Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hardware

»» Gond van a géppel? Segítünk!

Hardveres hibák elhárítása, legyen szó tápegységről, HDD-ről, memóriáról, vagy akár kábelekről.

Kérdések és válaszok.

10589 levél
Válasz 14.03.10. 12:16 #1413
Dark Archon
"Egy évek óta tartó problémával fordulok hozzátok. "

"Szerintem kb. 2 éve ugyan azok a dolgok vannak rákötve az érintett USBkre."

Csak én látom az összefüggést?
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2550 levél
Válasz 14.03.10. 11:13 #1412
Pomee
Szerintem kb. 2 éve ugyan azok a dolgok vannak rákötve az érintett USBkre. Direkt a hátsóra raktam a scannert, hogy ne legyen gond, az elsőkre meg az ilyen egyszerűeket.
Arról nem is beszélve, hogy ma reggel megint teljesen hibátlanul indult a gép... Lehet az a baja, hogy nem simogattam meg régóta?
Never underestimate the power of the Dark Side...
14253 levél
Válasz 14.03.08. 14:02 #1411
Babykiller
Ha teheted, ne kösd ki előre, mert lehet rossz a vezetéked és nézd meg úgy is. A másik, hogy ugye 0,5A-t tud leadni egy usb port, nézd meg minek mekkora az igénye, nem terheled-e túl.

Ilyen fura kékhalálokat inkább akkor "kellene" csinálnia, ha valami olyan eszköz van rádugva, aminek nem jó az illesztőprogramja/hardveres ütközés áll fennek.
Nekem anno a galaxy minim nem engedte elidulni a gépet, amíg 2.2-es android volt rajta.
2550 levél
Válasz 14.03.07. 15:05 #1410
Pomee
Illesztőprogram frissítése előtt a 2, ami igazából 3, mert elől 2 usb van, nem működik, utána minden tökéletesen. Aztán minden újraindítás után elveszíti az illesztőprogramot. Frissítéskor, viszont a listában szerepel. Lehet az a gondja, hogy ezekre rá van dugva valami? Scanner, Controller bluetooth vevő egysége és az iPhone töltőm, csak úgy a kábel magában...

Szerk.: legalább 3x telepítettem újra és minden telepítés után pár héttel a hiba visszajött!
Never underestimate the power of the Dark Side...
10589 levél
Válasz 14.03.07. 12:06 #1409
Dark Archon
A tippem mindegy is, mert ezen Intel illetve NEC USB vezérlő van. S egyébként működnek a portok? Mert nálam egyszer az összes megzakkant és csak a Win újratelepítés segített. Könnyen lehet, hogy nálad is összezavarodott az USB drivereknél valami.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
581 levél
Válasz 14.03.07. 11:39 #1408
stero
Nagyon jó a kártya. Meg vagyok vele elégedve.
Sajnos a procim még köv hónapig lehúzza rendesen (i3 540). A prociigényes játékok pl bf3-nál semmilyen fps gyorsulás nincs. Bf4-nél már van a mantle miatt. Bf3 low-on is fosul megy. Bf4 a mantle miatt high-fullhd 45 fps +
2550 levél
Válasz 14.03.07. 11:08 #1407
Pomee
Azt hittem, hogy egy pro-nak nem kellenek ilyenek információk

Az alaplapom egy Gigabyte X58A-UD3R (asszem Win7 67bit oprendszer fut, Chieftec 650W táp, Geforce GTX645 videókari, 8 giga ram, terrás vinyó, NEC Electronics USB vezérlő.
A tippedet nem is igazán értettem, uhogy nem is csináltam meg
Annyi változás volt a mai reggel, hogy a szokásos 2 db usb kontroller helyett, most totál másik 3 db-nál jelzett hibát. Ezen a képen az első kettő (3a3a, 3a3c) szokott hibát jelölni (pici sárga felkiálltó jel, de ma reggel a 3a36-37-38-nál jelzett hibát.

"Más nem tudok erről mondani"
Never underestimate the power of the Dark Side...
10589 levél
Válasz 14.03.07. 08:27 #1406
Dark Archon
S az ilyen jelentéktelen apróságoktól, mint az alaplap márkája, gondoltad, hogy megkímélsz minket, hogy minél jobban feladd a leckét? A gép többi alkatrészéről és oprendszerről nem is beszélve.

