Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a géppel? Segítünk!

Hardveres hibák elhárítása, legyen szó tápegységről, HDD-ről, memóriáról, vagy akár kábelekről.

Kérdések és válaszok.

1431 levél
Válasz 15.06.08. 17:59 #1613
-T0ng-
Oooo kösz srácok! Most hatalmas kő esett le a szívemről! Egész nap alig használtam a gépemet, mert iszonyat féltem, hogy még nagyobb bajt teszek csak, de most akkor visszamegyek a Véres Báró problémájának utánajárni
27765 levél
Válasz 15.06.08. 17:19 #1612
LordMatteo
Ha túlmelegedés lenne, már előbb találkoznál vele.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
6479 levél
Válasz 15.06.08. 17:09 #1611
GustyX
Ezek a színes, szögletes, kriszkraszok?

Nekem még az 560T-mel csinálta ez a Wanteddel, azóta is vígan működik a kártya, úh szerintem inkább engine/driver bajos lehet, úh talán semmi gond. Pár benchmark, nézed és kiderül.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
1431 levél
Válasz 15.06.08. 15:58 #1610
-T0ng-
Srácok kéne egy kis segítség!

Minap SLI bekapcs játszottam Witcher 3-on, amikor egyszer csak a kép egy pillanatra felvillant színesen. Nem olyan foltosan, mint mikor haldoklik a videó kártya, hanem a tereptárgyak egy pillanatra valamilyen alapszínben tündököltek, de tényleg csak egy szempillantásra. Reggel is láttam ezt egyszer, akkor a víz visszatükröződés helyén.

Szeretném hinni, hogy nem a videó kártyámnak van baja, mert egyébként más jelét nem igazán látom annak, hogy baj lenne, de biztosra akarok menni. Gondoltam arra is, hogy ilyen melegben lehet túlmelegedés, de ahhoz meg viszonylag hamar (durván 45 perc után találkoztam vele).
998 levél
Válasz 15.06.05. 21:37 #1609
Sityi
Az egy hosszú - két rövid sípolás ASUS lapoknál elvileg RAM-problémát jelez.
1556 levél
Válasz 15.06.05. 21:29 #1608
Aribeth
Sajnos már egyáltalán nincs kép, a biosig sem jutok el. Próbáltam másik monitort és kábelt is, az sem hatotta meg.

Van egy olyan kellemetlen érzésem, hogy a sok próbálkozás során sikerült kinyírnom vagy az alaplapot, vagy a memóriát, mert ma este addig baszakodtam vele, hogy elkezdett folyamatosan sípolni bekapcsolás után - egy hosszú, két rövid, de folyton. Úgyhogy feladom, jövő héten viszem az egészet egy szervizbe.
Ha nagyon nem jön össze, akkor veszek egy új gépet azzal a kitétellel, hogy a régi még működőképes, aránylag friss alkatrészeit abba szereljék be.

Köszönöm a választ!
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
671 levél
Válasz 15.06.05. 20:41 #1607
ivanova36
Bootoláskor van kép? Ha igen, akkor tippre a vga driverben túl magasra van állítva a felbontás és/vagy a képfrissítési frekvencia, azért megy el aludni a monitor.
671 levél
Válasz 15.06.05. 20:38 #1606
ivanova36
A csíkozódás jellemzően inkább VGA hiba esetleg memóriahiba. De előfordulhat hogy a monitor adott VGA csatlakozása adja meg magát szépen lassan. Tesztként lehet érdemes lenne ha a monitorodon van többféle bemenet, akkor másikat kipróbálni, akár átalakítókkal is. Így kiszűrhető lenne a monitor + vga kábel hiba.
1556 levél
Válasz 15.06.05. 20:18 #1605
Aribeth
Megnéztem a processzort, a paszta továbbra is remekül tart a hűtő és a proci között, ez a rész kiütve.

Vettem egy olcsó videókártyát, beszereltem, továbbra sem indul rendesen a gép, folyamatosan a "no video input, entering sleep mode" üzenetet kapom.

