-s adatbázist! (Ízes-parasztosan: a böngészőben megnyitod, a automated.php-t)
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.03.25. 17:00 #118
Porker
PHPBB Fórum adatbázisából konvertálhatod át a script segítségével a felhasználókat, fórumokat, hozzászólásokat a PHP-Nuke fórum adatbázisába.
Telepítés egyszerű, a config.php -t kell értelem szerűen konfigurálni, majd hívd meg az automated.php-t.
A PHP-Nuke fórumához tartozó adatbázis tábláknak, valamint a nuke_users táblának üresnek kell lennie a sikeres konvertáláshoz.


Én ezt nem értem.Mi az a hívás?Melyik config.php-t kell konfigurálni, és mit kell beírni?Segíts légyszi!Ha kell, megadom a jelszót.
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.03.25. 15:33 #117
Seekoly
letöltöd, kicsomagolod, feltöltöd és installálod...

A továbbiakhoz: google
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.03.25. 13:32 #116
Porker
És azt hog tudom megcsinálni?
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.03.25. 09:38 #115
Seekoly
Gondolom úgy hogy feltelepítessz egy fórumot!
IPB, phpBB,...
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.03.25. 07:45 #114
Porker
Nem.Épp azt kérdezem, hogy anélkül hogy lehetne.
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.03.24. 20:33 #113
Seekoly
Csak nem egy fórummotort akarsz programozni?
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.03.24. 19:36 #112
Porker
A honlapom nem PHP-s, de a fórumot olyanra szeretném megcsinálni.Hogy csináljam meg?
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.03.02. 18:48 #111
Seekoly
Engem?? Háá nem nekem kell megcsinálni!
Amúgy semmi mást nem csinál a script, csak annit hogy letárolja a user/pass-t az adatbázisban, ergo csak akkor láthatod a jelszót, ha van hozzáférésed a mysql szerverhez

Az installálás meg abból áll, hogy hozzáadod a táblákat az adatbázishoz!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1349 levél
Válasz 05.03.02. 18:42 #110
gador
Az nem baj! Sőt! Mndhatni tökéletes. Egyenlőre még nem próbáltam ki élesben, de már most látom, hogy lesz néhány problémám.

Ezt nem ijesztgetésképpen mondom, csak hogy lelkileg felkészítselek!
1990 levél
Válasz 05.03.02. 09:00 #109
Seekoly
Ezzel (most jöttem rá), aza legnagyobb baj, hogy csak te tudsz hozzáadni felhasználókat a rendszerhez!
Vagy ez nem baj?
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1349 levél
Válasz 05.03.01. 20:07 #108
gador
1990 levél
Válasz 05.03.01. 15:00 #107
Seekoly
login rendszer - Ez egy biztonságos beléptetési rendszer!
Valamint nagyon szépen be lehet illeszteni az oldalba!!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1349 levél
Válasz 05.02.28. 22:00 #106
gador
Nem egészen felugró ablakra gondoltam.

Mondjuk egy kis beviteli mező, ahova az ember a jelszót pötyögi, aztán meg egy belépés gomb.

De ha mindezt ilyen dizájnosan meg lehet csinálni, az csak hab a tortán!
104 levél
Válasz 05.02.28. 20:34 #105
Colossus
Bocs, természetesen mégis van egy C++-os topic. Azért aki tud, az segítsen légyszives! Köszönöm!
"Are you threatening me, master Jedi?" - Chancellor Palpatine
104 levél
Válasz 05.02.28. 20:31 #104
Colossus
Hali!

Ez eléggé off lesz, de nem találtam ilyen témát (újat nyitni meg nem tudok), szal itt kérném a segítségeteket.

A gépemre nem tudok C++ compilert feltenni, mert installnál a következő (szerintem elég sokaknak ismerős) hibaüzenet jelenik meg:

"C:\windows\system32\autoexec.nt" - A fájl nem megfelelő a futó MS-DOS és Microsoft Windows alkalmazásokhoz. A kilépéshez blablabla...

Mi a teendő? Már megpróbáltam egy-két dolgot, de nem jöttek be. PLS segítsen valaki! Előre is köszi!
"Are you threatening me, master Jedi?" - Chancellor Palpatine
1990 levél
Válasz 05.02.28. 15:15 #103
Seekoly
Több féle képpen is meg lehet csinálni!
Olyan kis felugró ablakot akarsz, mint az smsweben?

Majd 18:00 után leírom, most sietnem kell!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1349 levél
Válasz 05.02.28. 11:38 #102
gador
Volna egy kérdésem, lehet, hogy ostobaságnak tűnik, de azért felteszem, mert kíváncsi vagyok a válaszra:

Hogyan lehet megcsinálni azt, hogy csak egy kóddal tudjak továblépni a következő oldalra, illetve azt, hogy kóddal lehessen belépni egy adott oldalra? Ehez mi kell?

Előre is THX!
1990 levél
Válasz 05.02.21. 20:39 #101
Seekoly
próbáld meg fw-re vagy uw-re feltelepíteni!
(az srv gyakran befagy!)
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.21. 20:26 #100
Porker
És már végső elkeseredésemben csináltam (volna) egy PHP nuke-os oldalt, 3x-ra...és nem akar ez se sikerülni...
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.21. 20:20 #99
Seekoly
passz...
Nézz szét itt!
+
http://www.postnuke.lap.hu/
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.21. 20:13 #98
Porker
Post Nuke
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.21. 19:57 #97
Seekoly
passzolom...
Milyen portálrendszert próbálsz telepíteni?
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.21. 15:52 #96
Porker
srv, a config.php-ban is beállítottam ezeket!
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.21. 14:46 #95
Seekoly
Milyen tárhelyen vagy?

srv: localhost
uw: SQL1.ULTRAWEB.HU
fw: SQL
atw: 127.0.0.1
dox: localhost
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.21. 13:29 #94
Porker
kiszolgálóhoz mit írjak?
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.20. 21:19 #93
Seekoly
Ellenőrizd, hogy jól állítottad-e be a következőket:
-kiszolgáló
-adatbázisnév
-adatbázis felhasználónév
-adatbázis jelszó
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.20. 20:06 #92
Porker
Nem!Nemtom...
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.20. 20:01 #91
Seekoly
gondolom elkurtál egy adatot!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.20. 19:16 #90
Porker
Pontosítva:

PROBLEM IN DATABASE CONNECTION

mi lehet a baj?
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
8000 levél
Válasz 05.02.20. 19:09 #89
Porker
Mikor rákattintok, hogy jöjjön be az új oldal, azt írja, NO DATABASE CONNECTION

MIért?????????????????????????????,
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
8000 levél
Válasz 05.02.20. 18:46 #88
Porker
a database name-hez mit írjak?
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
8000 levél
Válasz 05.02.20. 18:45 #87
Porker
SIKERÜLT!!!
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.20. 18:44 #86
Seekoly
?????????????????????????????????????????

Mit akarsz te jegyzettömbben módosítani?????

Itt csak jogosultságokat osztassz ki!!!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.20. 18:42 #85
Porker
De ott csak a jegyzettömbben leeht módosítani, és épp ezaz, nem tudom mit kell benne
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.20. 18:40 #84
Seekoly
Csatlakozol, kijelelöd a file-t, jobb klikk és attributes
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.