Így aztán perpill csak egy tippem van: Etron vezérlősek az USB3.0 portok, mint az én alaplapomban. A BIOS-ból letiltva megoldódott nekem a gond.

stero: s beizzítottad már a VGA-t, milyen? Bár a GTS 450-hez képest így is úgy is ég és föld lesz a különbség
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
16 levél
Válasz 14.03.06. 16:13 #1405
skrillex02
Megnéztem, és a 600 GB-ból csak 270 foglalt.. Ettől függetlenül köszönöm a segítséget.
581 levél
Válasz 14.03.06. 12:36 #1404
stero
Nem tudom, hogy mindkettő rossz volt-e, de jó fejek voltak és kicserélték a corsairre. Szóval plusz egy jó pont a Compkernek, hogy nem b*szakodtak velem feleslegesen. És még egy r9 270x-et is vásároltam náluk .
2550 levél
Válasz 14.03.06. 11:50 #1403
Pomee
Sziasztok!

Egy évek óta tartó problémával fordulok hozzátok.
Az alapgond annyi, hogy gépemen (kb. a megvásárlása óta) mindig hibát jelez 2 db usb portom (1 első és 1 hátsó), amik nem is működnek, addig amíg nem frissítem az illesztőprogramjaikat. Amennyiben ezt nem tettem volna meg, nemcsak nem működtek az adott portok, de leállításkor mindig kékhalált kaptam. Az elmúlt pár hónapban megszűnt ez a hiba, csak úgy magától, de a napokban ismét visszajött, szintén csak úgy magától és már új hibával. Ha nem frissítem az illesztőprogramot rögtön az elindítás után, akkor egy kicsit megterhelőbb tevékenység (pl. youtube videók) azonnal lefagy az egész, néha kékhalállal, néha csak úgy szimpla fagyással.

Anno elvittem a gépet szervizbe, ahol nem találtak semmi hibát (igaz utána pár hétig nem is jelentkezett a gond), de azóta ez szinte folyamatos és még nem jöttem rá megoldásra.
A gép az évek során párszor újra lett húzva, olyankor mindig jól működik kb. 1-2 hétig.

Várom a segítségeket! Köszike!
Never underestimate the power of the Dark Side...
10589 levél
Válasz 14.03.06. 07:48 #1402
Dark Archon
Mind a kettő rossz volt? Az azért nem semmi, de a lényeg, hogy megoldódott. Én is Corsair-eket használok amúgy, meg fogok is, míg meg nem szívom

skrillex02: hát bocs, de én ezzel a továbbiakban nem tudok mit kezdeni Még annyit tudok javasolni, hogy Total Commander-ben, ha ráállsz egy könyvtárral, CTRL+Q kombóval kiírja az adott könyvtár teljes méretét (eltarthat egy darabig, mire kiszámolja). Végigjárva a könyvtárfát nagyjából össze tudod adni, hogy kijön-e a foglalt hely. Illetve BK által javasolt időrendi keresést is egyszerűbb kivitelezni TC-vel szvsz. Valószínű egyébként, hogy az a 300GB+ valami fals adat volt.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
581 levél
Válasz 14.03.05. 14:11 #1401
stero
Visszavittem, rosszak voltak a memo-k.
Kicserélték corsair-re most tökéletesen muzsikál.
581 levél
Válasz 14.03.04. 19:15 #1400
stero
Igen így volt, levélben már megbeszéltem az eladóval, hogy holnap megyek be. Sajnos előbb nem tudtam mert nem értem rá.
16 levél
Válasz 14.03.04. 15:26 #1399
skrillex02
Nem jelzett semmit, a szabad helyet pedig a my computer mutatta.Próbáltam a HDD Sentinelt de minden teljesen rendben van és a wise disk cleaner se segített.A típusát nem tudom hülye vagyok az ilyesmihez :/.De köszi a segítséget.Laptopról van szó, nemtudom h ez számít e.
10589 levél
Válasz 14.03.04. 15:00 #1398
Dark Archon
Sz'al a chkdsk nem jelzett semmit? Ennek a D meghajtónak van típusa is? Valamint jó volna tudni, hogy azt a 300GB+ szabad helyet mi mutatta?