Valami tipp?
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
48 levél
Válasz 15.05.31. 20:26 #1604
Shepard0033
Sziasztok.
A problémám a következő. A gépem nem akar bekapcsolódni, nem akar képet mutatni, csak hangja van. Csökkentett módban van kép is, de normál módban bejelentkezés után elsötétül. Újraraktam a rendszert, de nem történt változás. Nvidia kártyáim vannak, egy régebbi GTX580, és egy újabb GTX 970. Mindkét kártyát kipróbáltam, de a probléma maradt. Viszont megfigyeltem, ha letakaritom az nvidia drivert, akkor normál módban elindul a gép /800*600 felbontás/ és kép is van, viszont amikor újra felteszem a drivert, újra jön az elsötétedés. A két kártyát külön-külön teszteltem, és minden kártya slotot kipróbáltam. Ugyanaz az eredmény. Normál módú inditásban elsötétülő képernyő driverrel, driver nélkül, alaplapi kártyával normál módban is megy. Mi lehet a probléma? Várom az ötleteket.
1556 levél
Válasz 15.05.21. 20:13 #1603
Aribeth
Tisztelt urak!

Nálam is beütött a krach, és a segítségeteket kérem. Van egy öt éves gépem, amit miután lecseréltem egy újra, a szüleim örököltek meg. Tavaly beletettem egy új tápegységet és processzorhűtőt, hogy növeljem az élettartamot.

Körülbelül két hete elkezdett olyanokat csinálni, hogy :
- hirtelen bilikékre vált a képernyő, emellett csíkos lesz, és se kép, se hang (emlékeim szerint volt világoszöld verzió is)
- indításkor kiírja, hogy no video input, és négyszer-ötször kell az ki-bekapcsolással próbálkozni, és persze olyankor is csak akkor hajlandó működni, ha előtte végigviszem a csökkentett mód - újraindítás - normál mód szertartást.

A főbb adatok: ASUS P5P43TD PRO, ATI Radeon HD 5700 1GB, 4 GB RAM, Intel Core 2 Quad Q8400 2,66 GHz és rajta egy Cooler Master Hyper 2012 EVO.

Próbáltam utánaolvasni a problémának. Írták, hogy a nagy meleg és az asztal alatti zárt tér sem tesz jót a gépnek, túlmelegedhetett vagy a videókártya, vagy a processzor. Egyrészt akkor valóban nagyon meleg volt odakint, másrészt tényleg nagyon be lett dugva az asztal sarkába. Ezért egy időre leszedtem róla az oldalsó falat, hogy szellőzzön, és kijjebb húztam az egész cuccot. Aztán visszaraktam a falat, de gondoskodtam arról, hogy a korábbinál jóval több levegő érje a gépet. Ma viszont újrakezdte a hisztit. Megint végigcsináltam az összes násztáncot, jelenleg működik, de ez nyilván átmeneti állapot. A monitor kábelének baszkurálása is segített valamennyit.

Tippek:
- rosszul szereltem be a hűtőt, és nem ártana megnézni, hogy tart-e még az a paszta a processzoron
- de mivel eléggé a megjelenítési problémákra utalnak a jelek, valószínűbb, hogy a videókártya döglött be
- vagy csak le kellene cserélnem a kábelt
- a monitor hülyült meg
(a no video inputot még meg tudnám magyarázni az utóbbi kettővel, a csíkos babakék halált viszont kevésbé, bár ki tudja)

Én leginkább VGA hibára tippelek, de azért jó lenne hallani a tapasztaltabbak véleményét, hátha ti már találkoztatok ilyen hibával. Esetleg létezik valami rendszerdiagnosztikai program, ami megmondja nekem kerek-perec, hogy a kártya a ludas? Vagy kössek rá egy másik monitort más kábellel, majd meglátom, mi lesz X hét múlva? Iktassam ki a videókártyát, és kapcsoljak vissza az integráltra, amit öt éve nem használtam, és azt sem tudom már, hol a csatlakozója?

Anyám persze megőrül, mert dolgoznia kellene a gépen, és jelenleg kiszámíthatatlan, hogy mikor hal meg újra.

Visszaolvastam itt is pár oldalt, de másfajta hibákat láttam.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
18823 levél
Válasz 15.05.14. 06:35 #1602
Peace
Az alaplapi elemed akkor merült le, ha áramtalanítod teljesen a gépet(kihúzod a tápkábelt), majd visszadugod, beindítod, és pampog, hogy nem stimmelnek a CMOS beállításaid, és vagy lődd be a default értékeket vagy lépj be a BIOS-ba és állítsd be rendesen.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3310 levél
Válasz 15.05.13. 22:51 #1601
Kemloth
Az időzóna rendben van, az biztos.

