Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a géppel? Segítünk!

Hardveres hibák elhárítása, legyen szó tápegységről, HDD-ről, memóriáról, vagy akár kábelekről.

Kérdések és válaszok.

2 levél
Válasz 12.08.01. 20:00 #813
messi94
Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám remélem tudtok segíteni hogy:

bárhol filmet nézek akár a neten (putlocker/divx webplayer/zixshare)akár letöltve (VLC/DIVx)
lefagy a gépem egeret mozdítani sem tudok tehát indíthatom újra az egészet!
Persze ez nem mindig fordul elő de egy film esetén legalább 2x !

Régen nem csinált ilyet. a böngésző Mozzila,Legújabb adobe, divx, vlc minden mi lehet a gond?
Várom javaslatotok mit tegyek!

Előre is köszönöm!
10589 levél
Válasz 12.08.01. 13:16 #812
Dark Archon
Nem nagyon írtál se legalább egy alaplap típust, se oprendszert, de azért megpróbálok segíteni. Attól, mert nem ment át a driver a Win tesztelésen, elvileg még rá lehet erőszakolni, hogy telepedjen, bár manapság a főbb verziók mind WHQL minősítésűek, szóval vagy a driver nagyon régi vagy a Win. De térjünk át a fontosabb gépre.

EZT próbáld meg, szigorúan úgy, hogy:
(0. értelemszerűen a DS letöltése és telepítése)
1. driver uninstall
2. restart Safe módban, ahogy a DS leírásban is van
3. bezársz minden automatikusan induló telepítési ablakot
4. Driver Sweeper
5. restart
6. driver install (restart)

Ha ez nem segít, sajnos a Win reinstall marad. Ezt azonban érdemes egy külön partícióra vagy vinyóra végezni, mert, ha a kártya hibás, ez sem fog segíteni. AIDA64 még a barátod, ami megmutatja az esetleges túlmelegedési gondokat.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
401 levél
Válasz 12.08.01. 12:14 #811
Zoo_Lee
Hi!

Volna nékem két gépem, mindkettőn problémák a videókártyáimmal, de olyan súlyosak, hogy lassan megesz az ideg és már nem tudom hová forduljak. Az egyiken Radeon X1650 van, ezt a gépet most telepítettem újra, de azóta nem tudom frissíteni a drivert, mert telepítéskor kidobálja nekem, hogy az eszköz nem ment át a Windows logó tesztelésén, majd ha telepítés kész, és újraindul, lemegyek 640x420-as 4 bitbe, amíg a telepítőlemezemről újra nem rakom az eredeti drivert.

A másikon HD5670, erre csak felraktam a legutóbbi drivert, de azóta egy csomó játék (Walking Dead, The Secret World) játszhatatlan lett, villódzó, vagy hiányzó textúrákkal, modellekkel. Illetve HD kábellel csatlakoztatom egy méretes kis tévéhez a gépet, és ha forrást váltok (vagyis hosszú töltések alatt nézni akarok egy kis Comedy Centralt), visszaváltás után a gépem nem ad ki hangot, és nem képes videókat lejátszani, amíg újra nem indítom.

Mindkettőre rengeteg panaszt olvastam fórumokban, ergo nem vagyok egyedül. Az elsőről lövésem sincs, a másodiknál gyanítom, hogy le kellene radírozni minden videodrivert, és egy régebbi, még jól működő verziót felrakni. Hogyan tudok letakarítani mindent, ami a jelenlegi verzióhoz tartozik?

Válaszok jöhetnek privibe is, előre is köszönöm a segítségeteket, a numero 2 a fontosabb, mert azon a gépen tesztelek a Dome-nak is.
Eladó G-Vírust vagy Progenitor vírust keresek saját felhasználás céljából.
9326 levél
Válasz 12.08.01. 11:59 #810
Kanduhrka
PCdome-ról
horrorgeeks.blogspot.com
10589 levél
Válasz 12.08.01. 11:17 #809
Dark Archon
Hát a böngészős erősen függ attól, honnan töltöd le. Ha torrenttel, Speedtest-tel jó, akkor jó
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
9326 levél
Válasz 12.08.01. 11:08 #808
Kanduhrka
Azóta helyrejött, azonban ha böngészőn keresztül töltök le, akkor max 3.7 megabájt, míg torrenttel 5.1. Speedtest 44/21-et ír (megabit).
horrorgeeks.blogspot.com
10589 levél
Válasz 12.08.01. 11:01 #807
Dark Archon
Azt sajnos benézted, több helyen is panaszkodnak rá, szintén ilyen átviteli gondokkal. Ilyen sebességhez a TP-Link WR1043ND-t ajánlják. Nekem egy DLink DIR300-as van a 20MB-s nethez, nincs vele gond.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
9326 levél
Válasz 12.08.01. 09:08 #806
Kanduhrka
40/20 mbites Digi. A router TP Link WR841N.
horrorgeeks.blogspot.com
10589 levél
Válasz 12.08.01. 07:51 #805
Dark Archon
A router típusa nem ártott volna, a net típusa sem, meg ilyen apróságok Azonban, ha SMC routert vettél, most dobd a kukába...