Én a helyedben egy HDD Sentinel-lel kezdenék, az megmutatja, gyengélkedik-e a vas.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
14253 levél
Válasz 14.03.04. 14:45 #1397
Babykiller
Vannak ilyen fájleltávolító progik pl. a wise disk cleaner, érdemes megpróbálnod. A dátum alapú keresést is bevetheted, hogy mik az új fájlok, amik megették a szabad helyet.
10589 levél
Válasz 14.03.04. 12:06 #1396
Dark Archon
Hát nem vitted vissza a RAM-okat, hogy elállsz az adásvételtől? Azt hittem, már rég túl vagy ezen és keresed a kitet.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
16 levél
Válasz 14.03.04. 11:26 #1395
skrillex02
Köszi a segítséget de sajnos nem működött :/ Egyéb ötlet?
581 levél
Válasz 14.03.04. 10:32 #1394
stero
Igen V1.3
No igen, ráb*sztam ezzel. Aztán, ha a ramnak semmi baja passzolhatom el őket. Más se hiányzott nekem :\
10589 levél
Válasz 14.03.04. 07:24 #1393
Dark Archon
A QVL csak azt tartalmazza, amikkel tesztelték az alaplapot. Ettől függetlenül nyilván más RAM is jó (vagy annak kéne lennie), mely teljesíti a JEDEC szabványait.

Az eleve rossz ómen volt egyébként, hogy nem kitet vettél. Nincs két egyforma RAM, nem lebecsülendő a párba válogatás. S akkor még ott van az az eset, hogy az alaplap egyszerűen nem szereti azt a fajta RAM-ot és kész. A QVL-ből egyébként az is látszik, hogy marhára nem foglalkoztak a 4GB modulok kompatibilitásával. Vagy, mert régi a lap vagy mert belépő szint (esetleg mindkettő ).

Azt meg tudod nézni, hanyadik verzió a lapod? Oda van szitázva a bal felső sarokba elvileg. Mert a honlapon már V1.3-nál tartanak, gondolom nem véletlenül.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
14253 levél
Válasz 14.03.03. 16:21 #1392
Babykiller
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Én csak kingmaxot veszek, mert az eddig bármivel működött. De nem vagyok biztos benne, hogy legközelebb sem lesz probléma.
14253 levél
Válasz 14.03.03. 16:17 #1391
Babykiller
16 levél
Válasz 14.03.03. 12:51 #1390
skrillex02
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, az történt hogy tegnap a D meghajtón még 300+ GB szabad hely volt, ma viszont már csak 19 GB-t ír, próbáltam Ccleanerrel tisztítani de semmit nem ért.Ezt hogyan lehetne orvosolni?Windows 7em van.
A válaszokat köszi előre is!
581 levél
Válasz 14.03.01. 20:18 #1389
stero
Sehol sem találok olyan lapot ami támogatná ezt a sorozatszámot KHX1600C9D3B1/4G
Létezik ilyen? Már megnéztem vagy 30 különböző árkategóriás lapot, de sehol nem láttam feltüntetve. Van ennek a QVL-nek bármi értelme? Nem akarom elhinni, hogy sehova nem jó ez a ram.
581 levél
Válasz 14.03.01. 11:00 #1388
stero
10589 levél
Válasz 14.03.01. 10:49 #1387
Dark Archon
Ja, akkor jó. Akkor marad a visszavitel.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
581 levél
Válasz 14.03.01. 10:38 #1386
stero
Azt olvastam, hogy automat remap van a GA lapokban, nem lehet álíltani. Egyébként felismeri a 8 gigát nincs ezzel gond csupán használhatatlan mert nem jelenik meg a win logo semmilyen módban, megáll , nem tölt.
581 levél
Válasz 14.03.01. 10:35 #1385
stero
Egyik sem található meg a bios-ban. Rágugliztam és ott sem találtam semmit. :\
10589 levél
Válasz 14.03.01. 10:22 #1384
Dark Archon
BIOS-ban van mindkettő, keresd meg A memory remap bekapcsolása mindenképp kell 4GB memória és afelett, hogy "lássa" a gép a teljes tartományt. A spread spectrum meg a túlhajtásnak tesz be adott esetben.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
581 levél
Válasz 14.03.01. 10:04 #1383
stero
KHX1600C9D38B1/4G

Ez a típusa mindkettőnek.

Plz fejtsd ki bővebben ez mit takar és hol találom: memory ramp, spread spectrum.

Egyébként próbálgattam mindent auton- timingot is csesztettem, áramellátást, frekit 1333-on és 1600-on is.
Bios frissítés nem kellett, a legújabb van rajta.

Rendeltem, de személyesen viszem vissza, már le van beszélve a bolttal.

Köszi a helpet!
10589 levél
Válasz 14.03.01. 09:51 #1382
Dark Archon
ui.: ahogy elnézem, mindössze 2db 4GB-s modul szerepel a QVL-ben, egy Kingston és egy Samsung. Ha pont a KHX1600C9D3K3/12GX típusút vetted, akkor az pech. Én nem is kísérleteznék akkor 4GB modulokkal.