Az alaplapi elem...hát, arról fogalmam sincs. Azon kívül, hogy veszek egy másik elemet és kicserélem, hogyan lehet ezt megállapítani?
998 levél
Válasz 15.05.13. 19:00 #1600
Sityi
Alaplapi elem nem merült le? Időzóna jól van beállítva?
3310 levél
Válasz 15.05.13. 14:43 #1599
Kemloth
Heló!
A minap újraraktam a Windowst. Minden gyönyörűen működik, egy dolgot kivéve - teljesen véletlenszerű időközönként teljesen véletlenszerűen megváltozik a rendszeridő. Most például 10 perce állítottam be a valódi időt, erre határozottan állítja, hogy 2015.06.01. 17:08 van. Az internetes időkiszolgálóval való automatikus szinkronizálást (vagy mit) kikapcsoltam, nem segített.

Valakinek van esetleg valami tippje, hogy mi lehet a gond, és hogy kéne megoldani?
18823 levél
Válasz 15.05.11. 06:41 #1598
Peace
Nem az a probléma, hogy jobban szól, hanem az megfelelően működött. Win 7 alatt az integrált is megfelelően működött, bár bizonyos alkalmazásoknál az istennek nem akart menni az 5.1. Most viszont mondjuk zenénél olyan, mintha túl lenne vezérelve. Ergo valami nem stimmel. Kipróbálom majd a hivatalos oldalt is.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3071 levél
Válasz 15.05.10. 22:42 #1597
Sucee
Majdnem egyből meg is rendeltem az új monitort, aztán jutott csak eszembe, hogy hátha kapok valami más megoldást itt. Szóval nem nagyon ütött szíven a dolog, más kérdés, hogy nem nagyon akartam még 40k-t kiadni egy ilyen kártya után...
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
998 levél
Válasz 15.05.10. 19:28 #1596
Sityi
Nem fog menni. A kártyád csak digitális jelet ad ki magából, a D-Sub pedig csak analóg technológia. Nem magával a csatlakozó fizikai átalakítása jelenti itt a problémát, hanem a digitális jelről analóggá alakítás. Na ez az, ami miatt jobban jársz egy új monitorral, nem pedig egy fölöttébb ritka átalakító után kajtatsz. Van egy olyan érzésem, hogy nem ezt akartad olvasni, de ez kb. olyasmi, mintha benzinnel akarnál meghajtani egy dízelmotoros autót. Biztos megoldható az is, csak...
3071 levél
Válasz 15.05.10. 09:41 #1595
Sucee
Eh, és hdmi úton megközelítve valami ötlet? Hdmi (m) és d-sub (f) átalakítókat, amire szükség lenne, ugyan találtam, de mint említettem, valamiért mindig az van a leírásban, hogy csak integrált, és nem pci-e kártyákhoz. Egyáltalán van ennek értelme?
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
998 levél
Válasz 15.05.10. 08:37 #1594
Sityi
@Peace:
Azt próbáltam már, hogy nem az ASRock oldaláról szeded le a hangkártyadrivert, hanem a realtek.com.tw oldalról? Amúgy nem véletlen, hogy a Sonarod jobban szól - az egy komplett kártya, nem csak egy chip az alaplapon.

