Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» PHP programozás

8000 levél
Válasz 05.02.20. 18:35 #83
Porker
Segíts Seekoly!!!
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
8000 levél
Válasz 05.02.16. 16:05 #82
Porker
És ott hol?SRV tárhely
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.16. 13:45 #81
Seekoly
Szerintem nem írtad a php.ini fájlt, vagy rosszul telepítetted a webszervert...
Többet én sem tudo mondani, én már eleve a netre szoktam feltölteni a php fájlokat, mivel helyesen írom meg őket
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.02.16. 13:43 #80
Seekoly
Otthon a fürdőszobában...
Mégis hol? A tárhelyen...
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1349 levél
Válasz 05.02.15. 22:02 #79
gador
Volna egy hatalmas kérdésem!!!

Leírnád, hogy hogyan tudom hasznlni ezt a www könytárat? Bemásoltam én mindenhová, de a bongészőbe hogyan tudom becsalni az oldalt?

Előre is köszi, és bocs, hogy ilyesmikkel zargatlak!
8000 levél
Válasz 05.02.15. 17:04 #78
Porker
Ja itt kell módosítani...aha.De itt hol állítsam be????
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
8000 levél
Válasz 05.02.15. 17:03 #77
Porker
Van tárhelyem, de nem sokat értek hozzá.
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.15. 16:49 #76
Seekoly
Egyedül az uw-n nem lehet beállítani a chmodot, az srv-n ilyenről még csak nem ishallottam, szóval ha nem tudod beállítani a chmod-ot, akkor:

vagy nincs is az srv-n tárhelyed és csak úgy írkálsz ide!
vagy semmi affinitásod nincs a témához!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.02.15. 16:48 #75
Seekoly
Ráállsz a file nevére és ctrl+o... - FlashFXP-ben
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.15. 14:39 #74
Porker
Látsz itt valahol Attributest???Mert én nem!
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
8000 levél
Válasz 05.02.15. 14:31 #73
Porker
Kösz, a múltkor be tudtam állítani, de az srv-vel van a baj, mert azóta nem módosítottam.
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.15. 08:21 #72
Seekoly
...
Milyen FTP klienst használsz?
-FlashFXP-ben jobb klikk a fájl nevére és Attributes (CHMOD)
-TMC-ben is vmi ilyesmit kéne keresned (jogosultságok, attributomok, chmod,...)

Állítsd 0777-re! (Rakhatod 666-ra is, de van amikor így hibázik a dolog!)
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.14. 19:51 #71
Porker
Valami chmod-ot kell beállítani a config.php és a config-old.php fájlon, de nem tudom mi ez.
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.14. 15:11 #70
Seekoly
az srv-s hivatkozások:

http://free.srv.hu/o/l/oldal/valami.html
(o/l az oldal_nev első két betűje!)
Ez akarna lenni az abszolút elérési útvonal! (Nem pedig: http://oldal.srv.hu/valami.html)
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.14. 07:19 #69
Porker
Regeltem az srv-re, megvan az FTP, de nem akarja beolvasni az oldalt...
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.13. 17:32 #68
Seekoly
És ott is ezt hibát dobja ki???
Amúgy az ATW-vel is van egy kis bökkenő, phpmail(); 20-as kvóta... Hiába írom le, hogy hol érdemes regelni, biztos az ellenkezőjét fogja csinálni mindenki...
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.12. 19:59 #67
Porker
Épp most /pillanat az atw-n van.
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.12. 19:29 #66
Seekoly
Hát meg nem mondom!
Normálisan be vannak állítva a jogosultságok?

Mellesleg én nem szeretem az uw-t + mysql szerverét!
Próbáld ki az srv-re feltelepíteni! (Vagy az FW-re)
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
8000 levél
Válasz 05.02.12. 18:16 #65
Porker
Egy csomószor visszaugrik a telepítés elejére, hogy válasszam ki a nyelvet, miért????
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.10. 19:59 #64
Seekoly
Jól adtad meg mysql adatokat?
kiszolgáló, adatbázisnév, user, pass,...
Azt írja, hogy nem tud kacspolódni a mysql szerverhez!