frankie93: az a gép már 99%, hogy egy vírustanya, azért nem enged be. Az is valószínű, hogy amit te McAfee-nak hittél, az valami kamu vírusírtó és igazából az a vírus. Egy másik gépen érdemes volna egy rescue disk-et csináltatni valamelyik vírusírtóval és arról bootolva futtatni. EZEK közül válassz. Ha mondjuk van ESET (NOD32) vírusírtód, az is tudja.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
9326 levél
Válasz 12.08.01. 00:53 #804
Kanduhrka
Pff, ez érdekes. Csak akkor szed lassan, ha kábellel van összekötve a router és a gép. Ha a wifi adaptert használom, akkor maximumon van a letöltés.
horrorgeeks.blogspot.com
141 levél
Válasz 12.08.01. 00:44 #803
frankie93
Nekem egész konkrétan a Facebookkal lenne problémám. Egyik napról a másikra a laptopomon ( Toshiba ) nem tudok belépni a facebe. Kiírja a jelszavam beírása és a belépés gomb megnyomása után, hogy biztonsági okokból nem engednek be az oldara egy malware vírus miatt, utána pedig egy programot javasol ( McAfee valami.. ), de ez rajta van a gépen elvileg, annyi biztos, hogy nem engedi telepíteni. Több vírusirtóval próbálkoztam, csak az egyik talált fertőzött fájlokat a gépen, de ezeknek az eltávolítása után sem javult a helyzet. Még hozzátartozik, hogy telfonon, táblagépen és más gépeken nincs gond a belépéssel. Valakinek esetleg ötlet ?
' forever blue !
9326 levél
Válasz 12.07.31. 23:35 #802
Kanduhrka
Vettem egy routert, és azóta a qtorrent csak 400-500kbyte/sec-el tölt, 5.1 megabájt helyett. Ötlet?:S
horrorgeeks.blogspot.com
56 levél
Válasz 12.07.31. 22:31 #801
DarthVader
Hi!

Hát nem tudom, hogy ez rendben van e, de például nálam a négy magos proci melegszik fel most hatvan fokra úgy, hogy 100% full graf beállításokkal futtatom a RAGE nevű játékot, meg a Battlefield 3-at. Nálam még a régi alaplapról (Gigabyte GA-X48-DS5) maradt gyári hűtő van a gépben és éppen tegnap kenytem a procira friss hőpasztát. Szerintem amiatt a hatvan fok miatt kár izgulni. Majd akkor szólj, ha kilencven fok fölé megy a hőmérséklet, akkor már elkezdhetsz aggodni.
157 levél
Válasz 12.07.31. 17:48 #800
erpy
Az normális hogy core2duo E7200 felmegy 60C fokra terhelve?

Most cseréltem mindenestől hűtőt + ventit rajta, de valamiért az hiszem, hogy az új hűtővel jobban melegszik mint a régivel. Pedig frissen, kb órája kentem rá a hővezető pasztát.

Régi hűtővel, max grafikán odaengedtem neki a New Vegast, 4 óra játék után megnéztem, felment 57C fokra.

Most hogy beleraktam új hűtőt, elinditottam webes, Java alapú játékot, ~60C fok körül mozog.