@Sucee:
Az a gond, hogy az egyik DVI csatlakozónak vagy DVI-I, vagy DVI-A szabványúnak kell lennie ahhoz, hogy analóg jelet adjon ki, amit utána egyszerűen lehetnek átalakítani D-Subbá. Biztos van rá megoldás, de az nem az egyszerű passzív átalakító lesz.
3071 levél
Válasz 15.05.09. 23:31 #1593
Sucee
Jja, egy pillanatra megörültem, de nekem sajnos csak vga van a monitoron, ahhoz kéne valahogy hozzáimádkozni a kártyát, amin a dvi-d és hdmi vannak. Új monitort azért nem akarok még venni emiatt...
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
16062 levél
Válasz 15.05.09. 23:17 #1592
david139
Tanácsom nincs, de hasonlóan jártam nemrég: a monitoron nem volt hdmi, a gépen meg csak az. Vettem hdmi-dvi-d kábelt, piros pixelek voltak mindenütt. Elmentem cserétletni a kábelt, még rosszabb lett. Aztán vettem hdmi kábelt, meg dvi átalakítót, amiről kiterült, hogy dvi-a
Végül Szeged összes boltját végigjárva találtam egyet, ahol rendelhetem egy átalakítót, és csak másfél hetet kell rá várni.
Így történt, hogy a január elején beszerzett monitort először március közepén használtam
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
3071 levél
Válasz 15.05.09. 19:15 #1591
Sucee
Na gyerekek, egy kis segítség most elég jól jönne. Adott egy Asus R9 290x 4 gigás kártya, a gépemben FX-6300 és 8 giga ram van egy Corsair VS650 táp mellett. Amit sikerült elcseszni, az az, hogy a monitoromon nincs hdmi (milyen hd monitoron nincs, faszom... ), a kártyán meg nincs d-sub, szóval csatlakoztatni már nem tudom. Ami a kártyán van, az hdmi, displayport és két dvi-d. Itthon sufnituningos dvi-dsub csatlakozóval kipróbáltuk, de nem kap jelet a monitor, és egyszer ki is kapcsolt magától, amikor megpróbáltam indítani. A sufnituning azt takarja, hogy már alapban sem dvi-d volt, szóval kevesebb pines, és a d-n nem szereplő négy kis pint kiszedtük innen is.
A kérdésem az, hogy itt ez a csatlakozós baszakodás a hiba, vagy még akár működhetne is, csak a táp nem bírja? Annak is hasonló jelei szoktak lenni, csak így kurva nehéz eldönteni. Plusz kerestem átalakítókat, hogy rendeljek, de egyszerűen nem találtam dvi-d, csak dvi-i - d-subot. Hdmi - d-sub leírásban meg mindig az van, hogy csak integrált kártyához, nem pci-ehez... Szóval ha szerintetek a táp elég ehhez, ebben az átalakító dologban is szívesen fogadok valami tanácsot.
You'd be surprised how people just tell me their darkest secrets. I must look trustworthy.
18823 levél
Válasz 15.05.08. 19:06 #1590
Peace
Adott AZ ALAPLAPOM.

4 évig Win 7 volt rajta, de úgy döntöttem, hogy váltok 8.1-re. Már a 7-es alatt is szopatott a hang. VLC alatt szólt a 6 csatorna, Media player home classic alatt semmiképp nem tudtuk összehozni. Youtube alatt sem sikerült. Nincs gond, enélkül tudtam élni. Win 8.1 alatt is 2,5 óra szórakozás volt, mire sikerült elérni, hogy szóljon az 5.1-es rendszer. Most úgy néz ki, hogy firefox alól, VLC, MPHC, Winamp alól szépen megy a 6 csatornás hang, viszont én még mindig nem vagyok teljesen elégedett, mert olyan, mintha például a sub-ot brute force-olná vagy hogy fejezzem ki magam. Tehát nem szépen letisztultan szól minden esetben a mély hang, hanem mintha rá lenne erőltetve, hogy toljon ki valamit magából a mély láda. Youtube alatt és játékok alatt szépen szól, filmeknél és zenénél(winamp) már nem annyira. Rohadtul idegesít, hogy minden szuper, tényleg szeretem a rendszert, de ez a hang állandó fejtörést okoz, és maradéktalanul nem lehetek elégedett.
A Roccat Kave 5.1 Headset gyönyörűen szól, Asus Xonar DG hangkártyára van rákötve. De az alaplapi integrált hangkari, amiről a Home Theatre megy, az mélytorkoztat meg...