A kiszolgálót, phpmyadminban nézd meg!
Főoldalon felül:
php verzió, mysql verzió, ... , user_name@kiszolgáló, az uw-nél ilyen alakban keresd: 161.158.0.1

Ne az sql1.ultrawb.hu-t használd!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1349 levél
Válasz 05.02.07. 16:53 #63
gador
8000 levél
Válasz 05.02.07. 16:01 #62
Porker
Elkezdtem egy Post Nuke oldal telepítését, eljutottam idáig.

Itt azonban bejön egy hibaüzenet:


Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /pnadodb/drivers/adodb-mysql.inc.php on line 237
Error connecting to db
Program: /install/db.php - Line N.: 45
Database: warfilm
Error (2002) : Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
Levágtunk egy disznót, de úgy tűnik, senki sem kér szalonnát. | 2004.03.27. - 2012.08.31.
1990 levél
Válasz 05.02.05. 18:10 #61
Seekoly
na ebből sikerült kitörölnöm egy részt..

Szóval létrehoz egy www könyvtárat, abba kell bepakolni a *.php fájlokat majd onnan elindítani, de nem biztos hogy így van!
Nem gyakran telepítettem webszervert a gépemre, mindíg weben teszteltem, eddig!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.02.05. 18:09 #60
Seekoly
Ha jól tudom létrehoz egy www könyvtárat, viszont a php 24 óra alattban benne van a pontos telepítési útmutató! (ezt azért mondom mert a php.ini fájlt is át kell szerkeszteni és fejből meg nem mondom, hogy hogyan!)
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.02.05. 18:05 #59
Seekoly
Ez nekem nagyon zavaros! Nem értem mit akarsz csinálni!
Meg akarod változtatni egy változó típusát? (mert a settype arra való, viszont te a meghatározásról beszélsz!)
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.02.04. 19:25 #58
Seekoly
Holnap megválaszolom, a kérdéseket, most sietek!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1349 levél
Válasz 05.02.03. 12:05 #57
gador
Volna mégegy kérdésem. Sajna a válaz nincs benne a PHP könyvben, legalábbis én nem találtam.

Feltettem az ajánlt apserver-win32-2.4.2 progit, de azt nemtudom, hogyan tudom vele tesztelni a phpimat!

Hova, hogyan kell feltölteni,vagy mit kell vele csinálni, hogy kipróbálhassam a kreállmányaim?

Előre is THX!!!!
1349 levél
Válasz 05.02.02. 19:00 #56
gador
Bocs, ha az ideegeidre megyek az ostoba kérdéseimmel....
1349 levél
Válasz 05.02.02. 18:59 #55
gador
A HTML úgyahogy megy, szóval az nem ismeretlen előttem.

Volna 1 PHP-s kérdésem:

Amikor a változó elé kiirjuk a típusát, pl.
$tarolo = ( double ) $ki_tudja_milyen_tipus;

és mondjuk előtte megadtuk hogy:

$tarolo = $ki_tudja_milyen_tipus = 3.14;

de mondjuk úgy változtattuk meg a típust, hogy:

$tarolo = ( boolean ) $ki_tudja_milyen_tipus;

akkor hogy lehet a változó értéke 3.14, pontosabban 1, azaz igaz?

Szóval a könyv azt írja, hogy a settype() elénében az ilyen típusú változótípus meghatározás nem jár a változó tartalmának megváltozásával.

Ez azért van, mert ahogy a könyv írja, gyenge változójú nyelv?

1990 levél
Válasz 05.02.02. 18:29 #54
Seekoly
...
Érdemesebb lenne html-t tanulnod, mielőtt belekezdessz a php-be!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1349 levél
Válasz 05.02.02. 17:40 #53
gador
Már értelek!

De a könyv használta így!
1990 levél
Válasz 05.02.01. 19:49 #52
Seekoly
Azt úgy értettem, hogy php az php, html meg html

Először úgyis a php kódot kell megirni, utánna lehet foglalkozni a html+design-al

Ezt az easyphp-t még nem próbáltam, de lentebb leírtam hogyan kell telepíteni a webszervert!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
2284 levél
Válasz 05.02.01. 19:27 #51
Daedalus
title head body stb. tagok...
"?"
1349 levél
Válasz 05.02.01. 18:28 #50
gador
easyphp ejtve, nem szeretem a franciát...
1349 levél
Válasz 05.02.01. 18:23 #49
gador
Az általad ajánlott http://www.tutorial.hu/-n van egy easyphp nevű szervercsomag.
Ezt lehet az UW "kiváltására" használni? Azaz tudom ellenőrizni, hogy mit rondítottam össze?
1349 levél
Válasz 05.02.01. 18:13 #48
gador
"Így van helyesen! A HTML tageket még nem fontos beleépíteni!"