Vagy várjál csak, a memory remap-et bekapcsoltad (ha van)? A spread spectrum-ot meg ajánlatos kikapcsolni.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
10589 levél
Válasz 14.03.01. 09:47 #1381
Dark Archon
Kutatás helyett általában érdemesebb az alaplap QVL-jét olvasgatni. Noha mondjuk azért alapbeállításon illene elvinnie mindent, de hát Gigabyte Gondolom próbáltad, hogy teljesen auto-n hagysz minden beállítást a BIOS-ban. Esetleg még egy BIOS update.

Egyébként, ha személyesen vetted, 3 napon belül gond nélkül vissza kell vegyék, netes rendelés esetén 8 napon belül. Mindenképp jobban jársz, ha kitet veszel, ráadásul olyat, ami szerepel a QVL-ben.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
581 levél
Válasz 14.03.01. 09:36 #1380
stero
Kutatásaim alapján gond nélkül bírnia kell az alaplapomnak ezt a fajta ramot. Találtam rá csomó példát, hogy ezzel a rammal szerelték fel a h55m-s2 lapjukat egyesek.
Az pedig külön gyanús, hogy a két egyforma memória modul teljesen más hibákat generál, míg a kettő együtt eljut a windows bootolásig is - csak aztán ott fagy meg. (a jelenlegi 2x2 kingmax memória dualban és single-ben is gond nélkül megy).
14253 levél
Válasz 14.02.28. 23:07 #1379
Babykiller
Ha nem a ramok rosszak, akkor valószínű, hogy nem szereti a lap a 4 gigás kingston modulokat.
581 levél
Válasz 14.02.28. 11:56 #1378
stero
Update:

Kipróbáltam most egyesével őket. az egyiket ha beteszem elkezd csiripelni a gép, nem jelenik meg semmi. (szerintem rossz a ram vagy nem tudom). A másikat, ha beteszem elindul a gép látja is, látom, hogy felismeri a 4 gigát, de nem lehet a biosba belépni, mutatja egy darabig ezt a kezdőképernyőt és újraindul. Nincs sípoló hang, csiripelés. Ergo egyik sem működik de mégis más a hiba mindkettőnél.
Vigyem vissza és vegyek inkább kit-et?
581 levél
Válasz 14.02.28. 01:06 #1377
stero
Hali!
Vettem 8 giga kingston 1600 memót 2x4
Beteszem őket (csak 2 slotom van nem 4) egymás mellé szépen (mindegy milyen sorrendben) minden elindul DE a windows logo nem tölt be. Ki tudom választani melyik oprendszer induljon, bejön minden, bios stb, de a windows nem tud elindulni semmilyen módban se. Próbáltam buherálni a timing-ot, auto-n van. Resetáltam a biost, elemet kivettem, elindítottam, default beálíltások, kikapcs, visszatettem az elemet .. mindent megtettem már amit tudtam. Memo frekvenciát 1333-ról feltettem 1600-ra mert az előző 1333-as volt (most is az van bent mert a másik nem működik). A gép felismeri a 8 gigát , azt is, hogy 1600as, de a win logo továbbra sem jön elő, nem tölt be.
Körbenéztem a neten, gyakori probléma-e és elég sok találatot kidobott a google. Megoldást senki sem talált ahogy elnéztem. Bios a legfrissebb - alaplap Gigabyte H55m S2

Support for DDR3 1666 (O.C.)/1333/1066/800 MHz memory modules
A két darab kingston teljesen ugyan az, nem párban vettem, külön külön ugyanabból a boltból. tehát 2x1db-ot. nem kit-ben volt. Elvileg ezzel nem szabadna, hogy legyen probléma.
Hol a bibi szerintetek?