Valami javaslat esetleg? Tudom, vegyek lassan új gépet, amihez van rendes 8.1-es driver.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
14250 levél
Válasz 15.04.01. 16:12 #1589
Babykiller
Gagyi a tápod, vagy alaplaphiba.
10984 levél
Válasz 15.03.30. 23:23 #1588
VodevilX
Nekem év végén mikor a videokártyám zárlatos lett, akkor nálam szerintem hasonló volt. Az, hogy bekapcsolnám és nem indult, annyi reakció volt, hogy megrezzentek a coolerek.
Ennyi életjel van-e? Mert én ezt a tanácsot kaptam: kiszedni mindent és csupasz alaplap+proci kombóval indulva indulva jött a ram, még ment, jött a vga nem ment, és azt igazából elég volt csak a tápkábelre kötni, még a foglalatba sem kellett bedugni, hogy be se induljon. Szóval átnézni, hogy más nem piszkál e bele. De mondjuk az elég gáz, hogy ha ugyanazt játssza így

Amúgy nekem is lenne egy kérdésem, részben a saját problémám folytatásaként. Igazából már 2+ hónapja jól megy a gép a kicserélt vga-val, viszont február közepén csinálta néhány alkalommal, hogy elment a monitor, no signal. Először azt hittem beszart megint valami, de aztán megjavult azután, hogy áramtalanítottam, átmozgattam mindent az alaplapon, nekem úgy tűnt, hogy a tápkábel alaplapból kihúzása/bedugása javította meg, mert első körben a tartalék vga-t tettem vissza, és azzal sem volt jó. Ezt kb 3szor játszotta el, ez miféle dolog lehet?
Apukám há te most nem engem vissza maga..ön...
118 levél
Válasz 15.03.30. 22:09 #1587
Dendy
Milyen konfigod van ? És milyen tápod ? Jah és használsz-e Vírusvédőt ? és ha igen akkor eredeti-e a Vírus védő vagy sem ?
Fisher
5240 levél
Válasz 15.03.28. 17:53 #1586
Pras
Srácok, némi segítséget kérnék, mert már irtózatosan kezd kilenni a f*sz.

Pár héttel ezelőtt ácsorgott a gép a Win asztalon, majd fogta magát, és leállt - és újraindult, és leállt, és újraindult, és leállt, és újraindult... mindezt úgy, hogy az újraindulás fázisa alig ment pár másodpercig. A gép úgy tűnt, semmire sem reagál, a bekapcsoló gombjának nyomva tartására sem, ezért kihúztam a hálózatból, majd visszadugtam. ...ettől a ponttól kezdve el sem indult.
Szerviz. Ott közölték velem, hogy táp. Oké.
Visszakaptam, bekapcsoltam, ment. Boldogan elkezdtem folytatni az egyik játékmentésemet, amikor leállt a p*csába az egész, és el sem indult. Kihúztam a hálózatból, vissza: némi pukkanás, egy fényjelenség. Zsír. Szerviz. Szervizben közölték velem, hogy a tápcsere újra, illetve ez kettőharminc. Rendben. Kicseréltem a tápkábelt és kicseréltem az elosztót (de továbbra is ugyanabban a dugaljban van.)
El is ketyegett a gép szépen két-három hétvégét, ma azonban újra leállt, és igen - be sem tudom kapcsolni. Mivel nem tapasztaltam hang-, vagy fényjelenséget, ózonszagot, effélét, gondoltam, talán a hőkioldó, de órák várakozását követően sem tudom elindítani.