Ill a régi és az új hűtő ugyan olyan. de a régi az olyan 2200 rpm-el, az uj csak olyan ~1500 rpm-el forog.
10589 levél
Válasz 12.07.31. 11:55 #799
Dark Archon
a., rossz a kártyaolvasó
b., rossz az alaplapi USB port
c., el van gányolódva az oprendszer
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1 levél
Válasz 12.07.31. 07:33 #798
zoli84
Sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni, a problémám az , hogy amikor szeretném indítani a póker szoftvereket(betspace, playmatch) akkor egy hibaüzenetet ír ki, ami a következő: Az eljárás belépési pontja (DecodePointer) nem található a DLL-ben (KERNEL32.DLL). Tudnátok segíteni , hogy miért is van ez, és hogy van-e rá megoldás, hogy el tudjam indítani őket. köszi előre is helo
3073 levél
Válasz 12.07.30. 23:39 #797
Sucee
Arra bármi ötlet, hogy USB-s kártyaolvasót (és persze magát a kártyát) miért ignorál teljes mértékben a gép?
Természetesen megint más nevében kérdezem, szóval típusról sajnos semmit nem tudok (próbáltam kideríteni, de "Háát ezt úgy kaptam én is, szóval..." választ kaptam ).
Csak hátha van valami általános dolog, amit tenni lehet, a minél messzebbre hajításon kívül.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
10589 levél
Válasz 12.07.29. 17:02 #796
Dark Archon
Nem a képernyővédő miatt, hanem a 96% kondíció a bizonyíték rá, hogy pusztul.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2 levél
Válasz 12.07.28. 15:29 #795
izé91
Köszönöm válaszaitokat!
56 levél
Válasz 12.07.28. 11:52 #794
DarthVader
Köszönöm a segítséget!

Am egy:
Intel LGA775 Intel Core Quad Q9400 2,67Ghz processzor van a gépben.
Tegnap raktam össze a gépemet, lecseréltem pár alkatrészt. A processzoron volt paszta, így nem foglalkoztam vele. Szóval azt mondod, hogy a pasztát is cserélni kell néha? A processzor hűtő ventilátor még az előző alaplaphoz volt proci hűtő, megy is frankón rendesen.
145 levél
Válasz 12.07.28. 11:21 #793
Turulbirodalom
Ha csak a képernyőkímélőnél csinálja, akkor nem biztos. Nekem a terrás samum szó szerin csikorgó hangot ad, ha az XP képnézegetőjében rátenyerelek a billentyűzeten valamelyik nyílra, egy olyan könyvtárban, ahol sokezer kép van ömlesztve. A mai napig semmi baja, de a röhej az, hogy az előző vinyóm (300-as samu) ugyan ezt csinálta évekig, és még az is működik. De jobb félni, mint megijedni.

Egyébként van egy 80-as IDE-s samum: BAD-es elég rendesen, emellett vagy 100 áthelyezett szektor is van, ráadásul néha gondol egyet és leáll, és ha harmadszorra se sikerül neki elindulnia, akkor fagy a Win, de van, hogy már post-olásnál se pörög fel, ekkor a bios fel sem ismeri; egyébként megfigyeltem, hogy ha alul a közepe tájékán nyomva tartom, akkor nagyobb valószínűséggel indul el. Nos ez a szar mai napig rendszervinyó az AthlonXP-s gépembe (albérletben szoktam vele netezni, nyomtatni, meg Minecraft-ozni).
10589 levél
Válasz 12.07.28. 11:01 #792
Dark Archon
Valóban haldoklik a vinyó. Egy darabig még biztos kihúzza, de ne várd meg az 572 napot, egy hónapon belül ki kellene cserélni, addig meg bőven végezni biztonsági mentéseket.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
145 levél
Válasz 12.07.28. 10:50 #791
Turulbirodalom
Paszta csere, ha még mindig meleg, akkor nagyobb hűtő. Nekem Athlon64 X2 van, abban kb. 130 fok körül van a hővédelem (magokat mérve), a gyári hűtőjével (vékony alu, 7 centis keskeny ventivel) 15 perc filmkonvertálás után már megállt, vettem bele egy TX3-at, csináltam néhány légterelőt, (azóta a proci kapott némi tuningot is) így üresjáratban közel szobahőmérsékletű (jelenleg 26 fok, magok 35 körül), terhelve 40 (magok 50 körül). Sokat segítene még, ha leírod, hogy milyen prociról van szó.
56 levél
Válasz 12.07.28. 10:13 #790
DarthVader
Hi!