Szerintem az alaplapom nem bírja az 1600as memókat.
Tudnátok nekem mondani olyan lapot amelyik kompatibilis lesz ezzel a memóriával?

http://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingston/hyperx-4gb-ddr3-1600mhz-khx1600c9d3b1-4g-p53678867/termek-leiras.html

Szerencsére épp alaplap vásárlás előtt állok. AMD 6300 fog belemenni. Árban 20-25 000 maximum.
10589 levél
Válasz 14.02.21. 13:56 #1376
Dark Archon
ui.: konklúziót direkt nem írtam, mert a szakdolgozatba tökmindegy majd, mit írok, de hogy megéri-e lecserélni ~75k-ért, miközben a GTX 560 Ti-től jó, ha 30eFt-ért meg lehet szabadulni, egyéni mérlegelés kérdése. S akkor még nem került képbe a GTX 770.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
10589 levél
Válasz 14.02.21. 13:41 #1375
Dark Archon
Majd megtudod májusban, ha kész a diplomamunkám

Egyébként eléggé, főleg DX11 játékokban. Egyelőre csak 3DMark számokkal szolgálhatok, ott is csak a grafikai pontszámokat érdemes összehasonlítani, mivel azóta felhúztam a CPU-t is hobbiból. Olyan szempontból mindegy, hogy a CPU így is úgy is kihajtja mindkét VGA-t, de így a végső pontszám nem vethető össze egyből.

Szubjektív véleményem szerint viszont amihez idáig DX9-be kellett kapcsolnom, hogy hasítson legalább 60FPS-sel, most megy ennyivel DX11-ben, pl. Far Cry 3. BF4-et próbáltam még, mikor volt GTX 560 Ti-m, mediumon is voltak gondok, de az még a béta volt, most meg csak a BF3-mal játszom, ami megy természetesen a GTX 760-nal gond nélkül, tehát tulajdonképp a két mérés nem is összevethető.

Ja, a 3DMark:
Cloud Gate
Ice Storm
Fire Strike

Valamint egy bizonyíték, hogy a GTX 560 Ti tényleg ki van hajtva (i5-2500K VS i7-4770K)
Fire Strike
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
94 levél
Válasz 14.02.21. 10:10 #1374
astrumEtamin
Neeem, azért ennyire láma nem vagyok(legalább is úgy gondolom)
Felraktam minden drivert amit a laptophoz adtak mind a 8.1-hez, mind a win7 rendszerhez, meg a amúgy se most telepítettem először windowst(az asztali gépre is ugyan azt a win7-et telepítettem fel és ott évek óta hiba nélkül fut).
Ráadásul tegnap mikor írtam a hsz még jó volt a win7(mondtam is), pár újraindítás után viszont már úgy "kifagy" hogy csak kikapcsolni lehet a gépet, semmi mást.(minden hozzá adott driver telepítve van) Szóval ma megy vissza az üzletbe és jön helyette egy másik.
7786 levél
Válasz 14.02.21. 08:53 #1373
Lovi Tommy
most kezdek kissé ideges lenni.
A gép nem tud telepíteni sm bus controller drivert. feltettem az intel chipset device utilityt vagymit, de nem találom a programot sehol, pedig újra is indítottam a gépet. elvileg ennek találnia kéne illesztőprogramot.
jelenleg ezért nem enged miden usb eszközt használni...
ötlet?
6479 levél
Válasz 14.02.21. 08:51 #1372
GustyX
OFF kérdés:
mennyivel lett gyorsabb a gép a VGA cseréddel?
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
10589 levél
Válasz 14.02.21. 08:45 #1371
Dark Archon
Azért, mert FAT32-re van telepítve a rendszer, általában nem vibrál a képernyő Ha formattálva lett a Win által, akkor meg biztos is, hogy NTFS lett.

Az is biztos, hogy nem elég, hogy ha bármelyik Windows felrakja az alap driverjeit, hiszen nem véletlenül adják a gép mellé az alaplap lemezét (vagy laptop esetén egy driver lemezt), amin többek közt a hangkártya, integrált VGA, hálózati kártya és egyéb driverek vannak.

Szóval most így nézve úgy látom, hogy az a vibrálás csak rosszul lett megfogalmazva, valójában csak a lassúság miatti "csíkozódás" lehetett illetve a driver hiánya miatti rossz képfrissítés, csupán nem telepítetted megfelelően a gépet.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
94 levél
Válasz 14.02.20. 18:25 #1370
astrumEtamin
Köszi a választ.

Én is hasonlóan filóztam, na meg azon, hogy mivel eredetileg FreeDos volt rajta és a dos FAT32 filerendszerre települ nem lehet hogy azért baszakodott mert FAT32-es filerendszerre telepítettem a win8.1-et? Bár ha jobban belegondolok a win instaljában az a partíció amire feltelepült a win formázva lett az install előtt... Most lehet hogy nagyon láma dolgokat írtam..
A másik amin filóztam azpedig driver hiba, ugyanis most hogy a win7 van fenn ÉS feltelepítettem a Win7 64bit-es drivereket a rendszer most hibamentes! Ez mégis hogy lehet?? Lehete az hogy nem elég az ha a win 8.1 feltelepíti az alap drivereit??
10589 levél
Válasz 14.02.20. 17:11 #1369
Dark Archon
Vidd vissza, ha még lehet... esetleg még megnézhetsz egy Ubuntu-t, ha az is hasonlókat produkál, biztos, hogy hardveres hiba.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
94 levél
Válasz 14.02.20. 14:57 #1368
astrumEtamin
Sziasztok!