Mire gyanakodtok? Hálózati probléma? Vagy valamelyik részegység haldoklik, alaplap, bármi? Vagy az előző táphiba magávalrántott valamit? Bedobom ismét a szervizbe, de érdekelne most már némi másodvélemény, mert ez így kezd átcsúszni a "nemvicces" kategóriába, tkp. egy-másfél hónapon belül harmadjára megy a szervizbe a gép.
DVCVNT VOLENTEM FATA, NOLENTEM TRAHVNT - Lucius Annaeus Seneca
14250 levél
Válasz 15.02.17. 19:49 #1585
Babykiller
Ha van neted és legalább win7, akkor eléggé nagy az esély rá, hogy felismeri. ps/2 port nincs a lapon, mert ahhoz egy átalakítóval mehetne bill/egér?
671 levél
Válasz 15.02.16. 08:05 #1584
ivanova36
és csak film alatt? vagy utána már játék alatt is?
10960 levél
Válasz 15.02.16. 08:01 #1583
Lacko
A vga kábel csere majdnem bejött. Egész nap nem volt semmi. De aztán este filmnézés közben csak elkezdett zöld zajozni megint
4681 levél
Válasz 15.02.15. 21:45 #1582
Christoph
Most jut eszembe, hogy ha beteszem a pci slotos usb kártyát az plug and play? Mert ugye pont az a baj, hogy nincs egerem és billentyűzetem, így nem tudok semmit telepíteni.
4681 levél
Válasz 15.02.15. 21:16 #1581
Christoph
A szervíz meg gondolom drágább, mint egy új lap. Most azt találtam ki, hogy veszek pci slotos usb-t. Mivel most nincs működő usb-m sehol használhatatlan a gép. Így megúsznám olcsóbban. Ettől még a picsába megy el, aki úgy gyárt pendriveot, hogy egy rossz mozdulattal tönkreteszi a gépet... mágneses hátlap, ami közvetlenül érintkezhet az usb porttal elképesztő.
14250 levél
Válasz 15.02.15. 20:17 #1580
Babykiller
Csak műszerrel lehet kimérni, hogy milyen szintű a károsodás.
4681 levél
Válasz 15.02.15. 16:25 #1579
Christoph
Közben rájöttem mi a probléma. A pendrive hátulja mágneses volt ez okozott problémát. Így esetleg tudja valaki, hogy javítható-e?
4681 levél
Válasz 15.02.15. 15:02 #1578
Christoph
Az elképzelhető, hogy egy pendrive el tud rontani egy alaplapot? Bedugtam ugyanis a hátsó usb-be a pendriveot és azóta sem a billentyűzet sem az usb portok nem működnek. Ez a "burok" nélküli típus volt, így elképzelhető, hogy először fordítva raktam be az usb-be. Az egér áramot sem kap, nem világít az alja. Természetesen semmit nem tudok így csinálni se bios semmi. A gép elindul minden jónak tűnik, csak épp egér és billentyűzet nékül semmit nem tudok csinélni. Ja és maga a kurzor sem jelenik meg, nem tudom, hogy egér nélkül megjelenik-e? Hallottatok ilyenről??

ja még egy érdekesség: a hálózati port tökéletesen működik, net a jelek szerint van (bár ellenőrizni nem tudom, de világít hátul és azt írja ki a gép is, hogy van ok), ami egyébként ott van az usb-k mellett.
10960 levél
Válasz 15.02.15. 07:39 #1577
Lacko
Nem úgy van zöld a fekete helyett, hogy bekapcsolás után rögtön és állandóan. hanem néha beáll zöldre, de akkor is inkább villog. Néha meg semmi baj. Meg van, hogy beáll ez a szar, szopat tíz percig, aztán elmúlik.

Itt van két fénykép róla:
kep1
kep2
Sajnos irodai alkalmazásról nem sikerült olyan fényképet csinálnom, ahol egyértelműen látszik a zöld zaj, mivel a monitor rácshálója beinterferált a digi fényképező rácshálójával. De ezen a két képen (játékok) elég egyértelműen látszik.

Szerintem ez ez nem TN paneles, hanem IPS (ha ez egy kategória). A monitor amúgy ez: LG 23MP65HQ-P
De most, hogy mondod, a beállításokban mintha állítottam volna frissítést. Ha nem jön be a kábelcsere, akkor menüből visszaállítok mindent defaultra. Köszi a tippeket!
14250 levél
Válasz 15.02.14. 22:35 #1576
Babykiller
Régen ezek a villódzások a gyors mozgástól keletkeztek, amikor a válaszidő csökkentő funkció be volt kapcsolva. Nem tudom manapság előjön-e, de azt érdemes még megnéznie. CRT után elég gáz a TN paneles LCD.
671 levél
Válasz 15.02.14. 22:26 #1575
ivanova36
Fekete helyett zöld? nem lehet hogy a VGA beállításoknál van eltolva valami? vagy a monitor beállításaiban? mint amikor a gammát annyira feltekered hogy a fekete már szürke.
Ugye jó esetben van külön beállítás a filmekre.
Monitor bekapcsolásakor ez a fekete-zöld hiba jelentkezik? mielőtt a videojelet megkapja a géptől? vagy üresen gépre rákötés nélkül?
14250 levél
Válasz 15.02.14. 21:46 #1574
Babykiller
Valószínűsíthető a monitor hibája. főleg ha ugyanoazzal a kábellel kötötted rá. De analóg jelátvitel esetén az érintkezési hiba és a felvett zaj is közrejátszhat.