Ahhoz, hogy ne kapcsoljon ki a számítógép állandóan, mit tudok tenni a felmelegedés ellen? Mert ez így nekem nem állapot, hogy rohadt gyorsan felmelegszik és amikor már majdnem eléri a száz celsius fokot, megáll. Tudom, hogy a 100 ˚C nagyon sok, de a procinál mindent rendben találtam. A coolerek is pörögnek ezerrel. Most éppen például 80 ˚C-on áll a proci egyik magjának a hőmérséklete.De ha nekiállok játszani a gépen, elég hamar felmegy száz fokra és game over.
2 levél
Válasz 12.07.27. 22:27 #789
izé91
Üdv!
A segítségeteket kérném!
Amikor a számítógép áll és megjelenik a képernyőkímélő,akkor a vinyó elkezd kattogni(két kattogás,majd kis szünet és ismét...).Azt olvastam hogy keresztet vethetek a vinyóra.Letöltöttem a Hard Disk Sentinel nevű programot.A program talált két szektor hibát és két gyenge szektort,a kondíció 96% és az élettartalma 572 nap.
A kérdésem az hogy a vinyó haldoklik vagy sem,és miért adja a kattogó hangot?
Válaszotokat előre is köszönöm!
314 levél
Válasz 12.07.27. 22:25 #788
szabolint
A melegedés. Így védi magát a gép, hogy ne égjen szénné.
56 levél
Válasz 12.07.27. 21:25 #787
DarthVader
Hi!

Van egy olyan problémám, hogy a gép csak úgy magától gondol egyet és kikapcsol. Mi okozhatja? Még sosem találkoztam ilyesmivel.
157 levél
Válasz 12.07.26. 17:06 #786
erpy
Nos akkor ujabb kiegészités.
Ugye irtam, hogy a 3 alaplapi fan csatik egyikével se pörög a venti.
Viszont ha kisebb átméröjü, másik ventit dugok rá a gépre, gond nélkül pörgeti. De a venti, ami nem akar pörögni, az is müködik. Másik gépben pörög és ahogy lejjebb irtam, tegnap este benyomtam, akkor elindult gond nélkül.

Ezek után találjam ki mi a fene baja lehet.
157 levél
Válasz 12.07.25. 21:38 #785
erpy
Vicc

Órával később mondom benyomom a gépet, megnézem, irt már e valaki.
Figyelem, nincs bekapcskor hibajelzés és forog a venti.
Ilyenkor nem tudom mi a f*sz van.
157 levél
Válasz 12.07.25. 20:22 #784
erpy
Üdv.

Van egy kis gond.

CPU fan error. Tudom mi ez. De a következővel vannak a problémák.
A ventilátor jó, másik gépben forog. Viszont akárhova dugom a venti csatit a maradék 3 helyen az alaplapok (ASUS P5k/EPU) egyiknél se forog.

CMOS(BIOS) reset nem segitett.