Elég nagy gondban vagyok. Tegnap vettem egy új notebookot(Lenovo ideapad g505: cpu: AMD A4-5000 1.5G, RAM: 4G, volt rajta egy FreeDos op rendszer így gondoltam a helyett felrakom a Win8.1-et 64bit(a lenovo is azt ajánlja).
Szépen fel is települt, eddig semmi gond. A telepítés után viszont különböző hibák jelentkeznek: néha vibrál a képernyő, lelassul az egész rendszer, nem nyit meg programokat és újraindítás után úgy lefagy hogy csak kikapcsolni lehet. Nem is jön helyre.
Gondoltam felrakom a Windows 7-et 64bit(az asztali gépemen évek óta ez az op van fent és semmi baja). Ez is feltelepül zokszó nélkül, csakhogy utána hasonló hibák jelentkeznek mint a Win 8.1-nél.
Arra gondoltam hátha a 64bit a gond, de mivel 4GB ram van benne így szerintem az az ideális hozzá. Ráadásul a BIOS-ában is azt írja hogy a Win8.1 64bit-est támogatja...

Valaki tudna segíteni mert mindjárt szétrobban az agyam...

Előre is köszi!
18829 levél
Válasz 14.02.16. 19:34 #1367
Peace
Arra nem volt idő és energia. Mindenesetre nagyon gyanús szitu.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
10589 levél
Válasz 14.02.16. 19:20 #1366
Dark Archon
S ha vitted volna a VGA-dat, ahogy javasoltam, akár rá is jöhettetek volna, hogy az a gond Vagy nem, de úgy is előrébb lennétek, mint most.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
18829 levél
Válasz 14.02.15. 15:51 #1365
Peace
Voltam tesómnál két hete, és kikapcsoltam az automatikus újraindulást, hogy lássuk, ha kékhalál van. A gép valami csoda folytán úgy nézett ki, hogy rendbe jött.Ki volt szedve a kis odujából a gépház, és le lett véve az oldala, az a gyanú is felmerült, hogy esetleg valamiféle túlmelegedés lenne, de nem. Nem tartott sokáig az öröm, mert ismét csinálja az újraindulást. Nem kékhalálozik, hanem konkrétan kikapcsol a gép, mint egy pillanatnyi áramszünetnél, majd egyből vissza. Szóval nem sima újraindulásról beszélünk. Áramszünet nem volt, mert minden más hálózatra kötött eszköz tökéletesen működött. Viszont már sikerült leszűkíteni szerintünk a hiba forrását a diablo 3-ra, mivel minden mással tökéletesen stabil a gép, akár napokig is szépen elvan, de ha elindul a Diablo, akkor 10-40 perc közötti random időegységre van szüksége, hogy a fentebb említett problémát produkálja. Tesóm már írt ticket-et a Blizzard-nak, de természetesen faszságokat írtak vissza...
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3310 levél
Válasz 14.02.11. 21:41 #1364
Kemloth
Pár éve elszállt a gépem tápja - nem lett baja azon kívül semminek szerencsére, gyorsan kicseréltettem egy gyengébbre (vidéken kellett gyorsan intézkedni, minél kevesebb pénzből).

Azóta drasztikusan csökkent a hangerő, amit ki tudnak magukból préselni a hangfalak. Nem a hangfalakkal van gond szerintem - próbáltam másik hangfallal, fülhallgatókkal, de mindenhogy és mindennel sokkal halkabb, mint volt. Mindenhol, ahol csak tudtam, maxra húztam a hangerőt, magán a hangfalon is, de ha eleve picit halkabb mondjuk egy videó hangja az átlagosnál, maxra tekerve is nehezen hallható bármi más pici zaj van, akkor élvezhetetlen. Pl ennék chipset filmnézés mellé, de már a rágás miatt is alig hallható, aztán még a zacskó is zörög...szóval elég frusztráló tud lenni.

Szerintetek mi lehet ennek az oka: valami kárt mégis okozott volna a táp hirtelen halála, vagy lehet az ok szimplán a gyengébb táp?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.