Ha i3-ad van, akkor van integrált vga és nem a lapon, hanem a processzorban.
10960 levél
Válasz 15.02.14. 20:50 #1573
Lacko
Köszönöm a válaszokat!

Ha a videokártya lenne a ludas, akkor nem kéne látszódnia a zajnak a screenshoton is?
Meg hát nem csak szemcsés, hanem pl a filmeknél, ha kicsit sötétebb a háttér, akkor az egész tök zöld.

Szerintem az alaplapomban nincs integrált vga, de ezt a gépet használom elég rég és eddig semmi baja nem volt a videokártyának. Az előző monitorommal minden szépen ment (bár az egy 4:3-as katódsugárcsöves monitor volt - lehet, hogy a 16:9-es felbontás már sok a videokártyának?)

A másik vga kábelt holnap kipróbálom. Tápkábelt nem tudok cserélni benne mert ez nem a szabványos, hanem ilyen LG saját (saját táppal).

Amíg ezeket írom, addig is néha átvált ebbe a zöld zizegésbe, aztán meg minden normális.
671 levél
Válasz 15.02.14. 20:43 #1572
ivanova36
Jogos felvetés. Szemcsés képet okozhat a VGA kártyán elhalálozott memória is.
14250 levél
Válasz 15.02.14. 18:45 #1571
Babykiller
Más (pl. az integrált) vga-val próbáltad?
671 levél
Válasz 15.02.14. 18:39 #1570
ivanova36
Rosszul jeleníti meg a képet de ennyiből nem biztos hogy a monitor rossz.
Első körben én a vga kábelt cserélném ki egy másikra, és ha nem segít akkor a tápkábelt. Ha mindkettővel vacakol, esetleg másik konnektor, ha még rossz, akkor jó eséllyel a monitor a ludas de tutira menve másik vga kivezetésre vagy gépre raknám. és ha ott is akkor megtettél mindent és a monitorral van gond.
10960 levél
Válasz 15.02.14. 13:37 #1569
Lacko
Vadi új LG monitor. Zöld zaj jelenik meg a képen. Főleg bizonyos színek vagy színárnyalatok helyén. Játék, film, irodai alkalmazás egyre megy. Zöld zaj villog.

Készítettem screenshotot is, mert azt gondoltam, hogyha azon is látszik, akkor videokártya és nem a monitor, de nem látszik a screenshotokon semmi hiba. Ugye jól sejtem, hogy akkor biztosan a monitor a szar?
16062 levél
Válasz 15.02.07. 00:42 #1568
david139
Kabaré Újracsináltam a pendrive-ot, most megint elindult (másik gépen amúgy jó volt előtte is). Fel is raktam a windowst, ettől megjavult a recovery partícióm valahogy, úgyhogy most megint felrakom a windowst.
De legalább megoldódott.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
16062 levél
Válasz 15.02.07. 00:13 #1567
david139
Olyan esetleg volt valakinek, hogy pendrive-ról akar bootolni, de csak egy villogó "_" jön be?
A vicces az, hogy elsőre működött, leformáztam a vincsesztereket. Aztán kiléptem a telepítőből, mert meg akartam nézni valamit (hogy a köcsög grub amit a debian odaszart túlélte-e), aztán azóta csak addig jutok el, amit írtam.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
15991 levél
Válasz 15.02.04. 19:04 #1566
ufodani
Urak. Mi a bánatért nem látok többet a bal oldalon.
Pár hete piszkálgattam az nvidia Inspectort, csak már passz, h mit. Lehet h ott sikerült vmit?
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
671 levél
Válasz 15.02.02. 11:54 #1565
ivanova36
Esetleg alaplap, proci összerak, és tápot letesztelni hogy minden ágon ad-e elegendő szuflát. Ha igen, asztalon összepattintani és ha így is felpörög akkor jó eséllyel nem táphiba. Marad a proci-alaplap ami problémás.
9 levél
Válasz 15.02.02. 11:50 #1564
muszkli
Mindenesetre köszönöm az eddigi segítő szándékot. Ha megoldódik megírom.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.