Ötletek? Most igy ugy irom, hogy bekapcsoltam kicsit a gépet, míg hüvös a hütőborda.
19402 levél
Válasz 12.07.09. 03:08 #783
sipec
70 fokos a proci (anno 94nel sem volt semmi gond). es azert aggaszt, mert a legnagyobb fightok alatt, amikor kb no lelegzes, pislogas, veraramlas, annyira kell figyelni. -> because fuck you, thatswhy es lemegy 800mhzre, 6fps...ezzaz.
237 levél
Válasz 12.07.09. 02:20 #782
Ladomer
Szerintem melege van a procinak, így a windowsnak valószínűleg ehhez semmi köze. Ilyen ideiglenes visszabutítást már az első P4-ek is tudtak, hogy megelőzzék az elfüstölést. Ha tényleg ez a baj, akkor ne aggódj, ez a normális működés.
19402 levél
Válasz 12.07.09. 00:45 #781
sipec
helphelp, baj van. (remelem, nem nagy)
annyi, h mar v 2 hete azt tapasztalom, h a windows auto leveszi a processzort 800mhz-re (1800rol) kiszamithatatlan idokben. az energiagazdalkodasnal minden uzemmodnal atallitottam, h akarmi van, proci 100%on porogjon. ennek ellenere total random, raid kozben, youtube nezes kozben lelassul. valamikor megjavul, ha lehuzom adapterrol es vissza, viszont valamikor nem. meg persze wow kozben is belassul, majd valamikor ujra megjavul magatol. otletek?
190 levél
Válasz 12.07.03. 11:49 #780
Trufa
Az ilyesmi általában memóriahibára vezethető vissza, amennyiben a szoftveres hiba kizárható. Egy MeMTest86+ futtatás javasolt. Jó volna tudni a pontos konfigodat is, valamint, hogy más furcsaságot nem csinál-e a gép.
7 levél
Válasz 12.06.27. 11:30 #779
waylander70
hali.
hátha tudtok segíteni, bár nem kimondottan hardver probléma:
flash fxp, és total commander-t használok ftp-s letöltéshez évek óta, probléma nélkül ( az utóbbi időben win7-el). az utóbbi néhány napban a következő történt mindkét programmal: elindul a letöltés, fut néhány másodpercet, aztán megakad, a letöltésvezérlő pedig lefagy. bezárhatatlan, lelőhetetlen,csak a reset segít. reinstall nem segít, mindkét program ugyanúgy viselkedik, beállítások, net, minden változatlan a régi, működő időkhöz képest.
ötlet?
314 levél
Válasz 12.06.25. 18:44 #778
szabolint
A 80-an fokon ne lepődj meg Nekem van egy Asus x50-SL laptopom és ha csak egy kicsit is nekiállok játszani kb felmegy 75-80 fok környékére. Erre azt szokták mondani, hogy a laptopokat nem játékra találták ki Amúgy nekem is 0 fokot ír ki a gpu-ra a speedfan. Egy két ötlet amivel el tudom kerülni, hogy szénné égjen. Olyan 2-3 naponta kifújom hátul a hűtőknél sűrített levegővel a gépet (1-2 fokkal kevesebb lesz.) Vettem egy külső laptop hűtőt ami segített levinni még olyan 3-4 fokkal a max hőmérsékletet. Havonta egyszer szétszedem az egészet és kiportalanítok mindent (nincs rajta gari illetve a közeljövőben tervezek venni egy új gépet ezért vagyok ilyen bátor). Amúgy ha olyanokkal játszol amihez nem kell annyira a proci én le szoktam venni az órajelet és azzal is nyerek 1-2 fokot.
314 levél
Válasz 12.06.25. 18:38 #777
szabolint
Múlt nyáron egyik ismerősöm laptopját locsolta meg valaki jó kis barack pálinkával. Gépet egyből kikapcsoltuk aztán kb hagytuk 2-3 napig száradni. Utána rendesen ment igaz a billentyű ragadt rendesen. Amúgy az nem elképzelhető, hogy azért bippog meg van baja mert nem érzékeli rendesen a billentyűzetet? Vagyis régen egyszer az volt a gondom, hogy nem érzékelte a gép a billentyűt és a bios boot képernyőn kifagyott és addig nem moccant míg usb-s külső billentyűt nem alkalmaztam.
1 levél
Válasz 12.06.25. 17:35 #776
tnagy
kéne egy kis segítség. 3 hónapja vettem egy laptop-ót, de két és fél hónap útán szétment a hûtõ, és ki kellett cserélni. Telepítettem a speedfan progit és azt adja ki hogy az alap hömérséklet ( amikor semmit sem futtatok) 40 és 50 fok között van, játéknál van hogy 80-ig is felmegy. Egy ati radeon hd 6670m vidikártya van a gépben viszont annál mindig 0 fok van, játéknál is. A gép észleli, viszont mivel folyton 0 fokot mutat nem tom hogy mûködik-e egyáltalán.
10589 levél
Válasz 12.06.21. 12:21 #775
Dark Archon
Hát ebből pedig laptop-szerviz lesz, ami nem lesz olcsó, de legalább kitisztítják rendesen. Mivel tele lett locsolva piával, akármi baja lehet. Igazából be sem kellett volna kapcsolni, egyből szerviz. Így lehet, hogy kinyírtátok végleg, az meg minimum egy alaplap csere.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
1431 levél
Válasz 12.06.21. 09:02 #774
-T0ng-
Szijasztok!

Kéne egy kis segítség! Pár napja az egyik HP PAvilion DV6000 laptopunkkal megesett egy kisebb baleset. Telebutították Jägerrel! A mutatvánnyal nem is lett volna baj, mert csodával határos módon a gépnek nem lett baja, csak a billentyűzet egyik fele ment tönkre. Nosza szét a gépet, megnézni menthető-e még a billentyűzet. Hát ránézésre sem volt szép látvány! Látszott a billentyűzet hátoldalát fedő átlátszó burkon is, hogy rendesen átitatta. Egyből ment a keresés az új billentyűzet után, közben édesapámnak támadt egy ötlete: Ha már a billentyűnek úgy is mindegy, akkor nosza kimossa, tehetünk vele egy próbát, ha nem akkor meg rendelés.

