Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» PHP programozás

45 levél
Válasz 05.01.28. 19:01 #33
PHPs
jézusisten. lehetőleg olyat, ami egy oldal vagy esetleg EGY KICSIT több...
1990 levél
Válasz 05.01.28. 19:00 #32
Seekoly
Háát: így

Nem biztos, hogy tetszeni fog, ezért nézek másik leírást is!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
45 levél
Válasz 05.01.28. 18:58 #31
PHPs
öh most sikerült letöltenem, és kicsomagolnom. a kérdés csak az, hogy hogyan kell feltelepíteni?
1990 levél
Válasz 05.01.28. 18:55 #30
Seekoly
hop, akor hiába linkeltem be az elöbbit...
Mindent jól beállítottál?
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.01.28. 18:54 #29
Seekoly
Ha ilyen nehezen megy az angol, akkor nem vagyok benne biztos, hogy megéri elkezdened a php-t

php 4.3.10 windows alá
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
45 levél
Válasz 05.01.28. 18:52 #28
PHPs
mert leszedtem egy bizonyos php4.3.10installer -t, és feltelepítése után sem hajlandó értelmezni a PHP-t...
45 levél
Válasz 05.01.28. 18:44 #27
PHPs
igen, PHP értelmezőre gondoltam. hálás lennék ha keresnél egy teljesen pontos linket ahhoz is. (nem vagyok otthon az angol nyelvben, röstellem, de nehezemre tellik kiválasztani a sok letöltés közül melyik kell nekem :sick
1990 levél
Válasz 05.01.28. 18:15 #26
Seekoly
Megvan!!!!

PHP Designer 2005 - feltétlenül próbáld ki!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.01.28. 18:03 #25
Seekoly
szerintem te nem php szerkesztőre gondolsz, hanem értelmezőre:
http://www.php.net/downloads.php

Viszont láttam vmikor egy kira php-s/mysql-es/html-es szerkesztőt, utánnanézek!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
45 levél
Válasz 05.01.28. 16:55 #24
PHPs
Üdv!

Segítségetek kell kérjem. Hol lehet PHP-szerkesztő programot letölteni? (ami ugye ha a gépeden van, működik a localhost-os dolog.)
Előre is kösz a segítséget.
12750 levél
Válasz 04.10.11. 16:37 #23
okoska3000
1651 levél
Válasz 04.10.11. 16:11 #22
Remen
Je, rájöttem, most működik
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 04.10.11. 13:20 #21
Remen
Nos, új proléma. Nem tudok több táblából lekérdezni egyszerre.

$tablak = mysql_list_tables("iskola", $kapcs);
while ($tabla_sor = mysql_fetch_row($tablak))
print $tabla_sor[0]."<br>\n";
$eredm = mysql_query("SELECT * from " .$tabla_sor[0]. " WHERE name LIKE '%" . $szo . "%' ORDER BY name DESC")

ugye a $tablak változóba kilistázom az iskola nevű adatbázis tábláit. majd egy while-al kiíratom a $tabla_sor változóba a neveit, hogy lássam mik vannak. Ezután jön ugye a keresés, de azt az üzenetet kapom hogy nem jó a szintaktika.
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
1651 levél
Válasz 04.10.10. 18:10 #20
Remen
Ok köszi, végülis így ment kis átalakítással, mégpedig: LIKE '%" . $szo . "%'
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
12750 levél
Válasz 04.10.08. 16:51 #19
okoska3000
de ezzel tulajdonképp kiüríted a tagok táblád összes rekordját, azaz egy üres táblád lesz...
12750 levél
Válasz 04.10.08. 16:47 #18
okoska3000
a % jel jelenti a helyettesítést, azaz:

DELETE FROM tagok WHERE nev LIKE '%'

ez azt jelenti, hogy bármi lehet ott...

ha ezt írod, hogy LIKE '%a', akkor az összes "a" betűre végződőt kiválasztja...
12750 levél
Válasz 04.10.08. 16:42 #17
okoska3000
a beírt sorod konkrétan jó, csak ez azt jelenti, hogy törölje a "tagok" táblából azokat a rekordokat, ahol a "nev" mező egy csillag, * az értéke, vagyis az * nevű embert...

namármost ha ott Gizi van, vagy ilyesmi, akkor nem töröl semmit...