Ezt hogy értetted? Mármint a még nem fontos részt?
1349 levél
Válasz 05.02.01. 18:12 #47
gador
Hát, lassan én is rájöttem...
1990 levél
Válasz 05.02.01. 17:47 #46
Seekoly
ó te szent jóisten

Azzal csak a sorokat jelzi, de fordító így nem tudja értelmezni

<?php
print("Hello World");
?>

Így van helyesen! A HTML tageket még nem fontos beleépíteni!

print() függvény leírása

Amúgy az sem árt ha létrehozol a gyökérkönyvtárban egy mnt/session könyvtárat és akkor nem fog sípolni az uw
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1349 levél
Válasz 05.02.01. 17:31 #45
gador
illetve miért ÍGY?
1349 levél
Válasz 05.02.01. 17:28 #44
gador
De akkor a könyvben mért volt benne?
1349 levél
Válasz 05.02.01. 17:27 #43
gador
Nos, kivettem a számokat, meg a :-ket, és müxik!!!
1349 levél
Válasz 05.02.01. 17:24 #42
gador
1: <html>
2: <head>
3:<title>3.2. program PHP program HTML tartalommal </title>
4: </head>
5: <body>
6: <b>
7: <?php
8: print ("Hello Web!");
9: ?>
10: </b>
11: </body>
12: </html>

A könyvben lévő forráskód, pontosabban az, amit én feltöltöttem.

Erre az UW a következőt adta ki:
Parse error: parse error, unexpected ':' in /mnt/ultraweb/v/vi/via5a/index.php on line 8
1349 levél
Válasz 05.02.01. 17:19 #41
gador
Ja, mégvalami.

Nem tudsz egy módót arra, hogy lementsem az általad említett kézikönyvet? Sajna nem tudok online maradni egész nap.
1349 levél
Válasz 05.02.01. 17:18 #40
gador
Üdv!

Én is tanulgatom, pontosabban tanulgatnám a PHP-t, de nagyon hamar elakdtam.

Megvan a php 24 óra alatt, az alapján próbálnék előre lépni.

A próblémám az, hogy bár a könyv azt írja, hogy nyugottan használhatunk sima szövegszerkesztőt, én pedig a winfos jegyzettöbjét választottam.

Beírtam a forráskódot úgy, ahogy az a kövyben volt, megadtam neki a .php kiterjesztés, feltötltöttem az ultrawebre, beállítottam, hogy index.php a kezdőoldal, ám a böngészőben mégsem jelent meg semmi!

Miért? Le kellene valamivel fordítani? De hisz a könyv azt írta, nyugodtan használhatok jegyzettömböt is.
Nem értem.
1990 levél
Válasz 05.01.28. 19:16 #39
Seekoly
Váá hülye vagyok: Ez kell neked!

Szerintem még érthető is, ha nem akkor érdemes 1x, 2x átolvasnod, hogy legyen fogalmad róla, majd utánna feltelepíteni!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.01.28. 19:12 #38
Seekoly
Nem Ha gyakorlott vagy 10 perc
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.01.28. 19:11 #37
Seekoly
lényegében: telepítés unix rendszerre

De a php 24 óra alatt egy nagyon hasznos és érthető php-s könyv! (pdf formátumban)
Szerintem szerezd meg! A pontos telepítésről is van benne szó!

Ellenben, ha nem tetszik neked a localhostos dolog, akkor regelj egy php-s webhelyet (fw, uw, srv,...) és töltsd fel oda a *.php fájlaidat, kicsit időigényesebb, de ugyanúgy működik!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
1990 levél
Válasz 05.01.28. 19:08 #36
Seekoly
Viszont, a telepítéshez, csak az első fejezetre lesz szükséged!
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!
45 levél
Válasz 05.01.28. 19:08 #35
PHPs
Mért, maga a PHP-felismerő működtetésbe léptetése több óra? jézus. nincs, de letöltöm
1990 levél
Válasz 05.01.28. 19:07 #34
Seekoly
na olyan nem lesz!
DC++ -od van?

Keress rá erre: php 24 óra alatt
A fórumban szereplő hozzászólásokért semmilyen felelősséget nem vállalok!

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.