A billentyűzet kimosva és amíg én vártam az árajánlatra visszaszereltem a régit egy próba erejéig. A gépet bekapcsolva már a Bios töltőképernyőn iszonyatos és gyors beep-elés fogadott majd egy hosszú beep után kikapcsolt. Korábban a szétszerelés előtt ezt nem művelte. A kábeleket, alkatrészeket ellenőriztem, de minden a helyén van. Ami a legbosszantóbb, hogy a billentyűzet egyik fele valamennyire tovább is él, mert az ESC megnyomására a boot-menübe belép.

Nem tudom, van-e köztetek olyan, aki konyít a laptopokhoz, de jó lenne, a tudna valaki segíteni. Arra lennék kíváncsi, hogy ti milyen hibára tippeltek. Esetleg a billentyűzet és a tény, hogy az egyik fele gajra ment zavar be a BIOS-nak? Vagy valami más romlott el? Én azért nem fogadnék másra, mert a szétszerelés előtt minden rendben volt.
10589 levél
Válasz 12.06.21. 07:52 #773
Dark Archon
Nem nagy baj, de néha nem árt.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
470 levél
Válasz 12.06.21. 00:57 #772
Mezzo*
Azt szeretném kérdezni hogy az gáz ha a 8 hónapos gépemen még soha nem csináltam töredezettségmentesitést?Disk Defrag szerint 7% a töredezettsége az egyik meghajtómnak.
3211 levél
Válasz 12.06.06. 13:09 #771
Raistlin666
Köszönöm srácok a segítséget!

Végül meguntam és ment vissza az eladónak...
10589 levél
Válasz 12.06.06. 11:56 #770
Dark Archon
Ha egyszer be sem jön neki a BIOS, úgy nehéz lesz... itt már valami durvább inkompatibilitásról lehet szó. LGA775 generációban szvsz nem is nagyon volt XMP.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
14252 levél
Válasz 12.06.05. 20:48 #769
Babykiller
Lehet, hogy az automatikus értékeket nem szereti, esetleg egy xmp profilt tölt be neki alapból (bár 800-asnál nem tudom van-e).
3211 levél
Válasz 12.06.05. 11:36 #768
Raistlin666
Na az nem. Csak a BIOS frissítés után még egy default visszaállítást nyomtam.

Munka után bepróbálom mindenképpen, mert egyik kollégám is ezt javasolja...
14252 levél
Válasz 12.06.05. 11:18 #767
Babykiller
CMOS reset megvolt ramcsere előtt?
3211 levél
Válasz 12.06.05. 09:52 #766
Raistlin666
Ha csak 1 új 2 Gb-ot teszek be, akkor is ugyanaz az eredmény.
A támogatás listát néztem:
KLDE88F-B8KU5 ebből nekem az utolső 2 karakter nem stimmel.
BIOS frissítést csináltam már így ha több ötlet nincs akkor gondolom a kompatibilitás lesz a baj.

Egy külföldi oldalon amúgy találtam olyan hozzászólást hasonló ügyben, hogy akár 10 percig is várni kell néha új memóriáknál, mielőtt az alaplap teljesen átáll...ezt mondjuk nem nagyon hiszem...

Minden esetre ma este még futok 1 kört, de aztán csere vissza és maradok a 2*1 Gb-nál. Sajnos így is feleségem rohangál az üzletbe. Az igazi az lenne ha el tudnám vinni a gépemet, de erre mostanában nem lesz kapacitás.

10589 levél
Válasz 12.06.05. 09:36 #765
Dark Archon
ui.: ITT van egyébként a lapod támogatott (tesztelt) memória típusainak listája. A GB lapok eléggé érzékenyek erre, ha nem stimmel a modul szériaszáma, akkor szvsz vidd vissza és cseréltesd ki olyanra, ami benne van a listában, pl. Kingston. Más ötletem nekem nincs, esetleg egy BIOS reset.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
10589 levél
Válasz 12.06.05. 09:28 #764
Dark Archon
S ha csak 1 új modult raksz be? A kétféle modul keverése tuti, hogy nem vezet eredményre. A 2Gb memória típusa amúgy KLDE88F-B8KU5 (P/N KKB8FNUBF)? Még azt is megpróbálhatod, hogy beraksz egy régi modult, azzal beállítod a BIOS-ban, hogy automatán ismerje fel a memóriákat, aztán beraksz egy újat. Valamint azért nincs hang, mert be sincs kötve a csipogó vagy azért idáig szokott lenni egy csippanás induláskor?

waylander70: szívesen
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.