1651 levél
Válasz 04.10.07. 22:34 #16
Remen
Az lenne a kérdésem hogy kell egy mező összes értékét törölni?
$torles = mysql_query("DELETE FROM tagok WHERE nev='*'");

Ezt beírtam, természetesen van egy input melynek neve torles, rákattintok, újratöltődik a lap, de nem töröl semmit. Mi a gond?
Abit NF7 - 2500+ Barton - 512MB - GF2MX - SB X-Fi - 300,200,120 Gb Maxtor
628 levél
Válasz 02.02.05. 21:28 #15
Szeder
Ok! Thanks!
"Mindenben kételkedhetem, de abban nem, hogy kételkedem. Gondolkodom, tehát vagyok."
12750 levél
Válasz 02.02.05. 16:34 #14
okoska3000
Nincs ICQ-m, valahol van egy magyar leírás a nulláról kezdve, hogy konfiguráljuk be a cuccost, meg jó mintapéldák, megkeresem és elküldöm neked emailben, ha meglesznek, én is abból tanultam, érthetően le van írva minden...
628 levél
Válasz 02.02.04. 20:03 #13
Szeder
okoska3000: tudom hogy nagyon elfoglalt vagy mert a programozok már csak ilyenek, mert én is csinálok html honlapokat megrendelésre! (ezt tul komolyan hangzott) és nekem sincs sok időm a többi mellett!
De eccer nem lehetne azt hogy icq-n elmagyaráznád?
Ird le ide miket toltsek le és akkot találkozhatnánk ICQ-n!
Mi a véleményed?
"Mindenben kételkedhetem, de abban nem, hogy kételkedem. Gondolkodom, tehát vagyok."
12750 levél
Válasz 02.02.04. 12:51 #12
okoska3000
Ne add fel ilyen könnyen, amúgy meg nem kell hozzá szervergép, hanem telepíteni kell az Apach-ot, meg esetleg egy MySQL-t az adatbázishoz, ennyi, csak egy kicsit macerás konfigutálni az Apachot...

Volt egy tök jó leírás hozzá a www.prog.hu-n, csak eltüntették, most valami más jön ott...

Majd keresek valami jó helyet, ahol le van írva érthetően, mit kell csinálni...
628 levél
Válasz 02.02.03. 17:59 #11
Szeder
Rájöttem nem erolkodom tul fiatal vagyok még ehhze sahát szerverre meg nincs pénzem!
"Mindenben kételkedhetem, de abban nem, hogy kételkedem. Gondolkodom, tehát vagyok."
437 levél
Válasz 02.01.31. 18:21 #10
weblap
Szerinte először csinálj egy php servert az apacal! Aztán kezdj el programozni!
weblap
12750 levél
Válasz 02.01.31. 17:00 #9
okoska3000
Bocsi, hogy sokáig nem írtam, csak beteg voltam, amúgy töltsd le a Manual-t, és alaposan tanulmányozd, sok okosság van benne...

Amúgy mit tudok segíteni?
628 levél
Válasz 02.01.19. 03:45 #8
Szeder
Aha igen ismerem a HTML programozást, rengeteg oldal készítetem már el. Már csukott szemmel is szerkesztek HTML-t! Ok átnézem ezt az oldalt amit írtál!
"Mindenben kételkedhetem, de abban nem, hogy kételkedem. Gondolkodom, tehát vagyok."
12750 levél
Válasz 02.01.18. 12:15 #7
okoska3000
HTML ismereted van???

Ha igen, akkor ajánlom, látogass el a http://www.php.net/docs.php oldalra, ahol a View online mezőben találsz magyar nyelvű kézikönyvet is, kezdd el olvasgatni, alapról indul, nagyon jó kezdőknek, ismerkedj vele, ez az első lecke
628 levél
Válasz 02.01.16. 18:08 #6
Szeder
Ohh de amatör vagy te nem is kell az ilyen emmitudok segítsége! Nehogy komolyan vedd, isten őrizz, csak vicc volt. Na a php-t szeretnénk kihasználni, de ingyen szervereken van lehetőségünk dolgozni! Na egy fourumot szeretnénk összehozzni. Taníts MESTER!!!!!!
"Mindenben kételkedhetem, de abban nem, hogy kételkedem. Gondolkodom, tehát vagyok."
12750 levél
Válasz 02.01.16. 11:06 #5
okoska3000
Egy keveset tudok, ugyanis ezzel foglalkozom, adatbázisalapú websiteokat készítek nagyobb cégeknek, pont php-mysql-t
2557 levél
Válasz 02.01.15. 22:52 #4
HoriG
Majd én is segítek amiben tudok Szeder! Együtt összehozzuk a dolgot (nem mintha eddig nem számítottál volna rám
Sir, you're a confirmed newt!
628 levél
Válasz 02.01.15. 18:15 #3
Szeder
jajj okoska asszem emberedre akadtam veled! Na annyi az ismeretem, hogy meg a MySQL nevű program és ezt szeretném megtanulni használni! Jó lene ha tudnál segíteni, te otthon vagy a PHP-ban??
"Mindenben kételkedhetem, de abban nem, hogy kételkedem. Gondolkodom, tehát vagyok."
12750 levél
Válasz 02.01.15. 14:52 #2
okoska3000
Van valamilyen adatbázisos alapismereted (SQL), vagy valami programozásféle?
628 levél
Válasz 02.01.14. 21:33 #1
Szeder
Szeretném megtanulni ezt a fajta programozást, és jó lenne ha valaki segítene nekem aki ért hozzá! Saját portal készítését tervezgetem!
"Mindenben kételkedhetem, de abban nem, hogy kételkedem. Gondolkodom, tehát vagyok."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.